Laʻau

Pawpaw - mea matagofie i fafo o le togalaau

Azimina o se fualaau aina fua mai le aiga o Advertising. O lona atunuu o Amerika i Matu, aemaise o setete o Nebraska, Texas ma Florida. E ui lava o le laau e foliga mai o se laau vevela ma e fua mai ai fualaau suamalie suamalie, e mafai ona tafe i lalo ile -30 ° C. E tatau i le 'aufaifaatoaga faʻapitonuʻu ona gauai atu i lenei laau ofoofogia ina ia faʻalauteleina le tulaga masani o fualaau' aina. I totonu o tagata, e mafai ona maua le paw-pa i lalo o le igoa "Nebraska banana", "faʻi", "Miki Mekisiko". E lava le mafaufau i nai tulafono faigofie mo le tausiga ma le paʻu mo le tele o tausaga o le a fiafia i lē e ana.

Uiga o le Botanical

O le Azimina o se laʻau faʻapitoa. E manaʻomia le foliga o se laau poʻo se ogalaau uumi. O le maualuga o le maualuga e 4-5 m, e ui lava o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga e oo i le 15 m le maualuga. O lālā talavou o loʻo faʻasalalau faʻatasi ma se faaputuga umi, lea e faasolosolo malie malie ese. A maeʻa le tausaga, faʻafiafia le paʻu ma maua se lanu olive-lanu. I ni nai tausaga mulimuli ane, o le paʻu ua liu fulufulu ma ua ufitia i le tuputupu ae o le tuputupu ae.

I le popofou o le tautotogo, o paranesi e ufiufi i fuga lanumumu mumu-lanu enaena, o lanu paʻu lapoa e tupu mai ia i latou. O le uumi o le laulau lau laʻau e 12-30 cm, ma le lautele e 4.5-12 cm. O lau lanumeamata lanumeamata o loʻo iai ni pito mautu ma se pito pito i luga. I le pito i tua o loʻo i ai se mūmū mūmū. I le autumn, o lau e maua ai se lanu samasama samasama.









I le masina o Aperila-Me, ao leʻi oʻo mai lau, fugalaau fugalaau fugalaau i luga o le azimine. O pepe tumutumu i luga o ni puʻupuʻu laiti, e pei o logo tetele e pei o logo tetele. O le limite o le corolla e 4.5 cm. E aofia ai le ono o le paʻu o le paʻu o le gaʻo. O se mamanu o le veins e mafai ona vaaia i luga o le vaega atoa o le petal. O le pito i luga o le koluma e aofia ai le tele o sima ma nisi pistils, o le vali samasama. I le taimi o le fuga, o se manogi vaivai ae lē lelei e teuina le azimin. E tosina ai laumei, o latou o le elemene masani o le laau.

A maeʻa ona totoina, 2-8 fualaau aina suamalie e totoina i vaega o fuga taitasi. O le fualaau suamalie e oʻo i le 5-16 cm le uumi ma le 3-7 cm le lautele. O lona mamafa e mai le 20 g i le 0.5 kilokalama. I lalo o le paʻu lanumua lanumeamata-samasama o le tino. E aofia ai pe tusa ma le sefulu ma le lua ni fatu lapopoa, mafolafola ma le susulu malamalama o le paʻu enaena.

Ituaiga o pawpaw

O le ituaiga o pawpaw e aofia ai ituaiga o laau e 10. Ae ui i lea, na o le tasi o ia mea o loʻo faʻaleleia i Rusia - E tolu-paʻu paʻu (triloba). O le laʻau faʻatapulaʻa ma le alofilima e iai le pale mafolafola maualuga e tupu 5-8 mita le maualuga. O laupepa e ufiufi ai lanu lanu meamata lanu meamata tele. O le umi e mafai ona oʻo atu i le 35 cm ma le lautele e oʻo i le 12 cm. O le pito i luga o laulaʻau ei ai se lanu pupula, ma o le pito i lalo o le 'au o le pub ma se pusa mūmū. O paranesi tetele e fuga mai i lālā matutua nai lo le 1 le tausaga. O fua na amata mai i le faaiuga o Setema.

E tolu-paʻu Pawpaw

Azimine o se mea e sili ona leaga. O se laau toto e oʻo i le 120 cm le maualuga. O laʻau e ufiufi i le uumi, lau laʻau. I lalo o le laʻau o fuga lanu violē e oʻo i le 2 cm le maualuga.

Pawpaw dwarf

Pawpaw Incana (palasi paʻu). Laʻau faʻauʻu ma se faʻailoa laʻitiiti. O lona maualuga e le sili atu i le 150 cm. O lau laʻau lanu meamata o loʻo i ai se lanu lanu meamata. Laʻau ma fugalaau fuga mai i le leva o Mati. Paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo kulimi mūmū o loʻo i lalo o le laʻau. Na fua mai fua i Iulai-Aokuso.

Asimine Incana

Faʻatauga auala

O le toe gaosia o azimini e gaosia e fatu po o aʻa. O fualaʻau e amata faʻatupulaʻia mai fatu. A o leʻi lūlūina, o le mea e faʻapipiʻiina ai le fatu e faʻamaonia e ala i le tuʻuina i totonu o le pusaaisa mo le 3-4 masina. Mo le totoina e faʻaaoga ai pusa laiti ma le oneone ma eleele palapala. O fatu o le sunflower e tanumia i le 2-3 cm, faʻafeinu ma tuʻu i se mea manaia, mafanafana (+ 20 ° C). E foliga mai o le a le pine pe a uma le 7 vaiaso. E mafai ona e lūlū fatu i le taimi e tatala ai. O fua na totoina ia Oketopa e masani lava ona aliaʻe i le ogatotonu o le taumafanafana e sosoo ai. I le tausaga muamua, ua fautuaina le totoina o laau toto i totonu o se fale kati ma na o le vaitau na sosoo ai na totoina i totonu o le togalaau. O le fugalaau ma le fualaau aina e faamoemoe i le 5-6 tausaga.

O aʻa o pawpa e mafai ona fana. Ina ia faia lenei mea, i le ogatotonu o le tautotogo, ua lava lea e vavae ese ai se vaega o le rhizome o loo lata ane i luga o le eleele ma totōina i luga o le eleele. O le aʻa e tuu i luga o le eleele i le loloto, i le loloto o le 3-5 cm. I totonu o le masina, ua aliaʻe pine muamua ma mafai ona toe totoina le fatu i se mea tumau.

Lauina o laau

O le toe gaosia ma le atinaʻeina o laau laiti e telegese lava. Ina ia vave vave ona tupu se laau, ia faʻaaoga le metotia o tui. O le tui e fesoasoani foi i le tuputupu ae o ituaiga eseese. I le amataga o Mati, ua faia se pepa i luga o le faʻatauga i le loloto e tusa ma le 1.5 cm. Ua faʻaofiina i totonu le pito faʻamau o le sikiona. E tāua tele le ausia o le faʻateleina o tala faʻapitoa. O le nofoaga o tui puipui ua afifiina i se ata tifaga, ma ua aveeseina ai pine mamago i luga o le rootstock.

O le faʻamalosia e faia i totonu o le 12-16 aso, ona amata ai lea ona fuga mai pupu i luga o le ata fou. O le fusi e mafai ona faʻagasolosolo ese, ae aveese atoatoa pe a maeʻa le 1-1.5 masina.

Tausiga o togalaau

E faigofie ona tausia le azimine. E manaʻomia e ia se nofoaga matagofie. I totonu o le itu i saute, e mafai ona e totoina laau i le paolo puipui e puipui mai le vevela vevela. O le umi sili ona lelei o le aso i le taumafanafana e 14-16 itula ma le itiiti ifo ile 4 itula i le susulu o le la.

O le eleele mo le totoina e tatau ona matala ma lafoaʻi. E mafai ona e totoina le laau i luga o eleele mamafa, ae ia maua ai le lelei alavai. Aʻo lei oʻo i le pito i lalo o le lua, e sasaa ai se papa mafiafia o iliili ma le oneone. E le gata i lea, ua fefiloi le eleele ma le efuefu ma le faapalaga.

O le toe totoina o laau e sili atu i le 3 tausaga e le manaʻomia. O le aʻa pakiaka e faigofie ona faaleagaina. O le mamao o le 3 m e tatau ona tausia i le va o laau. A uma ona totōina, faʻapipiʻiina le palapala palapala i le peat.

E mafai ona tupu le pawpaw e pei o se fagalaʻau. I le tautotogo, e ave i luga o le auala, pe a nofo ai le laau seia oo i le tautotogo. O le gaioiga e faia e pei ona tatau ai i le auala o le faʻafefeteina o se coma.

Mo pawpaw, e fautuaina e filifili nofoaga e leai se aoga. E taua tele lenei mea mo laau talavou. I le tausaga muamua latou te fausia ai se pa puipui mai faʻataʻitaʻiga.

Azimina e fiafia i le vai, ua tupu i itulagi o loʻo i ai le timu e tusa ma le 800 mm. I le lamala, e manaomia e le fale le vai masani, ae le tatau ona faatagaina le vai i le palapala. I le taimi o le tautoulu, o le suavai e faasolosolo malie ona faaleaogaina. I le tau malulu, ua tumu le fale i timuga masani. I le tautotogo, o aʻa e mafai ona mafatia mai le tele o le susu pe a uma le kiona.

Talu mai Aperila, ua fautuaina le azimin e faʻamalolo. Mineral (fuluʻiusi, nitrogen) poʻo meaola (suauʻu, moa pala) luga o laʻei e faaopoopo i lalo o le aʻa i masina taʻitasi.

O le tolu-bladed azimine o le malulu e oʻo i -25 -30 ° C. E le manaʻomia e ia se fale, ae e mafai e le fugalaau ona tafe i le taimi o le vevesi. E manaomia e le laau se vaitaimi malolo. Mo 2-3 vaiaso i le tausaga, e le tatau ona sili atu le vevela o le ea + 5 ... + 10 ° C.

I le tautotogo, aʻo leʻi amataina le tafe, e fautuaina le teuteuina. E tatau ona faia le taualumaga e aveese ai lala ua faaleagaina ma faia se pale.

Pawpaw e puipuia i faʻamaʻi toto. E na o le faʻaleagaina pea o le vai i totonu o le palapala ma le paʻu'ū e mafai ona tupu ai faʻamaʻi faʻamaʻi. Pests i luga o le laau e le faʻafoʻi, o lea e le tatau ona e popole e uiga i le saogalemu o fualaau aina ma lau.

Faaaoga

O laau e iloga i se paolo laititi, paleni, lea e suia lanu i le taimi o le tulafono. I le tautotogo, ua ufiufi le laau i fugalaau e le masani ai. I le taumafanafana, e susulu ai i laʻau matamata lanu uliuli lapopoa, ma i le tau e maua ai e ia se lanu auro matagofie.

O fua o le pawpaw o loʻo maua ai amino acids, elemene, vitamini, sugars. E faʻaaogaina e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, aveesea toxins ma toe faʻafoʻisia le fasi mea ola. Ua iloa e saienitisi o nisi vaega o le fualaau aina e taofia ai le tuputupu ae o sela o le kanesa. O fualaau e fesoasoani e faʻaitiitia ai na faʻaogaina e le mafai ona faʻalogo i le chemotherapy. Talu ai o fualaau fou ua teuina mo na o ni nai aso, latou te faia jam, jams, compotes, fualaau lole lole.

Totoina fatu e faʻaaogaina e avea o se fatuga lelei. O loʻo faʻaosoosoina i latou i le ava malosi, ona ave lea e pei ona tatau ai. O se teuteuga o laulaau o se vailaʻau lelei.