Fua o le gaosiga

Faʻaitiitia o aʻafiaga o le tausiga o le tosina le talafeagai: faʻapefea ona tupu aʻa o phalaenopsis?

Orchid o se fugalaau vevela, o le taunuuga o le tausiga le talafeagai lea atonu o le leai o aʻa: o aʻa o le a pala pe malogo. Ae ui i lea, aua e te ita i le taimi o le taimi - o le mea moni, e le lelei, ae le o le oti ma afai e vave ona e faia ia auala tatau, o le a toe faʻaleleia phalaenopsis. I la tatou tusiga o le a tatou faʻamatala auiliili pe faʻapefea ona tupu aʻa o le fugalaau.

E faʻapefea ona malamalama o le aʻa e le o faʻatinoina?

Phalaenopsis o se laau talafeagai lelei, o le mea lea, o loʻo i ai se mea sese e le mafai ona e masalomia mo se taimi umi. Afai e te matauina soʻo se suiga i le setete o fugalaau, e pei o lau lanu samasama, e tatau ona e aveesea mai le ulo ma siaki le aʻa.

O aʻafia ma ola ola e tatau ona lanumeamata pe papaʻe, ma le leai o se malamalama e mafai ona lanu enaena, e faʻamausali ma malulu i le paʻi, ao pala le pala i lalo o tamatamailima ma avea ai ma mea e le malamalama. Afai e te kiliki i luga - o le a alu ese le sulu, ma afai o le tulaga o loʻo maeʻa atoa, o le a latou tolotolo i lalo o ou tamatamailima. I lenei tulaga, o le aʻa e le mafai ona toe faaola.

"Phalaenopsis e leai ni aʻa" o se mea e malepelepe ai laau ma o le a oʻo i lalo ma o ni laulaau e lata i le tulaga o le tuputupu aʻe. E tatau ona vave vavae ese uma ma pala, ma faʻaauau le toe faʻaolaina o le fugalaau.

Aisea e mafai ai ona tupu lenei tulaga?

  • Too tele suavai. Le mafuaʻaga sili ona taatele o aʻa. I lalo o tuutuuga o le mausali ma le le lelei o le ea, o le velamen - o mea e ufiufi aʻa - amata ona pala ma, i le aluga o taimi, o lenei faagasologa e agai atu i le aʻa atoa.
  • Le lava le moli. Malamalama e manaomia se togi mo le photosynthesis, a aunoa ma le fugalaau e le mafai ona fausia ni sela fou, o lona uiga e taofi le atinaʻeina, toetoe lava a faamuta le susu o le susu, ma amata aʻa ona aʻa.
  • Malosiaga Afai e faʻaitiitia le vevela, o le gaioiga o le faʻafefe o le susu mai le meaʻai e faʻalavelaveina, o le mafuaʻaga lea e maua ai e le fugalaau se vevela malulu ma aʻa aʻa.
  • Malosiaga mumu. O le malosi tele o le faʻateleina o le faʻamalosia, faʻafeololo ma le faʻaleleia i luga o le eleele malulu ma faʻaaogaina pea lavalava masani e mafai ona susunuina ai le aʻa aʻa.
  • Maʻi. Afai na faʻamago muamua le fanua o le orchid ma faʻapalapala, e mafai ona tupu se faʻamaʻi, ma muamua o le a faʻavaivaia laulaau o le laau, ma mulimuli ane o le a amata le aʻafia o aʻa.
  • Tusa le talafeagai. E leai se tulaga e le mafai ona tupu aʻe i le fanua masani - e aʻafia aʻa ona o le leai o se ea. Hydrogel poo sphagnum e avea ma autu autu e mafai foi ona afaina ai le aʻa o le laau, pe afai e le saʻo le fuaina o le vai.
  • Le lava le susu ma le vevela. E magumago aʻa o le laau.
  • Vai malosi ma vai. O ia vai e le mafai ona faʻaaogaina mo le faʻavaivai; e afaina ai le tulaga masani o phalaenopsis ma ona aʻa aʻafia ai.

O le a le mea matautia?

O le tele o pipiisi o laau o le epiphytic, o lona uiga latou te maua uma mea e tatau ai mo le tuputupu aʻe masani mai le ea ma le vai, ma faʻafefeina i latou i aʻa. E le gata i lea, o le photosynthesis foi e faia i aʻa.

A leai ni aʻa, e le mafai e le fuga ona 'ai ma ola ma o le a oti.

E mafai ona lavea se fugalaau i sea tulaga?

E masani lava ona amataina le fugalaau fugalaau, i le mauaina o aʻa pala, tanumia moni se laau ola pea, ae mafai ona faasaoina, e tusa lava pe ua pala le aʻa. Peitai, e tatau ona malamalama i ai o le faagasologa o le toe faafouina o phalaenopsis e aunoa ma aʻa e mafai ona ave mai le tele o masina i le tausaga, e leai se 100% mautinoa o le fugalaau o le a aʻa.

O le a le mea e manaʻomia mo lenei mea?

E faʻapefea ona teu se laau e fiafia i ai?

  1. Aveese ma le faaeteete le togilo mai le ulo.
  2. Aveese le eleele o totoe mai le aʻa i le fufuluina i totonu o le vai mafanafana.
  3. Vaʻaia ma le faʻaeteete aʻa ma vavae ese vaega uma ma pala, ma tuʻu ai na o aʻa maloloina.
  4. ◊Oti tipi, aua e tele le malosi mai le laau.
  5. I le tulaga o le pala ma le malogo i luga o laulaau, tipi i ni mea maloloina.
  6. Vaʻaia nofoaga faʻataʻapeʻape ma laupapa paʻu poʻo le faʻaoʻoina o le malala poʻo le sukanamon.
  7. Mo le puipuia atili o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleagaina, sola mo le 15 minute i se vaifofo o fomaʻi faamaʻi, faʻaitiitia le togi e 2 taimi.
  8. Fufulu le fugalaau mai le afa itula i le 4 itula, e mafai ona e alu mo se aso.

Mo phalaenopsis toe faʻaleleia manuia, e manaʻomia ai le tele o le malamalama, o le mea lea, i le taumalulu e tatau ona faʻaaoga le laina.

Laasaga i lea laasaga i luga o le auala e aʻa ai

I totonu o le greenhouse

E mafai ona e faʻatau se falemalama ua maeʻa pe fai oe lava. Mo lenei mea, se fagu palasitika, se pusa tioata, se pusa paʻu ma se pipi, o se pusa palasitika e talafeagai.

  1. I totonu o le pusa na filifilia e tatau ona e faʻatumu le omea, i luga o lona susu, ae le o le susu folasia sphagnum.

    E taua! E talafeagai le faʻaaogaina o lenei ituaiga o moa ona o ona aʻafiaga ma mea faʻamaʻi pipisi.
  2. Tuʻu phalaenopsis i luga o le pu.
  3. Ma le isi, e manaʻomia ona tuʻuina atu le malamalama ma le vevela faʻasalalau ma le malulu o le ea + 22-25 tikeri. I le maualalo o le vevela, o le maualuga o le susu o le a faateleina, lea e faʻapogai ai le foliga mai o le a le mafai ai e le laau ona totō aʻa fou. I le tulaga o le maualuga o le vevela, o le fugalaau o le a mumū ma o le a le gauai, ae faʻafefe le susu, lea e le saofaga foi i le tuputupu ae o aʻa.
  4. I le tuputupu ae o le aʻa, e tatau ona faʻamalosi le fale koli i aso uma i afiafi po o le po. I le taumalulu, e 20 minute ua lava. I le tau mafanafana, e sili atu le tuʻuina o le kativala seʻia oʻo i le taeao.
  5. E taua le suʻesuʻeina i lea taimi ma lea taimi le nofoaga o fesoʻotaʻiga ma le galu mo le i ai o nofoaga pogisa ma vai. I le tulaga o la latou siakiina, e tatau ona faʻamago le phalaenopsis i fafo o le fale koli ma tuʻu i tua i le isi itu.
  6. O le faʻaleleia o le tuputupu ae o le aʻa e tatau ona faia i le 10-20 aso e fai ai laei. O le micronutrient aupito sili ona talafeagai o le velate iron.
  7. E tasi i le masina e te manaʻomia le faʻaaogaina o mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe, e pei o le "Epin" poʻo le "Zircon".
  8. Ina ia faatumauina pea le lafoaia o laulaau, e tatau ona e sufuluina i se vaifofo o suka poo le meli i le fua faatatau o le 1 sipuni i le lita o vai.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le toe faʻaolaina o le togi e aunoa ma ni aʻa e faʻaaoga ai se lauʻeleʻele:

I le fale

Suʻega o le galo ma le faʻamago

  1. Mo lenei auala, e tatau ai ona filifili se pusa manino lea o le a faigofie ai ona tuʻuina i ai le faʻavae o le togi ma tuu le mea totino i totonu ina ia mafai ai e le faavae o le aʻa ona laʻititi maualuga nai lo le pito i lalo.
  2. I aso uma o le taeao, e tatau ona e sasaa sina vai mafanafana (pe tusa ma le + 24-25 tikeri) i le mea e faʻapipiʻi ai, ma a maeʻa le 4-6 itula e faʻamago ma faʻagogo le orchid seia oʻo i le taeao e sosoo ai. O le malamalama e tatau ona tele, ae e tatau ona faʻaesea le avanoa o le susulu o le la.
E taua! O aso uma, glucose, suka poo le meli (1 teaspoon i le lita o le vai) e tatau ona faaopoopo i le vai, ma fagu, phosphate fertilizers ma aʻa aʻa e tatau ona faʻaopoopoina ile 2-3 vaiaso.

Faatofuina o lau

Pe a faʻaaogaina lenei metotia, e tatau ona le faatofuina le faavae, ae o laulaau o phalaenopsis.

  1. E tatau ona faʻatumu le atigipusa i le vai faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le koala ma faʻafefiloi laulaʻau ua faʻalauteleina i totonu e le tolu.
  2. O aʻa e tumau pea i le ea e tatau ona suʻeina i aso taʻitasi i le vai faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le kulimi sosolo poʻo le vailaʻau B, ma mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona faʻaaogaina se mea e faatupuina ai le tuputupu ae o aʻa.
  3. A maeʻa foliga mai o aʻa muamua, e tatau ona tuu le laau i totonu o se ipu manino ma le pulumu sphagnum.

Fausiaina i le vai

Ina ia faia lenei mea, ia faatofu phalaenopsis i se vaifofo o vai faamama faamama. ma le faʻaopoopoga o le "aʻa", chelate uʻamea poʻo le kulukose, lea e tatau ona suia i aso uma 5.

O lenei metotia e le talafeagai mo laʻau, talu ai o le tuputupu ae o aʻa o loʻo tuai, e masani ona pala ma e le aʻafia le aʻa i totonu o le meaʻai.

I le vitio e mafai ona e faamasani i le metotia o le toe faʻaolaina o vaovao i totonu o le vai:

Toe faʻaleleia o laʻau i luga aʻe o le vai

O lenei mea o le a manaʻomia ai se pusa tioata ma se vai inu vevela.

  1. E taua le tuʻuina o phalaenopsis i luga o le vai i se auala e le paʻi i ai, ma tuʻu le pusa i totonu o se nofoaga malulu ma se vaʻa vevela ole laʻititi ifo i le +23 tikeri.
  2. E tatau mai lea taimi i lea taimi ona fufulu laulaau o le laau ma se vaifofo o le vailaʻau faasini ma faamautinoa ai e le o ese uma le vai.
Fesoasoani! O se auala faigofie ma mataalia, e talafeagai lelei mo le amataina.

Vitio e uiga i le toe faʻafouina o se orchid e aunoa ma aʻa i luga o le vai:

E faʻapefea ona vave le faagasologa?

O faʻaaliga uma o le faʻaolaina o phalaenopsis e umi se taimi, e faaosofia ai lenei faiga, e mafai ona e:

  1. Vili laulaʻau ma faʻafefiloi i totonu o le vai se vaifofo o le acidic succinic i le fua faatatau o le 4 pauna i le lita o le vai.
  2. Faʻasusu se pulou sefe o vitamini B1, B6 ma le B12 i se lita o vai ma faʻafefe i le vaifofo o le vaega o le orchid lea o le a ola ai aʻa, tuu i le po.
  3. Fafaga le laau i aso taʻitasi ma le kulukose, suka poʻo le meli.
  4. Fafaga fala uʻamea i aso uma e 2-3, ma fugalaʻau o loʻo iai le paluka ma fuluʻi - i aso uma 20.

E tatau ai ile fafaga fafaga, a leai e le mafai ona e maitauina o nisi oi latou e le aoga ma o le a mate le laau.

O afea e toto ai se laau i le eleele?

E mafai ona faʻapipiʻi phalaenopsis i totonu o le mea na sosoo ai pe a uma ona tupu aʻe aʻa pe a ma le 3-5 mm.

  1. Ina ia faia lenei mea, ave se fagu e le sili atu i le 8 cm le lautele, o lea e vave ona gauai le laau ma vave faʻapala.

    E sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se ato, ma i le lumanaʻi e te le manaʻomia le toe faʻafoʻatoaina o le laau, ae na o le toe fesuiaʻi i totonu o se fagu fou ma faʻaopopo se mea.

  2. A oʻo le aʻa o le 7-8 cm le umi, e tatau ona faʻapipiʻi le phalaenopsis i totonu o se ipu tele ma faʻapipiʻi i luga o se lagolago.

Tausiga

A totogo le laau toto ma piki i luga le tauvaga, e tatau ona masani ia te ia ina ia vevela i le ea pe a maeʻa ona maua ni fale vevela. O lenei mea o le a manaʻomia ai se falemalama fou mai se taga manino poʻo le pito i lalo o se fagu palasitika. E tatau ona tuu i luga o le laau mo 5-6 itula i le aso ina ia 10 cm mai le pito i lalo o laulaau i lalo.

A maeʻa ni nai vaiaso, e matua faʻaleleia uma phalaenopsis.

Aua e te faanatinati e vaelua ma se fugalaau, e tusa lava pe ua mau uma aʻa. - filifili na o le auala e sili ona talafeagai e faʻaleleia ai le aʻa fou, mulimulitaia faatonuga ma o le a toe faʻaleleia ma toe amata ona fiafia i ona fua.