Fualaau aina

Belarusian potato "Skarb" faʻamatalaga eseese, uiga, ata

Fualaau faisua e pei o pateta e le faʻaitiitia le lauiloa i le au faifaatoaga. E i ai le tele o ituaiga eseese e ese i le tofo, foliga, lanu, fua o le tino. Ae maise lava le taua o le ituaiga fou o pateta o Skarb.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa auiliili pe o le a le Skarb potatoes, o le a lona lelei, o le a le ituaiga tekinolosi tau uʻamea e manaʻomia ma pe faʻafefea ona tele faʻamaʻi ma faʻaleagaina e faʻamaʻi.

Skarb potatoes: faamatalaga eseese

Igoa tulagaSkarb
Tulaga lauteleogatotonu o le vaitau o le laulau o le gaosia o Belarusian, iloga i le gaosiga o faamaumauga, le lelei le teuina ma le tetee i le tele o faamai
Gestation period80-95 aso
Manatua Pule12-17%
Masima o fai pisinisi150-200 g
Le numera o fatu i totonu o le togavaoe oo i le 20
Tuuina atue oʻo atu i le 650 kg / ha
Quality Consumerlelei le tofo, e le paʻu ma e le faʻapogisa, lelei mo salakeke, keke ma pateta pani
Faanatinati93%
Lanu o le paʻusamasama
Pulp lanusamasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriatalafeagai mo le ola i ituaiga uma o palapala
Faʻafitauli faʻamaʻie mafai ona faʻafeiloaʻi i le paʻu (o fatuga faʻasaʻo); i nisi tausaga e aafia ai i le mama mama
Vaega o le tuputupu aeTalosaga e le talafeagai. Faʻafefete i le lāmala, leaga le tali atu i le faʻaleleia o vai i amataga o le atinaʻe
FaʻatonuFafaga i le Belarusian Research Institute "Horticultural and Potato"

O Skarb e faatatau i le vaeluaga o meaʻai. O le tanupuka e matua tupu i le 80-90 aso i le maea ai o le germination. Latou te maua se tofo lelei, latou te le pogisa i le taimi o kuka, latou te le kukaina le susu. O le uʻamea o le malamalama auro, e sili ona lamolemole, e oʻo lava. O mata e laʻitiiti, e oʻo lava i le va ma le papaʻu. O lapisi e lapoa, lanu samasama, lapotopoto solo, faʻaogaina, mamafa 150-250 kata. Mai se tasi laau e mafai ona e maua mai i le 12 i le 18 ituaiga fualaau 'aina taʻitasi. O le tino e vaivai, lanu, samasama samasama. E le sili atu i le 17% le sili atu o le malosi o le Pule.

E mafai ona faʻatusatusa nei fuainumera i isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFaʻamaumauga a Starch (%)O le mamafa o le mamafa o tubers (g)
Skarb12-17150-200
Aurora13-1790-130
Ryabinushka11-1890-130
Palaʻele17-1990-110
Zhuravinka14-1990-160
Lasock15-22150-200
Magician13-1575-150
Granada10-1780-100
Faitau foi e uiga i mea eseese o pateta.

Saili po o le a le mea matautia matautia, o le a le aoga ma le afaina o pateta matala, pe aisea e tupu ai totogo ma inu vaiinu.

Ata

I le ata e mafai ona e vaʻai i foliga o le pateta a Skarb:

Ona o lona le mautonu ma le tetee atu i faamaʻi tetele, ola lelei i le toetoe o soo se tau. Fautuaina mo le galueaina o Volga-Vyatka, Central ma North-West o le Rusia, faapea foi i isi atunuu - Belarus, Iukureini, Moldova.

O le vailaʻau o loʻo i ai se faʻamaumauga o faamaumauga, e tusa ma le 50-60 tone le seleseleina i le hectare.

Gaosiga - o se tasi o faʻataʻitaʻiga autu o faʻamoemoe o le tuputupu ae o ituaiga. I le laulau o loʻo i lalo o le a e vaʻavaʻai pe o le a lenei uiga mo ituaiga eseese:

Igoa tulagaTuuina atu
Skarb500-600 c / ha
Lorch250-350 c / ha
Le talimalo180-380 c / ha
Liki210-350 c / ha
Lelei170-280 kg / ha
Svitanok Kieve oo atu i le 460 c / ha
Borovichok200-250 centent / ha
Lapot400-500 c / ha
Tamaitai Amerika250-420 c / ha
Colomba220-420 c / ha
Red Fantasy260-380 c / ha

Manatu lelei. O le vaitaimi tumau o se ituaiga o le 110-120 aso, lea e mafai ai ona teuina fatuga mo se taimi umi e aunoa ma le leiloa o meatotino faapisinisi. Faitau atili e uiga i le teuina o pateta: aso, nofoaga, vevela, faʻafitauli faigata. Ma le auala e teuina ai pateta i le taumalulu, i totonu o le faleoloa o fualaau faisua, i totonu o le pulou, i totonu o le potu, i luga o le faapaologa ma totonu o pusa, i le pusaaisa ma le pepa faasee.

O Skarb ua manatu o se vaitau o le vaitau, o lona uiga ua amata ona matua lelei le 20-30 aso mulimuli ane nai lo ituaiga eseese.

O le maualalo o le meaʻai e mafai ai ona e faʻaaogaina mo le sauniuniga o keke, salati, fritters ma vailaʻau faʻamaisa. O le ituaiga e masani ona puipuia i le lamala, ae e le faʻafefeina le suavai, aemaise i le amataga o le tuputupu ae.

E ala i le tuputupu ae o tulaga e le faʻaleagaina, ae o le a sili atu ona lelei le ola i luga o eleele mamafa.

TAITAI! I le taimi e tatau ai ona faʻasuina faʻamaʻi faʻamaʻi - o le fua o le gaʻo ma le teteʻe atu i faʻamaʻi e faʻateleina ai.

Faitau atili e uiga i auala e fafaga ai paluga, o afea ma pe faʻapefea ona faʻaaoga le fugalaʻau, pe faapefea ona fai pe a totoina, o le mea e sili ona lelei e faʻamalolo ai.

O fua o laau toto e matua faʻasao i le faʻaleagaina o masini. O le aisa e puipuia mai i le kanesa o le pateta ma le nematode auro, toetoe lava a le aʻafia i le susu susu, Alternaria, Fusarium, Verticillus, sosolo masani ma le uliuli, Black Leg. Tetee i le tuai o le paʻu o fatu, ae o lau e masani ona mafatia mai le tuai. O nisi taimi, e mafai ona aʻafia le pala mama.

O le vao e laʻititi lona lapopoa, o le vaeluaga, le malosi. O le aʻa o le mafiafia, leai se pisia. O laulaau e laʻititi, o le paʻu, o le lanumeamata lanumeamata, lanu, lamolemole, lamolemole. O le corolla e sinasina, o le tele i le lapopoa.Swanb na faʻalauiloa i Belarus, i le Institute Institute of Potato. Faamauina i Belarus grade na maua i le 1997. I totonu o le Setete Setete o le Malo Rusia na faʻataga aloaia i le 2002.

Vaega o le tuputupu ae

O le pateta pateta ao lei totoina e matua vevela i le la (2-3 vaiaso). E leai se mea e mafai ona vavaeina ai fatu, o laʻititi po o aʻagoga aʻa e sili atu ona talafeagai mo le luluina.

Le loloto o le tulaueleele - e le silia le 10 cm. A maeʻa le tatupuina o fuālaau muamua, e tatau ona uʻu maualuga luga. Toe fai le patipati pipi ae leʻi leva ona tupu.

Laʻau faʻagasolo malie ma le le talafeagai. E le gata i lea, o tumutumu o loʻo tuputupu ae malosi tele ma ua totoina fua o faatoaga. Tausiga o le veleina masani ma vaʻaia le eleele. E tali lelei Skarb i le faʻalaʻau faʻasaina ao le i totoina. O le totoina o le manogi e 45-48 afe iunite / ha.

Matou te aumaia foi i lou mafaufau ni faamatalaga aoga e uiga i le suaina o pateta. Saili pe aisea e manaʻomia ai, mea e tatau ona fai - i le lima poʻo le fesoasoani a se taʻavale savali. E le gata i lea, e mafai ona maua ni fua lelei e aunoa ma le veleina ma le gaogao.

Mo le pulea lelei o vao ma le maualuga o le tulaga manaomia o le susu, e mafai ona e faaaogaina le mulching, i taimi o vaitau malolo e le faʻafefe i le faʻafeinu.

TAITAI! A o leʻi teuina, o le pateta e faasolosolo malie lava ile mafanafana ile + 1 + 3 C.

I totonu o le potu, e manaʻomia le faatumauina pea o le vevela (+ 2 + 5 C) ma le ea i taimi uma. I le noatia ma le fai fuafua i nei tuutuuga, o le a totoina le fualaau e aunoa ma se gau.

O mea taua o Skarb e aofia ai:

  • fua tele;
  • lelei tele le tausia o tulaga lelei;
  • tetee i le tele o faamai;
  • oloa lelei ma mea totino.

O le le lelei o le uiga o le tuai o le paʻu o laulaau. E mafai ona osofaia e le Colorado potato beetle ma le wireworm.

Maʻi ma faʻamaʻi

E mafai ona iloa lelei le paʻu o le moli i foliga vaaia o lanu enaena i luga o laʻau pito i lalo ma se moli malamalama. I faʻamaʻi muamua o le faʻamaʻi e fesoasoani i le pulupuluina o le copper sulphate, palu Bordeaux. Mo le puipuia o le phytophthora e mafai ona faʻafefiloi le totōina o pateta i le pefu laupapa.

O le uaea e faaleagaina ai aʻa ma aʻa o le laau. Ina ia taofia lona tupuga, e tatau ona eliina ma le totoʻa le eleele aʻo leʻi totoina, faʻamalo, vao ma le lime.

Faʻafefea ona taulimaina se meaʻai i le uaea e mafai ona e vaʻaia i lenei vitio:

E le mafai ona faʻaaogaina pusi beetle (Aktara, Taboo, Corado, Prestige), ma meaola (Fitoverm, Bitoksibaktsillin, Boverin), ma togafitiga faʻatoʻa. Le fesoasoani lelei i le vaʻavaʻaina o le vao, veleina, veleina palapala.

O le pateta Skarb e le o lauiloa i le au faifaatoaga amateur. E le lelei lona tausiga, e teuina lelei ma e tele mea lelei. Atoatoa mo le tuputupu ae i le fale o le taumafanafana.

Seʻi ou faʻafeiloaia foʻi oe i se faasologa o tala i auala e toto ai pateta. Faitau uma e uiga i tekinolosi faʻaonapo nei, le faʻatoʻaga o ituaiga muamua ma le suiga o lenei faiga i se pisinisi lelei. Ma e uiga foi i isi metotia o le seleselega: i taga, i lalo o vaomago, i paʻu, i pusa.

Matou te ofoina atu foi ia faamasani oe lava i isi ituaiga o pateta o loo i ai fua eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveSuperstore
SonnyLotoFaifaatoʻaga
CraneLe Alii eMeteor
RognedaRamosTelevel
GranadaTaisiyaMinerva
MagicianRodrigoKiranda
LasockRed FantasyVeneta
ZhuravinkaLaeliZhukovsky vave
PalaʻeleAfaRiviera