Fua o le gaosiga

O mea teuteu matagofie e "lapopoa" - Banana Pygmy

Moseensete, po o Aitiopia (Abyssinian) Faʻi - O se sui sui o le aiga faʻi (Musaceae) e afua mai Etiopia, e igoa foi o Abyssinia.

E i ai lona igoa lona lua Latina - Ensene fufula. Pygmy o se igoa tau fefaʻatauaʻiga aloaia.

Faamatalaga lautele

O se "toa" moni i le eseese o ituaiga maualuga i le 2 mita.

Lea E tele le lapisi, o le ogatotonu ma le pito i totonu o le lau o le mumu. O le afaina o le ulu o le tasi i le isi e fai ai se mea sese.

Le malosi o le Rhizome, o le malosi malosi.

Ata

Palani pygmy teuteu: ata o fatu, laau talavou ma fua.

Tausiga ile

Peʻa teuteu lagona lagona lelei fale mautotogi, togalaau malulu po o fale kiona. I le tautotogo e totōina i le eleele pe ave i totonu o se fagu i luga o le auala.

Tausia ma tulaʻi mai i le maeʻa ai o le faʻatau

Ua totōina le laau i totonu o se potopotoga vavalaʻau ma le eleele kuka, tuʻu i totonu saoloto mai faʻataʻitaʻiga ma le susulu o le la.

Mo le sauniuniga o le faʻafefiloi palapala ave le eleele eletise, saunia e le tagata lava ia pe faʻatau le faapalaga o le eleele ma oneone ma faʻafefiloi i le fua faatatau o le 4: 1: 1.

Fautuaina le faʻaleleia o vaiaso taʻitasi o talavou Ensita ma vai vavae, faʻamaʻi faʻaseʻi vaiaso ma faʻamalo le lalolagi.

Malamalama

Na faaalia Pygmy malamalama susulu ua salalau solo i le la. E sili le tuʻuina o se fagu ma se faʻi teuteu i totonu o le potu ma le faʻasalalauga o faamalama i sasaʻe ina ia sili atu le umi o le aso.

I totonu o le togalaau e mafai ona e faʻapipiʻi faleʻie mo le faʻagasologa le faia o se penumbrape afai e leai se avanoa e tuʻu ai le fagu i le paolo. Faʻamaʻoti le aʻafiaga leaga o le susulu o le la e ala i le faʻaauau pea ona sasaina.

Lulu

Lautele tulaga tau vevela - mai le +16 i le 25 °. O le vevela o le taumalulu i totonu o le potu ma Pygmy e maualuga atu i luga o le 12 °. I le vevela i luga aʻe o le 25 ° C ma le maualalo o le toʻimamafana, faʻafefeteina faalua i le aso ona faʻaaliina lea o laulaʻau i taimi uma e mafai ai.

Faʻamamaga o le ea

E fiafia i ai taugofie pe maualuga - e le itiiti ifo ma le 50%. A oʻo i lalo ifo o le 35% le maualuga o le 'ea i le ea, e faʻamago le lau ona o le faʻaleleia o le susu, lea e mafai ona faʻaititia e ala i le fafaga. I le taumalulu, o le maualuga o le suasusu e le silia ma le 50%.

Faʻasa

Faʻateleina le faʻainu 2-3 taimi i le vaiaso ma faʻamaoniga sili ona lelei o le vevela, vevela ma moli i totonu poʻo fafo i le taumafanafana.

I le taumalulu fautuaina faʻamautu faʻafefete faalua i le vaiaso. O le vai i totonu o le tumutumu e le tatau ona paʻu.

Fuga

O le manini Abyssinian e faatatau i laau toto e tasi, fuga lau tasi i lou olaga.

E faigata ona ausia le fugalaau i totonu o se fale mautotogi, e masani ona faia i fafo i itulagi ma se vevela vevela.

Manatulea e mafua ai muamua fugalaau, ona sosoo ai lea ma ni faʻi, e amata ile laau i le taumafanafana mai le tolu tausaga. I le tautotogo po o le taumalulu, "mago laiti" e magumago, ma mai le rhizome, o aʻa e foliga mai ma laʻau e leai ni fua.

O fugalaau e paʻepaʻe ma lanumeamata, e le eseese i le matagofie faapitoa, e le manaʻomia le tausiga.

Laʻei pito sili

Poto-taumafanafana - O le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu ae o Pygmy, i lenei taimi e manaʻomia ai lona fafagaina i vaiaso taʻitasi. I le taumalulu, e mafai ona e faʻasuina se faʻi i le 1-1.5 masina.

Ia faʻamautinoa "alofa" mea faʻalepoleni ma ia faʻaaogaina le faʻamalolo faʻasaina ma le fiafia. Nitrogen supplements ma vaega o minerale e faʻaaoga e tusa ai ma faatonuga.

Suiga

Fausia i tausaga taʻitasi i le palapala mo le vaitau o le tautotogo-vevela poʻo totonu o se koneteina e sili atu le lautele pe a manaʻomia. Ensita e le fiafia i ni pupuʻu vavalalata e faʻagataina ai aʻa.

Tuputupu ae

Faʻi teuteu pyrmy: mai fatu

A o le totoina, fatu na faatauina mai pe maua mai fua salu mo le 1-2 aso i vai mama ma tuu i se nofoaga mafanafana. O se pulou kulupu malosi e puipuia ai le faʻamaʻiina, pe a uma ona galo, e tatau ona fufulu.

Totoina fatu i se fefiloi susu sphagnum, peat, sawdust, ma oneone i le fua tutusa. O aʻafiaga o le fatu e tupu i le vevela o le 30-32 °, maualuga maualuga ma le malamalama susulu.

Togi i le 2-8 vaiaso.

Mai le fanau rhizomes

I le taumalulu ina ua paʻu le fua mai le rhizome o le laau ua paʻu vine laiti. A uma le amataga o le tautotogo i le taimi o le faʻatulagaina o se faʻi, ia vaʻavaʻai ma le vaʻaia le aʻa ma se togitogi ma totōina o se laau totō (tagai i le vaega "Tausia ma le faʻaleleia pe a maeʻa faʻatau").

Mai le rhizome

Laufanua e tatau ona i ai le rhizome e gafa maualuga maualuga i taimi uma, e le o lalo ifo le 30 ° le maualuga. E tatau ona vaevaeina i le tautotogo i le pito i luga o le mafai gafatia o le Enseta. O le tausia o le rhizome e talitutusa ma le tausia o se tagata matua.

Maʻi ma faʻamaʻi

  1. Laʻu aʻa.
  2. Mafuaʻaga: suavai i totonu o le fagu poʻo le faʻavaivai lalo o le ulo.

    Togafitiga: faʻatulagaina, faʻasolosolo malie e tusa ai ma faatonuga.

    Asiasi le vaega eleele lalo. Aveese le pito sili ona afaina ma le oti. O le le totoina o vaega o le rhizome o le a totoina i ni ipu eseese ma eleele lelei. Faʻaitiitia le faʻafia ma le faʻamautuina o le faʻava.
  3. Spider mite.
  4. Mafuaʻaga: faʻamaʻi mai vailaʻau vavalalata. Taʻaloga - o ni tagata e le masani ai i le vaʻaia a le Abyssinian ona o le le fetaui o tuutuuga o lona toe gaosia ma aiaiga o le Enseta. E le taliaina le la ma susulu i totonu o le lau.

    Togafitiga: faʻaaogaina o le parasite masini, togafitiga faʻasolosolo ma le thiophos ma le totoina faʻasolo ina ua maeʻa togafitiga.

Faaiuga

E ala i le tausia o le paleni i le va o le vevela, vevela i totonu ma Pygmy irrigation, oe e mafai ona e faʻamaualuga i le tele o tausaga, e sili atu le fiafia i mea e fiafia i ai.