Fua o le gaosiga

O le faʻaaogaina o le tuputupu aʻe o le dragon Scarlet Lemon Lime i le fale

Palm Dracaena Lime o le aiga o Agave.

O ia aiga o nofoaga o le vaomatua o atunuu Asia ma Aferika. I le natura, dracaena e mafai ona ola e oʻo i le 6 mita le maualuga.

Faʻamatalaga

O lenei fugalaau e pei o le pama, e ui lava e matua leai lava se mea e fai ma le mea mulimuli. I totonu o le potu poʻo le ofisa o le fale i le amataga foliga manaia ma o se teuteuga sili mo soo se potu.

O ona lala e aunoa ma se faʻaaogaina e ufiufi uma lava i laʻau lapopoa ma fasi uumi umi. Ae peitai i nai tausaga mulimuli ane dracaena lime o loʻo tosoina i luga, ma ua leai se pisa - i le vaitau lenei o le ola o le laau, e manaʻomia le tausiga faʻaeteete e aveese ai lau.

I le lumanaʻi, e mafai ona vaeluaina le ogalaau i ni fasi mea mo le faapipiiina, ma le pito i luga ma se fusi o laʻau ua faʻamautuina.

O le a matou talanoa i auiliiliga e uiga i le lime dracaena: ata ma tausiga, faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi.

Ata

Ata o le matagofie o le dracaena lemon lime plant.

Tausiga ile

Tausaga faʻaleleia pe a uma ona faʻatau

Dracaena - o se laau mai vailaʻau ma tele e le fiafia i mea maualalo maualalo. Afai e faia le faʻatau i le taimi malulu, i le vevela o fafo e oo atu i le +10 tikeri, Manaomia le taulimaina o le mafanafana ao leʻi oʻo i luma i le taimi o le fesiitaiga mai le faleoloa i le fale.

E sili ona lelei le teuina o le fugalaau i ni fasipepa, ona tuu lea i totonu o se ato e fetaui lelei pe taga. I le kiona, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se ato faapitoa o le thermo. A oʻo i laʻau o le malulu lau laʻau fefiloi e ufiufi i le lanu uli ma oti ai.

A e taunuu i le fale, e tatau ona e tuuina atu le taimi i vaisu i se nofoaga fou. O le feaveaʻi i se fagu fou e mafai ona faia i le lua vaiaso talu ona faʻatau.

Malamalama

Drakeena lemoni lemoni fiafia i le malamalama susululea e talafeagai mo le tuputupu ae ma le atinaʻe lelei. O le mea lea, e sili ona lelei mo le laau e filifili ai se nofoaga lelei, ae faʻasalalauina. E tatau ona aloese mai le susulu o le la, lea e afaina ai ona lau.

Afai o le dracaena ua na o le paolo, o laulaau atonu o le a amata ona leiloloa la latou lanu, ma o le lanu moli e mou atu le taimi. Ina ia mautinoa o le pale e le amata ona agai i luga i le malamalama, ipu ma fugalaau e liliu ai i lea taimi ma lea taimi.

I le taumalulu, pe a susulu le la i se mea itiiti, e mafai ona siitia le dracaena i faamalama i saute, poʻo le faʻaaogaina o moli uila. O sina vaega itiiti o le malamalama e oʻo atu ai i le tuputupu aʻe leaga ma faʻamaʻi.

Lulu

Dracaena o se mea faʻapitoa, o lona uiga o le vevela i totonu o le potu e le tatau ona pa'ū i lalo +15 tikeri.

I le tautotogo ma masina vevela E fautuaina e tausia le vevela i + 25-27 tikeri. O maualuga maualuga e mafai ona afaina ai le pale laau.

Ma iinei autumn ma le taumalulu O le maualuga o le vevela o le + 16-18 tikeri. O le malulu e leaga mo ia.

Faʻamamaga o le ea

Toto fiafia i le maluluAe ui i lea, e mafai lava ona faʻafefeina le mago o falemaʻi faʻaonapo nei. I le taimi o le taumafanafana, e mafai ona sosolo laulaʻau i vai, o le vevela e 2-3 tikeri le maualuga nai lo le ea. Pe a ma le tasi i le 2 vaiaso e tatau ona fufuluina i latou i se laʻau susū mai le efuefu ma palapala, pe fufulu i totonu o le taele i lalo o le fagu.

Faʻasa

I le vaitaimi o le tautotogo ma le taumafanafana e manaʻomia le fausiaina o le vailaʻau tele 1-2 taimi i le vaiaso, ae i le taimi e tasi e faʻamago faʻafuaseʻi - e tatau ona faʻamamago le potu o le eleele, aua o le eleele susulu e vave ona tafe atu i aʻa o aʻa. O vai faʻafefe mai le pusa ua faʻaumatia.

I le taumalulu suavai faʻaitiitia le faʻaitiitia - e sili atu ma le 1 le taimi i le vaiaso, ma faia pe a maeʻa le fanua. E masani ona faia faʻamautu i vai inu i le vevela o le potu.

Fuga

Lemon dracaena toetoe lava a le totogo i totonu o le fale.

Fertilizers (laei)

O luga o laei o se laau e faia i fugalaau faʻalavelave, i le taumafanafana - tasi i le vaiaso, i le taumalulu - tasi i le masina.

E le mafai ona faʻaaogaina le laei i le taimi o le faʻamaʻi o le laau.

Suiga

Ia faifai pea i le maeʻa ai o le faatau dracaena i le faleoloa. E leai ni mafuaʻaga ogaoga mo se suiga atoa o eleele - e masani lava ona mafai ona toe totoina atoa i totonu o se atigipusa tele, ona faʻatumu lea i se mea fou.

Ae o iinei e tatau ona teu i lou mafaufau le isi itu - pe a faʻapipiʻi mai fafo, o nisi o meaʻai e aumai i le eleele faapitoa e faʻamoemoe mo le felauaiga. E mafai ona faʻamalamalama lenei manatu i le au faufautua faleoloa. I lenei tulaga, e tatau ona siitia le laau i se sui atoatoa o le eleele.

E tatau ona suia se dracaena tuai pe a tumu uma aʻa i le ipu muamua. E masani lava e tupu ile 2-3 tausaga.

Ma le mea sili, o se tomai fou mo fugalaau e tatau ona itiiti ifo i le 2.5-3 cm le lautele nai lo le taimi nei. O le taimi sili mo se taotoga faapena o Mati. Ia mautinoa ia fatuina se alavai lelei.

Tuputupu ae

O le tuputupu ae o le dracaena mai fatu e mafai ona faia naʻo nisi o laʻau lanu meamata. Ona o le leai o se fua o le fale, o le fatu o dracaena e faigata tele ona maua.

Tofiga

Mo le faʻasogaina o le Lēni mea faʻapipiʻi poʻo le faʻasolosolo, siʻitia 30-35 centimita. I le tulaga mulimuli, o se tipi pito i luga o laulaʻau faatasi ai ma se vaega o le laau. Mo le aʻa, e tuʻuina i lalo i totonu o se fagu vai ma oneone paʻu i le pito i lalo (5% centimita).

A maeʻa le aʻafia o aʻa, ua totoina i le eleele na saunia lelei, lea e aofia ai peʻa ma oneone i le vaega 50 ma le 50%. A o faagasolo lenei vaitau, e mafai ona e faʻaaogā faʻaogaina tinolaʻau - mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae.

Fua ma la latou talosaga

Fua ile Dracene Lime e lei faia.

Maʻi ma faʻamaʻi

O lenei laau e masani lava e le mafua ai le popole pe afai o tulaga talafeagai mo le malamalama, vevela ma le susu. I le tulaga o le solitulafono e mafai ona tupu mulimuli i faafitauli:

  • o le lanu enaena o laulaau poʻo le faʻataʻitaʻiga o loʻo taʻu mai ai le leai o se susu, faʻavalea poʻo le i ai o ni mea malulu i totonu o le mea e paʻu ai le lime;
  • o le foliga mai o lanu enaena i laulaʻau o loʻo faʻaalia ai sina vai inu;
  • o lau laʻau, o le itu e liu enaena - o le fugalaau e teuina i le maualalo o le vevela, e mafai ona gaosia le laau i se eseesega vevela vevela (e vevela i le ao, e malulu i le po);
  • lanu samasama o laasaga pito i luga e iloa ai le le lava o le malulu o le ea, poʻo le le lava o meaʻai i le palapala. E tatau ona manatuaina o lau lanu samasama maualalo - o se tulaga lelei lenei o le olaga mo Drazeni Lime;
  • o le aliali mai o moli mama i luga o laulaau o le taunuuga o mumu pe a faʻaalia i ave saʻo.

E le gata i lea, o le laau e mafai ona aʻafia ai shchitovki ma thrips.

I le tulaga muamua latou foliga foliga o lanu enaena i laulaau ma ogalaau, fafaga i luga o le vao. O le iʻuga, o le dracaena tarnishes i le lanu, o lauʻau e pau ma mate. Ina ia faʻamamā, e tatau ona e fufuluina laulaʻau ma le falala ma se omomi i vai paʻu, ona faʻagasolo lea i le 0.15% o le vaifofo o le actellica.

Thrips e faʻatumuina uma puleʻaga i tua o laʻau, ma o le mea e mafua mai ai ona lanu enaena. Ina ia foia lenei meaʻai, e tatau ona faʻaalu pea le laau i iniseti.

Faaiuga

Palma Dracaena Lime - otaota le leleilea e faigofie ona nofo i totonu o fale ma e le manaʻomia se gauai faapitoa ia te ia lava. E masani ona faʻaaoga e pei o teuteu i totonu o ofisa ma ofisa, faʻapipiʻiina se ogalaau manifinifi ma laʻau uumi matagofie ma se paʻu pupula i le ogatotonu.