Kukama

Kukama ituaiga "Herman"

O le sui o le pumpkin family cucumber e umi se talafaasolopito. Na amata ona tupu i le isi 6000 tausaga talu ai.

Aiga o lenei fualaau faisua, lea o le saienisi o se fua, ua manatu o Initia. Peitai, e ui lava i lenei, o le vaega o le galueaina ma le faʻaaogaina o lenei oloa e matua tele lava.

E oo lava i aso anamua, o tagata mai Aferika, Eleni, o le Emepaea o Roma na faaogaina i latou lava i lenei fualaau faisua, o lona igoa na sau mai le Eleni anamua "aguros", o lona uiga "e le iloa ma e le iloa."

Ae na saʻo le au Eleni, aua o kukama e na o le pau lava lea o fualaau faisua e le mafai e tagata ona faʻaumatia.

I aso nei, e ala i lima o tagata poto faapitoa i mea taufaatoaga ma tagata faifaatoʻaga, ua tele naua atumotu kukumba ua atiae.

O se tasi o sui sili ona agavaa o lenei aganuu o le ituaiga "Herman", lea o le a talanoaina.

O le ituaiga "Herman" o se kulupu muamua o le parthenocarpic, lea e fua mai i le 35 - 40 aso i le maea ai o le muamua o laau toto. O lenei vailaʻau e faʻapipii faʻatasi ai le maualuga o fua mai ma le muai malosi, lea e faʻamafanafana ai Herman i le tele o tagata faʻatoʻaga.

O lenei ituaiga o aganuʻu kukama na fafagaina e le au Falani mo soo se eleele (faʻapipiʻi ma tatala).

E fiafia foi e faitau e uiga i ituaiga kukama mo Urals

O le taʻavale i lenei ituaiga e malosi tele, malosi, ma laʻau masani mo lenei aganuʻu. Pe a oʻo i le tele o lau laau e mafai ona oʻo i le 4 - 5 mita, ao tumau le mamafa oa latou lava fua! O faila e taoto i laʻau, ma le faʻaeteete lelei ile pusa taitasi e mafai ona fai mai le 6 i le 9 fua. O kukama lava latou e toetoe lava a atoatoa, e pei o le saʻo, e le afifiina, o foliga masani i luga o le paʻu, ma le lumpy surface.

O le aano ma le paʻu o se lanu uliuli lanu uliuli lanu, paʻepaʻe paʻepaʻe. O le umi o le fua e oʻo i le 10 - 12 cm, ma i le mamafa 70 - 90 g O le seleselega e maualuga tele ma e teleE tusa ma le 8.5 - 9 kg i le 1 sikuea mita o le moega.

O nei kukama o le a foliga manaia e le gata i luga o se ipu, ae o le a latou leiloa o latou foliga vaaia ma le tofo pe a mafai ona taina pe tafe. E le gata i lea, e le afaina le ituaiga i mosaic vailaau, claasosporia, moni ma le pala.

Ae o loo i ai se tulafono e le tusia e faapea "o palu taitasi o le meli ei ai lona lava lele i le suauu." Ae paga lea, o le eseese o kukama "Herman" e le o se mea na tupu.

O fua o lenei ituaiga e matua vaivai lava., e manaʻomia e ia tulaga faʻapitoa. O nisi taimi e tupu ai tagata e totō vave fatu i totonu o se falemaua poʻo lalo o se ata tifaga i le avanoa. Ma o lenei ituaiga mea e le mafai ona faia saʻo ona o le vaivai o le ola o laau.

E le gata i lea, o le vao o lenei ituaiga e matua le lelei le fesuiaiga o le vevela. Pogisa po e na o le fasiotia uma o laau totő, e mafua ai se seleselega e te le mauaina.

E i ai se maʻi faʻaleagaina e taua o le ele. O lenei lago e aafia ai le gata kukama, ae o le mea moni lava lenei aganuu e mafai ona mafua ai le afaina ai. Afai o le tau i le mafanafana e malulu ma malulu, ona le mafai lea ona aloese mai le siama. Ma afai e te le faia ni fua faʻatatau taimi, o le a le mafai e lau togavao ona faʻasaoina e oʻo lava i vailaʻau sili ona mamana.

I le faaiuga, e tatau ona faapea mai o nisi tagata fai togalaau e manatu i lenei ituaiga e le lelei tele ona o fua e le o mausali. Ae o se manatu sili ona taua, aua, e pei ona e iloa, "o le tofo ma lanu ...".

Faamoemoega o le tuputupu ae o ituaiga

O fai togalaau masani e fautuaina le totoina o togavao o lenei ituaiga mai laau toto, ina ia mautinoa e mauaa aʻa.

Mo fatu, o le tele o le galuega e faia i le vevela o le eleele o loʻo tuʻuina ai nei fatu. O le taimi talafeagai mo le lūlūina o fatu o le taimi lea e mafanafana ai le palapala ile 20 - 22 ° C. O lenei taimi e oʻo mai i le faaiuga o Aperila.

A o lei luluina le fale fatu e manaʻomia ona faʻamamaina e ala i le galo mo le 30 minute i se vaifofo o le paluga e masani ai. Afai na e faʻatauina ni fatu, e te le manaʻomia ona salu.

I le isi itu, e tatau ona faatumuina ia kaseti po o pusa mo laau toto i le palapala, faʻafeinu ma tuu i luga o fatu i le loloto o le 1.5 - 2 cm. Afai e te ufiufi le atigipusa ma afifi palasitika, o le a vave ona tupu fua.

E manaʻomia le fufulu o fatu laau i le 20 - 25 aso. A oʻo mai le 3 - 4 lau lauʻau i luga o laʻau, ua oʻo i le taimi e totoina ai fatu laau i totonu o le eleele. O lenei taimi e tatau ona fetaui lelei ma le faaiuga o Me. Afai e te totoina kukama i le laufanua, e tatau ona tolopoina le gaosiga i le amataga o Iuni.

I le iunite vaega e mafai ona faʻaaogaina le 3 - 4 vine. E tatau ona pogisa le nofoaga e tulaueleele ai ina ia vave ona totoina laulaau o vao laiti e le maua ai le la. E manaʻomia le totoina o sana i tafatafa o le togalaau o nei kukama. O le auala lautele o le tulaʻi mai e 30x70 cm.

O sina mea laitiiti e uiga i le tausiga o le "Siamani"

E manaʻomia e le kulimi vai le vai mafanafana i le 1 le taimi ile 5 - 6 aso. O le faʻafia ona faʻavaivai e faʻalagolago i le aofaʻi o le faʻataʻitaʻiga i tulaga tatala o le eleele.

E iai foi se taua taua e faia e le vevela. I le maualuga o le vevela, o le susu mai le palapala o le a faʻavavevave, o lea e manaʻomia ai le fausiaina.

Laʻau laiti manaʻomia e faʻafeinu vaiae laitiiti (itiiti ifo i le 1 le pakete i le sq mita), e manaʻomia e le au matutua matutua le faʻavaʻa faʻaitiitia, ae tatau ona tele le lapisi (1 pakete mo le 1 vao).

E le manaomia le faʻafefe o le vai i laulaʻau po o le tipi i le susulu o le la ina ia le mu ai laau. O le mea lea, o le faʻaleleia o le le lava o le susu i totonu o le eleele e lelei tele i le afiafi.

O le faʻaaogaina o le eleele e tatau ona mulimuli pe'ā uma ona faʻamaua poʻo timu ina ia leai se mea e fai i luga o le palapala.

O le faʻamaina i le palapala e taua tele i le faagasologa o le tuputupu ae ma le atinaʻeina o vao. O le numera o feedings e mafai ona oʻo atu i le 5 - 6 mo le vaitau tuputupu aʻe atoa. Le lava o minerale i totonu o le eleele e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻalauteleina o le aʻafia o laau i faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le lelei o le fua.

O nei 5 - 6 taimi e tatau ona aofia ai le fafagaina e le gata o paʻu matutua, ae faʻapea foi le totoina. A oʻo ina oʻo mai lava laau, e manaʻomia ona faʻamaʻaina i se faʻalavelave o fugalaʻau ma mea faʻasaina. Pe a ulu atu laau i le vaega o le tuputupu ae, o lona uiga, ua amata ona latou fua mai, e tatau ona toto laau E manaʻomia le fafagaina o le kulimi ma le fugalaau. O le totoe o le fafagaina e tatau ona faʻatino i vaitau o le itiiti ifo i le 3 vaiaso ma pe'ā manaʻomia.

E ui lava i le tetee o le ituaiga "Herman" i le tele o faamai, o le afaina o le vao e le o aofia ai. O se faailoilo o laau toto e aafia i le peronospora o le foliga mai o lanu samasama i le pito i luga o lau. Pe a paʻu le paʻu o le vao, ae i luga o laʻau e paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e maeʻa le taimi e salalau atu i le mea atoa o le laulau lau.

E mafai e le ogaumu ona faaleagaina matuia kukumba o lenei ituaiga eseese. O se faailoga o le i ai o lenei faamai o le foliga mai o lanu moli i luga o laʻau ma lau o le togavao.

E faʻatatau i faʻamaʻi uma o loʻo i ai nei i kukama, o loʻo i ai le tele o fualaau oona e manaʻomia ona togafitia ai laau ina ia aua neʻi galo le fua. O nei fualaau faasaina, ua taʻua o le filogides, ua mamanuina patino e tau mo laau toto.

Ua lava le mulimuli i nai tulafono faigofie pe a tutupu ni kukama eseese "Herman" ina ia mafai ai ona maua se fua tele ma le mautu, e le gata i lea, i tausaga taitasi.