Faatoaga faatoaga

Tulugaina o moa lapisi: mea e aofia ai ma le fafagaina

O le televave o le atinaʻe o tekonolosi faʻaonapo nei ua mafai ai ona tatou faʻatumu le maketi o le lalolagi ma oloa maualuga, aoga ma taugofie. O loʻo galulue pea le au faʻatoʻaga i le faʻaleleia o fatuga fou ma ni uiga lelei pe a faʻatusatusa i moa mama. Mo le fuafuaina o le gaosiga o moa, o le fua faatatau o le fafaga fafaga mo le totoina o le tasi kilogram o aano o manufasi ua fuafuaina. Ma i lenei itu, o pou moa e taofi le pule e le agavaa.

Faʻapitoa o mea o loʻo i totonu o mea faʻafefete: auala e fatu ai se siosiomaga lelei mo le manulele

Faʻalagolago i avanoa ma tuutuuga avanoa aua o mea o loʻo i totonu o tagata e filifili ai filifili se auala malosi pe lautele.

Ma auala tele E tasi le lapisi o moa lapisi e faatauina i le tautotogo po o le mafanafana, ma o latou tausiga ma le fafagaina o loʻo faia aʻo leʻi amataina le tautoulu. Metotia malosi e aofia ai le faʻatauina o laʻititi o manu laiti i vaitausaga 3-4 uma.

Mo moa lapisi e talafeagai lua ituaiga o aiaiga: i totonu o se fale po o luga o se moega loloto.

Afai e tuʻuina atu i le lisi, ona tatau lea ona aofia ai se vaega e le mafai ona vaʻaia, mago e mafai ona faʻafefe ai le manogi ma mea leaga matautia. E masani ona fetaui le laʻau malogo. E le sili atu i le 10 simita le mamafa o le mafiafia o le palapala. A oʻo ina totogo i le fale, e ufiufi le fola i le sawdust, faʻavae i le fua faatatau o le 0.5-1.0 kilokalama i le sikuea mita.

O le potu e faʻasaʻo ai moa i aso taʻitasi e tatau ona faʻamalamalamaina i le uati. I luga o le sikuea sikuea nofoaga e le tatau ona aofia ai le silia ma le 18 manulele. E tatau ona lelei le potu. I le laasaga muamua o le faʻaolaina o tagata, o le ea vevela e tatau ona 26-33 tikeri o le vevela. I le vaiaso lona fa, e tatau ona faasolosolo malie ona faʻaititia i le maualuga o le 18-19 tikeri. O tulaga maualalo o le vevela e mafai ona taʻitaʻia ai le tuputupu aʻe o moa ma le oti o manulele vaivai.

Ina ia mafai ona vevela le potu o loʻo ola ai le fafie, e mafai ona e faʻaaogaina se tasi poʻo le sili atu o fale vevela eletise. O le faʻaaogaina tele o ia mea vevela o le mafai lea ona fetuunai le vevela. I le tulaga e tumu le moa i le vevela, o lona uiga ua leai se vevela. Afai latou te tatalaina apaau ma toso ulu, ona tatau lea ona tuu i lalo le vevela.

A oʻo ina tupu aʻe i totonu o potu, e tatau ona sili atu le maualuga o le puleaina o le vevela mo tagata faʻafefeina nai lo le auala i fafo o le galueaina. I totonu o se fale, o moa e le lava i le filifiliga o se nofoaga mafanafana, e maua ai ni tulaga mafanafana, o le vevela o le pito i luga e le tatau ona pau i lalo ifo o le 34 ° C.

E te iloa? Faʻaliliu i le Rusia, o le upu "broil" o lona uiga o le "faʻamumu i le afi."

E faʻafefea ona tausia tagata faʻatau i le fale

Aʻo lei oʻo mai le moa, e tatau ona faia sina galuega sauniuni ina ia mafai ai ona maua ni tulaga sili ona faʻalelei mo i latou. E tatau ona mafai ona faʻamalosi le potu, ae i le taimi lava lea e tatau ai ona puipuia mai soʻo se faʻataʻitaʻiga.

Faʻasalalau Pepa i le fale e manaʻomia le gauai faapitoa i le mataupu o le tausiga o manulele. O lea la, o le mea e sili ona talafeagai o se fola laupapa, i luga o luga o le pito i luga o le mea e fai ai le fasi vaomago po o le vao o le kapeta. Faatasi ai ma se tamai lafu, e mafai ona e faʻaaogaina le ie.

Afai e te totoina ni meaʻai i ni mea laiti, naʻo le tuʻuina atu o aano o manu mo lou aiga, e mafai ona tuʻuina moa moa i aso taʻitasi i pusa pepa poʻo pusa laupapa. A e oʻo atu i le matua o le vaiaso, e mafai ona faʻasaʻolotoina i luga o le fola, aʻo lei paina mai lenei nofoaga.

Faʻasalaga faʻato'ā fanau i le fale e le mafaufauina e aunoa ma saogalemu mo manulele. E matamumuli tagata ulavale, i tulaga lamatia latou te ulu atu ai i se lafu, o lea ua afaina ai i latou lava, ma i nisi tulaga e oo foi i le oti. Faʻateleina le le mafai ona ulu atu i taifau, pusi, moa ma rato i le teritori.

E taua! O le tuputupu aʻe o tagata faʻatau, pe a oʻo atu i le 70 tausaga le matua, e le aoga le tamaoaiga. A maeʻa ona oʻo atu i lenei tausaga, o lo latou atinaʻe e faʻagesegese lemu, ma o le totogi o le fafaga e faʻaititia ma le manino.

Fafaga Fafaga Faʻatasi

Pe a faʻavelaina meaʻai mo fafie, e tatau ona e faʻaaogaina oloa o se vaega o le fafaga. Ina ia saʻo le fuaina o mea aoga, e mafai ona e faʻaaoga se pasene. Ina ia iloa le tele o mea e te manaʻomia e kuka ai meaʻai, e tatau ona e fausia luga o numera o manulele. Leai se mea e tatau ona kuka ai le tele o fafaga i le taimi e tasi. A o leʻi fafagaina moa broiler i le fale, e tatau ona e faia se faʻatau meaai mo le 1-2 aso.

O le tuufaatasiga o le taumafataga o moa tuai e aofia ai:

  • 8% keke tipi;
  • 12% oloa gaosi susu (kefir, whey, yogurt);
  • 14% suauʻu suauʻu;
  • 16% fatu saito;
  • 50% kernels saito.

O lenei kulupu e fetaui lelei mo moa pe tusa ma le lua vaiaso. E mafai foi ona e faaopoopo le penisini ma vitamini i meaai.

I lenei vaitau, o le taumafa i aso taitasi o le fafaga o le 10-25 g mo le moa.

A maeʻa ona oʻo atu i le lua vaiaso i le masina e tasi, ona suia ai lea o le fausaga. I lenei laasaga, o le fesili i le auala e faʻaleleia ai tagata i le fale, e taulaʻi i le saturation o le tino ma mea uma e tatau ai e fesoasoani i le tuputupu ae malosi o moa. I le tausaga lenei, o le aofaʻi o le fafaga mo le tasi o lapisi e faʻaolaina i le 120 g. O le vaega autu o le fafaga e tumau pea, o le suiga e suia, ma o nisi mea fou ua faʻaofiina i totonu o le taumafataga.

O le taumafataga o le fattening broilers i lalo o le tausaga e tasi le masina e aofia ai:

  • 1% gaʻo meaʻai;
  • 3% susu susu;
  • 3% lanu meamata;
  • 5% fafaga meaʻai;
  • 7% iʻa poʻo le fala o le ponaivi;
  • 13% fatu saito;
  • 19% o le taumafataga poʻo le keke;
  • 48% sana saito.

I le tulaga pe a saunia le paluga e le mo se tasi e faʻateleina ai fafaga, ae faʻatasi ai ma se vaega o ni nai aso, ona tatau loa lea ona faaopoopo le laumei aʻo le i fafagaina ia lava. E 'ai faʻatau e tagata faʻatau meaai lelei, aemaise lava pe a saunia i le yogurt poʻo susu fou.

A maeʻa ona oʻo atu i le tausaga e tasi, e tatau ona sui le tulaga o le tuufaatasiga o le paluga mo le gaʻo. I le taimi lea, o loʻo i ai se seti pito i maualuga o le mamafa ma le tofo o uiga o tagata e faʻafefeteina, lea e sili ona taua pe a faʻatutūina moa moa mo aano o manufasi. O nei manulele uma e manaʻomia le 140-150 g o fafaga i le aso.

O le tuufaatasiga o le taumafa maeʻa e aofia ai:

  • 1% lanu meamata;
  • 3% gaʻo;
  • 5% lefimi;
  • 8% karite;
  • 8% iʻa poʻo le fala o le ponaivi;
  • 9% tina;
  • 13% saito;
  • 45% sana sapalai.

E faʻafefea ona fafaga fafie

O talone moa, aemaise lava o moa, e manaʻomia le sili atu le mataituina pe a faatusatusa i isi ituaiga o moa. Ina ia mafai ona faatulaga lelei meaʻai mo tagata e faʻafefe, e tatau ona suʻesuʻe auiliiliga. foliga o vaitaimi taʻitasi o le atinaʻeina o lenei manulele.

  • Tausaga - aso. I lenei vaitau, o mea o loʻo i totonu o tagata faʻatau i le fale e amata i le pulea o le vevela ma le moli. Seʻi oʻo i le lua tausaga, o le nofoaga e latalata i le fafaga e tatau ona susulu i le uati, aua e le mafai e manufelelei ona 'ai i le pogisa. E oʻo atu i le lima aso, fafagaina moa ma fafagaina faapitoa, poʻo se faʻafefiloi o saito o saito, sana saito ma le suka. E le gata i lea, o moa taitasi e tatau ona maua se fualaau o le "Trivitamin" (sauniuniga multivitamin mo moa). Ma ina ia mafai ai ona tupu le siama i le manava, e tatau ona faaopoopo le kulūkose (faʻaitiitia i le 50 g i le lita) ma le acoriso (2 g i le lita) i le tagata inu. O ia vailaʻau vitio mo tagata faʻamalolo e maua ai se aafiaga lelei i le atinaʻeina atoatoa o le manulele.
  • Tausaga - vaiaso. E amata mai i le lima o le lima aso, e mafai ona fafagaina malie moa i le mash susu ma mea taumafa. I lenei tausaga, e mafai ona fafagaina ai le fafagaina o fagafao fafagaina o le "Growth". E pei foi o se faʻaopoopoga, o moa e mafai ona tuʻuina i ai fuatini o le protein: yogurt, cheese cheese, waste fish waste.
  • Tausaga - masina. I lenei vaitau, e masani ona faʻaaogaina e tagata faʻatoʻa matutua le fatu atoa. Gourds, laʻau tipeti, pito i luga o le vao - o le mea lea e mafai ona e fafaga ai tagata i le fale. O le fefete e faʻapipiʻiina i le mash (pe tusa o le 10 kilokalama, e tusa ma le 200 g le fefete). Manatua e le mafai ona fafagaina i latou i le taimi e tasi, o oloa uma e tatau ona tuʻufaʻatasia ma faʻaopoopo. E mafai foi ona e gaosi fatu saito i le ponaivi po o le isu o aano o manu, ona faaopoopo lea o beets ma pateta.

E taua! O le masina muamua e taua tele mo le faʻatupulaia o se tagata malosi, e faʻaleleia le ola maloloina. O le taimi lea o le "seti saʻo" ua faataatia. I le oʻo atu i le matua o le sili atu ma le 30 aso, e faʻafeiloaʻi ai tagata e faʻafeiloaʻi i le ituaiga o fafaga.

Faʻaopoopoina vitamini i le taumafataga

O le fesili i le auala e ola ai i le fale, e faʻatatau saʻo i le mauaina uma o vitamini talafeagai. A oʻo mai le moa i le lima tausaga, eseese vitamini, tele vai soluble ("Vitvod", "Chiktonik", "Vitamix 1" ma isi). Afai e teu i totonu o se potu, e tatau ona latou faaopoopo le vitamini D ia latou meaʻai (Tetrag, Vittri, Tetravit, Trivit, iʻa o iʻa).

O nei vailaʻau uma e mafai ona faigofie ona faʻatauina i soʻo se falemaʻi vailaʻau. O fualaau oona e faaopoopo i le tagata inu i le inu vai mo 2-3 aso i le vaiaso. O vailaau faʻasolosolo e mafai ai e oe ona "faalautele" le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina, ina ia oʻo lava i sina tamai fagu o le a faʻaalu umi. O le faʻaopopoina o le vailaʻau D e faʻafefe ai meaʻai e aloese mai le faʻaalia o faʻamaʻi eseese o vae o le manulele.

E taua! E le gata i lea, o le tele o taimi i le vaiaso, e mafai ona faaopoopo le manganese i le vai inu e avea o se fualaau mo le maʻi o le intestinal (e tatau i le vai ona i ai se lanu felanulanuaʻi).

Faʻatulagaga o le moa moa mo tagata faʻatau

Mo i latou o loʻo ola i le vao, aemaise lava mo le amataina o faifaatoaga, o le fesili o le faʻatulagaina lelei o le moa moa e tele lava. E mafai ona fausia se moa moa pe a faʻapupulaina tagata e faʻaaogaina mea eseese.

O ia mea e pei o se poloka puipui, piliki po o se laau (se ogalaau poʻo se paʻu) e talafeagai mo le fausiaina o se fale mo manulele. O le puipui o puipui e faia i le faʻaaogaina o plywood sheet or sheet metal, faapea foi ma soʻo se mea faʻapitoa e pei o le palasitikiti. O puipui e tatau ona faataatia lelei ma le faaeteete ina ia leai ni va i totonu o sooga. O le maualuga o puipui e tatau ona 2 mita ina ia aua neʻi punou le tagata o loʻo ulufale i le moa. Pe a faʻamalosi puipui, e tatau loa ona e faailogaina avanoa mo faitotoʻa, faamalama ma le ea.

O tagata faʻatauvaʻa ma meaʻai ma fafagaina i potu ma puipui vevela ona o le tele o fesuiaiga i vevela i aso taitasi o le a oʻo i le vevela i le ao ma le malulu i le po. I le isi itu, o lenei mea leaga e afaina ai le soifua maloloina o manufelelei ma mafua ai ona faaitiitia le fua faatatau o le mamafa.

O puipui o le faavae e tatau ona siitia 30-40 centimita i luga ae o le eleele. O lenei mea o le a avea ma pa puipui mo taʻalo ma isi malo e le o manaʻomia. E le gata i lea, i totonu o se moa moa faatasi ma sea ituaiga faavae o le a mago ma mafanafana. Ona sasaaina ai lea o le fola o le moa moa ma le sima pe faʻapipiʻi faʻatasi ma piliki, ona faia loa lea o se sikuea. I totonu ole fale olemoa e te manaʻomia e faʻaogaina se potu aoga, o le a teu ai oloa ma meaʻai.

E faʻaitiitia le tau o le taualuga. Muamua e te manaʻomia le tuʻuina o ogalaau poʻo laupapa. Aʻo leʻi tuʻuina i le nofoaga, e mafai ona togafitia i latou i se tino faapitoa e puipuia mai le paʻu paʻu (o le inisiua Clipper). E mafai ona e faʻaaogaina faʻamaʻamea, paʻu, poʻo soʻo se isi mea e le o le susu e avea o se mea mo le taualuga. Talu ai o loʻo i ai le tele o ammonia i le moa moa, e tatau ona faʻapalapala le moa moa. I le taumafanafana, ina ia mafai ona vavave le potu, faamalama ma faitotoa e tatau ona matala. Mo le puipuia o pusi ma maile mai le ulufale atu i le coop, e tatau ona tuu i totonu o faitotoa ma faamalama ni vaega faapitoa o moli mama.

E te iloa? I le tele o paʻu, e mafai ona faigofie ona vaʻaia mai moa chicken e tasi le aso mai isi ituaiga o moa. I le avea ai o se tulafono, o le tele o le vae o le lapisi e 1.5 taimi e sili atu nai lo isi moa.

Faʻaalia pe a oʻo ina totoina moa vao i le fale

O le tuputupu aʻe o tagata faʻauluulu e iai foʻi le tele o itu:

  • O le coop e tatau ona lelei. O le tafe mai pea o le ea fou ma le ono mafai ona ia faatonutonuina o le a laveaiina ai moa mai le tulai mai o faafitauli o le soifua maloloina.
  • E le tatau i le tagata inu ona tuʻuina i luga o le otaota, aua e mafai ona taʻitaʻia ai le vai. Lapalai palapala o le nofoaga lelei lea e faʻaleleia ai siama, hamu ma siama. Afai o le moega e susu pe palapala, e tatau ona vave suia i le fou.
  • Ia faʻamautinoa i taimi uma e maua e moa ia fuamoa i na o mea e fai, ae le o le fola. I le auala, mo i latou oe mananao e faʻaaogaina moa broiler mo le gaosia o aano o manufasi ma fuamoa ma mea e ofo ai pe latou te ave fuamoa pe leai foi, e tatau ona e iloa e na o le 2-3 fuamoa tetele i le vaiaso e maua ai.
  • O le meaai e tatau ona fesuisuiai ma paleni pe a mafai ai. I le fale, fafaga mo tagata e tatau ona maua i le taimi e tasi.
  • O le tausisia o tulafono mama, e pei o le faʻaaogaina masani ma le faʻamamaina o le moa ma le meafaigaluega, o se faʻamaoniga o le tausisia o le faʻaleleia o faʻatauga ola maloloina.
  • A o lei faia, e tatau ona tui tui moa e puipuia mai faʻamaʻi pipisi.
E te iloa? Faʻasusu lelei, o le a faʻafeiloaʻi ai e le tagata faʻamaʻi le mamafa o le fasi fasimea e pei o le lua pe tolu masina.
I le tausisia o mea uma e manaomia, o le galueaina o fafie e le mafai ona taua tele. Fafaga i latou uma oloa e tatau ai, faia le faamamaina masani o le moa moa, ona e maua ai lea o se taunuuga lelei.