Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga o ituaiga ma ituaiga lauiloa o lobelia (faʻatasi ai ma le ata)

Lobelia - togalaau matagofie togalaau ma se puao susulu o fugalaau laiti. Ua teuteuina le togalaau ma o latou fugalaau matagofie mai ia Me ia Setema. O Lobelia e sili atu ona matagofie i ipu tautau ma fugalaau, ma i fanua e totogo. Pe a faʻapipiʻi ni fugalaau, e mafai ona e faʻaaogaina ma tuʻufaʻatasia i le tasi ma le isi ituaiga eseese ma lanu o le lobelia pe paolo le matagofie matagofie o lobelia ma isi lanu teuteu. Lobelia - laau toto, ae tupu ae ma fuga i le taamilosaga faataamilo i na o vaomatua ma i atunuu o mafanafana mafanafana. I a tatou latitudes, o lobelia e totoina i tausaga taʻitasi ma e matua tupu mai i laau toto. O fualaau o ituaiga eseese o lobelia e mafai ona faʻatau i nofoaga faʻatoʻaga.

E te iloa? Afai e maua mulimuli ane e le fai togalaau lobelia se mea e fiafia i ai, ona i ai lea i itu i mātū e mafai ona faʻaolaina mai le maalili e ala i le eliina ma le teuina o le rhizomes i lalo ifo seia oʻo i le tautotogo.

Afai na faʻatau e le faʻatoʻaga fatu o ituaiga o lobelia e te fiafia i ai, e mafai ona e totoina oe lava laau. O fatu o le lobelia e laʻititi nai lo le fatu poppy. Mo le vave ma le tele o fuālaʻau ua totoina i le amataga o Fepuari. Talu ai e laʻititi fatu, e faʻataʻapeʻape solo i luga o le palapala ma sulu i vai. Malosiaga i fatu fatu e ufiufi i le tioata. E tasi le masina pe a uma le germination, o fasi laau vevela o lobelia e oso i ipu eseese. I le lumanaʻi, e manaʻomia naʻo le faʻamafanafana ma le malamalama lelei, ma i le faaiuga o Me o lau lobelia o le a fuga. I luga o le auala na totoina ai le olopelu i le amataga o Me.

Mo se vaaiga mataʻina o le fugalaau lea e tupu ai le lobelia, ua fautuaina e filifili ituaiga ma ituaiga o laau ina ia latou faamamafaina ma felagolagomai le tasi i le isi i le fuga. Eseesega ma laau uumi uumi e foliga sili atu i tua o le fugalaau i se fugalaau, ma o ituaiga eseese e sili ona vaaia pe a totoina i luga o se fusi. O se ituaiga o fugalaau paauli paʻepaʻe e sili atu ona malulu o laʻau vavalalata faʻatasi ma le lanumoana poʻo le paʻepaʻe sinasina.

E te iloa? E ala i le tuufaatasia o lanu o laau, e mafai ona e ausia lau laʻau fugalaau i le taimi atoa o le taumafanafana.

Lobelia erinus (dlinnochereshkovaya)

Lobelia togalaau po o le pupuni, blue, blackberry - o nei igoa uma e faasino ia Lobelia Erinus. O le lauʻeleʻele o lenei fugalaau o Aferika i Saute. O ituaiga sili ona matagofie o lobelia o ituaiga ia o lobelia erinus. O Lobelia o lenei ituaiga o meaola, o se laʻau vao o foliga lanu ma lau lanu lanumeamata. O le vao e maualalo, o le maualuga o le laau e 20-25 cm. O laulaau e laʻititi, vaapiapi ma faʻaloloa, ma ni laupepa laititi.

O lenei ituaiga o meaola e faʻaalia e fugalaau laiti, lua-lipped, tele vao vao. Fugalaau ua faatulagaina i luga o se pedicel puupuu. O le fugalaau e amata i le lua pe lua ma le afa masina talu ona lulu. Faʻatele e pei o le tausaga. O le lanu o fugalaau e eseese uma lanu o le lanumoana, lanu moana, lanu violē ma le paʻepaʻe.

Garden lobelia erinus e lima ituaiga:

  • Pendula o se ituaiga o lobelia erinus ampella, o se laau e iai ona tootoo umi. O le umi o upega na ufiufi i fugalaau e oʻo atu i le 35 cm. O lenei ituaiga o meaola e faʻaaogaina mo le totoina o ipu ma le faletalimalo togalaau;
  • Erecta - saʻo, vao i le tulaga o se koluma, maualuga le maualuga 20-25 cm;
  • O Compacta o se mea faʻapitoa, o le fausiaina o se maulalo vao. Laʻau laʻau, ma le maualuga o le vao e 10-15 cm;
  • Diffusa - felafolafoaʻi, fai se tamai vao e oo i le 15 cm. O luga o se togavao e umi, ma le tele o fugalaau laiti, salalau, o nisi taimi e oʻo atu i le 30-35 cm le umi;
  • Pumila - dwarf, lobelia o lenei ituaiga o loʻo i ai le maualuga o vao e oo i le 12 cm, o le ituaiga pito sili ona puupuu o lobelia.

Faafetai i le galuega faifai pea, o le au faifaatoaga e tele ituaiga ituaiga o lobelia erinus.

Fualaau o lobelia erinus:

Toto le Crystal Palace (Crystal Palace) - tele le tele o fua o vaovao, i luga o se togavao e sili atu ma le 60-80 i le taimi lava e tasi le lalagaina o fugalaau laiti. Fugalaau lanu viole.

Toa Emperor William (Emperor Willy) - lau laau, e le sili atu i le 10 cm le maualuga. Le lanu o fugalaau e lanumoana. Vaʻai lelei i le totoina o togalaau.

Tese Ese Tama Clibran O le lobelia e oʻo i le 15 cm le maualuga, ma o fugalaau o lenei ituaiga ma lanu matagofie, o fugalaau lanu viole lanu enaena ma se paʻepaʻe paʻepaʻe.

Cambridge Blue Tese (Cambridge Blue) - tamai laau totō, lush, lala e oo atu i le 10 cm le umi. E susulu i le lanu viole ma sina paolo o fugalaau lanumoana.

White Palace (White Palace) - vine-bouquet, mai le aʻa i le ufifatafata e oo i le 12 cm le maualuga, fugalaau kiona-paʻepaʻe, ea, 1-2 cm le lautele.

O ituaiga o Lobelia e le mafaamatalaina i igoa:

Vanu Safaira (Safaira) - o se fugalaau e faʻafefeteina, faʻafefete. O le umi o upega e oʻo atu i le 35 cm. E fuga mai i sina mea laʻitiiti, lanumoana ma lanu paʻepaʻe i luga o petals, fugalaau.

Fountain Blue Blue (Blue Fontaine) - i luga o se vaomatua 6-8 mita. O le umi o le paʻu e oʻo i le 30 cm. Laʻau faʻapala i lalo, fuga mai le vai lanumoana. O fugalaau lanumoana ma se lanu paʻepaʻe.

Red cascade grade (Red cascade) - O se togavao e lelei ona atiaʻe, o aʻa tetele (e oʻo i le 35 cm le umi) ma le tele o fugalaau. E ui lava i le igoa, o le fugalaau e fuga i le lilac faatasi ai ma le faaopoopoina o sina lanu piniki. O Lobelia o lenei ituaiga e tele lava ina faʻatau faʻatasi ma se faʻamatalaga o fugalaau lanumumu mumu. Ae o se faʻaopoopoga lea; e leʻi mauaina e le faʻatoʻaina se lobelia mumu.

Faamatalaga eseese o Lobelia Cardinal (lanu violē)

Lobelia cardinal poo lanu viole (Lobelia cardinalis) o se faʻalauiloaina o le taumalulu-loli o lobelia. O laau toto o lenei ituaiga o laau e fausia ai ni ogalaau tetele e leai ni paʻu. O le maualuga o le vao e oʻo atu i le mita. O fugalaau e laiti, mūmū, e aoina i luga maualuga i foliga o taliga. O lenei ituaiga o lobelia o se "suamalie" sili ona lelei, o le mea lea e manaomia ai le tele o le suāsusu.

E mafai ona totō i eleele laugatasi ma laufanua o le togalaau. O le totoina i luga o le matafaga o le vaituloto, o le Cardinal Lobelia ua vave ona faateleina, e le gata o le teritori, ae faapea foi vai papa. Pe a tulaʻi i le vaituloto, o le fuga o le Cardinal Lobelia o le a sili atu ona matagofie. O le togi e masani lava e le togi.

Lobelia e susulu

Lobelia brilliant (Lobelia fulgens) o le igoa lona lua o Lobelia e mu. O le laau e faʻailoa, ae manaʻomia se fale lelei i masina o le taumalulu. O fugalaau e mumu, o le tele o le fugalaau e 2.5 cm. O se laau umi ma se togavao mai le 70 cm i le 1.5 mita. Le lanu lanu e fuafua e le ituaiga ma mafai ona eseese mai le lanumeamata i le mumu. O le ituaiga e sili ona mataʻina o le lobelia susulu o le lauulu lanu mumu, o Victoria Victoria, lea e tasi ma le afa mita le maualuga ma e iai lanu lanu viole.

Lobelia blue (Lobelia siphilitica)

Lobelia syphilitic po o le lobelia blue (Lobelia siphilitica) o se laau faʻalauiloa. Laʻau lanu moana po o le lanu violē o lenei ituaiga o lobelia e faʻaputuina i luga o le faʻaogaina i foliga o se pulou. O le vao e uumi, saʻo, e le o le palasi. Ese ese mai Amerika. O le igoa o le laau na faia sese i le taimi na faailoa atu ai lenei ituaiga o lobelia i Europa.

Sa talitonu tagata o lenei fugalaau na togafitia ai syphilis. O le taufaasese ma le taimi na mou atu, ae na tumau pea le igoa. O le foliga e le faapitoa le teuteuina, o lea e le lautele le salalau. Ae na avea ma faavae mo le atinaʻeina o ituaiga o lobelia. O le taunuuga o le laasia o le lanu moana, lanu violē ma le susulu o le lobelia o le taʻutaʻua taʻutaʻua Faʻafetai.

Lobelia Dortmann

Lobelia Dortmann (Lobelia dortmanna) - toetoe lava a leai se laau ua lisiina i le Tusi Ulaula. I totonu o le vao, e taoto i tafatafa o vaituloto ma vai papaʻu i le loloto o le 60-80 cm. A oʻo i luga o le ogalaau o le laau, ona fuga ai lea o le lobelia. Dortmann lobelia fugalaau e paʻepaʻe pe lanumoana, o le fugalaau e foliga mai i le logo.

E te iloa? Lobelia Dortmann e faamalosia le pito i lalo o faatanoa ma ona aʻa ma o se fale lelei o le meli.

Lobelia e manaia

Lobelia e matagofie (Lobelia speciosa) - o se lalelei matagofie. Uma matagofie togavao. O le maualuga o lenei ituaiga o lobelia e tusa ma le mita, faatasi ai ma fugalaau tetele (e oo i le 3 cm le lautele) o lanu susulu. O le laau e pei lava o le taumalulu-faigata; i le itu i saute o vanu e aunoa ma se malutaga; i le malulu o le a tupu ae e pei o se tausaga poʻo ni taumalulu i lalo o se malutaga malu.

E taua! Afai e lilo le lobelia i le agrofibre ma le polyethylene mo le taumalulu, o le a le malolo.

Lobelia - fugalaau manaia ma mea e leai ni mea e gaosia. Faatasi ai ma se filifiliga lelei o ituaiga ma se tuufaatasiga o lanu, e mafai ona e fatuina se togalaau togafiti, o lona fugalaau o le a maasiasi ma fiafia uma i le taumafanafana.