Vine

E faʻapefea ona faia le uaina mai vine: o mealilo o le uaina i le fale

I aso nei, e tele ituaiga o vine mai ituaiga eseese o vine. Ae o le sili ona lauiloa o le uaina vine. O le a matou talanoa pe o le a le ituaiga o vine e filifili ma le auala e faia ai se mea inu suamalie mai lenei tusiga.

O le a le ituaiga vine e filifili

Ina ia faia le uaina mai vine i le fale, e mafai ona e filifilia atoatoa soʻo se ituaiga lenei laau toto. E le gata i lea, e mafai ona faia le inu o le la mai se tuufaatasiga o ituaiga eseese o vine. E tusa lava pe e te faʻafefiloi ituaiga paʻepaʻe ma le lanumoana, o le a le faʻaitiitia ai le tofo i le uaina, ma i nisi tulaga o le a faʻaopopo. O le vine sili ona taatele e faia mai ituaiga eseese o vine: Druzhba, Kristall, Stepnyak, Platovskiy, Festivalny, Saperavi, Rosinka. O ituaiga uma o nei ituaiga o loʻo i ai le tele o suka i totonu oa latou fua, o lea la e sili ona lelei le inu.

E te iloa? I le 2000, i le faʻatau vine, o se pusa sola ma se gafatia e ono lita na faʻatauina mo le afa miliona miliona. O le 1992 Cabernet Sauvignon uaina, ma na faatauina mai e le pule sili Amerika o Chace Bailey.

O fusi o le uaina ua faia i le fale e mafai ona fai mai le tasi o le mea sili ona suamalie o le a sau mai Isabella po o vine Lydia. I lenei oloa e te manaʻomia e faʻaopopo sina siʻisi gaʻo, ae o lona tofo e sili ona lelei.

O vine sili ona taatele o le "uaina" e sili ona masani ai: "Pinot Blanc" poʻo "Pinot Noir", "Chardonnay", "Aligote", "Sauvignon", "Merlot", "Cabernet".

Ava mai fua o vine vine mama e iai sona tofo faapitoa. E lauiloa i la latou tamaoaiga ma le tulaga ese o le tofo. Ae o se uaina manaia e mafai ona faia e oo lava i vine sili ona masani ai.

O le maualuga o meaʻai o le sua, lea o se tulaga taua mo le faia o le uaina, o loo umia e ituaiga "Jupiter", "Kesha", "Tupu", "Amursky".

Faʻapipiina vine

O mea laititi mo le sauniuniga o se meainu vevela e tatau aoina mai ia Setema, ma i le itu i saute - ia Oketopa. O le seleselega e sili ona lelei ona faia i le malulu ma le vevela o le tau, e manaʻomia e 2-3 aso ao le i malulu ma timuga ia fua. A maeʻa ona seleseleina, e tatau ona e faʻapipiʻiina: toe faʻafeiloaʻi uma fualaau mamago, vevela ma lanumeamata, aveese nisi lala ma laulaau.

A uma ona piki fatu, e tatau ona faataatia mo ni nai itula i le la. O le a sili atu le susulu o fuga vine. E le o se mea e ofo ai le 'uaina vine latou te fai mai o le uaina o se mea ola lea e lagona ai soʻo se togafiti. Ae e le tatau i se tasi ona faʻaputuina fuifui mo le silia ma le lua aso.

E faasaina le fufuluina o vine, o le a le toe maua ai lona aganuu mama o le fefete. I luga o siama taʻitasi o loʻo i ai meaola faʻaanatura e fesoasoani i le faʻamalosi, pe a fufulu fuʻu vine, o le a lelei le leaga o le uaina i le lumanaʻi.

Faagasolo vine

E tatau ona tuu vine i totonu o se laupapa, palasitika po o se atigipusa. Soo se tasi o ato ua filifilia e tatau ona faatumuina i le oloa 3/4 vaegaa leai o le suavai ma le pulupulu e mafai ona sola ese. E mafai ona e tuʻimomomoina ia vine ma ou lima, vae, poʻo mea faʻapitoa laupapa, e pei o se pestle laupapa.

E taua! A o le gaosia o vine e le fautuaina e faʻaaoga pusa paʻu mama. I le tali atu i le vine vine, e mafai ona latou faʻafefeteina ma tuʻuina atu se tofo le lelei i le la.

I le auala, ua fai mai le uaina ua sili atu le suamalie sili ona suamalie pe afai e maua le sua o le vine i le kalave (o le sua e faia i le taimi lava e tasi i totonu o se fagu tele i lalo o le mamafa o ana lava vine). Ae ia maua le suavai ma le pulupulu i lenei auala, e te manaʻomia se aofaiga tele o vine vine.

E tatau ona ufiufi le pulupulu ma le suavai i se ie ma tuʻu i se nofoaga mafanafana mo 3-4 aso. A maeʻa sina taimi, o le a lele le pulupulu i luga, o le a faigofie le vavae ese o le sua. Ma 'aua nei galo e faʻafefiloi le atigi pusa ma le faʻafefiloi ia le itiiti ifo i le faalua i le aso, a le o lea e ono liu suamalie le sua.

Maua o sua mama

O le fua mo le uaina uaina i le fale e muamua lava vavaeese saʻo o le sua mai le pulupulu. Muamua e tatau ona e aoina uma palu mai luga o le sua ma tuu i totonu o se pusa eseese (ona e manaʻo lea, e mafai ona e faʻataʻavale mai ai).

O le vai na totoe o le a tatau ona faʻamautu lelei i ni nai taimi. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga le masani masani, e tatau ona e faamama pe a ma le 2-3 taimi. Faatasi ai ma na mea taufaasese, e maua ai e le sua se oxygen faaopoopo ma talafeagai.

O lea la e mafai ona e suʻeina le sua ma siaki mo le eletise. Afai o le a gaosia tele, e mafai ona faʻafefe i le vai, ae le silia le 0.5 lita o le vai i le 1 lita o le sua.

E tatau ona faia lenei mea i ni tulaga ogaoga, ma e sili atu le aua le faia, aua o le lumanai e tatau lava ona e faaopoopo le suka i le vai, lea o le a fesoasoani i le faaititia o le eletise.

Faʻasuina le tane faʻasusu i le sua

I lenei laasaga, e tatau ona liligi le sua i totonu o pusa faapitoa ma tuu i se nofoaga mafanafana. E manaʻomia le i ai o koneteina tioata ma le uumi umi. E tatau ona faʻatumu ipu i le 2/3, maualuga - 3/4 vaega. I le auala, o se tasi o filifiliga mo vai inu vai e mafai ona avea ma se mea e gaosi ai meaʻai palasitika. I totonu o nei pusa, o le a amataina le sua o le sua.

Matou te fautuaina ia e faamasani i le tekinolosi o le faia o le uaina "Isabella" i le fale.

Faʻapipiʻi vai

O le loka eletise e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le faʻafesoʻotaʻi o le sola o le sola ma le okesene, faʻapea foi ma le aveesea o le carbon dioxide mai le tane, lea e tupu i le faagasologa o le faʻamalosi. Mo lenei mea, o se fagu faapitoa o loʻo tuʻuina i luga o le apa (fagu poʻo fagu). faʻasologa talafeagai.

E te iloa? I le vaitaimi o le Emepaea o Roma, ao lei amataina o tatou vaitaimi, sa faasāina tamaitai ona inu le uaina. Afai na solia e se fafine lenei tulafono, ua i ai i lana tane le aia e fasiotia ai o ia.

E mafai ona e faia se loka faʻaleleia mo se atigipusa e iai le vine vavalalata ia te oe lava, ae mo le faʻatuatuaina e sili atu ona lelei le faʻatau i se faleoloa. O le vai e sili ona taatele o se paipa e fesoʻotaʻi i le isi itu ma le tapuni faʻamafanafana, ma i le isi itu e mafai ona tumu i le vai. O nisi tagata inu uaina e faʻaaogaina le totini lima faʻapitoa faʻamaʻi e pei o se vai faamau. Mo le faia o lenei mea, tuʻu i luga o le faga faʻamafanafana ma i totonu o le tamatamailima o le totigilima faia se tamai pu (e mafai ona e faʻaogaina se nila).

Faanatinati malosi

O le vevela o le vevela o le uaina mūmū ma le faʻamalosi malosi e tatau ona i totonu o le 21-28ºС. Mo ituaiga paʻepaʻe o le inu o le sola, e tatau ona ese le pulega o le vevela i le va o le 17 ° C i le 22ºС. Tau lava manatua o le vevela i lalo o le 16 ° C e mafai ona taofi le faʻamalosiina o le ava.

I le auala, o le osofaʻi o le vevela vevela e matuā solia lava. E sili ona lelei le teuina o pusa ipu vai i se mea pogisa, pe afai e mafai, ufiufi i se ie mafiafia.

O le uaina a le aiga e faia mai i le tele o "meaalofa" o le togalaau: currant currant, rasipi, apu, masila, yoshta.

Faʻaopopo le suka

Faatasi ai ma le faateleina i le maualuga o le suka i le uaina laitiiti e 2% o lona malosi e faateleina i le tikeri e tasi. I le tulaga masani, e aunoa ma le faaopoopo o le suka, o le a iai le malosi o le 9-10 tikeri. Ae ui i lea, o le maualuga o le malosi e mafai ona maua e 14 tikeri. E taua le matauina o le malosi o le uaina e sili atu i le 14 tikeri, ae o meaola uma o le fefete masani e amata ona mate, e taofi le faʻagasologa o le faʻamalosi.

A maeʻa le 2-3 aso o le faʻamalosi malosi, e mafai ona faaopoopo le suka i totonu o koneteina ma se vaiinu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e fufulu se lita o le sua mai le pusa ma faʻaopopo le 50 mg o le suka i ai. Ona faʻafefiloi mea uma ma taumafai: afai e tumau pea le inu o le sua, e mafai ona e faʻaopopo i le isi 20-30 kalama o suka. Ona faʻamago uma lea o le vai i totonu o le fagu. O ia auala e tatau ona toe faia i soo se 5-7 aso. Ma afai e te maitauina o le suka suka o le sola o le a le toe pau, e mafai ona e taofi le faaopoopo o le suka. O lona uiga o le suka ua uma ona le toe faʻaaogaina i le ava malosi.

O le mea e ofo ai, e mafai ona saunia le uaina e oʻo lava mai i le jam ma compote.

Aveesea o le uaina mai le palapala

E masani lava ona faʻaauauina pea le faʻataʻotoga atoa. mai le 50 i le 60 aso. E faʻalagolago i tulaga o le vevela ma le vine vine lea e faia mai ai le la. Ae afai a maeʻa le 60 aso o faʻaauau pea le faagasologa o le faʻamalosi, e sili atu le vavaeeseina o mea o loʻo i totonu o le tane mai le palapala.

Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga se tamai pulumu mama, ma faʻavafe uma le vai i totonu o se ipu mama. O le isi, tuʻu se fuʻa vai fou ma tuʻu le uaina i se mea pogisa mo sina taimi, ina ia mafai ona lelei.

E taua! Afai a maeʻa le faʻamalosi e taofi le uaina i luga o lese mo le sili atu ma le lua vaiaso, ona mafai lea ona aveesea lona manogi manogi ma le tofo.

Ua inu le uaina tau lava i lena tulaga, pe afai na faʻaumatia le totigilima (pe a faʻaaogaina e pei o se vai faamau), ma o le suavai na susulu ma faʻapogai na pa'ū. Pe afai foi ua le toe taofiofi le vai i le faletupe (i le tulaga o le faʻaaogaina o se faʻataʻitaʻiga). Aveese le uaina mai le suauu e tatau ona vave, aua o le tele o taimi e mafai ona vevela. E tupu lenei mea ona o le mea moni o le fefete o le fefete e mafua mai, ma, faaopoopo atu i le tofo oona, e mafai ona tuʻuina atu se manogi le lelei.

Ina ia mafai ona vavaeeseina le suavai mai le palapala, o le mea muamua e tatau ona tuu i totonu o le pusa o loʻo i ai le vai sola. Ona tatau lea ona e faatali seʻi toe toso ese mai le solids (i le taimi o le fesiitaiga o le vai, o le alu ese mai le mea inu).

O le isi, e manaʻomia lou suʻeina o se masini mama ma se vaʻa fou, lea e tuʻu i lalo o le maualuga o le tane ma le uaina. Taofi ma le faaeteete ma faasolosolo, ma uuina le pulupulu 1-2 cm i luga aʻe o le palapala. A leai, e mafai ona alu faatasi ma le vai i se tane fou.

Pule o suāuʻu

I le taimi lenei, o le malosi o le sola o le sola ua maeʻa. O le mea lea, afai e te faaopoopo le suka, ia o le a le gaosia i le ava. Fautuaina le maualuga: 250 g suka i le 1 lita o le ava. Pulea sisiva i lou tofo. Sasaa se lita o le inu i totonu o se pusa eseese ma faʻaopoopo malie ai le suka i ai. A e mauaina lau faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faaopoopo le suka i fagu uma po o apa.

E toatele e mafaufau pe faapefea ona iloa le malosi o le uaina i le fale. E tele tali i lenei fesili. O le auala pito sili ona faigofie e fuafua ai se olo malosi o le faʻatau mai o se tagata uaina. O le suʻesuʻeina ma le faʻaeteete o faatonuga mo le faʻaaoga, e mafai ona e fuaina le malosi o lau uaina. Afai e leai sau mita uaina, ona i ai lea o se isi auala. O lenei auala e tuusaʻo lava i le aofaʻi o suka i lau oloa. O le suka suka o le wort e fuaina i le talo. Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, o lau oloa e 22-23 Bree, o lona malosi o le 13.3-13.7 tikeri. O le aofaʻiga o le talo (sugar sugar) e fuaina e faʻaaoga ai se ata toe faʻafoʻi. Afai e leai sau mea e toe faʻafoʻi ai, ona mafai lea ona e faʻaogaina laulau faʻapitoa o le suka, lea e iloa ai le tulaga o le Brie i ituaiga eseese o vine.

E te iloa? O le Fale Palemene Museum Museum o le fagu sili ona leva o le uaina a le lalolagi. E lata ane i le 325 TA.

Uaina le uaina

A maeʻa uma faʻatonuga o loʻo i luga, e mafai ona tuʻu le uaina i le matua. O mea inu malulu mai vine mama e tatau ona teuina mo le tasi ma le afa masina, ma mai le lanu mumu - lua. E sili atu i le tausaga e le mafai ai ona tatalia se tasi o ituaiga vine leai se manaʻo, o le a leai se uiga (o na amioga o le a le aʻafia ai meatotino faʻaleagaga o le inu).

O le ava malosi e sili ona sasaaina i totonu o koneteina tioata e le tele tele. E tatau ona faʻatumu i le uaina i pito pito i tua ina ia leai se avanoa mo le ea i totonu o le koneteina. E sili ona lelei le faamaufaʻailogaina o koneteina i pulu pipi. E manaʻomia lou teuina o le sola i se nofoaga malulu i se vevela ole 5-20ºС.

Faʻamamaina o le uaina mai mea leaga

O le faʻamalama o le uaina i le fale e mafai ona faia auala eseese. O le a matou faʻamatala atili atu e uiga i metotia autu o le faʻamamāina o se meainu i le la:

  • Fufulu ma gelatin. Ina ia faʻamamaina le uaina i lenei auala e tatau ona e ave 10-15 g o gelatin i le 100 lita o meainu. Mo le 24 itula, e tatau ona susulu le gelatin i le vai malulu, sui i le taimi lea e tolu taimi. Gelatin e tatau ona faʻafefeteina i le vai mafanafana ma faʻaopopo le paluga i totonu o le atigipusa ma se vaiinu. A maeʻa le 2-3 vaiaso, o mea uma oona o le a "pipii" i le gelatin ma toso mai. Pau lava le mea e te manaʻomia e aoina, ma o le a sili atu le malamalama o le uaina.
  • Lafoaʻi togafitiga. O ipu fagu uma o le uaina e tatau ona tuʻuina i totonu o se apa uʻamea poʻo se pani, faʻatumu le atigipusa i vai i le pito i luga o fagu ma tuʻu i luga le afi mo le vevela. I lenei tulaga, o fagu e tatau ona faʻamaufaʻailogaina ina ia le faʻaumatia ai le ava mai le inu o le solar. Lave le vai i totonu o le tane i le 50-60 °. O le faagasologa e toe fai 2-3 taimi. I ni nai aso mulimuli ane, o le a faʻaitiitia ai le uaina. E mafai ona aveesea i le auala na tatou faamatalaina i luga.
  • Gaioio galue. O le faʻafouina o lenei auala e faʻaaogaina i ni tulaga ogaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a iai se manogi manaia o se uaina. E tatau ona faʻaaogaina le koale faʻamalositisi, ma fafie. E nutimomoia i le efuefu, faaopoopo i le vai i le fua faatatau o le 4-5 g o koala i le 10 lita o le vai. Mo 3-4 aso, e tatau ona lūlūina le inu i taimi uma, ma i le lima o aso e tatau ona faamamaina i se faamama faapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, pepa faʻamama).
  • Uʻu e faʻamalamalama le vai sola. E mafai ona teuina le uaina mo sina taimi i se nofoaga malulu i vevela -5 ºС. I lalo o ia tulaga, o le fefete faanatura ma vailaʻau oona e toso ese. Ona uma loa lea o le uaina ma toe foi i se nofoaga mafanafana.
  • Lauina o le susu. O lenei metotia e masani ona faʻaaogaina. I le 1 lita o le vai e te manaʻomia e faʻaopoopo se sipuniti o susu susu. Tuu le uaina i le vevela o le 18-22ºС. A maeʻa le 3-4 aso o le a sili atu le malamalama.

E tele isi auala e faʻamamaina ai le uaina mai vaega o le taua ma le fefete masani. Ae ua matou faamatalaina auala sili ona lauiloa i tagata o loʻo i luga. I le auala, e manatu le toʻatele o le uaina i le auala e togafitia ai le vevela o le inu i le auala sili ona lelei.

Lafoaia ma teuina

O fala mo le teuina umi o le uaina ao leʻi tuʻuina atu le falesa e tatau ona mulumulu ma fufulu. E tatau ona e sasaa le vai inu toetoe lava i le paʻu (e mafai ona e tuua le 1-2 cm o avanoa avanoa). O Corks mo faʻapipiʻi e tatau ona fou ma mama, a leai o le inu e mafai ona maua ai se manogi ma se tofo le lelei. Afai e te le o inu le vai mo se taimi umi, ona mafai lea ona e pipiʻi i pati masani.

E taua! Afai oe teuina le uaina mo se taimi umi, ona mafai lea ona e tanumia i le eleele. I le taimi lava e tasi, sasaa le lua i vaovao, ma fufuluina fagu i luga ma le oneone.

E tatau ona faʻamau faamau fagu i se ipu faapitoa, o le mea lea o le pusa o loʻo i ai le inu o le a sili atu ona fufusi. Aʻo leʻi faʻamaʻiina, e tatau ona uu i luga o vai vevela. A maeʻa le fuga o le paʻu ma le fesoasoani a le kapini e mafai ona lafo i fagu. Ona tatau lea ona e fufulu maeʻa le ua o le fagu ma faʻatumu i solo poʻo le gaʻo. O le mea inu o le a tumau pea lona tofo ma le malosi. Ina ia iloa le aso o le afaina ma le ituaiga o uaina, ia fautuaina e taina igoa i luga o fagu taitasi. Teu oloa pusa e inu ai le la i se tulaga vavalalata. O lea o le a inu le vai, o le a latou i ai pea i le tulaga fulafula.

Afai e te teuina le fagu i se tulaga saʻo, e mafai ona faʻamamago pulou, o le a le toe i ai ni pusa faʻamau. E tatau ona teuina le uaina i le vevela o le 5-8 º. O vine malosi ua teuina i le vevela o le 8-10ºС. Ae afai o nei vevela e teu ai ituaiga laulau mama o meainu o le la, e mafai ona latou faʻamalosi, o le mea lea, o nei ituaiga e teuina i le vevela o le 4-6ºС.