Fualaau aina

Matou te totoina se tamato fua tele "Volgogradets": faʻamatalaga ma uiga o le ituaiga

O le tele o tumato "Volgogradets" i le taimi o lona soifuaga ua mafai ona faʻavaeina lelei lava i totonu o faifaatoaga i totonu. E mafai foi ona e totoina i totonu o lou fale mafanafana ma faaaoga uma mo le taumafa patino ma mo le faatauina atu.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i nei tamato, faitau la tatou tusiga. I totonu, ua matou saunia mo oe se faʻamatalaga atoa o le ituaiga, o ona uiga autu, o mea lelei ma mea le lelei, aemaise lava i le totoina.

Tomato "Volgogradets": faʻamatalaga o le ituaiga

Igoa tulagaVolgogradets
Faamatalaga lauteleVaitaimi o le vaitau fuafuaina
FaʻatonuRusia
Toto110-115 aso
PepaTaamilosaga, fai sina puʻe
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata60-90 kalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga5-12 kilokalama i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeO lenei vāʻau o mea faʻavevela ma e manaʻomia le malamalama.
Faʻafitauli faʻamaʻiManaomia le puipuia o le paʻu o le moli, mosaic tapaa, le maualuga ma le septoria

"Volgogradets" e faatatau i ituaiga o fualaʻau ogatotonu, talu mai le taimi o le lūlūina o fatu i le taimi o le fua o fualaau aina e mai le 110 i le 115 aso. O le fuafuaina o laau tomato o lenei ituaiga e le o tulaga faatonuina. O loʻo faʻaalia e ala i le afa faʻalauteleina, alalaʻau toto ma laʻau malolosi. O le maualuga o le toto e tusa ma le 70 simita.. O loʻo ufiufiina i luga o laupepa laititi o laʻau ma lanu lanu meamata.

O le ituaiga "Volgogradets" e le o se kulupu ma e le tutusa foi le hybrids F1. E mafai ona tupu uma i luga o le eleele ma i totonu o greenhouses. O nei tamato e sili atu ona ono aʻafia i faʻamaʻi e pei o le maualuga o le pala, septorioz, o le mumu ma le mosaic virus. Ae ui i lea, latou te puipuia i le mea enaena, fusarium ma le verticillus.

Uiga

O fua o tamato "Volgogradets" ei ai nai laumei liʻo tafatafa ma e mamafa mai le 60 i le 90 kalama.. O loʻo faʻaalia i le lanu mumu ma le tutusa o le tino. O nei tamato o loʻo i ai uiga matagofie o le tofo ma le lelei o pisinisi. Latou te talia auala ma e mafai ona teuina mo se taimi umi. I tulaga o le potu, latou te le faʻaumatia o latou uiga taua mo vaiaso e lua.

Faatusatusa le mamafa o fualaau 'aina ma isi e mafai ona i totonu o le laulau:

Igoa tulagaFua o le fua
Volgogradets60-90 kalama
Pink heart250-450 kalama
Lanu uliuli55-80 kalama
Dusya ula150-350 kalama
Grandee300-400 kalama
Spasskaya Tower200-500 kalama
Meli paʻu90-120 fua
Lanu uliuli10-15 gramu
Faʻasao vao300-350 fua
Rio grande100-115 kalama
Buina100-180 kalama
Tarasenko Yubileiny80-100 kalama

Mo tomato o Volgogradets, o le i ai o ni lua po o tolu ni fofo e masani lava, ma o le maualuga o mea o loʻo i totonu o le eletise e mafua mai i le 4.2% i le 5.3%. O ituaiga Tomato "Volgogradets" na fafagaina e le au Farani i le XXI senituri. O lenei ituaiga na aofia ai i totonu o le Setete Resitara mo le totoina i le Central Black Earth, Nizhnevolzhsk, North Caucasus, Ural ma Sasaʻe Sasaʻe mo atinaʻe tuai e lua ma mo le seleseleina o masini.

Tomatoes "Volgogradets" e mafai ona faʻaaogaina uma mo le sauniuniga o salalami fou, ma mo ituaiga uma o le faʻasaoina, e aofia ai le faʻaaogaina atoa. I le tasi le hectare o le totoina, e mafai ona e maua mai i le 505 i le 801 pasene o fualaau aina, ma mai le sikuea mita e tasi o le faʻaleleia mai le 5 i le 12 kilokalama tamato.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o se ituaiga ma isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Volgogradets5-12 kilokalama i sikuea mita
Povi lanu5 kilokalama i sikuea mita
Taliga i le kiona2.5 kilokalama mai se togavao
Samara11-13 kilokalama i sikuea mita
Apple Russia3-5 kilokalama mai se togavao
Valentine10-12 kg i sikuea mita
Katya15 kg i sikuea mita
Le afaina3 kilokalama mai se togavao
Fugalaau fuga18 kg i sikuea mita
Yamal9-17 kg i sikuea mita
Crystal9.5-12 kilokalama i sikuea mita

Malosiaga ma vaivaiga

Tomatoes "Volgogradets" ei ai tulaga lelei nei:

  1. Maualuga maualuga.
  2. Luga o fua o fua.
  3. Toto lelei ma uiga o le fua.
  4. Lelei le mafai ona gafatia ma tausia le lelei o fua.
  5. Faʻafitauli i nisi faʻamaʻi.
  6. Tauvaga i le faʻaaogaina o fua.

O le le lelei o lenei meaola e mafai ona taʻua o le mea e ono aʻafia ai laau i nisi o faʻamaʻi masani.

Vaega o le tuputupu ae

O lenei ituaiga o tamato e faʻamatalaina i le i ai o ni faʻaoga faigofie, o le muamua o loʻo tuʻuina i luga o le valu pe iva le laulaau, ma le isi e oʻo atu i le tasi pe lua lau. O lenei vāʻau o mea faʻavevela ma e manaʻomia le malamalama.. O le suavai o le siosiomaga e tatau ona i le maualuga e 60-65%, ma o lenei tamato e le maua ai ni manaoga maualuga i le eleele.

O le luluina o fatu mo laau toto e tatau ona faia mai le aso 1 o Mati e oo atu i le aso 20 o Mati, ma le totoina o laau i le eleele e tatau ona faia mai le aso 10 o Me. A itiiti ifo ma le ono laau toto e tatau ona tuu i luga o le sikuea mita e tasi o le fanua. O le mamao i le va o vao e tatau ona 70 centimita, ma i le va o laina - 60 inisi. O le tausiga o tamato e aofia ai le faʻasusuina masani, veleina ma faʻamalo le eleele, faʻapea foʻi ma faʻamalaʻau. O le seleselega o nei tamato e seleseleina mai le aso 10 Iulai i le aso 30 o Aukuso.

E i ai le tele o auala e totoina ai totogo totogo. Matou te ofoina atu ia te oe se faasologa o tusiga pe faapefea ona faia lenei mea:

  • i le feoai;
  • i aʻa e lua;
  • i totonu o fualaau mama;
  • leai ni togi;
  • luga o tekinolosi a Saina;
  • i fagu;
  • i totonu o pusa paʻu;
  • e leai se fanua.

Maʻi ma faʻamaʻi

Tomatoes "Volgogradets" e tele lava ina mafatia i le paʻu o le paʻu, mosaic virus, vetex rot ma septorioz. O le paʻu o le moli e iloa ai ia lava i le tulaga o ni mea pogisa o loʻo i luga o lau o laau ma luga o fua. Afai e te maitauina faailoga faʻapitoa, vave ona ave faʻamaʻi siama ma susunuina. O fua ola e tatau ona aveeseina le lanumeamata, fufulu ma taofi mo le lua i le fa minute i le vai i le vevela o le 60 tikeri. O fualaau e pei o Ecosil, Fitosporin, Mixed Bordeaux, Tattoo, Quadris, Ridomil auro MC ma le uila o le a fesoasoani e taulimaina le paʻu.

O faʻamaoniga o le siama mosaic tapaa e mafai ona taʻua o foliga o laulaau lanu samasama, lea e liua i le mosaic lanumeamata. Pe a tupu lenei mea, o le vevesi ma le leaga o laulaau, ma o fua o le a avea ma mea laiti ma e matua le afaina. Ina ia puipuia lenei faamai, o togalaau ma meafaigaluega i le togalaau e togafitia i le 5% o le vai o le palatini. Ma afai e te matauina faailoga muamua o faʻamaʻi i luga o laau totō, togafitia i latou i le 10% o vaifofo o le uila ma le faʻaopoopoga o micronutrients.

A oʻo ina totoina fualaʻau i le lauʻeleʻele, e tatau ona toe totoina i se isi nofoaga, ma pe a tupu aʻe i totonu o le eleele tapuni, e tatau ona aveese le pito i luga ole palapala. O le pala o le Tomato e masani ona afaina ai fualaau lanumeamata ma e faʻaalia i le faʻaputuina o lanu uliuli io latou luga ua tumu i le vai. Mulimuli ane, e lanu enaena le lanu, ma paʻu le paʻu o le fualaau aina. Mo togafitiga, e tatau ona sosolo le laau i se vaifofo o le apa, calcium nitrate, poo Brexil Ca.

O aʻafiaga o septoria o ni mea malulu susu e aliali i luga o lau. O lau e faʻamago, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le tuputupu aʻe o tamato. O le faʻafefeteina o lenei faʻamaʻi o loʻo faʻaaogaina fualaau faasaina e pei o le Title, Tanus and Revos. Le puipuia o lau togalaau mai meaola faalafua, faia togafitiga puipuia o laau totō ma sauniuniga iniseti.

E ui lava i le mea moni o tomato "Volgogradets" e afaina i faamaʻi, e fiafia pea le au faifaatoaga i lenei ituaiga mo le tele o ona uiga lelei. Afai e te tausisia tulaga uma o loʻo ola ai nei tamato, o le a latou avatu ia te oe se seleselega lelei.

Tuai amataTaeaga tuaiLaititi vave
Viscount CrimsonFafaʻi samasamaPink Bush F1
Lelei le logoTitanFlamingo
KatyaF1 slotTatala
ValentineMeli peleChio Chio San
Cranberries i le sukaVavega o le maketiSupermodel
FatimaGoldfishBudenovka
VerliokaDe barao blackF1 tele