Vailaau faʻapitoa

Mea tau vailaau faʻasaina ma le faʻasaʻoina ole sage (salvia) nutmeg

Sage - O lenei vao, lea e lauiloa mo ana mea tau togafitiga talu mai aso anamua. Na taʻua e Hippocrates ona aoga aoga i ana tusitusiga. E leʻi faasaoina le saga nutmeg ma vailaʻau faʻaonapo nei. O faʻasologa mai lenei togafiti togafiti togafiti faʻamalositino o le paʻu ma le manava. I le cosmetology, e masani ona faʻaaogaina e avea o se tagata e tetee ma le faʻamalosia. I totonu o tala faʻasolopito a tagata, ua maua ai le faʻaaoga sili.

I totonu o lenei tusiga o le a matou tilotilo i mea sili ona matagofie e uiga i le saga nutmeg laau ma taʻu atu ia te oe le aoga o le nutmeg ma pe oi ai se faʻalavelave.

Sage: fatuga aoga o se vailaʻau togafitiga

O le tuufaatasiga o laulaau o le lauulu malamalama e aofia ai le tele o mea aoga ma vailaau: tannic ma resinous, flavonoids, meaola malosi, vitamini P ma le PP, bitters, phytoncides. O loʻo i ai foi se suauu taua i le pine, cineol, thnjone, borneol, salven, ma isi terpene. O le sage nutmeg o le gaosiga o le suauu e maua mai i le maualuga o le gaioiga i le vaitaimi o fualaau aina, ma o le tannins e gaosia i le ogatotonu o le autumn.

Le aoga tele o le manino: o mea tau vailaau o togafitiga o fualaau

Mo se taimi umi, na faʻaogaina eo matou augatama le togafiti faila e avea o se sui anti-inflammatory mo mata mataʻutia ma faʻamaʻi o le tino. O se togavao moni lenei. O Celts sage le ava malosi, lea na fesoasoani i le au faitaulaga e toso i nirvana i le taimi o sauniga masani.

Faʻalogo Peretania Nicholas Culpeper e talitonu o le paolo o le malamalama e le gata o faʻamatalaga fale faʻamalolo, ae o loʻo faʻaalia foi se manogi manogi e maua ai se lagona filemu ma le toʻa. O se fusi na faia mai fatu, lea na faʻaaogaina i mata mumū.

O le mea moni lava, o le aʻafiaga o mea oona, lea na aveesea ai le faʻamalositino ma faʻaitiitia ai le ita. Hieronymus Bock, i lana 1577 faʻasalalauga i luga o laau, fautuaina le saga nutumeg o se fofo lea e faʻapupula ai le avanoa o fafine e maʻitaga. O suʻesuʻega faʻaonaponei na faʻaalia ai le atamai e tutusa ma hormones i feusuaiga i lona fausaga, ma o lea ua i ai sona aafiaga aphrodisiac.

Clary sage taua o le suauu e iai mea e faʻamaonia ai le antibacterial ma se malosi malosi e faʻamalolo ai manuʻa. O lona aoga e mafai ona faʻatusatusa i le kulimi Vishnevsky. O le suauʻu e aʻafia i le mu, manuʻa faʻamaʻi e le mafai ona faaumiumi mo se taimi uumi, faʻapea foʻi ma faʻafitauli o le tino e pei o gingivitis ma stomatitis. O le taua o le suauu o Clary sage muamua ua maua ai lona faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi masani o faʻamaʻi maskloskeletal ma faʻaoga o le tino. O fualaau faʻamaina o laau totō ua faaopoopo i totogifuapauina. I le faʻaleagaina o le tino, latou te fausiaina se mea e afaina ai le tiga o le ulu, o se nofoaga mo "tamaitai" faafitauli ma se sauniuniga teuteu.

O faʻamalologa o le togafiti o le paolo e faʻalautele atu foi i le vevesi o le tino o le tagata, ma faʻaaogaina ai le aafiaga o le venotona. Totogifuapauina, e aofia ai le togafiti, fesoasoani i le afaina, veins varicose ma le faʻalavelave i totonu o le taamilosaga masani. I faʻamaʻi pipisi o le paʻu, o le suauʻu manogi o le paʻu o le clary e faʻaaogaina mo togafitiga massage ma le faʻamalositino. Lubricate acne, faʻafaigofie le gaʻo o le gaʻo i luga o le paʻu o foliga, togafiti le lauulu ma faʻaumatia meaʻai.

E te iloa? Latou te fai mai o le sage i le tele o mea e mafai ona mafua ai se tulaga o le euphoric, ae le o tagata uma e muai oso i na aafiaga i luga o le tino.

E faʻapefea ona faʻaoga le togafitiga i vailaau faʻaonapōnei?

O laʻau ma le mutia o le saogaliki e faʻaaogaina i le falemaʻi o vailaau faafomai faʻaonaponei. O loʻo tamaoaiga i le suauu taua, flavonoids, tannins ma vitamini o le vaega P. O tala o mea totino o le anti-inflammatory, antimicrobial and hemostatic properties of sage ua fatuina.

O isi mea uma e fesoasoani i le pulelasi o le vai gastric ma faʻasaʻo le afu. Mo le togafitiga, o le tele o vaovao ua ave, mai le mea lea ua saunia ai ni meaʻai ma teuteu, ae o le meaʻai e masani lava o le faleteuoloa o elemene aoga. Ina ia saunia le mea e tasi, e tatau ona e aveina ni lua sipuni se lua o laʻau paʻu o le laau, sasaa 500 g vai inu.

A uma ona sasaa i totonu o se vevela ma tumau ai i le tasi le itula. Ina ia faia se teuteuga, e tatau ona e ave le vaega lava lea o laʻau laʻau, sasaa vai inu ma susunu mo le 15 minute ile vevela vevela.

Faʻaaogaina o mea totino o le sage i vailaʻau masani

I le faleopathy, o le togafiti e faʻaaogaina mo faʻamaʻi o le faai ma le manava faʻalavelave: tiga faʻata, stomatitis, laryngitis, tuberculosis ma le edema pulmonary. Mo maʻi o ponaivi ma sooga: polyarthritis, radiculitis ma atherosclerosis. Faʻatasi foʻi ma faʻafitauli eseese i le gynnecology. I faʻamaʻi o le gastrointestinal tract: ulia o laasaga eseese, colitis, gastritis, faʻamaʻi ate ma le togafitia o manuʻa fafo ma totonu o manuʻa.

Ua leva ona tofotofoina e ala i aafiaga o antipotovoe o laasaga o lau paolo o le laumei paolo. E oʻo vave mai le aʻafiaga pe'ā uma ona fai le lauti tiʻetiʻe, ae o le mea pito i luga e tupu pe a uma le lua itula. O nisi taimi o le iuga e mafai ona tumau i le aso atoa. E tele se fesoasoani e teu ai le maʻi tuberculosis faʻatasi ai ma le tele o afu pala.

O le mauaina o le sage tea e fesoasoani tele i le faʻamaloloina o le bronchitis masani ma le afaina o fatugaʻo. I lona tino mamā, e mafai ona tatu lau o se laau mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, biliary ma le ate, faʻapea foi ma le diuretic, choleretic ma astringent.

E fesoasoani i tagata gasegase e maua ai le fulafula e ulaula ai ni nai laʻau laʻau faʻatasi ai ma laʻau lau. I le pito i luga o lena mea, o le susulu mai o le lalelei e mumu ai se manogi manaia.

E taua! Toto mai lenei laau e fesoasoani i le faʻalavelaveina o le taimi o le lactation i tina tausimai. O se teuteuga o le togafiti o le clary e faapitoa lava i le itu a le fomaʻi aoga.

O faʻamaʻi ma faʻaogaina o lenei laau e faʻapitoa ai ona faʻamalosia le faʻaogaina o le lauulu, faʻaitiitia le faasologa o le paʻu. E i ai mataupu pe a maeʻa ona taofia lenei faiga. O le mea lea, o le a le malie tele le togafiti i le talosaga a tamaloloa i faafitauli o le lauulu, o lona aoga o se mea ofoofogia. O ia mea ofoofogia e le mafai ona faʻafefe ai le manogi. O loʻo i ai le siʻosiʻomaga Setema i le tele o faʻamalosi faʻamalosi.

O faʻamatalaga o togalaau togafiti togafiti e faʻamalolo ai le pepe i pepe, totoga o le toto ma le faʻaʻoʻo, toothache muffle. Ina ia saunia lenei fala, e tatau ona e 'ave le 5 kalama o le sage, o le paʻu omea ma sasaa se ipu vai inu. E faʻamalosi pea Broth e faʻamafanafana ma faʻavaivaia. E tatau ona faʻaaogaina i se tulaga mafanafana.

I le tulaga o le faʻaogaina o le tino o gaioiga o le manava, faʻalavelave mai le fesoasoani a le paolo. E ao ona sasaa le lima o le laau i le vai ma kuka i totonu o le iniselware mo le 4 minute. A maeʻa le afi, tape ma manava i luga o le ulo, ufiufi i se solo.

E te iloa? E oo lava i vaitaimi o le "tagi uʻi" i le Vaitau Tutotonu, o le sage na i ai muamua i totonu o togafitiga faleopathic o se vailaau manaomia o se immunomodulator ma le tonic.

Le faʻaaogaina o le malamalama o le clary i le cosmetology

O le suauu taua o le salama clary ua maua ai lana talosaga i le cosmetology. E faʻaaogaina i le aromatherapy e avea o se auala e malolo ai, fesoasoani i le atuatuvale ma faʻavaivaia le ulu tiga. O le suauu sosoʻo e faʻamalamalamaina le mafaufau, faʻafeiloaʻi ma maua ai se lagona o le faamalieina. O le tagi a Clary e na o manatu lelei mai le cosmetologists e faatatau i ona aoga aoga mo lauulu. O le teuteuina o lenei laau e maua mai ai le malamalama faalenatura, aveese meaʻai, e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe ma faʻamaonia le gaʻo-gaʻo gaʻololo o le maʻila.

O mea faʻapitoa o le antibacterial o le laau e fesoasoani e faʻaumatia ai le tino i le taimi o le talavou. O le siʻosiʻomaga o le poto o le clary ua faʻaopopoina i kulimi mo talavou ma e faigofie ona paʻu i le paʻu. O mea e teuteuina ai laʻau laʻau o loʻo i luga o le mata, e fesoasoani e aveese ai le pogisa ma faʻafiafia foliga.

Auala e faʻaaoga ai le nut nut i le aromatherapy

O Clary sage na maua le lauiloa tele i le fanua o aromatherapy. O le suauu taua e faaaoga i le tapulima, o se aluga pe sasaa i totonu o se moli elemene o loo i ai se aafiaga malolo ma ei ai sona aafiaga antispasmodic. O le manogi manaia o le togafiti e faʻaleleia ai lagona i taimi o faʻalavelave masani o le vystonia vascular, gasegase faifai pea, popole ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le manogi o le suauu taua a Clary Sage e faʻasaina ai le migraines i taimi o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le suauu taua o lenei mea totino ua tuʻufaʻatasia ma isi vaega pe a faʻaputuina mea manogi ma fale vai. E sili atu, e fai o se ituaiga sootaga i le va o isi mea e faʻapalapalaina faʻapalaina ai suauʻu. Faafetai i lenei mea, o mea manogi lelei e faia.

E taua! [i] O laau totō o le planto o loʻo aʻafia e ala i suʻe olfactory i luga o le "nofoaga fiafia" o fafine, o lea e fautuaina ai e aua le faʻaleagaina na mea manogi.

O le suauu taua tele e faʻapotopotoina ma le suauu o le vine, bergamot, coriander, sandalwood, jasmine, juniper, mea manogi, ma aemaise ai le rose.

Le faʻaaogaina o le sage i le alalafaga taumafa

I totonu o potopotoga o itu i saute o Europa ma Amerika, sa maua ai e le sage le lauiloa tele. O laulaau talavou o le laau ua maua i se laau vevela vevela ma se manogi manogi. Sage e tuuina atu le paʻi atu o le atamai i moa, aano o manufasi, iʻa ma fualaʻau. E faaopoopo i soo se mea: i meaʻai, salati, vasega muamua ma le lua, meaʻai ma inu. O se mea mataʻina, o le mea moni, i le tulaga malogo, o laʻau laʻau e le maualalo i lo latou tofo i le fou.

O le kukaina o le sage i le foliga o le uʻamea vevela e mafai ona teuteu le ipu e pei ona saunia, ma aʻo le i tuʻuina atu. E faʻaaogaina e tuʻuina atu ai le sisi o se manogi lelei ma lelei. Aua e te faia e aunoa ma le faʻaaogaina i falemalama mea inu ma mea inu ava malosi. E tusa lava pe o le faia o sikareti ma sikaleti, e faʻaogaina le sage e faʻafefete ai ituaiga o tapaa.

E te iloa? O le faʻaaoga masani o le suauʻu manogi e faʻaleleia ai le mafaufau.

Clary sage: faʻailoga

Matou te mafaufau i le tele o meatotino lelei ma le faʻaaogaina o lenei fale matagofie i le tele o alamanuia, ae o le a le faʻasaologa mo le sage? O lenei laau e le mafai ona faia i soo se ituaiga i le taimi o le maʻitaga poʻo le susu, seivagana ua e le manaʻomia le taofi o le lactation.

O tagata e iai faʻamatalaga faʻalauiloaina o le vevela, lea e le mafai ona taulimaina le gaosia o hormones, e tatau foi ona aloese mai le 'ai o le sage. Mo faʻamaʻi o le faʻaleleia o tino i fafine, ua faʻasaina foi lenei laau.

Clary Sage - O lenei mea o se vailaʻau e sili ona maualuga, o le mea lea o tagata suʻesuʻe faapitoa e faʻamaonia ai le faʻasaʻoina o tagata e le faʻaaloalo.