Fua o le gaosiga

Ae faʻapefea pe a fai e lanu samasama laʻau petunia, ma aiseā e tupu ai lenei mea?

Petunia o se tasi o laau pito sili ona matagofie ma faʻamalosi. E le gata ina teuteuina e le gata o fugalaau e latalata ane i ofisa o le setete, ae faapea foi ma faamalama o fale o tagata o Rusia. Le mautonu i le tausiga ma le fugalaau, faʻaauau pea seia oʻo i le muamua o le kiona - o le mea lea e fiafia ai faifaatoaga fugalaau.

Ae e oo lava i se fugalaau e le taua i nisi o taimi e tiga. Lanu samasama ma pito i lalo - o le faailoga muamua o le maʻi. E leaga tele, aisea e tupu ai lenei mea i laau i totonu o ipu ma ipu, auala e taulimaina ai le faafitauli ma puipuia - saili i totonu o le tusiga.

Aisea e lanu samasama ai papatusi lauulu o se fugalaau?

O le tele o faʻamaʻi ma le le tausia lelei ma le faʻamalosi e tau atu i le samasama o lau o le laau. O le mafuaaga e ono:

  • Le lava o le vevela o le la ma meaʻai.
  • Pests e pei o pusi vavave ma aphids.
Nitrogen - o se meaʻai, ona o le leai o se samasama. O lenei faafitauli e faigofie lava ona foia - e tatau ona e fafagaina le laau ma le fugalaʻau ma le maualuga o le gaʻo (mo se faʻataʻitaʻiga, urea).

Mafuaaga o le mea ofoofogia

Faʻateleina le suāsusu

E tupu le pala ona o le tele o vai. O le 'au i lalo e vaivai, o lona alu malie e amata i le amataga. O Petunia lafoaʻi le lanu samasama, faʻalanu. O le a mate le laau pe afai e le taofia e le taimi le maʻi. Masalo o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleaga.

Ina ia aloese mai na faafitauli i le taimi, e tatau ona faataunuuina ni tulaga se tele:

  1. I le taimi e aveese ai pupulā ua afaina, ma vaega maloloina o le laau e gaosia ai le fungicide (o se vailaʻau vailaʻau e faʻatatau i le tauina o faʻamaʻi faʻamaʻi).
  2. Puipuia le suavai. Vai le vai pe a faʻapala pe tusa ma le 1 cm le maualuga ma faʻafefe vai mai le pusa i le 15 minute pe a uma ona faʻasusu le fugalaau.
  3. Tata le palapala. O lenei metotia e faʻatele ai le avanoa i le okesene.

Spider mite

Laʻau mumu lanu mumu. O loʻo nofo o ia i le pito i tua o le pepa, faʻapipiʻiina o ia i se pusa paʻepaʻe paʻepaʻe. O le fufuluina ma le fufuluina o laulaau ma le vai manino poo le leai o ni mea e gaosia mai le tapaa, o le palola (i le ea, i fafo atu o le potu) ma le sulfur palapala o le a fesoasoani e faʻaumatia.

White fly

Leai se mea e sili atu ona leaga nai lo se siaki. O tagata matutua matutua e nonofo i lalo o laulaau, faʻafefeteina le puaʻa paʻepaʻe samasama, pe a faʻaeʻe le laulaau. O laumei ei ai le taua taua e mafai ona maua i soo se mea:

  • i le sui;
  • i aʻa;
  • i tua o laulaau.
O le faʻaumatia o le parasite e mafai na o le fesoasoani o le faʻaleleia i vaiaso taʻitasi ma se vailaʻau vailaʻau (e pei o Akarin poʻo Aktara).

O le a le mafuaʻaga o le samasama o laulaʻau i le mea totino i ipu?

O Petunias o loʻo ola i totonu o ipu e sili ona maaleale.. Ona o le mea moni e faapea o le laau ua suia suiga i tuutuuga o le anotusi, o lenei mea e tau atu ai i faafitauli i le fausia o chlorophyll i laulaau. O le maʻi lenei o le chlorosis.

Ina ia puipuia le samasama o laulaʻau, fafie, oak leafpost or sphagnum e faʻapipiʻi i totonu o ipu pe a faʻatulagaina. Afai na tupu lata mai se laau toto, ae na te le o tausia le aoga o le eleele, o lona uiga e aoga le fausiaina o le laau aʻo leʻi toe totoina le isi i le vai.

Ae a pe afai oi ai se faʻafitauli?

  1. Muamua vaai pe o fea e tu ai le laau:

    • tusa lava pe faʻaalia i ata;
    • ua lava le vevela o le la;
    • e leai se vai i totonu o le fata o loʻo i ai le fugalaau?
  2. Vaavaai mo meaola faalafua e pei o:

    • aphid;
    • togi;
    • paʻepaʻe.
  3. Faʻalogo i le faʻafeusuaʻi o laau:

    • faigata;
    • vaivai;
    • puipuia
  4. Fetuunai laau toto ma siaki le laau i aso taitasi seia maeʻa faʻamalolo atoa.

E faapefea ona fafaga?

Mea faʻatau faʻataʻitaʻi poʻo Ferovit - faʻamaʻi faʻamafanafana. Ua mamanuina e faʻafefe ai le samasama o lau. E togafitia le togafitiga 3-4 taimi ma se vaeluaga o ni nai aso ma ua mou atu le faafitauli.

Mo le faʻamafanafanaina, e mafai ona e faʻaaogaina fugalaʻau faʻapitoa, e pei o: Kemira Lux, Soluble, Aquarin, Plantafol (nitrogen 10/30/10, Palu 10.54.10, Phosphorus 5.15.45) faʻatasi ma le tele o le 7-10 aso.

O le suia o vailaau mai faʻamaʻi ma meaola faʻamaʻi ma mea e faʻaoga ai fale mo tagata ma meaola laiti o se mataupu vevela. O le mea la e fai pe afai e amata ona lanu samasama pito i luga ma lalo o le laau e aunoa ma le faaaogaina o kemisi:

  1. Fertilizers i le taimi o le fuga, aofia ai. i luga o le laulaʻau o le upega, laʻau o le sukani, uʻamea. I le taimi lava e tasi, o le a puipuia i latou mai faʻamaʻi, faʻamaʻi. O le taua faapitoa o togafitiga o togalaau o le mafai lea ona masani ona faaaoga. E mafai ona faʻaaogaina nei faʻamaʻi faʻaalu i le vaiaso.
  2. Mo le togafitiga o paʻu paʻu e faʻaaogaina ai le uila, o vaifofo o le potassium i taimi uma, o le ash, garlic or mustard infusion.
  3. Mai meaola faʻapipiʻi e faʻaaogā ai le teuteuina o laau mamago: tansy, wormwood, calendula, marigold.

Tausia le fugalaau i le fale

  1. O lau o le laau o le a le mafai ona lanu samasama seʻi vagana ua faʻaaogaina e le tagata fai fuālaʻau vai malosi mo le faʻavaivai.
  2. Faʻaauau le vaʻaia o le palapala ma faʻapolopolo le laau mai le faʻafeinu masani.
  3. Mataitu le vevela ma aloese mai le vevela tele o le ea.
  4. Mo le puipuia, faʻafefe le fale o loʻo i ai fusi uʻamea.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio pe faapefea ona tausia lelei le petunia:

Fuafuaga puipui

O le faʻaleleia lelei o le tausiga ma le puipuia e le aunoa e mafai ona taofia ai le laau mai le faʻamago ma le vela.
  1. E fautuaina le toe totoina o laau i aso malulu, ma fautuaina le au faila fugalaau e amanaʻia manaoga o le Maramataka o le masina.
  2. A o le totoina se laau i se eleele fou, e tatau ona salu i le vai inu, aisa, ona togafitia lea i se vaifofo o le paseka e masani ai.
  3. O le taamilosaga o le a puipuia ai le kalave poʻo le faalauteleina o le otaota e salalau i le pito i lalo o le ulo.
  4. Mo le puipuiga, e fautuaina e faʻaaoga le vai i se vaivaiga vaivai o le manganese 1-2 taimi i le 10 aso.
  5. I le tau mafanafana, e mafai ona ave i fafo o pusa pusa i laau, ma i le taumalulu - tuʻu i luga o faamalama, i le mea e leai ni faʻataʻitaʻiga, ae ia lava le malamalama.
  6. Ina ia puipuia le faʻaalia mai o le paʻu paʻu e fesoasoani:

    • fufuluina o le eleele aʻo lei totoina petunias i totonu;
    • tausia le vevela;
    • tausia le maualuga o le susu i se tulaga tumau;
    • aloese mai le tumau o le susu;
    • Faʻaaogaina lelei o fomaʻi faʻasaina (o le tele o le eletise i totonu o le eleele e sili atu ai le faʻaogaina o le petunia i paʻu paʻu).

Petunia o se tasi o laau e sili ona talafeagai mo le ola i totonu o pusa, pusa fugalaau, pusa tautau. O lenei fugalaau e faigata, e ui i ona foliga vaaia, e mafai ona faapalepale le lamala, timu i le matagi. O le mea autu o le tuʻuina atu ia te ia o sina tausiga laitiiti ma le gauai, ia iloa mea lilo o le tuputupu ae.