Fua o le gaosiga

O taʻavale sili ona taatele i totonu o le vaomatua

I totonu o le faʻamalosi o tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi ma le fai togalaau o loʻo i ai sauniuniga faʻafiafia i le tulaga o se faʻamalosi, paʻu pe faʻamalolo. I le taua faasagatau i faʻamaʻi faʻaleagaina o laau toto, e le mafai ona toe faʻaaogaina. I luga o le faʻatau, e mafai ona e mauaina se mea e tutusa ai meaola o ituaiga eseese. Mafaufau i mea sili ona lauiloa i le fale mo togavao ma faʻasoa ia igoa taʻitasi i le tulaga o le faʻalogoina o fualaau pathogenic.

E te iloa? Mo le taimi muamua, na saunoa le Democritus e uiga i le metotia o le togafitia o togalaau i le 470 TLM. I lana tusiga, na ia mafaufau ai i le manaomia o le lūlūina o fugalaau mai le paʻu o le paʻu ma se mea suamalie o olive. Ma sa fautuaina e le failotu anamua o Homer e faaaoga le sulfur i le taua e faasaga i microbes ma meaola faalafua.

"Trikhodermin"

O fualaau faasaina a organic fungicidee faʻatatau i luga o le fatu ma le siama malosi o le eleele Trichoderma lignorum, o lana galuega taua e mafua ai le taofiofia o spounga spores.

"Trichodermin" e mafai ona feagai ma ituaiga e 70 o faʻamaʻi pipisi o laau toto. Aemaise lava, e pei o: faʻamaʻi fatu, fusarium, macrosporosis, aʻa aʻa, phytophthora, rhizoctoniosis.

O le meafaigaluega e amata ona galue i luga o fesoʻotaiga i meaola ninii, ae le o le inu o le aganuu. O loʻo faʻaalia i le gafatia e faʻaleleia le faʻamaina o le eleele, faʻamalosia ai meaʻai o aʻa, ma faʻateleina le germination o fatu.

I fafo atu, o le paʻu o le paʻu, lea e mafai ona faʻatau atu i afifi o le 10 g gafatia. I le faʻamaʻiina o fugalaau i totonu mo aʻa o le aʻa, o mea o loʻo i totonu o le pusa e faʻafefeteina i le 1 lita o le vai ma faʻamaluluina i se faʻalavelave i totonu o se ulo. Ma mo le togafitiga o vaega eletise o fugalaau, o le sauniuniga atoa mai le taga ua solo i le 5 lita o le vai. E pei foi o le "Trichodermin" ua fautuaina mo le faamai pe a faasolosolo laau toto (o le pine e faaopoopo i le mea e sui ai), pe a afaina le tipi o le senpoly (sina sasaa i totonu o le vai).

O le isi vaifofo e leʻi faʻaaogaina sili atu ona lelei le tuʻuina i totonu o se pusa tapuni i totonu o le potu ma teu ai le silia ma le 4 vaiaso. A toe faʻaaogaina, faʻatali seia oʻo ina oʻo i le vevela le oloa.

E taua! O le faʻamaʻiina o fomaʻi faʻasolosolo o le faʻafesoʻotaʻiga e mafai ona faʻatinoina aʻo lei amataina le fugalaau, ma faʻasolosolo - i le vaitau o le tuputupu ae.

"Hamair"

O se meaola oona mo laau totő i totonu o le togalaau ma i totonu o se fale e aofia ai siama ua taʻua Bacillus subtilis. Latou te aʻafia ai le faʻamalolo o le fusarium, paʻu paʻu, lanu paʻepaʻe ma le paʻepaʻe, moli, laʻau laʻau, keel, paʻu (paʻu palapala).

Faʻamaloloina "Gamar" i se pepa. Mo le faʻaleleia o le fugalaau ma fualaau teuteu, e 1 le papalama e tatau ona solo i le 5 lita o le vai, ma le 2 papa ma le 1 l o vai e manaʻomia mo le fufulu. Ina ia ausia le mea e manaʻo ai, toe faʻaleleia le faʻapalapala i le gasologa o le vaiaso. faatolu i le aso.

Bordeaux vai

O lenei maliega o loʻo i totonu o le lisi o vailaʻau sili ona mamana e faasaga i microbes ma patisi. E mafai ona faʻatau i le faʻatausaga, ma e mafai ona e kuka oe lava.

Ina ia faia lenei mea, i ni isi mea e le o ni masini uamea, e tatau ona e faatumuina i vai inu (e le o se mea maualuga) 300 g o le vave suamalie ma le copper sulphate. I totonu o pesini taʻitasi, aumai le kulimi i le voluma e manaʻomia (e oʻo i le 5 lita) i le vai malulu.

A maeʻa ona viliina le sima i le gau i le tele o laulau, faʻaalu malie i ai mea o loʻo i le ipu lona lua. O le taunuuga e tatau ona avea ma se lanu moana lanu moana 3% ma le paʻu o le paʻu ma le gaʻo faʻamalosi.

Faʻaeteete: o le le tausia o le tele o mea o le a afaina ai laau toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te foai le lime paʻu, o fugalaau pe a uma togafitiga ma lenei vaifofo o le a iai ni ogaoga mu. Ole maualuga o le vaega ole vaega ole mea ua fuafuaina mo le fofo volumetric o siama. I le amataga o le faamai, ua fautuaina mo vases e saunia ai le vai Bordeaux i le fua 100 g: 100 g: 10 l.

Afai o le fofo e tumau pea pe a uma togafitiga, e mafai ona teuina mo le 24 itula e ala i le faaopoopoina o le sipuniti o suka (i le 10 lita).

E taua! Ina ia iloa le eleʻele o Bordeaux, e mafai ona e faʻaogaina se fao uʻamea. Afai, pe a oʻo ifo i totonu o le vaifofo, ona ufiufi lea i le paʻu mūmū mumu mo le 5 minute, o le tali e mataʻu.

"Seina"

Pesticide mo le togafitiga o laau toto, fualaau aina ma fualaau faisua ma aʻa aʻa mai le aʻa, paʻu, fasi laʻau, anthracnose, septoria, mūmū, mūmū, perenosprosis, cerciforose, rust, pyricularosis, keels. Galuega i luga o parasite faʻafesoʻotaʻi ma faʻaogaina. E maua i foliga o se paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le samasama 15% o le paʻu paʻu ma igoa tutusa "DuPont Fungicide A", "Aspor", "Tiudou", "Ditex", "Novozir", "Zineb".

O le fungicide ua faʻamoemoeina mo le totoina o vaega eletise o laau ma afaina ai le pathogens mo le 2 vaiaso, e le taofia ai le toe gaosia o spores spores spores.

Ina ia puipuia au laau mai afaina ma faʻamaʻi siama, o le a fesoasoani ia te oe i ni mea faamai e pei o le: "Bud", "Fundazol", "Skor", "Topaz", "Manua".
O le taofiga e fautuaina mo le togafitiga o laau i le vaitau o le vavao, talu ai ona o le saofaga i le faateleina o le pasene o le ovary na fausia ma le atiina ae o aa.

E fesoʻotaʻi lelei ma vailaʻau o le organochlorine ma le organophosphorus, ae e le tatau ona fefiloi ma le vai o Bordeaux.

"Alu"

O se meaola faʻasolosolo ua mamanuina e faʻafefe ai faʻasolosolo faʻamaʻi ma siama. O lona tino autu o meaola ninii. Bacillus subtilislea e tetee lelei ai i sui e mafua ai le paʻu o le paʻu, o le mumu o le paʻu, o le aʻa ma le aʻa e pala, Alternaria, manogi, anthracnose, pala, septoria, cladosporia, lapisi.

E faʻamalolo mai i le pepa. Mo le togafitiga o vaega eleele o lalo o le eleele, e 2 pusa o loʻo tuʻu i totonu o se pakete vai, ma mo le faʻapipiʻi o gaʻo ma lala, 1 l o le vai ma 2 pauna o Alirina ua lava. Mo faʻamaʻi pipisi, e fautuaina e toe faia le faʻapalapala i totonu o le vaiaso. Le numera maualuga o togafitiga - 3.

E te iloa? I le tauiviga mo le seleselega, sa suʻe tagata i vailaʻau vailaʻau eseese, togafitiga o laau faʻatasi ma i latou. Fai mai le Farani Farani o Milardé ina ua maeʻa le pulupulu o le sulfate sima i le lime, e le aafia le tovine i le militili. O lea na tupu le mea na tupu Bordeaux paluga.

"Agat"

O se meaola o meaola mai mea e faʻaaogaina ma le antibacterial. A maeʻa ona faʻaaogaina, o loʻo i ai se faʻaopoopoga o fua o fualaau faisua, o se faʻaopoopoga o le fatuina o fatu ma le atinaʻeina o se malosi malosi.

Mo nei uiga lelei, na alofa le au fai togalaau i le au faifaatoaga, ae o le manuia ua faʻaaogaina e avea ma se puipuiga ma se faʻatoʻaga faʻatoʻaga.

O le mea taua o le "Agatha" o meaola ninii. Pseudomonas aureofaciens. O le fualaau faʻatau e faʻatau atu i totonu o fagu 10-kalama ma le pusa suavai. O le fofo galue e saunia mai le fuafuaina o le 3 lita o le vai i le 1 sikop o le fungicide. O le faʻaaogaina o ipu e maua ai le musika e tolu taimi faʻatasi ma le 20-aso le va.

"Soa Lanu"

O le meafaigaluega e faʻamoemoe mo togafitiga puipuia i totonu o puaʻa mai le faʻaleagaina e faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E faʻaaogaina e avea o se tasi o vaega o vailaʻau faʻapalapala.

O le fasioti tagata e pagatia ai se faʻalavelave faʻaleagaina i moli vaʻaveveve ma isi pepe mūmū, faʻapea foʻi ma pathogens scab, lapisi, paʻu palapala ma le paʻu. Mo le puipuia o le taitaia o le totoina 4% Soap Solution Green.

O le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i fagu palasitika eseese eseese. I le pito i lalo o le koneteina, seʻi tatou fai mai se mea itiiti.

Le numera maualuga o togafitiga - 3. Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i le faʻamaʻiina o le suka, o le togafitiga ua fuafuaina i le vaiaso ao lei aoina fua. O le fofo ua saunia e faalagolago ile pathogen osofaʻi poʻo le meaʻai. Mo se faataitaiga, o le paluga o le tapaa ma le "Green Soap" o loʻo faʻaaogaina mo le susuina o iniseti i le fua o le 2 l: 25 g, ma pe a afaina i meaola leaga, 2 g o le copper sulphate ua solo i le 1 l o le vai ma faaopoopo ai le fungicide i le vaifofo.

E taua! A o lei galue ma le fomaʻi talafeagai tausia le saogalemu, i le puipuia o ia lava i ofu faapitoa, seevae seevae, totigilima, mataʻaiga, pulou, ma pe a talafeagai ai, ma se respirator.

"Apikaila"

O lenei mea malie mai le lisi o vailaau e tineia ai manu faalafua mo mea teuteu, tekinisia, togafitiga, fualaau aina, fualaau faisua, fugalaau, ma togavao.

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina (copper oxychloride) galue i luga o patipanic fungi ma microbes pe a faʻafesoʻotaʻi ma i latou.

E maua i le foliga o se faʻamalolo tumau, sasaa i totonu o ipu 50 g ma 12.5 l canisters. Ua faamanatu e tagata tomai faapitoa maualuga le salalau gaioiga galue, lea e fesoasoani i le tufatufa tutusa o laʻau ma lau o laau i totonu.

E le gata i lea, o Apikaila-PIK o loʻo avea ma sui sui o le galala, e iai sona aʻafiaga e tusa lava po o le a le tulaga o le vevela. E saunia le fofo galue e ala i le faʻavasegaina o le sauniuniga e tusa ai ma vaega o loʻo faʻaalia i totonu o faatonuga. E mafai ona faʻaolaina toega tumau mo se vaitaimi umi.

"Fitosporin"

I luga o le faʻatauga o loʻo i ai le "Fitosporin-M". O se fungicide masani e faʻaaogaina e faʻafefe ai faʻamaʻi e mafua mai i le gaioiga o spores spores ma siama.

E faʻamalolo e pei o se paʻu, vai poʻo le paʻu o le lanu uliuli enaena. Faatasi ai ma le tele o le lelei o le vailaau o lona lelei, ola umi ma le tele o ituaiga o gaioiga. E mafai ona faʻatino le faiga e ala i foliar ma aʻa metotia. I le faaopoopo atu, e fautuaina le faʻaogaina o le "Fitosporin" mo le galo o le fatu, rhizomes o fualaau i le taimi o le totoina, puipuiga o fatu fugalaau ma pulu pe a tuʻu i totonu o le pulou mo le taumalulu.

E te iloa? O le talafaasolopito o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le 1778 e avea o se iniseti mai le suauu mama ma kerosene e tau ai ma se talipupuni i luga o laʻau moli.

"Albit"

O lenei meaola o meaola o se vaifofo, fungicide ma le alualu i luma tuputupu ae.

E fautuaina e le au o le Agronomists le toe faaleleia o laau pe a mavae le atuatuvale o le gasegase, timuga faaumiumi, timuga, i taimi eseese o le tino, faatasi ai ma le le lelei o le totoina o fatu ma fatuga maualalo. Ole vailaʻau e leai sona aʻafiaga i vases ma tagata. Faatasi ai ma le faʻamoemoe o togafitiga ma togafitiga faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le aʻa, pala, mea laʻau. O le mea aoga o le "Albit" e le mafua ai ona fai ma vaisu i mea faʻaleagaina. E matua aoga lava e faʻaoga mo totonu o laau.

O le clerodendrum, Kalanchoe Kalandiva, Streptocarpus, Cyperus, Campanula, Achmea, Nolin, Plumeria, Ahihrizon, Scandapsus o le a avea o se teuteuga o lou fale.
Mo le togafitiga o pamu, violets, primroses, cyclamen, amaryllis ma isi laau totō e totoina i greenhouses, saunia se fofo i le fua o le 1 ml i le pakete vai. O tagata gaosiga vavalalata e fautuaina e faatulaga i le amataga o le fuga ma toe fai pe a uma le 14 aso. E mafua lenei mea e le gata i le puipuia o le atinaʻeina o meaola ninii, ae faʻapea foi i le faʻamalosia o le faʻaleleia ma le teuteuga. O le au faifaatoaga e matauina pe a uma ona gaosia, e maua e laau totō malamalama lanu o laulaʻau ma petals.

"Albit" e mafai ona faaopoopo pe a fausua ni vases. Ina ia faia lenei mea, 1-2 ml o le vailaau faʻasaina e faʻafefe i le 10 lita o le vai. O le gaioiga o le tino e faia i se auala e pa'ū ai le meafaigaluega i le laʻau o le aganuu. O le fatu e manaomia le 5 ml o le fungicide ua solo i le 1 lita o le vai.

E taua! O le fufuluina o fualaau oona i luga-o le eleele o vaega o laau e tatau ona faia mai le pito i lalo.

Vaʻaiga faʻapitoa

Faatasi ai ma le aufaatoaga, o lenei fualaau faasaina ua taua o le potassium faamasani, po o le potassium faamasani. E faʻaaogaina i le tele o vaega o galuega a le tagata, ma o le laau toto e ola ai e taua o soʻo filogia, lea e faʻaaogaina mo le faʻamamaina o fatu, fatu ma aganuʻu matutua i taimi o faʻamaʻi pipisi, fuluuli ma le bacteriosis.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina ua fautuaina mo le saluina o fatu ma le faʻamaʻiina o meafaigaluega mo togalaau.

Gaioiga aoga o le potassium i taimi uma - manganese ma le potassium. O le aʻapa i aʻa, ogalaau ma laʻau, latou te saofaga i le saoasaoa o le ola o fugalaau ma fatuina se vaega o lo latou malosi, tetee atu i osofaiga o faamaʻi ma meaola faalafua. I le gaosia o fatu, ua lava lea e faʻaaogaina ai le meaʻai i le vai o le 0.5 g o le potassium ma le 100 ml o le vai mo le 20 minute. A maeʻa le faʻatinoga, e tatau ona fufuluina le saito i le vai mama ma faʻagogo.

Ina ia fufulu ese le palapala mai siama ma siama eseese, o meaʻai e faʻaosooso ai foliga o paʻu uliuli ma phytophtoras, e 5 g o le kalukalasio maʻalaʻau i 10 lita o le vai e tatau ona faʻaitiitia. Ma mo le fafagaina o togafitiga talafeagai o le 3 g o le vailaʻau ma le 10 lita o le vai. Ina ia lavea le laʻau mai le paʻu o le palapala, 3 g o le potassium pati i totonu o le pakete vai e tasi ma 50 g o le potassium-nitrate ua faaopoopo i ai. Saunia e ala i le faʻaleleia o vaega eletise o mea totō.