Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona faia ni uo i le serred hydrangea?

Hydrangeus serrata (Hydrangeaserrata) - ituaiga o togalaau hydrangea, faʻapipiʻiina o togavao e leai ni togalaau, e faʻafiafiaina ai le mata i le fesuiaiga ma le foliga o mea faʻaleagaina.

O lona igoa - Hydrangea (mai le Eleni - Hydor - vai ma le agelu - o se vaa) o lona uiga "se vaa i le vai." O foliga vaaia o laulaau (serrata - mai le Latina. "Gear") na tuuina mai le igoa o le pepa.

Uiga, faʻamatalaga ma eseesega mai isi ituaiga

Faʻaʻau aʻa

Faʻalauteleina le aʻa o le aʻa e oʻo i le 40 cm le loloto. O le vaega tele o le fofo ma le paʻu papaʻu o le aʻa e fuafua ai le vave tali mai o le laau i le faʻavasegaina ma le filogia mai le eleele.

Lea

O le umi o le laupeʻa e laʻititi ifo nai lo le aiga e sili ona latalata mai - e oʻo i le 12 simita. Oval, faasino i pito, latou te i le pito o le vaitusi, e foliga tutusa ma se see. O i latou o se kata pisinisi ma o se uiga iloga o le serd hydrangea.

Fugalaau

Mūmū o le faʻaogaina - o le sikorymboid panicle le maualuga e oʻo atu i le 8 simita. I le ogatotonu o le "panicle" o loʻo i ai le tele o fuga lanu paʻe paʻepaʻe-paʻepaʻe poʻo lanu paʻepaʻe e mafai ona faʻafefeteina. O le pito i lalo ole laʻau e teuteuina i fuga lau fuga lau e fa-lau e leai ni gaʻo gafa. A maeʻa ona fuga, e i ai se lanu-lanu piniki-lanu po o le lanumoana.

Barelu

O le paʻulaʻau malosi o se vaomatua o loʻo natia i lalo o se pulou matagofie o mea e tutupu ma laʻau ma e toetoe lava a le vaaia. E maualuga o ia e oʻo atu i le 1.5 mita, i le pito i lalo o laʻau sili ona malosi, maualalo.

Togi

O le faigata o le taumalulu O le auaunaga a Hydrangea e faateleina i le tele o tausaga. O mea uma laau laiti e aunoa ma se faʻasesega aua o le taumalulu e tatau ona sulufaʻi.

E sili atu le faigofie o Hydrangea i le taumalulu i saute, o le vevela i lalo -40 ° C o le a matuia faigata. O le itu i saute e talafeagai pe tau Rusia Tutotonu ma le malulu o le malulu e le maua lalo ifo -25 ° C.

O le sauniuni mo le taumalulu e faia mai le ogatotonu o Setema. Muamua e te manaʻo e tipi ese paranesi tuai, aveese otaota, ae leʻi paʻu lau. Aʻo leʻi ufiufi, e manaʻomia le fafagaina o le hydrangea i le fugatini phosphate-potassium.

Auala e malupuipuia mo le taumalulu:

  • Ina ia faapipii ma ufiufi i se taga palasitika - manumalo ile -5 ° C.
  • Nonoa se vao ma se maea. Spud maualuga ma togi i luga o le alalaupapa, vavao vaovao. Ufiufi le pito i luga ma le tele o laupepa palasitika ma faʻamautu i laupapa laupapa. O lenei metotia o le a fesoasoani e ola ai winter to -15 °.
  • Laʻau sili ona vavae mamago. Faʻamalamalama kulupu o 1-2 lala, punou i le eleele ma faʻamautu i puipui laupapa. Tui le vao i le vao, lala laau, laʻau malogo, ufiufi i se ofutino paʻu mamoe po o se paʻu tuai. O loʻo faʻamauina le tele o laʻau o le polyethylene, faʻapipiʻi ma laupapa poʻo piliki. E talafeagai le auala mo manumalo -15 i -20 ° C.

E taua! Mo le maualuga o le faʻamalosi, ia faʻaaoga se fausaga uʻamea e mafai ona ufiufi i lavalava tuai. E mafai ona tuʻuina atu se fausaga ae le o se faʻaogaina o piliki. O ia fausaga e talafeagai i -30 °.

Sorta

Hortensia serrated Preciosa

Faʻalauteleina o vao i le 2.5 mita le maualuga. O fugalaau e lanu, lanumoana po o le lanumoana, e paʻu le laʻau i le ulaula. O lanu lanumeamata o loʻo paʻu i le autumn. E sili i le penumbra, le susu o le palapala. Frost - e oo i le -23 °.

Hydrangea Bluebird

Lafoaʻi lautele le ogaumu o le ogaumu ma lautele e oʻo i le 1.5 m. I fugalaau fugalaau lauolaola e lanu mumu, lanu violē ma uila. O fugalaau fugalaau e sinasina, lanumoana, lanu viole. Lanu uliuli ma le lanu mumu lanu mumu. Alofa i eleele susu ma malamalama. E ave le vevela o -18 °.

Hortensia Serier Wierle

Se tamai vao ma fugalaau lanumoana. Laʻau lanu meamata i le tautoulu e avea ma lanu violē po o le paʻu. Picky E manaʻomia le faʻaauau pea o le susu o le palapala, tonisi, penumbra. E le faigata.

Tausiga

Faʻamasinoga

Fesoasoani mai ia Aperila ia Me i totonu o se lua e loloto le 10 cm le maualuga nai lo le uumi o le aʻa. A o leʻi totoina, e vaʻaia le eleele, faʻamalaʻau o minerale, paʻu, oneone, ma le humus e faaopoopo i le vaieli. O le mamao sili ona lelei i le va o vaovao o le 1 mita. I totonu o le radius o le 3 mita e le tatau ona i ai tele togavao alofa e mafai ona tauva ma hydrangea mo le susu.

Malamalama malamalama

Penumbra, faʻasalalauina le malamalama. E sili ona lelei le totoina o se pa poʻo se puipui, lea o le a avea o se malutaga mo hydrangeas, i le taumafanafana ma le taumalulu. E lagona le manaia i lalo ifo o le taualuga o le taualuga, faʻatapulaʻa ai le susulu o ave o le lā e leaga ai le vao. O le manumalo-win o le faʻaaogaina lea o se lapoʻa gaugau, pe a oʻo mai le la i lona zenith.

Laasaga masani

O faʻatoʻaga faʻatoʻaga ua sili atu le maualuga o le vevela o le vevela nai lo totonu - mai -2 ° i le 25 °. O le faʻaitiitia o aafiaga leaga o le maualuga o le vevela i le taumafanafana e mafai ona faalua pe faatolu i le aso e ala i le faʻafeinu ma le faʻapipiʻi o le pulou. E tatau ona manatua lena mea o le autu autu o le faasino e amata sauniuni hydrangeas mo le taumalulu po o le vevela i lalo -2 °.

Faʻasa

O le suavai mama o le susulu o le susu ma e manaʻomia ai le faʻamautuina i aso uma. I vaitau malogo e matua taua tele le faatumauina o se eleele tumau tumau. Ma + 30 ° ma luga ua faaalia tolu faisuai + 25 ° - faalua. E mafai ona faʻaaoga sprinklers.

Fertilizer / fafaga

Faʻatoʻa faʻapipiʻi faatolu i le tausaga: i le taimi o le totoina, i le vaitaimi o "bud" ma i le amataga o le fuga. O le faʻaaogaina faigofie o se faʻafefiloi o peat, humus ma laʻau matutu i se fua faatatau 2:1:2. Pe a totoina le paluga e tumu i le avanoa avanoa i totonu o le lua.

I taimi o le faasolosolo o le laʻau ma le fuga, ua faʻafefe le fugalaau i totonu o le avanoa i lalo o le togavao. Ina ia tuʻuina atu ia te oe se vai e tutusa lelei, e tatau ona faʻatumu le fagu lita e lima-tumu i le faʻafefiloi i le auʻau ma faʻafefe i le faapalaga vai.

Nisrogen-containing fertilizers e faʻaaogaina lelei e tusa ai ma faatonuga, latou leai se mea e faʻaleagainape afai e te manaʻo e tele lau laʻau.

O luga o laei e faia faʻa-tasi i le vaiaso. I le matafaioi o le fafagaina o loʻo faʻaaoga ai le faapalaga, laʻau matutu.

Ina ia faʻamalo le eleele, faʻapipiʻi le oneone ma le oneone i le faapalaga.

Fuga

O le vaitau o fugalaau o Iulai ma Aokuso.

Tului O le siosiomaga eleele e mafai ona aʻafia ai le paolo o fugalaau o le hydrangea. O le eleele o loʻo i lalo o le eleele e maua ai le faʻafefeteina o lanu piniki mālūlū, ae o luga o le palapala 'eleʻele e fuga mai ai fugalaau.

O aso uma e tolu, vai i le tasi itu o le vao ma se pulu lanu piniki o le potassium, ma le alumini o le sulfate solution - o le isi ma alu i luga o se tasi laau uma lanu lanumoana ma lanu piniki. O le tuufaatasiga o le fofo: 2-3 grams o le paʻu i le 1 lita o le vai.

Tofiga

Totoina o hydrangea fatu ma fatu.

E saunia sauniuniga aʻo leʻi amataina. Ina ia faia lenei mea, mai le paranesi talavou, filifili le nofoaga ma le 1-2 laumei ma lau. A aunoa ma se mamao mai le pito i luga i le maualuga o le 90 ° luga o le paranesi. I lalo ifo o le pito i lalo o le paranesi i luga o le paʻu, ia vavae ese laulaʻau lapopoa, ma tuu ni nai mea laiti.

Totoina i le loloto o le 1-2 cm le uʻamea o le indole acetic acid ma le susulu i aso uma ma vai.

Teuteu

Taumafai ia Setema ao le i faanatinati. Mo lenei mea, o fagu e aveese 2-3 pito i luga, faatulaga le "pou" o le togavao. O lālā e aunoa ma ni mea faʻapitoa ma fualaʻau mamago ma lala ua vavae ese.

E manaʻomia le teuteuina o le Autumnlona faamoemoega o faaitiitia le vaega o le vevela o le susu i le taumalulu laau. I le tau mafanafana, e teuteuina le vaomatua i le loto - ia faia foliga ma mo le tele o tillering. I le tasi taimi i le 2 tausaga uma, e manaʻomia ai le tipi ese o tipu.

Maʻi

O le serd hydrangea na maua mai e le au faʻatoʻaga e faʻafefe i faʻamaʻi.

Chlorosis ma le paʻu manogi o maʻi masani ia.

O maʻi chlorosis o lau laʻau e mumu ma susulu, e tumau lava le lanu tutusa. Toto 2 taimi i le aso sosolo o se vaifofo o le paluga o le potassium ma le uamea. Le tuufaatasiga o le paluga: 4 kalama o vitriol ma le potassium i le 1 lita o le vai.

Mealy dew lafoaʻi lau lanu samasama ma enaena-enaena lanu po o vailaʻau ma paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe. Mo togafitiga e faalua i le aso, o laʻau ua aʻafia ma laʻau e liliuina i le paluga o 10 g suauu fasimoli ile fale ma le 1.5 g copper sulfate i le 1 lita o le vai.

Spider mite e aafia ai le pito i lalo o le lau, e fefe i le ultraviolet. O lālā e lanu samasama, faʻapouliuli ma pa'ū ona o le faʻamaʻi. E iloa e se upega uila lanu moana. Tauivi ma le mite e fufulu lau laʻau i le thiophos.

Alofa sili ona fiafia
O fesoʻotaʻiga pito sili ona taua i le tausiga o vailaʻau e talafeagai lelei i le taumalulu, fafagaina, faʻamalosia o le palapala ma faʻainu vai masani. I le fesuiaiga mo lau tausiga, o le vao laʻau e aumai ai musumusuga ma lona matagofie matagofie.

Ata

Vaʻai atili i ata o hydrangea: