Laʻau

Cinquefoil e mumu, samasama, piniki

Shrubby cinquefoil ua manatu o le fale sili ona matagofie, talu ai ona o se mea e seasea ona fuga mai mo se taimi umi ma tele. Afai e te lelei le tausiga, o le laau e amata mai i le amataga o le mafanafana ma muamua atu muamua o fulufulu o le a ufitia i le faataapeapeina o lanu paʻepaʻe, moli po o le piniki. O le i ai o se fuainumera lelei, auiliiliga ma le tumau tulaga ese, o le cinquefoil e masani ona teuteuina le ata o le fale o le taumafanafana.

Shrubby cinquefoil o se lalelei matagofie lea e mafai ona i ai i se tulaga sao i se tulaga maualuga ile taimi o le fuga. O lana faʻamatalaga e tumu i le faʻavasegaina ma igoa o fale.

Taua! O loʻo i ai le aoga o le salu o vao ma e faʻaaogaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu. O le faʻaaogaina i le foliga o le tincture, o le lauti e lauiloa tele i tagata o Transbaikalia, Tibet, Mongolia ma le Caucasus. O le cinquefoil e vave ona aʻafia le ita, faʻaleleia le manava, ma faʻamalolo ai maʻi le neuropsychiatric. I le ofisa faʻataʻitaʻI o le 'upega tafaʻilagi i luga o le initaneti "Economy" e mafai foi ona e aoao e uiga i metotia o le faia o deco deco and infusions (tusitusiga na tusia i le aso 15 o Tesema, 2008)

Amataga ma foliga vaaia

O le igoa o le aganuu i le gagana latina e pei o Dasiphora fruticosa - dasiphor laau. O lona igoa lona lua o igoa faʻatoʻaga o le lauti Kuril. O le mea moni, o le laau e aofia ai vaega o Sisifo Mamao ma Siberia, faʻasolosolo i luga o mauga, e fiafia e ola i luga o eleele malulu. O le toe gaosia e faia ia Aokuso, o se vaega o fatu, e pei o se tulafono, e leai se taimi e fua ai.

Cinquefoil shrubby auro Goldfinger

O se laau talatala saʻo o le laʻitiiti laitiiti, e oo atu i le 150 cm le maualuga. Trunks e mafai ona tumau mo le 30 tausaga.

Faamatalaga faaopoopo. Talu mai le 1700, na faia ai ituaiga eseese o iʻa. E masani ona faʻaaogaina o se mea teuteu, e le faigata ona ola i le fale. O le quintuple e tatau ona tipi i le tautoulu pe a uma ona faʻamatuʻu fatu.

Faʻamatalaga fugalaau

Fugalaau:

  • Nofofua
  • 2-7 pcs. i luga o le paranesi.

O faʻasalalauga e iloga i lo latou faamaoni. Fugalaau taitasi e tusa ma le 30 faʻamafanafana, o le mafuaʻaga lea e afu ai le ogatotonu. O le maualuga e oʻo atu i le 3.5 cm, e aofia ai le 5 petals.

Meaola ma ituaiga

Shrubby cinquefoil - pe faʻapefea foliga, ituaiga ma ituaiga

O ituaiga sili ona lelei o shrubby cinquefoil o:

  • Manchu. E matua faigata lava ona tupu lenei ituaiga i luga o le teritori o Rusia, aua e fiafia tele i le mauga ma le susulu o le la.
  • Tilford Cream po o samasama samasama ile cinquefoil. Fugalaau fuga mai ia Me.
  • Pink Quinn. I le lautele e oʻo atu i le 1.5 mita.
  • Princesses O fugalaau e tutu mai i le lanu piniki.
  • Tagavai lelea. Faʻamau faʻatau laau vao.
  • Red Robin.
  • Tangerin poo Tangerin. Lanu lanumoana o fualaau aina ma se fatu auro.
  • Orange Orange.
  • Abbotswood.

Abbotswood

Laʻau laʻitiiti e oo i le tasi le mita le maualuga. E eseese i se pale matagofie, lanu lanumeamata lanumoana ma lanu paepae o fugalaau.

Abbotswood

Faʻalogo lelei! O tausaga taʻitasi o loʻo i ai se faʻaopoopoga o laau toto e oʻo i le 20 cm, o lea e tatau ona e filifilia se nofoaga talafeagai. Aganuu ua fua mai mo le 30 tausaga. Faia ni tuaoi "ola" ma fugalaau fugalaau.

Tilford kirm

I lalo ifo o se pale paleni, e faasolosolo malie lemu: o tausaga uma e le sili atu ma le 10 cm. O le umi o le olaga e oʻo atu i le 20 tausaga. E manaʻomia le susulu o le la. E mafai ona e faʻateleina e ala i le tuʻuina poʻo le vaevaeina o le vao ia Iuni.

Faʻaaoga i:

  • Laufanua
  • Laeiina o tuaoi, pito i luga,
  • Laʻau papa.

Tilford kirm

Lanu mumu

Laʻau mumu shrubby cinquefoil ei ai le lona lua o suafa - Keu Kuril. E le gata o se teuteuga o le togalaau, ae o se faleteuoloa foi o vitamini aoga ma minerale.

Lanu mumu

Faateleina i le tele o lala. E mafai ona faʻalauteleina e ala i le tipi poʻo fatu. Aʻo lei toe faʻatulagaina, o le sauniuniga o le nofoaga e tulaʻi mai ai e faʻatagaina, lea e le tatau ona faʻaauau le susu i totonu o le palapala. Na te taliaina faʻataʻitaʻi, matagi. E alofa i ave o le la.

Orange Orange

Mamanu mo se taimi umi, tuputupu aʻe faaletausaga - e oʻo atu i le 15 cm. Faʻailoa atu i se vaega o laau totō vao.

Orange Orange

Laʻau e aoina i vaega e 5, fugalaau - o le tele o pulumu o lanu lanu moli.

Faʻasalaga, faʻafeiloaʻi eleele o Europa, ae e sili le fiafia i le ituaiga susu.

Tuʻuina o togavao fafo

O ituaiga e sili ona leaga o le ono:

  • Paʻepaʻe. Faʻaola i totonu o le paolo
  • Fiafia. E sili le fiafia ile eleele vevela i le itu i saute o le saite,
  • Arctic. Mo le totoina, e manaʻomia le palapala eleʻele.
Faʻalumaina hydrangea paʻepaʻe, lanumumu, lanu piniki - o vaitau sili ona lelei-taumalulu

A leai, o le totoina o le a le faigata e oʻo lava i le amataina o fai togalaau.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

Saunia le eleele mo le gaosiga, e tatau ona i ai:

  • Le lelei tele,
  • Ia 'aʻai ma faʻamalolo,
  • E tatau ona i ai le lime
  • Mo le faatinoina o alavai.

Faamatalaga faaopoopo. Faʻaleleia le faʻaleleia i le tautotogo. Ae peitaʻi, afai na misi lenei taimi, e mafai ona e amataina le faagasologa i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana poʻo le amataga o le tautoulu.

Tulaga sili ona lelei

E le gata i lea, o mea uma lava, faʻatasi ai ma ni tuusaunoaga e seasea, e lima-laʻau e alofa i le malamalama. Faʻasalaga e maua ai sina mea leaga. O le mea lea, o le nofoaga mo le tulaueleele e tatau ona filifilia lelei, susulu, susulu.

Taua! Laititi le malamalama e mafai ona faatagaina mo le faamoemoe o le puipuia o le pale laau mai le vevela. I le vaai atu i lenei mea, o laau toto e totoina lelei i autafa o laau ma laau, lea o le a puipuia ai i latou mai le la o le aoauli.

I le faaopoopo atu i ai, e le fiafia le cinquefoil i le togi. O le mea lea, o le nofoaga mo le totoina e tatau ona vateatea, fuafua mo le tuputupu ae faaletausaga o aganuu.

Cinquefoil tulaʻi

O le laasaga mulimuli o le saunia lea o le eleele. I totonu o ia:

  • E le tatau ona faʻafefe le vai
  • E le tatau ona i ai se palapala eleelea.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

E lua taimi e sili atu ai le loloto o le lua e faʻaleleia ai le fusi o le fatu. O le pito i lalo e ufiufi i le iliili o le lime, ona oʻo lea i le afa o le pu ma le faʻafefiloi o humus ma le oneone (2 i le 1), e tatau foi ona e faʻaopopo pe tusa ma le 150 kalama o meaʻai faʻamalosi mo laau teuteu. Ona paʻu ai lea o le fatu, lea ua ufiufi i le paluga tutusa.

Taua! O le aʻa o le fatu e tatau ona tu i luga ae o le fogaeleele.

Ua faʻatulaga le palapala. I le faaiuga o le totoina, faʻaleleia le tele o le laau.

Tofiga

O le toe gaosia e tupu i ni auala se lua:

  • Lanu meamata poʻo le faʻamaina,
  • Vaevaega o se togavao poʻo le tuʻuina atu.
Galuega papaʻu ma le paʻepaʻe - mea teuteu teuteu

E maua mai le vao i meatotino e talitutusa ma matua.

Laʻau

E tatau ona ave tagata matutua, o malolosi malolosi. E seleseleina tamaʻi laiti faatasi ai ma laʻau lea e tupu ai le gaosiga ma le gaosia o mea mo le tuputupu ae.

O loʻo tuʻuina i totonu o le tuputupu aʻe o le tuputupu ae, lea o le a faʻaleleia atili ai le lelei o isi faʻatoʻaga. A goto le la, e vavae ese tipi ao lei oso le la i le timu - i le aso atoa.

Taua! Tipi laau tipi e tatau ona maua mai se laau ola maloloina. E le mafai ona e vaʻaia pupu vine - e mafai ona vaivai ma tiga. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻamalamalamaina o faʻataʻitaʻiga e aunoa ma le i ai o fugalaau.

O le laina tipi e tatau ona 10 mm mai le fatuga.

O mea mo le totoina e vave totoina i le eleele, pe le sili atu foi nai lo le lua aso, seia oʻo ina maeʻa laulaau. A o lei totoina, e tatau ona togafiti togalaau ma se fomaʻi. O le meaʻai e tatau ona susu pe a uma ona toto.

A oʻo mai aʻa, e ono vaiaso, e totoina i le taimi o timuga poʻo le timuga.

Tuputupu ae mai le taoto

O le metotia e sili atu ona lelei le faʻaaoga i le taumafanafana. Vailaʻau malosi, ma mafai ona faʻaaogaina e vavaeina i nofoaga e faʻafesoʻotaʻi ai le eleele. Ona tatau lea ona tanumia i latou i totonu o se papa papau ma pipiʻi i se maa. E mafai foi ona e nonoa i se pine uaea.

O aʻa e masani lava ona aliali i le aso lona sefulu, ae aua nei faanatinati e vavae ese mai le matua matua. Muamua e tatau ona e faatali seia matua malosi le tuputupu aʻe talavou. I lenei taimi uma, e tatau ona faʻaleleia le suavai ma fafagaina tele, pei o le laʻau tele.

Faʻalogo lelei! E vavae ese le gaʻo talavou i le tausaga na sosoo ai i le tautotogo.

Tausiga

O le tausiga o laau e ala i le cinquefoil ma le gaosiga e matua itiiti lava, aemaise lava pe afai e mulimulu le lio o le laau. Ona le mafai lea ona faalavelaveina vao leaga i le fuga ma le tuputupu aʻe. E taua foi le faʻaaogaina pea o le eleele, ae ia faia ma le faʻaeteete ina ia aua le paʻi i aʻa.

Tulaga faʻatau

A maeʻa ona totōina, e faʻafefeteina manu laiti i le vaiaso i le fua faatatau o le: 3 lita o le vai i le vao. Afai e vevela le tau, e tatau ona faaopoopo le suavai ma faʻafeinu ile faalua i le vaiaso.

O se tagata matua matutua e masani ona lava timuga. O le mea autu o le eleele susu. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona faʻafefe le eleele e oʻo i le 10 cm le loloto pe a uma le faʻavaivai.

Laʻei pito sili

E faʻatatau 4 taimi i le taʻitasi, e faʻaaoga ai le faʻafefete o mullein ma le efuefu.

Fafagaina filifiliga:

  • A totoina ma ola le vao, ona ave loa lea o le pasela ma le phosphate. Mo le tasi togavao, 30 g ua falai i totonu o se pakete vai. fuālaʻau.
  • I le taimi o le faʻavaeina o pulupulu, o le faʻasusuina e faia i le phosphorus-potassium fertilizer. E mafai ona faʻatau i se faleoloa faapitoa.

Vaitaimi

O le fugalaau i le tele o ituaiga e tutupu i le amataga o Iuni ma tumau ai seia oo i le faaiuga o Oketopa. I le taimi nei, o fugalaau fuga fou fou o loʻo ola pea. E vave ona vavaeina vave fatu.

Potomoli fuga i le fugalaau

<

O ituaiga sili ona lelei o fugalaau i le vaitau o le vavao:

  • Terraflex amata. Mo le 10 lita o le vai, 25 g ua ave. Fesoasoani i le tau faasaga i sigi.
  • "Faʻatonu". Mo le 10 l - 1 sachet. Faateleina le puipuia o togafitiga.
  • "Pepa lautele." Mo le 5 l - 1 sikola. E faʻaaogaina foi mo le fafagaina o fatu. Faʻamaoaigaina i le acidic succinic acid.
  • "E manuia le aufaatoaga." Mo le 3 l - 0.5 sikuea. Tuuina atu le tuputupu ae atoatoa.
  • Royal Mix. I luga o le 1 lita - 1 gr. Faʻauma le le lava o meaʻai.

Taimi e malolo ai

I le faaiuga o le fugalaau, e tatau ona tosoina le vao, ma tuu ai ni taʻai laiti. A maeʻa ona fafaga faatasi ma le humus ma le susu o le vao.

O le teuteuina e tatau ona toe faia i le tautotogo, pe a manino lelei po o le fea o pine ua manumalo ma le manuia. O vaovao malulu o le vaomatua e tatau ona faʻaumatia e ala i le tipiina i le meaola ola.

Sauniga o le taumalulu

E leai se mea e tatau ona ufiufi ai le lima laulaau mo le taumalulu, talu ai o le fale e matuā malulu lava. Na o tamai laau na totōina i le tautoulu, faʻapea foʻi ma aʻa faʻamaina e maua ai le malutaga.

O le cinquefoil o se tasi o laau sili ona pele o le au fai togalaau. O tagata uma e tali lelei i ai, talu ai e oʻo lava ile amataga e mafai ona taulimaina le togavao. O aoga o mea aoga o le laau. O le mea lea, i le taumalulu e mafai ona e fiafia i le tii Kuril manogi, aoina i le taumafanafana i lona taumafanafana taumafa.