Incubator

Matou te totoina moa i totonu o se masini

Faʻafefeteina fuamoa moa i le fale e sili ona manaia, ae faʻalavelave. Ina ia mafai ona maua le soifua maloloina, laufofoga, fanau suamalie i se taimi talafeagai, e tatau ona e mulimulitai i le tele o tulafono o le a e mauaina ia tatou tusiga. O le a matou faamatalaina auiliiliga uma le faagasologa atoa o le fafagaina o moa, e afua mai i le filifilia ma le faʻapipiʻiina o mea i le masini, e faaiʻu i le fiafia ma le leva o le fanau mai o manu felelei.

Filifiliga ma le teuina o fuamoa

O le filifilia o mea saʻo talafeagai mo se mea faʻapipiʻi e taua, e maua ai le 50% o le manuia, aua e tusa lava pe e te tuʻuina atu le tele o le taimi ma faia mea uma saʻo, o se fuamoa muamua muamua, eleelea pe le lelei, e faʻaitiitia ai avanoa o le maua o se moa maloloina e leai se mea. E mafai ona filifilia ma teuina fuamoa o le Incubator mo le silia ma le 5 aso talu ona tuʻuina i lalo e le moa. E tatau ona teuina i ni tulaga mama, faatasi ai ma se potu malulu - o lona uiga, faatasi ai ma se taamilosaga pito i luga - i luga, i tulaga vevela o le 10-12 ° C.

Faʻasalaʻau oe lava i le faʻaleleia o tulafono e faʻaaogaina ai se masini.
A maeʻa le pusaaisa, o le mea e matua le talafeagai. O se lisi lenei o itu e fautuaina malosi ai matou e mafaufau pe a filifilia mo tamaiti soifua maloloina:

E taua! Ina ia mama le atigi, i se nofoaga o le a tuu ai e moa fuamoa, ia tumu i le fuʻa mama. E matua aoga lava ona suia i latou i taimi uma, seʻia oʻo ina faʻamamaina e le moa.
  1. Mama. I luga o le atigi figota ei ai lona lava microflora, lea e tatau ona teuina i le taimi atoa o le faʻaolaina, o lea la e le tatau ona fufulu le mea aʻo le i faia se auala. I le taimi muamua filifili e mama e pei o kopi talafeagai, i ni tulaga ogaoga, e mafai ona e nenefu solo i se ie mago.
  2. Malosi E pei ona uma ona taʻua, e le sili atu i le lima aso le matua o le suʻega, ina ia mafai ona aveeseina le moa mai i le tulaga o se masini.
  3. Smell. E le tatau ona i ai se manogi sili ona lelei, pala, ma le manogi. Faʻapalepalega - o se meaola laiti, vine suamalie.
  4. Tulaga lelei e teu ai. O meafaitino uma lava e le i teuina lelei o le a le aoga mo se mea faʻapipiʻi.
  5. Faʻamaʻo le foliga o le solo. O se suʻega talafeagai e tatau ona i ai se foliga lanu tutusa, e laʻititi le faʻaloloa i le tasi itu. O mea e faʻafiafia i le polo po o mea uumi e tatau ona lafoaʻi.
  6. Fua faʻatatau. E le tatau ona ave sina mea laiti - o le a pauu mai moa moa mai ia mea, e le tatau ona filifili se lapoa lapoa - atonu e lua yolks i totonu. O le mamafa o le mamafa o le fuamoa e tasi e tatau ona 50-60 g.
  7. Le lava le faaleagaina o le tino. Ia faʻamautinoa o loʻo afaina le atigi, e leai se mea e mafai ona faʻaaogaina.
Siaki fuamoa aʻo leʻi faʻapipiʻi le masini, e mafai ona e faia se mea e faia e le tagata lava ia.
O le faʻamalamalamaina o le atigi faʻatasi ma se ovoscope, e tatau ona e iloa i totonu tolu tulaga taua maloloina:

  • se tasi laufanua faataamilo, e tu i le ogatotonu, e aunoa ma le paʻi i puipui;
  • o loʻo i ai le potu i luga o le ea, o le tele o se sipuni (e le sili atu) ma o loʻo tu i luga o le nofoaga malulu;
  • fuamoa fuamoa e le mafua ai masalosaloga: e mama, lanu, e leai ni afaina ma ni sosolo.

E te iloa? O le natura na tuʻuina atu e faʻapea o le moa, o le vevela o fuamoa, e mafai ona aveeseina nisi mai le faamoega, i lana pule faitalia. E taʻu mai ai e ono iloa e le moa e le aoga le fuamoa ma e le talafeagai le afaina, ona e le mafai ona faia mai se moa maloloina.

Tuutuuga ma aiaiga mo le susunuina

Talu ai ua e tuʻuina moa moa i le lumanaʻi i totonu o le incubator - na amata le taimi e faʻaolaina ai. Mo le leʻi faia o moa ma paluga, e 21 aso lava. Aʻo leʻi amataina le gaioiga, e tatau ona e saunia mea uma. Muamua, o le masini e tatau ona fufulu mama, faʻavasegaina ma faʻamalosi.

Lua E sili atu le makaina o le tasi pito o fuamoa (valea pe maamaʻa - e le taua) muamua, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ma se koluse. E faia lenei mea mo le faigofie, ina ia e le faʻafememeaʻi pe ae liliu i latou i le lumanaʻi.

A o sauniuni le mea faʻapipiʻi, o mea o loʻo i le faailoga tusi e mafai ona tumau i le vevela o le potu mo le oʻo atu i le 7 itula. O lenei mea o le a fesoasoani ia te ia e mafanafana ai mai itu uma. A maeʻa le "nofo" o chicks i le lumanaʻi i totonu o le masini, o le vevela i le incubator mo fuamoa e tatau ona oʻo atu i totonu ole 2-3 itula 37 ° C. I le lumanai, e tusa ai ma faatonuga, o le a suia pea.

E te iloa? O loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi ma fata e faʻapipiʻiina i le fuamoa o fuamoa. E faigofie lava, e faʻatagaina e le tatalaina le masini pe a le tatau ona fai.

Totoga o moa

O le taimi nei ua amataina se umi, tiga ma i le taimi lava e tasi o le manaia o le faʻaosoina ma le fausiaina o olaga fou o nai manu felelei.

Fuga meaai fou

Ina ia mafai ona faʻaalia se kalafi o le puleaina o le vevela, faʻapena foi ma le faʻafefe o le eletise, liliu ma le faʻaleleia mai le amataga e oʻo i le iuga o le faʻavelaina o fuamoa moa, ua tuʻuina atu ia te oe se laulau faapitoa.

VaitaimiAso, asoTulaga o le vevelaFua o le suavaiFuga liliuFaʻaleagaina
11-1137.8 ° C60-65%Soo se 6-7 itula-
212-1737.6 ° C55%Tausaga uma 4-62 taimi mo le 5 minute
318-1937.3 ° C48%Soo se 6-7 itula2 taimi mo le 20-25 minute
420-2137 ° C65%-2 taimi mo le 5 minute

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faagasologa atoa ua vaevaeina i ni vaitaimi se fa ma ua tofu i latou ma lona lava vevela ma le faʻafefe.

Mo le faʻaleleia o manulele, e mafai ona e faia se mea faʻapipiʻi mai le pusaaisa ia oe lava.
E le gata i lea, o le liliu ma le leleina o fuamoa e leʻo aso uma foi. O le faagaoioiga o le incubator e tatau ona siaki i taimi uma, e oʻo atu i le 5-6 taimi i le aso.

E taua! Afai e le manuia le masini ma tumau i lenei fomu mo le umi atu i le 4 itula, o le a mate le moa ma o le a leai se palapala.
O le faʻaleleia lelei ma le faʻaleleia o fuamoa moa e manaʻomia ai le tausisia o tulafono uma e faʻaaogaina i luga ole laulau.

Vaitaimi o moa

I le luasefulutasi aso o le vaitaimi o le faʻaola, e mafai ona e faʻamoemoeina le faʻaalia o manu laiti. O le a ave i latou mai le 5 i le 7 itula e alu ese ai ma faʻaumatia atoa le atigi. A uma ona "fanau" le moa ma faʻamago atoa i totonu o le incubator, e mafai ona siitia atu i se vasega pepe pe naʻo se pusa kata faʻatasi ma se fagu.

O aso muamua e tatau ona tausia le vevela ile pusa i totonu o le 33-35 ° C, i le aso lona tolu e mafai ona tuʻu ifo ile 29 ° C. E faasolosolo, o le a faʻaaogaina moa i le vevela o le vevela.

O le ae fiafia e iloa le auala e ola ai poults pou, salu ma le pato i totonu o se masini.
O tamaʻi moa laiti e matua afaina lava i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi. Ina ia puipuia le maualuga o le ola faaletino, e toatele tagata latou te fautuaina latou te fananau mai ni vailaau faʻamaʻi mai le fanau mai, poʻo le itiiti ifo o se vaivaiga vaivai o le potassium.

Matou te faʻamoemoe o le a fesoasoani a matou tusiga, faʻamatalaga, ma le laulau o le faʻafefeteina o fuamoa i totonu o le incubator ia te oe i le aumaia o le soifua maloloina, malosi ma le moa, mai le mea mulimuli ane, o le a ola ai moa lelei.