Fua o le gaosiga

Cactus faʻasaʻo: faʻamatalaga ma ata o meaola sili ona matagofie

O le ituaiga o cacti laiti laiti e ola i luga o mauga o Atenitina, Peru ma Bolivia e faaigoaina mulimuli ane Pierre Rebyu, le lauiloa "cactus" tagata atamai i le XIX senituri.

O faʻasalaga uma laiti (leai se sili atu i le 10 cm), faʻavasegaina, o nisi taimi e sili atu pe itiiti ifo le mamafa mai luga, foliga ma, o le mea moni lava, o vela vevela.

O le uʻu e mafai ona puʻe, lumpy pe togi i le papillae. O faagasologa masani e masani ona fausia ai se kolisi atoa o nei pepe.

O le faʻatulagaina o fugalaau e pei o le fugalaau e sili ona lelei: o fualaau fugalaau e tupu mai i le vaega pito i lalo o le aʻa, e le pei o le lobivy tutusa poʻo le mallillaria, lea e fuga mai i luga o pito.

I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le cactus o le aiga Rebucii, o se faʻamatalaga o ona ituaiga ma o le a tuʻuina atu i lana ata.

Ituaiga o cactus ma ata

Kara-Kara

O le aʻoga o le reprocium e lapotopoto, faʻavauvau mai le luga, pouliuli, muted-green, faʻapipiʻi i ni uumi uumi ma lanu samasama o faʻanoanoa.

O le tele o se faʻasalaga ese o cactus e le silia le lua ma le afa senitimita.

E pei o le lautele o le fugalaau lanumumu mumu lanu violē.

Solotistokolyuchkovaya

Lautele, lanumeamata lanumeamata, Mafiafia e oʻo atu i le 7 cm. Puipuia e le tele o lanu samasama lanu samasama. O le fuga e malosi, moli-mumu.

Saccharocarpitis

E masani lava ona fausia se kolone o le 7-senitimita, o lanu lanumeamata-lanumeamata ma se lumpy surface, e pulupulu faatasi ai ma vavalalata-paʻepaʻe e fesootaʻi ma isi.

Pulu fagu pulou, susulu auro.

Pusa malamalama

Green, spherical, valu senetimita, tubercular ma lipine. Toeitiiti uma lava ona ufiufi uma i le vili "lagona". O mea faigaluega e mumu mumu.

Vallegran

O le lanumeamata lanumeamata e taamilomilo le lima sima centimeter ma o loo i ai le isola-buds.

Ma ua faapena foi ona faapipiiina le vevela.

I le tau mafanafana, e fuga mai lauulu lanu mumu-mumu-lua.

Tiny

O le tamai mea e iai le foliga faʻalelei, e oʻo i le lima senitimita le lautele, malamalama lanumeamata, ma tamai tubercles e faʻapipiʻiina i le lau.

Sachetinena ma paʻepaʻe paepae, samasama ma enaena. E tolu tolu senitimita fugalaau fugalaau mumu mumu.
O fua e laiti, e mumu foi.

Faiva

Faʻasalaga, uila, e le o ola i luga aʻe o le lua ma le afa senitimita. Faʻaiʻuina i paʻepaʻe paʻepaʻe ma siʻusiʻi laiti-tioata o le lanu tutusa.

Pulu fagaumu mumu i le moli; sima ma pistil - samasama.

Albiflora

Dvuhsantimetrovye o suauu suamalie ma vevela, moli, mafiafia vavae, o lauulu e fai ai ni lala totoga, i le taumafanafana, teuteuina i le paʻepaʻe, o nisi taimi ma le tiliva piniki, fugalaau fugalaau.

Fuʻu fugalaau

O loʻo faʻasolosolo i luga, e oʻo i le 7 cm le mafiafia, o le lanu lanumeamata lanumoana, ma le lanu enaena. Pepa o se vao tele. Fuga o tautotogo-taumafanafana, tele, piniki-lanu viole.

Fugalaau samasama

O le toe faʻafefeteina o le vaʻaiga mataʻutia o loʻo faʻaaogaina i le papillae ma le pala, o le paʻepaʻe ma le manaia o le isola-pei o pulumu.

Paʻu laʻau, moli-samasama, lanu auro ma pistil.

Krainz

Lulu lanu meamata e lau-falemita laau ma aemaise lava motu tetele ma moli vavalo puupuu.

Pusa faʻaofuofu toto, e fa foʻi senitimita.

Senile

E le tupu le laulaʻau lanumeamata po o sina pulu lauulu luga atu o le 8 cm. O loʻo faʻapipiʻiina i le pristle-spines, paʻepaʻe paʻepaʻe, paʻepaʻe.

O paluga i fafo e mumu, o le totonugalemu e mama. E i ai ituaiga eseese ma ipu piniki ma lanu samasama.

O le papaʻe

O le mea lea e sili atu i le lima-senitimita le umi.

Corollas violē palaka ma le tolu mita 3 cm.

O nei ituaiga meaola e tumau ai le manava i -4 º.

Sandy

E lima pasene sima, e puipuia i vavao pupuu, e fausia ai le 15 centimeters flusters. I le tautotogo, e susueina atigi pusa lanumoli lanumeamata-lanu samasama. Cactus e malulu, faʻafeiloaia se vevela le lelei - e faʻaitiitia ai le fa.

Narvacensa

O le cacti-rebution faataamilosaga ma le mafiafia o le 4 cm e fausia ai se vaega-colony size e oʻo i le 12 cm.

Lanu piniki tolu tolu senetimita ipu faʻalanu e tatala i le tautotogo.

O lenei taʻusalaga e mafai ona taofi le malulu i le fitu fitu, ae le faʻamalosi e pala.

Steinbach

O le lima-senitimita sosoʻo ma laʻau enaena-e faʻafiafia tele lala. Le lanu o fugalaau e matua fesuisuiai: latou te faʻaaogaina ni vailaʻau ma samasama, moli, lanu mūmū, falelaʻau lilac. Faʻaauau se mataʻu i le vevela i le fa tikeri i lalo o le zero.

Neokaminga

Faataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga e tasi e oʻo atu i le 9 cm kulupu kulupu o le 25 cm. E tele lanu samasama-lanu moli e tatalaina i luga 2.5 cm le lautele.

O lenei mea malie e le ola i le maualalo o le vevelaae teteʻe i le vevela malosi ma le vevela vevela.

Rausch

O le pogisa, lauulu-lanu meamata, lauulu, sina pupuʻu e toetoe lava a leai ni laau talatala. O faʻamalositino faʻamaʻi ma pulu mumu e lautele le lautele, e oʻo atu i le lautele e 4 cm.

Marsoner

Lulu lanu moli lanu meamata e le sili atu ma le 5 cm le lautele ma lanu mumu lanu mumu e totogo i le tautotogo.

O petals e susulu, canary-samasama; pe tusa o le fa senitimita.

E le faʻafefeina le malulu umi e itiiti le 10 º.

Mose

O se mea maualalo ma se pulou, e ufiufi uma lava i fulufulu uʻamea, i le taumafanafana e teuteuina i le lauulu lauulu e fa-senitimita lauulu.

Bristle

E ono centimita; e faʻapipiʻiina e se laulau o se mea e sili ona manaia-o le talatala.

O totonu o le faʻaofuofu ipu e samasama auro, o le pito i fafo e lanu enaena-lanu violē; O lenei meaola e fuga mai ia Me ia Iulai.

Helios (sunny)

Paʻu lanu uliuli lanu; toso i tua ma le matua maualuga i le 8 cm ma faʻamalosia lelei i le faʻavae, faia o ni vaega tele, lautele.

O pupuʻu pupuu siliva o tioata e toetoe lava a ufiufi uma ai le pito i luga o le pito i luga o le laau.

O fuga o fugalaau e fa senitimita mumu-lanu moli e lalagaina i le taumafanafana e teuteuina i se paʻu lanu viole.

Flavistila

Globose faʻamafolaina e mafua mai i le lapisi o le sili atu i le 5 cm, e faasolosolo malie lava i nai tamaiti laiti.

O le tele o fugalaau o lanu mumu-lanu moli e tatalaina i le 4 cm le lautele.

Fulvizet

Paʻu lamolemole, pupuʻu faʻafefeteina o lanu uliuli lanu meamata uliuli.

O le mafiafia e 5-6 cm ma le maualuga e 8-10 cm.

O le faʻalauteleina o faʻalalālaʻau faʻapitoa e ufiufi i manulele uliuli ma puipuia i le lanu enaena-lanu enaena.

E fuga mai i le ogatotonu o le taumafanafana.

O petals e mumu, susulu, 2.5 cm.

Faanatinati

O le aʻa o le lanu-lanumeamata, lapotopoto, faʻaloloa, viliina, mafiafia, e oʻo atu i le 8 cm le maualuga. Spines e enaena.

O le fuga o le taumafanafana, tele, lanumoana-lanu viole.

I totonu o le potu masani atiae lelei i totonu o le paolo.

Pulvinosa

O le tele naua o le faʻaleleia o sikuea; o se laau e tasi ua i ai le mafiafia o le 3 cm ma le maualuga o le 5 cm. O le pito e ufiufi i lauulu lauulu mumu lelei. Orange-samasama, tolu futu fugalaau

E oo lava i tulaga masani, o suiga taua o ituaiga meaola o le uiga o mea fou.

O nei tulaga le lelei, o le fugalaau ma le totoina o fatu i totonu o le aganuu faaleaganuu cacti o se taunuuga o le felafolafoaiga o paopao tuu atu ia ituaiga o meaola ua matua faigata ona afaina i se ituaiga meaola faapitoa.

O le mea lea, o le aoina o tagata e fiafia i le galueaina o mamanu mamā, maua fatu ma se ituaiga o ituaiga o mea manino ma faʻalauteleina ituaiga e tupu aʻe mai ia i latou naʻo faʻataʻitaʻiga i itu.

Tausiga ile

Malamalama

O faamalama pito i saute e sili ona fetaui lelei, e susulu malamalama i tausaga taʻitasi ma se fualaau taua o le la susulu.

Kopi i ni uumi uumi, faʻanoanoa, faʻamalosi atoa le soʻo, faigofie ona faʻafefete i le la, o isi i luga o aso vevela vevela o le a manaʻomia le ufiufi.

O le tuusaunoaga o le ituaiga o mea faʻalavelave, e masani ona manaʻo i penumbra.

Lulu

Talu ai "vao" O feeseeseaiga e ola i laufanua mauvaʻa, e maualuga atu i le 2500m luga aʻe o le sami.

Latou te fiafia i aso vevela vevela (e oʻo atu ma le 38) ma le mafanafana o po, ma i le taumalulu - malulu: mai le 5 i le 10 tikeri ma se faʻailoga faaopoopo.

I le taumafanafana, o "malologa" e aoga tele i luga o le fogafale matala (o se ipu o le cactus e mafai ona pipii mo sina taimi i se pusa fugalaau fugalaau) poo totonu o le togalaau.

I lenei tulaga, o le vevela o le vevela i aso taitasi o le a faia lelei lava. E le gata i lea, e manaomia e le "mauga" le ea fou ma masani ona lele.

Soo

I le avea ai ma se mea e faʻaleleia ai le oneone, ia fai se eleele faʻapitoa e saunia, pe faʻafefiloi oneone oneone ma le lau o le lau ile tutusa tutusa.

Lelei foi faaopoopo penisini masi, peʻa ma fasi moli.

Faʻamasinoga

Talu ai ona o le aʻa o lenei ituaiga e le tupu loloto, ae e foliga tutusa ma otootoga o se lapisi, e tatau ona e filifilia se paʻu papaʻu, ae lautele mo le totoina - sili ona lelei uma o sima, e aunoa ma le mafiafia.

O le tele o le vaega o le a fesoasoani i le faʻasao o le tele o le susu ma, e le gata i lea, o le a maua ai se avanoa i le paranesi ma ola ai i se sikuea sikuea.

I le pito i lalo o le ulo talafeagai tuʻu faʻamalosi - e oo atu i le tasi vaetolu o le voluma - alavai faʻavaivai: faʻalautele le oneone, tamaʻi tamaʻi tamaʻi poʻo se piliki ma le afi.

Ona sasaa lea o le eleele ua saunia ma le faaeteete, e aunoa ma le faamanualia o aʻa vaivai, tuu le cactus.

Lafoaʻi le apa ma faʻafefiloi malie. I le taimi lava lea e tasi, e le tanumia ai le ua o le malolo: o le tino o le cactus e tatau ona lagolago i le alavai o alavai papaʻe laiti.

Suiga

I le avea ai o se tulafono, o le avefaasolosolo masani e faia i tausaga uma e lua; O le manaʻomia mo le gaosiga o loʻo fuafua i le tele o le tuputupu aʻe o le kolone o au.

O le taimi pito sili ona lelei e faʻafesoʻotaʻi ai o le amataga o le amataga o le tuputupu aʻe ola..

Afai o le taimi nei ua amata ai ona faʻapipiʻi, ua tolopoina le faʻatonuina seia oʻo i le iuga o le fuga.

A oʻo i le faʻasolosolo e taofi le potu tuai.

Ae peitai, o lenei, e le faʻaaogaina i le faʻatau kopi. I le avea ai o se tulafono, oi latou na o loʻo faʻatau e faʻatau atu ua tupu aʻe i ni fofo faʻapitoa, ma o le meaʻai i totonu o le fagu e leai ni meaʻai.

O le mea lea, i le maeʻa ai o le faʻatau, o le kopi faʻatau na faʻasaʻolotoina uma mai le eleele tuai ma totoina i totonu o se paluga eleele fou.

Faʻamamaga o le ea

O le malulu i totonu ia lava e talafeagai mo rebuyami, ae o le taotoga "sulu mauga" - felafolafoaʻi o se ao vai e moli mai se fana moli - o le a faia lelei i latou ma faʻaitiitia le faʻaputuina o pefu i luga o pu

Faʻasa

O le faʻaleleia o le tautotogo-faʻavevela e masani lava ona faia e le aunoa, pe a maeʻa le palapala i totonu o le ulo.

Ua faʻamalūlūina le suavai, faʻalelei lelei; e mafai ona faʻamalosia e ala ile solo afa-sipuniti o le citric acid i le 7 lita o le vai.

I le ogatotonu o Setema, i lalo o le tulaga o le malulu, o le fausiaina o laau uma e sili atu le mafiafia nai lo le centimita e toetoe lava a taofi.

I se malulu malulu, o le sili atu o le "tulafono vaivai" e nofotupu, ae i le 14-18 tikeri taumalulu i le taumalulu susu e seasea ma matua faatapulaaina.

Laʻei pito sili

I le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe, o le faʻamalosiina o loʻo faia faʻatasi ma se fugalaau faʻapitoa mo fua o le fugalaau.

E mafai foi ona e kuka vaivai vaifofo lavelave faʻapitoa maualalo le nitrogen, ona o le sili atu o eletini oona e mafua ai ona pala.

Fuga

O tagata le lelei o le ituaiga o fugalaau e fuga i tausaga taʻitasi, susulu ma le tele, pe afai latou te soifua maloloina ma e ui i le malulu malulu.
Tele ituaiga faigofie pollinated ma tuʻuina fatu.
O le vitio o loʻo i lalo e faʻaalia ai le fuga o le Cactus Rebution:

Tofiga

I le fale, o le faʻaaogaina o le faʻalauteleina o fatu ma auala faʻalautele.

Fatu

Ia Mati, o le fatu ua pisipisia mo le 10 minute i se vai lanu piniki mumu o le potassium.

E faʻamago i le ea, e totoina i papatusi ma suavai lelei ma se paluga faʻapipiʻi o sea ituaiga: lau laʻau, oneone lapoʻa, malala muʻa i le fua o le 2: 2: 1.

  • ufiufi i le polyethylene ata tifaga po o tioata;
  • e aofia ai le greenhouse i le 15-20 tikeri, faʻafeiloaʻi solo, o le meaʻai e faʻamamaina;
  • pe a uma le germination, totoina laau toto i ni koneteina laiti ma ola aʻe, puipui mai le tele o le susulu o le la;
  • i le tausaga lona lua olaga talavou rebutsii e mafai fuga.

Itu lauʻau

I le faagasologa o le tuputupu aʻe, ma le faʻalauteleina o le totoina, o aʻa ua faia e peiseai e tutoʻatasi, ae o loʻo fesoʻotaʻi pea ma le autū autu.

I le tautotogo o le tautotogo po o le ogatotonu o le taumafanafana, e mafai ona vavae ese ma le vaʻaia auala o le laʻau, ma sausau i le malala i luga o manua manua.

Vavave lauʻau mamago ao faagasolo le asoona aʻa ai lea i le susu, oneone vevela vevela.

Maʻi ma faʻamaʻi

Le faʻamataʻu sili - aʻa aʻalea e tupu pe a tele le faʻasuina i faʻatasi ma le maualalo o le vevela, faʻapea foʻi ma le tele o le eletise i le palapala.

Puipuiga mo le gafatia O le aʻa o le a fesoasoani i manaoga masani mo tuutuuga o le taofia: suavai lelei, eleele palapala, matua pulea lelei e tusa ai ma le vaitau e ala i le faasusu ma le suavai, e le o le vai malulu, ofu pito i luga ma le maualalo o le nitrogen, gaʻo ua sili ona faʻaalu.

O le faʻaaogaina e ni kopi le talafeagai e mafai ona foia mealybugpaleovka poʻo miti mumu mite. O le sili ona aoga e faasaga i nei iniseti o ni iniseti faʻamalosi.

O timuga vevela, malulu mago, vevela vevela, vevela vevela ma po malulu ma sina susu o mea uma ia e manaʻomia e le au Andes ma a latou pulou o fugalaʻau fugalaau e faʻalogo i le fale.