Fualaau 'aina

O le a le faʻaaogaina o feijoa mo le tino fafine?

Na o le tolusefulu tausaga ua mavae, o fualaau oona ua manatu o se oloa laititi. O le eseesega o loʻo i ai nei i maketi ma supamaketi o le a faʻafiafiaina le tagata faʻatau. Mo le mauaina o le tele o faamanuiaga mai nei oloa, e tatau ona e filifilia ma iloa meatotino patino o fualaau taitasi. I totonu o lenei tusiga o le a tatou tilotilo ai i fua fericoa o fualaau aina - o lona taua o meaʻai, mea e teuteuina ma meaʻai, faapea foi ma fualaau.

Faamatalaga tau oloa

O le mea moni, o le feijoa o fualaau aina o le tele o le fuamoa, ma le foliga o le solo, e mafai ona oʻo ile lima senitimita le lautele. O lana peel e pisi laitiiti, lanumeamata lanumeamata, o le pulupulu e paʻepaʻe-sinasina, e manino ao tuputupu aʻe. O totonu o tamai fatu laulaʻau suamalie. O le tofo o lenei berry matagofie e faamanatu uma ai pineapa ma fualaʻau, ma e manogi e pei o le fuamasi matua.

E taua! A maeʻa le felafolafoaʻi, feʻai le feijoa e faʻafefe, faʻaaogaina mea aoga. Ina ia puipuia lenei mea, ia faʻaaoga le pipi i le taimi lava e uma ai pe tipiina, ma teuina uma naʻo. O le vevela o le vevela e faʻaumatia ai foi nisi o vitamini, faʻaopopo atili i lenei pito i le pito iʻuga o le kuka kuka poʻo le tiʻeli.
Aoao pe faapefea ona faʻaaoga feijoa i le cosmetology ma le kuka.

Feijoa Faʻatau Mea Fafaga

O lenei mea e le o ni meaʻai e leai ni meaʻai e na o le 47 kilokaloka mo 100 taʻi mamafa o le mamafa, e mafua mai i le tele o meaʻai (11 kalama). O le gaʻo e naʻo le 0.5 kalama, ma protein - 1.5 g. 100 g e aofia ai le 86 g vai, o le isi o loʻo totoe mai le mea malogo.

E tele mea faʻasaina i le feijoa, aemaise o malic ma folic acid. O lenei pipi e aofia ai amino acids e manaʻomia mo le soifua maloloina o le tino. E iai ni suauʻu, tannins ma tannins e faʻamalosia ai le manaʻoga.

O le tuufaatasiga o minerale o lenei mea e mauoa. O le tele o ia mea e aofia ai le pāmiola ma le uʻamea, e aoga mo le fatu ma toto toto - pei o le 155 ma le 120 mg, i le faasologa. O isi mea e sosoo ai o le kopa, calcium ma fulukalama - 55, 17 ma le 20 mg i le fua. Tele i feijoa iodine. Suauu ma le magnesium o loʻo i ai i ni nai aofaiga. O le tele o mea aoga o lenei fua e mafua mai i le maualuga o le vitamini C i totonu - 20.5 mg i le 100 g. O loʻo aofia ai foi vitamini o le vaega B, PP ma se vaega itiiti o le vaitamini E.

O Broccoli, aloe, goji vine, persimmon, ma shellsnutnut e tele foʻi le iodine.

E te iloa? Mo le taimi muamua na maua ai lenei laau i le XIX senituri i Pasila e le tagata faipisinisi Puguka Juan Feijo, na mulimuli ane faaigoa ai. Ona le tele lea o nei laʻau e le sili atu i le tolu i le fa senetimita, ma latou o le tino o loo i ai ni maa lapoa tetele, e pei o le tino o pears feral. E ala i taumafaiga a le au faifaatoaga a Europa na mafai ona latou aumaia ia ituaiga o laau ma le suamalie suamalie e aunoa ma ni mea mautu.

O le a le aoga

Muamua, e tatau ona lauiloa le maualuga o le iodine. Iodine i lenei meaʻai e le itiiti ifo nai lo le ate o le ate, le kale kale ma le franberries. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o lenei oloa e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le vaivai o le iodine, foia faafitauli i le thyroid gland: o fusi na tutupu i luga o le a mou ese atu, faʻagasolosolo le faiga o mea leaga, o le gland ua faʻaitiitia le tele.

Lona lua, o le tele o vitamini C e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino. I le taimi o le faamatuu atu o faamai pipisi e faaitiitia ai le lamatia o siama. O mea faʻamaonia o mea nei o loʻo aoga mo i latou e toe faʻafoʻi mai taotoga poʻo maʻi umi. O le ascorbic acid e faʻaolaina ai le fatu cardiovascular: o le gasegase vascular e faʻapupulaina, e faʻamalosia le muso o le fatu. O lenei meatotino o le feijoa e taua mo tagata na mafatia i le paʻu, fatu fatu poʻo le mafatia i faʻamaʻi masani.

O le fesoasoani i le faʻamalosia o le puipuiga o le tino o le a fesoasoani i oloa e maua ai le vaitamini C: oranni, currants paʻepaʻe, susulu, lanu meamata lanu meamata, yoshta, uila mumu.

O se aafiaga lelei i le galoina o meaʻai e faʻaalia i se aafiaga lemu: ua mou atu le malosi, ua faʻamamaina le tootoo o toxins.

Aneti-vai, lea i le feijoa e tele, taofi le matua o le tino. Latou te fusia faʻasalaga saoloto ma aveeseina i latou e aunoa ma se faʻaleagaina o le tino. Toe faʻaleleia le toe faʻaleleia o le tino, lea e aoga mo tamaʻitaʻi ma tamaʻitaʻi; e faʻafefeteina le mafiafia o mataʻupu. Feijoa e le afaina ai allergies, aʻo iai le gaoioiga antihistamine.

E taua! Feijoa e le o se oloa allergenic, ae e tatau ona faʻaofiina i le taumafa o tamaiti laiti i le faasolosolo malie ma na o le tasi le tausaga. Afai e te tuʻuina atu se pusi pa'ū i se tamaititi, o le a le mafai e lona iniseti ona eliina, ma o le a tupu se faʻalavelave matuia.

Talosaga faʻaoga

O faʻamanuiaga o lenei tamaititi e manino, ae o le tele o tina ma fafine i le lumanaʻi o loʻo fafagaina e fiafia i le auala e mafai ona aafia ai a latou pepe i feijoa.

I le taimi o le maitaga

O lenei pipi e tele mea e manaʻomia mo le atinaʻe masani o le fetus. E sili ona aoga i le uluaʻi tolu masina o le maʻitaga, pe a faʻatulagaina le uʻamea o le pepe ma le vevela o le pepe, lea, faʻafetai i le faʻaauau pea o le iodine, o le a maua ai le pepe ma le malosi malosi o le innate. Folic acid, lea e lauiloa foi o le vitamini B9, o le a puipuia le pepe mai maʻi. O le tele o vitamini ma minerale o le a maua ai le tino o le maʻitaga ma mea uma e maua e le fetus. O le cardiovascular system o le a faʻamalosia, lea e taua i le faʻaopoopoga o le mamafa.

Faʻasalaga oe lava i le galueaina o feijoa i le fale.

Ae mo le faʻasaʻoina, o lea la, afai o lenei oloa e le masani ai mo se fafine maʻitaga, aua le faʻaleagaina. E tatau ona e amata i ni nai vine, faateleina le vaega, pe afai o le tali na masani.

Fafagaina susu

E ui lava i le mea moni e faʻapea, mo se tagata matua, e le o se mea e maua ai le fomaʻi, e tatau i se tausisoifua ona faʻafeiloaʻi malie i le meaai, faʻatasi ma le mata i le tali a le tamaititi. O le maualuga o le pectin o mea o le a faʻamautinoa ai le masani ai o maʻi o le iniseti a le fafine tausi maʻi O lenei meatotino e taua tele i le masina muamua ina ua uma le fanauina, pe a faigata le gaogao ile tui ona o microtraumas ma otaota.

E te iloa? I Europa i Europa feijoa muamua na pa i le 1890. I le france lenei laau toto na maua ai se lagona moni ma mai iina na vave ona salalau atu i sasae o le konetineta, ma le manuia i le nofo i luga o le peninsula Crimean ma le Caucasus. O uluaʻi selesele na oʻo mai i Amerika na o le sefulu tausaga mulimuli ane, i le vaitau o le 1900, ma muamua na ola naʻo Kalefonia mafanafana.
O le tele o vitamini C o le a faʻamalosia ai le puipuiga o le tina ma le pepe ma taofiofi ai le faʻaogaina o faʻailoga, pe afai ei ai. O nei fualaʻau e pau mai le vao ma faʻaputuina i se auala e le o se mea e tasi, ma e oʻo mai i le taimi o femalagaaiga, o lea e le mafai ai ona e fefefe i le i ai o paluga i totonu o le vao, faʻavavevave le matu. Iodine, o se isi elemene taua mo le pepe, o loʻo i totonu ia i latou i se foliga faigofie digestible, e le gata i lea, e ulu atu i le susu o le tina o se oloa o le metabolism, o le mea lea o le a na ona aumaia ai le manuia i le pepe.

Faʻasalaga ma faʻaleagaina

E le mafai ona e faʻaogaina lenei pitonuʻu ma le faʻalepale tagata taitoatasi - i luga o ia mea o faʻasiga-allergies. O le tele o iodine e fai feijoa le fua faasaina o hyperthyroidism, aua o le tele o iodine e afaina e pei lava o lona leai. O suāuʻu i lenei oloa e tele naua, o lea e mafai ai e tagata e maua i le maʻisuka ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻapulaʻa.

Pectins e faʻamamaina ai le manava e le o faʻafefiloi ma le inu susu, e mafua ai faʻalavelave matuia, o le mea lea e tatau ona faʻaumatia eseese ai le talo ma le susu. E le gata i lea, o le le atoatoa ma e oʻo lava i mea taumafa taumafa e mafai ona faʻavevesi e ala i le 'aina o fua e le o fua. Tamaiti laʻitiiti laiti ifo i le tausaga e le oi ai ni enzymes e manaʻomia mo le faʻaogaina o fualaau aina nei, o lea e le fautuaina e tuʻuina atu.

Faʻatonuga o le filifiliga o mea

O le tulafono autu - e tatau ona telē le fatu, e le itiiti ifo nai lo le fuamoa moa, ma le atoa. O siama faʻamaʻi e ulu i totonu o le tino e ala i le peʻa pala ma faʻaogaina fua le fua mo le taumafa tagata. O le pito i luga o le feijoa e sili ona lanu meamata ma e pisapisao. E le tatau ona lanu uliuli pe fulafula, vavave, pala pe pala. O Berry e mafai ona vaivai ma faigata. O fua o vine pe a faʻatau mai e tatau ona tolopoina mo ni nai aso e faʻamalolo. E manaʻomia le faʻamamaina i le aso lava e tasi ina ia latou le faʻaleagaina, talu ai e oʻo lava i totonu o le pusaaisa e le o teuina mo se taimi umi.

O fualaau aina suamalie e iai foi mea aoga mo le tino o le tagata. Aoao pe faʻapefea ona faʻaaogaina lelei vaega taua o le kumqut, guava, kivano, papaya, annona, longan, lychee, rambutan, tatala i tua.

Auala e ai ai feijoa

O le tele o taimi, o lenei fale e faʻaumatia. E mafai ona vaʻaia, tipi i fasi pepa ma e, pe mafai foi ona e tipi i le afa ma ave le pipi ma se sipuni. O le paʻu o lenei fualaau aina e mafai foi ona taumafa, ae o loʻo i ai le tele o tannins, o lona uiga o loʻo i ai se tofo tele ma e mafai ona fufulu mo faʻafitauli o le tui.

Feijoa e manaia le tofo i compotes, jellies, jams. Ua gaʻo i le suka ma seleseleina mo le taumalulu i foliga oisa. A maeʻa se togafitiga vevela vave, e le faʻaumatia meatotino a le berry. O le uumi taimi e faʻaumatia ai le vitamini C, o le mea lea e faaopoopo ai le sauijoa i meainu ma meaai e tatau ona i ai i le pito o le kuka.

E te iloa? O le faʻavasegaina o vailaau faʻavaomalo faʻavaomalo na amanaʻia lenei laau i le 1941. I le taimi muamua, e le mafai ona taʻua feijoa i soo se poloaiga seivagana ua latou maitauina le tutusa o ona lanu ma fugalaau myrtle o le aiga Akka. Feijoa e mafua i se ituaiga meaola eseese, o loʻo faʻatusalia e se tasi ituaiga o vao.

Meaʻai taumafa

E ui lava i le maualuga o le suka, o lenei fatu e maualalo i calorie, o lea e mafai ona faʻaaogaina i taumafa taumafa: o le a le mafai ai e le tino ona faʻalauteleina ma lagolagoina le puipuia o le puipuiga. O le gau o le mamafa o le a mafua ona o le faʻamautuina o le metabolism. Afai e te 'ai se feijoa ao le i faia taumafataga taitasi, o le a vave ona fafagaina meaai, ma o le lagona o le nofo filemu o le a oʻo mai ae e te leʻi maua se taimi e ai ai.

O se mea aoga lenei mo se taumafataga o le afiafi. O i latou e le faʻaaogaina fualaau o iodine e mafai ona saogalemu e oʻo atu i le 250 kalama o lenei meaʻai i aso taitasi.

Faʻaaogāina o mea matagofie

O le mea aupito sili ona lelei, o lenei fua e galue i luga o paʻu paʻu ma faailoga muamua o le matua: e faʻamaluluina ai le paʻu, faʻaleleia lona gafatia ma faʻaitiitia ai faʻaletonu laiti, e pei o le faʻafefe ma faʻafefe maunu. Tannins ma tannins vavalalata pores ma aveese le mumu, ma faamalosia foi puipui o toto toto, lea e sili ona aoga mo tamaitai oe na atiina ae se vavavevave, po o rosacea.

I le cosmetology ua faʻaaogaina e pei o le sua o lenei fua, ma lona pulupulu. O paʻu o le paʻu o lenei meaʻai e faʻapipiʻi i le kulimi ma le susu e faʻaitiitia ai le susulu. O masini pulpulu e faʻamamago ma vevela paʻu.

E taua! Faʻaaogā tele o feijoa e mafai ona oʻo atu i le hyperthyroidism. - gaioiga tele o le thyroid gland ma le faateleina o lona tele. Mātauina le faʻaleleiina e tusa lava pe faʻaaogaina lenei oloa aoga.
Ae o le matagofie o le lauulu, o teuteuga ma meaʻai o le paʻu o le paʻu e fai ma mea e sili ona lelei i le gaogao ma faʻaitiitia ituaiga eseese o meaʻai. Feijoa masks e faʻamalosia ai fofo lauulu ma faʻafefe ai i latou, faʻateleina le tuputupu ae o lauulu. O le faʻaaogaina masani o lenei tama i le faia o masikoma o le a faʻamalosi ai le lauulu ma faʻafiafia le soifua maloloina. Feijoa e faʻaleleia atili ai le susulu masani o le lauulu ona o le faʻamalosiina o aʻafiaga o ponaivi laiti ma pulupulu.

E faʻapefea ona fai se feijoa feololo malie ma faigofie

E lua auala e fai ai le siamu mai lenei meaʻai - mata ma kuka. O togafitiga faʻamalolo e faʻamafunaina ai vitamini ma isi mea aoga o loʻo i ai i le pipi, o le mea sili lea e lelei ai le kukaina o le masi kulupu, lea e taʻua o "Lima minute".

Manaoga Manaomia

  • Feijoa - 1.5 kilokalama;
  • suka - 0.5 kilokalama.

Laasaga ma lea laasaga ma ata

  1. Faʻataʻituina lelei fua o vine. Faʻaitiitia mea uma na pala, faʻamaʻi faʻataʻitaʻiga, oi latou e iai ni manulele uliuli poʻo ni meaola. Fufuluina i totonu o se suauu moli suamalie, fufulu i lalo o le vai tafe ma faʻafefe i vai inu. I lenei fua, o le mama o mea muamua e taua, e pei o le saunia ma le le faaeteete jam e mafai ona faʻamalosi.
  2. Oti ese le fua o le meaʻai ma le afifi, pasi i latou i totonu o se mea e teu ai manu i totonu o se vailaau loloto po o se palasitika.

  3. Faʻaopopo le suka, faʻafefiloi malie ma tuʻu mo le lima i le fitu minute e faʻamavae uma ai tioata tio.
  4. Aʻo faʻamauina le lapisi, e tatau ona e faʻamamaina ni fagu lita se lua i le vai inu. Faʻasusu i latou ma faʻatulaga le siama i totonu. Faʻapuni faʻamalosi le faʻavaa ma tuʻu i lalo le fagu i totonu o le faʻaiʻu ma le mafanafana (e le maualuga atu i le 60 ° C) le vai. Taofi mo le sefulu minute ma tapuni le puipui.
  5. Maalili i le vevela vevela. Teu i totonu o le pusaaisa mo le sili atu ma le ono masina. Tatala se fale teu oloa e le silia ma le vaiaso.

E mafai ona galo le feijoa mo le taumalulu

O lenei metotia o sauniuniga e sili atu le lelei nai lo le sauniuni i le ituaiga siamu. Muamua, e le solia le amio saʻo o le berry, ma le lona lua, o le feijoa soifua maloloina e le ogatasi ma suka gaʻo.

E te iloa? I le taimi o le Taua Lua a le Lalolagi, falemai Amerika i itu i saute faʻaaoga feijoa i le taumafa taumafa a fitafita o loʻo toe malosi mai manua. O ana mea mataʻutia o le bactericidal ma immunomodulating ua uma ona iloa i lena taimi.

Faiga sauniuni

E mafai ona faʻafefe lenei pula i se foliga atoa ma pei o palu pateta. I soo se tulaga, ia toso ese fualaau e aveese ai kopi ua faaleagaina mai le masini, ma fufulu i totonu o le vai tafe i le fasimoli. Otioti le uʻamea, faʻapipiʻi.

Auala e malolo

Afai e te manaʻo e faʻamago uma vine, pe a uma ona tipi vae, tuʻu le fua ile solo mama pepa ina ia latou malogo. O fua vevela na salalau i totonu o le tasi vaega i luga o se fata ma tuu i totonu o le pusaaisa. Faʻasaga i luga mai lea taimi i lea taimi ma tosoina i latou ina ia latou malolo ai lava. O le taimi lava e faigata ai fua (e masani lava e oʻo i le aso e faʻamaʻe ai), tuʻu i totonu o se fata ma tapuni le tapuni. Taofia frozen feijoa i le kisaisa e le silia ma le tausaga. O le suatia o le mama mama o vine e talafeagai mo i latou o loʻo i ai se tamaiisaisa. I le taimi lava e uma ai le tipi, pasi le fualaau aina e ala i se mea e teu ai manu pe fasi foi i totonu o se mea e teu ai meaai. Faʻapipiʻi paluga pateta i totonu o fata faʻafefiloi, tapuni faʻamau ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. Taofi fualaʻau saunia i lenei auala mo le sili atu ma le ono masina i le vevela tumau. O le taina o pateta pateta e le mafai ona toe faʻamalo.

E taua! Faʻailogaina i ni tulaga e leai ni siama, e mafai ona teuina le siama i totonu o le pusaaisa mo le le sili atu i le lua vaiaso, talu ai ona o loʻo tupu aʻe i luga le microflora. Afai e te manogi se sosogi manogi mai sau, aua nei faʻaumatia lenei oloa.

Feijoa e mafai ma e tatau foi ona faʻaaogaina e tagata matutua faʻapea foi ma tamaiti laiti: o le siama e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino, toe faʻafoisia le gaioiga o le vevela, faʻamalosi le cardiovascular system ma debugs loto. O le maualalo o le allergenicity o lenei oloa e avea ai ma punaoa taua o minerale aoga ma vitamini mo fafine maʻitaga ma fafine lapatai. O lenei fale e mafai ona seleseleina mo le taumalulu i le tulaga o le malulu ma le kulimi jam, e faʻaaoga i meaai paleni, cosmetology. O le faʻaaoga masani o feijoa ei ai sona aafiaga lelei i le soifua maloloina o tagata soifua, lagona, ma le soifua manuia lautele.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Ou te alofa ia Feijoa. Ou te iloa e tusa ai ma mea o loʻo i ai i iodine i totonu, e tutusa ma taumafa. O le mea lea mo i latou o loʻo i ai faafitauli i le talipupuni. O le uʻamea e aoga tele, e faʻaolaina ai le gaioiga ole gaʻo, ao aveesea le toxins mai le tino ma faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol. Ae o le kulimi e le o velaina. O fua o le eleele o loʻo i totonu o se mea faʻafefiloi, fefiloi ma le suka ma malulu i totonu o se faaputuga fagu. O lenei mea e faasao vitaminchiki. Ou te fautua atu i tagata uma sei vagana ai i latou o loʻo faʻasaina le iodine.

O le malolo

//www.woman.ru/home/culinary/thread/4188777/1/#m38742965