Vaega o kukama Parthenocarpic

Kukamato "Zozulya": faʻamatalaga o ituaiga eseese o meaola ma gaosiga

O le taua o kukama vave-fua, o fua ia na faia i se taimi puupuu e le oona.

Faatasi ai ma fualaau o fualaau faisua, o le ituaiga kukama o le "Zozulya F1" e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga. I le 40 tausaga o lona ola ma tuputupu ae i le 100 taimi, na tauamiotonu ai le faatuatuaina o tagata faatau.

Mafaufau i uiga o lona totoina i totonu o le kiona ma totonu o le togalaau.

Kukama "Zozulya F1": o le talafaasolopito o le fausiaina

Pe a ma le fasefulu tausaga talu ai, na galulue ai tagata tomai mai le Vital Endelshtein Vegetable Experimental Training Centers ma le Gaosiga o Gaosiga i le atinaʻeina o se uila fou.

E te iloa? Faʻataʻitaʻi Farani faʻatasi ai ma laʻau suamalie e masani ona avatu kukama. O nei fua i le atunuu ua taua o fua.
Saienitisi o Yuri Kudryashov, Vladimir Mukhin ma Vasily Skachko, e le gata ina latou maua se ulugalii fou e maua ai le maualuga, ae ia maua ai foi le maualuga o le lelei ma le malamalama mo le lelei o fualaau suamalie, e atinae ai taiala mo le totoina o fualaʻau. E leʻi umi se taimi e vaʻai ai le au fai togalaau i le tele o mea e le masani ai. Toeitiiti lava a maeʻa ona foliga mai i luga o le maketi o fatu, na ia maua le lauiloa mo taunuuga vave, fua maualuga, faʻamaʻi faʻamaʻi ma uiga lelei o le tofo.
O le ae fiafia e aoao e uiga i isi ituaiga o kukama, e pei o le "Lototele", "Herman".

Eseesega faʻamatalaga

Kukama "Zozulya" i faʻamatalaga ma iloiloga o tagata faʻatau o se ituaiga uluaʻi fua, o ona fua e mafai ona faʻaumatia i totonu o le 45 aso talu ona toto fatu. I fafo atu, o kukama e fai si pipiʻi laiti, ia i ai se foliga paʻu. O se lanu paleni e le mafai ona vaaia i le paʻu lanumeamata uliuli. E suamalie le fua, e le oona. O lenei tulaga o le ituaiga e mafua ona o ona uiga tau. O le umi o le kukama e tasi e sau mai le 20 cm ma le mamafa o le mamafa e tusa ma le 170 g. E oʻo i le 12 kilokalama o fualaau aina e mafai ona aoina mai le sikuea sikuea o le totoina o kukumba.

E te iloa? O fua o kukama e 97% vai. O le totoe o le 3% o carotene, vitamini C, PP, B, faapea ma elemene: potassium ma le magnesium.
O le ovary e faia e aunoa ma le faʻaaogāina o iniseti, o se tulaga taua tele mo tagata e totoina fualaau faisua o lanu meamata ma le gaosiga. O le isi itu lelei o le ituaiga o le faateleina o le tetee atu i siama o le mosaic kukumba, o le aʻa, pala o le olive, askohitoza. Taumafa uiga o kukama "Sozulya" e fuafua i lo latou faʻaaogaina i le fou ma le fagaina.

Tuputupu ola totō totō

O le tele ma le lelei o le seleselega ua faamalieina foi i latou oe na aoina i luga o le laufanua lauʻeleʻele, i totonu o se kiona, ma i lalo foi o se ata tifaga. O le a le mea e manaʻomia ina ia manuia ai le totoina ma le totoina o laau?

Fatuina sauniuni aʻo leʻi totoina

Mo le lelei o le fatuina o fatu fatu, e taua tele le vevela, lafoai fua o mea ola ma le le mafai ona faʻaaogaina. Ua faʻamamaina le fatu mo le tele o itula i le faʻalauiloaina o le tuputupu ae. O nisi o fai togalaau latou te filifilia oloa o meaola o le "Ecosil", "Emistim", "Acrobat MC". O isi e faʻaogaina le auala tuai, lea e aofia ai le saunia o se vaifofo faapitoa mai vaega tutusa o lefulefu laupapa, o le nitroammofoski ma le 1 lita o le vai mafanafana. Manatua e le oi latou uma o fai togafiti fualaʻau latou te faia togafitiga o fatu laau. E toʻatele e manatu e le manaʻomia e ia fatuga na mea ma faʻamafanafanaina.

E taua! O kukupi e le fiafia i taga ma le malulu, o lea la e tatau ona puipuia le aʻa o laau toto mai le maalili. O le mea lea, o ipu ma pepa papa e tatau ona tuʻuina i luga o ni ituaiga o tulaga ina ia faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faamalama malulu malulu i luga o peat mafanafana.

Lauina o fatu mo laau toto

Agrarians e galueaiina le totoina o laau totoma, e le gata i le totoina ma le leai o ni fatu. Ae o le muamua togavao sili atu ona malosi e sili atu ona matauina nai lo le lona lua. O le mea lea, o le toʻatele na toto muamua le fatu na saunia i totonu o fualaau oona na faatauina mai: o le mea muamua latou te tuʻuina i totonu o ipu pipi tioata ma faʻafeinu tele. Ma pe a tumu le 'anotusi i le susu ma faʻamalulu, o le saito e faʻalauteleina i se tamatamailima tasi ma le afa senitimita. Ulutala pito i luga i se ipu lona lua, fatuina o tuutuuga o le fale koli. O sea tekinolosi o le tuputupu aʻe o fualaau totino ua maua mai ni tali mai le togavao o tagata e fiafia i ai, talu ai e le manaʻomia le palu ma puipui le aʻa mai le manua i le taimi o le gaosiga.

Aoao atili e uiga i le auala e toto ai pateta, lapisi, pi mai fatu.

Tausia togavao totoma

Kukama "Zozulya" i le taimi atoa o le tuputupu ae - mai le totoina i le seleselega - manaʻomia sina gauai. O le a tatou malamalama i mea uma i le faasologa.

Malamalama

Malosiaga ma vaomatua vine e manaʻomia ona tuʻuina i luga o le faamalama o le itu i saute, i taimi uma e mafanafana ma malamalama ai. I le tulaga o le malosi o le la, e fautuaina e puipui le faamalama ina ia faʻasalalauina le moli, atonu e ono pagala tupu talavou mai le mu.

Afai e le mafai ona toto laau i luga o le la, o le a tatau ona faaopoopo i ai moli mumulu ina ia susulu kukama mo le 12-16 itula. A le o lea, o le a tupu tele le vaovao, o le a vaivai ma manifinifi.

Lulu

I totonu o se potu e totoina ai totō kukama, e tatau ona mago ma mafanafana. O le aso sili ona lelei o le vevela o le aso e mafaufau i le maualuga o le 23-25 ​​° C, i le po -19-20 ° С.

O nisi tagata faifaatoʻaga e faʻaauau le faʻaitiitia o le vevela i le maeʻa o le totoina o pine: e faia lenei mea i se faʻamaulalo o le thermometer o le 16 ° C, ina ia faʻamalosia ma faʻamalosia ai aʻafiaga. E leai se tulaga e tatau ona i ai ni suiga faafuasei i le vevela ma le tusi.

Faʻasa

Pepa substrate i ipu e le tatau ona faʻamago. O fatu taitasi, e fuafua i le maualuga o le susu i totonu o le potu ma le vevela, e tatau ona fafaga i aso uma i ni vaega laiti o vai inu i le vevela o le potu. Afai o le palapala ua matua susu, ave se malologa o le 1 aso.

Laʻei pito sili

Ina ia mafai ona totō le kukama ma faʻafuaseʻi ona fuga i luma o se toe gafa tumau, e taua le fafagaina o fualaʻau faʻatasi ai ma mea faʻapitoa poʻo mea faʻapitoa. E manaʻomia le faia o ni ofu se lua. O nisi e fautua mo le taimi muamua e fai ai lenei mea i se vaifofo o le Uurea po o le fausiaina o le moa moa. Ona toe fai lea i le 2-3 vaiaso "Efeso". E taua le faʻamautinoa e le pa'ū le meafaigaluega i luga o le lau o laau. Fafagaina e tatau ona tosina lemu i lalo o le aʻa.

Afai e liu samasama le laʻau i luga o laau, o le a fesoasoani vaega o le vailaʻau, pe afai e foliga mai o laulaau foliga paʻu, e manaʻomia le uʻamea, ma afai e faʻasolosolo faʻamau, superphosphate e le faʻalavelave.

E te iloa? Kukama "Zozulya" o mai i le faʻatinoga ma se faailoga o le F1, o lona uiga o le augatupulaga muamua o le uila. Afai o fatu e seleseleina mai le fua mo le totoina, o le seleselega i le lumanai o le ai ai nei ma le faailoga F2.

Faʻamaʻa

"Zozulya" e le fiafia i le malulu i totonu o le palapala pe i le ea. O le mea lea, o le totoina o laau e matua tigaina lava i tulaga o le laufanua. Ina ia aloese mai le leiloa, i ni nai vaiaso aʻo lumanaʻi le fuafuaina o le totoina o kukama i le vevela o le tau, ia tuu ipu i le auala. E tatau ona amata i le vaitau mai le 4 i le 5 i le afiafi, pe a mafanafana le ea i fafo. E mafai foʻi ona e faʻamalosiina fatu e ala i le tatalaina o se faamalama mo le tele o itula.

O le ea fou ei ai sona aoga aoga i lea mea, e saofagā ai i le faʻaopoopoga o malosiaga puipui. O le mea taua na le mafai e le "Zozulya" ona paʻu i lalo o le malosi o matagi malulu o le matagi, ata. O le vevela aupito maualalo + 8 ° C ua faatagaina.

Totoina o laau i se nofoaga tumau

Ua oʻo i le taimi e totoina ai fatu totoma ma le vevela o le vevela, pe a leai se taufaamatau o vaʻapuna, ma ua uma ona vevela le lalolagi. O le tele o taimi, o lenei vaitaimi e pau i le 2 vaiaso mulimuli o Me.

O se fatu e 25-tausaga le matua o kukama, lea e 4 laupepa ua atiaʻe, ua totoina i totonu o se lauʻeleʻele poo se fanua avanoa.

Filifilia ma saunia se nofoaga mo kukama

E tatau ona faʻatulagaina fuafuaga fuafuaina i le taimi muamua. Muamua lava, ia gauai atu i le au muamua o aganuu kukama (o le a tatou talanoa e uiga ia i latou mulimuli ane). Ma mai nofoaga e totoe, filifili se kukama e susulu lelei ma puipuia mai matagi i matu.

O le palapala i lenei nofoaga e tatau ona faʻamalūlū ma faʻaleleia. E le talafeagai mo le faʻaaogaina o loimata ma loam. I le tulaga lelei, e tatau ona faʻatamaoaigaina i le eleele lanu uliuli lea e faʻafefe lelei ai le susu. E le tatau ona i ai le laufanua i eleele maualalo, lea e aoina ai le ea malulu, ma luga o mauga, lea e vave faʻavave ai le susu.

I le taimi o le totoina, o laau toto o le a foliga mai o mai i luga o le moega i lalo o le matauina. O le mea lea, e taua le aveʻesea e ala i le tuʻimomomoina o le pito i luga o le lalolagi ma se uʻamea ma tatala le meaʻai. O nisi faifaatoaga latou te faia ni mea faaopoopo i le lotoifale - tuusao i vaieli aʻo le i totoina, ae o isi na lafoina i totonu o le palapala i le taimi o le togoina o le togalaau. E le gata i lea, ia faaeteete ma tuaoi "Zozuli". E fautuaina e tagata popoto le totoina o sana, dill, coriander i le itu i matu o kukama, lea, i le tele o le tuputupu ae, o le a puipuia ai vine mai matagi malulu. O ia tuaoi mai le itu i saute e matua le manaomia, talu ai, ua faapouliuligia le la, o le a latou aveesea le aganuu o tulaga mo le atinaeina atoatoa.

E taua! O le i ai o fugalaau paʻu e taʻu mai ai se laasaga le faʻasaina.

Lelei ma le leaga na muamua atu

Pe a oo mai le taimi e toto ai kukama "Zozulya", e taua le gauai atu i le laau, lea na totoina i le tausaga i le itu tauagavale mo laau.

Ua taua e tagata popoto ia tagata sili ona lelei mo muamua kukama:

  • ituaiga uma o kapisi;
  • tamato;
  • pateta;
  • lanu;
  • leki;
  • kāloti; riki;
  • uʻamea;
  • rhubarb

Faatasi ai ma aganuu le talafeagai:

  • kukama;
  • suauu;
  • melons;
  • squash;
  • paka;
  • zucchini.

Totoina o laau

I luga o le saite o le totoina ua totoina, e tatau ona faia ni pupu e oo i le 45 cm le lautele. Faaopopo i le 40 g o le faapalaga po o le humus i le pito i lalo, ona togi ai lea o fasi laau mai le ipu poo le tipiina. E toatolu laau toto e totoina i ni vai inu, ona sasaa lea. I totonu o le laufanua, e masani lava ona totoina kukama i laina, ma tuu ai le afa-mita le avanoa. A oʻo ina faʻaaogaina le siʻomaga i le va o vaituʻau e mataʻituina le mamao o le 1 m. E taua le aua le faʻamalosiina le totoina, a leai e te ono aʻafia lau fugalaau. Ua talitonu tagata popoto, e tusa lava po o le tekinolosi o le totoina o fualaau faisua, i le 1 sikuea mita e le tatau ona sili atu i le 3 togi.

E te iloa? O le suatia 100% kukama matutua e mafai ona iloga e o latou paʻu enaena. Masalo o le pau lenei o fualaau faisua uma, lea e masani ona faʻaumatia e aunoa ma se mea.

Tausia ma le galueaiina o kukama "Zozulya"

O tekonolosi faʻaaogaina mea taufaatoaga o le ki lea i le vave ona matua. Afai e te le faia ni mea sese, ona ono oʻo mai ai lea o kukama mai lau lava togalaau i luga o lau laulau pe tusa o le 25 aso pe a uma ona totoina.

O le a aoga mo oe le aʻoga pe faapefea ona taulimaina faʻamaʻi ma meaola faalafua o kukama, aemaise lava le auala e puipuia ai kukama mai aphids.

Nofoaga puipui

O lea la, o kukama muamua o le ituaiga "Zozulya" e le mafatia i le vevela o le vevela, faapea foi ma le faatelevaveina o le fausiaina o le togavao, ua fautuaina e oo lava i le totoina o laau pe a uma ona toto. I tausaga talu ai nei, o tamai fausaga o le tele o laau uamea ma polyethylene films sa sili ona lauiloa. O pine e tumau i luga o le eleele, ma i luga o luga o latou e faʻasaʻo ai le malutaga. E maua ai se mea lelei e faʻafeiloaʻi ai faʻamaonia e mafai ai e kukama ona vavave faʻamau i lalo. Mo lenei kulupu, o lenei metotia e talafeagai lelei, talu ai e masani ona puleaina e fugalaau o fafine (o lona uiga, o na o kukama e fusifusia).

Manatua o ia fale puipui o se puipuiga le lelei mo laau toto mai gutu o le tautotogo. I le tulaga o lo latou taufaamatau, e sili atu ona lelei le tausia muamua o le vaega lona lua o le ata, lea o le a mafai ai ona faia se vaalele. Faʻaauau le faʻavaeina o le faʻavae tasi, seia oʻo ina amata ona faʻalavelave i le atinaʻeina o vao.

E taua! I le avea ai o se fale mo kukama, e mafai ona e fausia ni kapoti papaʻa anamua e ufiufi totoa i le taimi lava pe a uma ona faʻamamaina le palapala.

Faʻasalaina, faʻamaʻapeʻa ma mauga

Kukama e fiafia i le vevela ma le susu. O le mea lea, o le numera o moega susu e tatau ona pei o le potu palapala e le malogo. Suavai mo le fafagaina o ni nai aso. I le taimi lea, o le a vevela foi, talu ai o le a malulu le vevela o le a sili atu ona leaga nai lo le lelei. E manaʻomia le aumaia o le vai i le vevela o le 20 tikeri. E mafai ona e faʻafeinu mai se mea faʻafeinu poʻo se mea tekonolosi. Faʻaleleia le tele o le susu i le eleele o le a manaomia i le taimi o le fugalaau ma le faʻatulagaina o le ovary. Ia mautinoa e le faʻavasegaina laulaʻau ile laʻau. E tatau ona alu uma vai i lalo o le aʻa. I le vevela o aso i aso uma, sasaa pe tusa ma le 2 lita o le vai i lalo o laau.

Ae ui i lea, o le tele o le susu e mafua ai le atinaʻeina o fomaʻi afaina, o le mea lea, i le vevela i lalo ifo o le 25 ° C, e leai se mea e manaʻomia mo vaiinu i aso uma. Ua lava lea e pulea ai le tulaga o le eleele i luga o se moega kukama i le loloto o le 10 cm.

E matua faasaina le fufuluina o isi vai i le gasologa o le aso. O le taimi sili mo le fafagaina o le vave po po o le afiafi, ma o fualaʻau ua amata ona fua mai e fafagaina faalua i le aso.

O le aufaigaluega a le Agronomists e valavala i taimi uma le lalolagi ma vele ese mai vao leaga o se isi tulaga taua mo le ola lelei o laau totō o le faatoaga. Muamua, o nei gaoioiga e saofagā i le faʻaauau o aʻa. Ma le lona lua, latou te le faatagaina meaʻai le talafeagai e ave ai meaʻai mai le eleele. E mafai ona faʻaumatia se fasi palapala palapala i se rake, ma o nei faiga e tatau ona toe faia pe a uma ona faʻamusu.

E taua! O le eleele e tatau ona tatala i le maualuga o le 12-15 cm.
Ina ia faʻaosofia le faʻaalia o aʻa faaopoopo i luga o fualaau aina, o laina laʻau. O lenei metotia e fesoasoani i le taofiofi o le susu ma puipuia ai mai mai le matagi ma le malulu. E le gata i lea, i kukama i timuga vevela o le kukama o le a le susu lava.

Faapipiiina o le ata autu

I le talosaga a le tagata e teu vine, e mafai ona e togiina le totogo tutotonu. E faia lenei mea mo le lelei o le atinaeina o vao ma kukama vine. O le mea e fai ai le pine e tu i luga ae o le mata tolu. I le auala, o lenei auala taua e masani ona laveaiina ai kukama mai fualaau aina e leai ni fua, ona o le leiloa o le pito i luga o ata tetele, o le aʻa e amata ona matua faateleina ai le la itu i le fugalaau fafine.

Laʻei pito sili

Fertilize le hybrid e tatau ona 14 aso uma. Mo nei gaioiga e faʻaaogaina ai le paluga o le 1 lita o le alumini ma le fuga, lea e faʻamaʻapeʻa i totonu o se pakete lita 10-lita.

I le iloiloga e uiga i le uluaʻi fua o le "Zozulya F1" fai togalaau e gauai atu i le tele o taimi lelei o le totoina o le ituaiga. Na te le toe gauai atu i ai nai lo isi fualaau aina, ae o le a ia faafetai ma le loto faafetai i se tulaga lelei ma le maualuga o le seleselega.