Fualaau aina

Faʻatatau le fafagaina o fualaʻau eggplant i le fale ma i le malae vavalalata nai lo le fafagaina o le tuputupu ae, pe faʻafefea ona faʻamafanafanaina aʻo leʻi maeʻa

E tatau ona maua se seleselega lelei i le talafeagai ma le taimi e fafagaina ai le eggplantal, ae ia aloese foi mai faafitauli i lona totoina.

Le tele o faʻamatalaga i le auala e faʻamafanafanaina ai taʻai laiti ma oa mea sese e tatau ona aloese mai ia tatou tusiga.

Tulafono Lautele

I le taimi o le totoina o le isalaʻelu e manaʻomia ona e faʻaalu 3-5 laʻei. O lenei mea o le a faʻamalosia ai le aʻa ma le fuʻa lautele ma o le a aloese mai le tele o faafitauli, e pei o le paina o fatuga, o lona samasama ma isi.

FESOASOANI! I le laasaga muamua o le totoina o fualaʻau eggplant ia te ia fuālaʻau e aofia ai le vailaʻau ma le potassium. I le lumanaʻi, e tatau ona e ulu atu e fafaga, o loʻo i ai fualaʻau.

E tatau ona amanaʻia le mea o le ae tupu ai le isalaʻelu: i le eleele e le puipuia pe i totonu o se lau. Mai lenei filifiliga o le a faʻalagolago i le tuufaatasiga o mea faʻafefiloi mo le sauniuniga o laei.

E faʻafefea ona fafaga fualaʻau eggplant mo le tuputupu ae: faʻavae laasaga taʻitasi

E i ai lua tulaga taua e fafaga ai laau laiti: muamua ma pe a uma ona pikiina.

A o lei pikiina, faʻamaʻi faʻapitoa, mea faʻalaʻau, ma faʻamaʻi faʻasamaʻi o loʻo aofia ai le potassium ma le vailaʻau. O luga o laei o tipu e amata vave lava pe a uma le faʻaalia o le mama muamua.

E faʻafeiloaʻiina i foliga o le suavai, fafagaina o laʻau i aʻa. O le faʻafefiloi o le paluga kulimi i laʻau laiti e mafai ona mafua ai le faaleagaina tele o le laau, o lea afai o le a faʻaaogaina le laʻau, e tatau ona fufuluina i le vai mafanafana. O le mea lea, o ia taualumaga e masani ona faia i le vaveaope a le oso le la i le ao, aua e le mafai ona siaki mataua uma.

FESOASOANI! Aʻo lei totoina le totoina o laau i se nofoaga tumau, o le fafagaina e tatau ona faʻatino 2 taimi. A maeʻa se tulaga taua e pei o le pikiina, e tatau ona fafagaina ia fualaau aina i se tulaga faapitoa.

E faʻafefea ona fafaga fualaʻau eggplant pe a uma ona piki? Mo lenei faʻaoga fomaʻi faʻamago magoe pei o le "lelei" poʻo "Kemira taavaletoso". E faʻafefeteina i le vai, e masani ona ave le tasi sipuni i le lima lita o le vai, sasaʻaina o fualaau laiti i lalo o le aʻa ma lenei vaifofo, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma lau.

O loʻo i ai se isi filifiliga: o se faʻamalolo vai, e saunia ai le vaifofo o le ae manaomia se tasi pulou i le afa-lita lita o le vai, e tatau ona faʻafeinu i le auala lava e tasi e pei o le faʻamago mago. A maeʻa le 12-16 aso, o le a manaʻomia le faaluaina le aofaʻi o le faʻasili.

E tatau foi ona suia a latou tuufaatasiga, e manaʻomia le tuufaatasiga o le faʻalaisa o le maikalama ma le pailani. Aʻo leʻi oʻo i lenei piriota, e le tatau ona e faia ni laei pito i luga, e ono tupu ai le masima i fualaʻau fualaʻau, ma o le a aʻafia ai le tulaga o fualaʻau.

TAITAI! Afai e amata lemu le ola o laau, ma o laulaau e suia ai la latou lanu, i lenei tulaga e aoga le faʻaaogaina o le "Ideal" umi poʻo le "Señor Tomato" o lona uiga. Mo le tuputupu ae ma le faʻamalosia o aʻa o se meafaigaluega atoatoa "Tagata e totogi totogi" ma le "Faʻasao."

I le faʻaopopo atu i laʻei faʻavae, o le tele o faʻaaogaina e fafaga masani.

E tele o latou lelei i luga o vailaʻau kemisi. Muamua, latou aua le faaputuputu i le eleele.

O lona uiga, o le tausaga a sau e le manaʻomia ai togafitiga faapitoa o le eleele, pe afai e te manaʻo e toto se isi mea. Lona lua, o le mama o le fale o le oloa. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga e pei o se mea faʻapipiʻi, ma kuka ai oe lava.

Fafagaina fualaʻau eggplant i le fale. O le sili ona lauiloa i tagata sauniuni o le "Bioton", "Biohumus" ma le "Healthy Garden" biocomplex. E le gata i lea, e mafai ona saunia mea taumafa paleni i le fale. Mo se faʻataʻitaʻiga faʻi peel infusion atoatoa e le gata mo fualaʻauelu, ae faʻapea foʻi mo isi mea totō faʻamalolo.

Ua saunia e pei ona taua i lalo: 3-4 o taloni faʻi ua sasaa i le vai inu e tusa ma le 1.5-2 lita ma faʻaoga mo 2-3 aso. Faatusatusaga faapena saturate le eleele ma le paluka.

TALI! O le vaega o pateta pateta o le a aoga tele foi. Latou te manaʻomia le kuka, ona faʻaliliu ma faʻafefe lea o fualaau i le malulu. O lenei mea o le a faʻamamaina ai le eleele ma le suka, lea ei ai sona aoga aoga i le atinaʻe o vao laiti.

O loʻo i ai se isi filifiliga filifiliga ma e mafai ona e kukaina oe lava ia. O lenei mea o le a manaʻomia ai se vai tuai tuai i le aofaiga e tolu lita ma se atigi fagu fuamoa e sefulu, lea e tatau ona faʻapala, fefiloi ma faʻamalosi mo le 3-5 aso. Ona mafai lea ona e faʻafeinuina fualaau o le isalaʻelu.

E puipuia le faʻamaʻi o se vae uliuli vai e tatau ona naʻo le taeaoTaumalulu le tau e lelei. O lenei fafagaina o le a tuʻuina atu ai le tele o vitamini ma minerale i au fualaau, faʻamalosia ai foi le malosi pe a osofaia e meaola faalafua.

O nisi E faʻaaogaina e le au fagafao vai vai faʻafefe e faʻafefiloi ai laau.

O le faʻaaogaina o sea suavai ua faʻamatalaina e le mea moni o loʻo aofia ai otaota gaosi o iʻa ma laau toto, lea ei ai le aoga aoga i le tulaga o laau.

O le faʻaaogaina o nei mea e fesoasoani e le gata ina faʻateleina ai le tuputupu ae o fualaau, ae ia aloese ai foi i le tele o faigata i le totoina o fatu laau, lea o loʻo faatalitali moni mo le au faifaatoaga le lelei i laasaga uma.

O le uluaʻi fuamoa eggplant seedlings

O le tulaga taua tele i le atinaʻeina o fatu ma e tatau ona faʻatinoina e tusa ai ma tulafono uma, o le a faʻalagolago atili i ai le atinaʻeina o laau. E i ai le tele o filifiliga nai lo le fufuluina o fualaʻau eggplant mo le taimi muamua, e lelei uma i la latou lava auala.

O se tasi o auala lauiloa e fafaga ai fualaʻau eggplant e faʻavae i luga faʻaaogaina o le potassium pā. O lenei mea e manaomia ai le 30 kalama o le vailaʻau faʻamalosi i le 10 lita o le vai. O lenei eseesega o le fafagaina o mea umaE fetaui lelei mo le avanoa e tatala ai eleele ma greenhouses.

O le ala lona lua o le fuālaʻau "Kemira-Lux". I le 10 lita o le suavai e te manaʻomia 20-30 kalama o le faʻamalaʻau, faʻapea foi ma le auala muamua e fafaga ai, e fetaui lelei mo fale i fafo ma greenhouse.

O le isi auala: o lenei mea faʻafefiloi. I le 10 lita o vai, 30 kalama o foscamid ma le 10-15 kalama o superphosphate. O lenei faiga o le fafagaina o loʻo faʻamoemoe mo le eleele puipuia, e le faʻaogaina mo le faʻaogaina o le 'eleʻele.

Ma o le filifiliga mulimuli o le faʻafefiloi foi lea o faʻamaʻi. E faʻaaogaina mo le fafagaina o fualaau aina i totonu o fale puipui. Tasi le 5 kalama o le ammonium nitrate, 15 kalama o le superphosphate ma le 10 kalama o le potassium sulphate i le 10 lita o le vai.

O auala sili ona taatele ma faʻamaonia o le muamua fafagaina o fualaʻau eggplant.

O le eseesega taua ma le eseesega i le va o paluga mo greenhouses ma le eleele e le puipuia, o ia mea faʻafefiloi mo eleele puipuia e maua ai se aafiaga tele.

Latou te fesoasoani i le lumanai eggplants e faʻafefe ai faʻamaʻi ma vailaʻau, ma e mafai foi ona faʻafeteina le tetee atu i suiga o le vevela.

Fafagaina o le eggplant o fatuga o se mea faigata ma e na o se tagata poto masani e mafai ona taulimaina. Ae afai e te fou i lenei pisinisi, e le tatau ona e teena, o le ae manuia. Le manuia ma le seleselega tele!

TAIMI FAATASI! Saili po o ā faʻamaʻi faʻasalalaʻau e faigofie ona: ole mea e fai pe a pa'ū se fatuga, e tosoina pe ua oti atoa? Faʻapogai o lanu paʻepaʻe, samasama ma le mimilo o laulaau. Ma faʻafefea foi mea faʻavevesi e mafai ona osofaia ai tamaʻi talavou?

Mea aoga

Faitau isi tala e uiga i le tuputupu ae ma le tausia o fatulalelu:

  • Auala eseese o le galueaina: i fualaau oona, i se galu ma e oo lava i luga o le fale paolo.
  • O vaega uma o le lulu e tusa ai ma le kalena o le masina.
  • Golden tulafono mo le tuputupu aʻe mai le fatu.
  • Vaega o le galueaina i vaipanoa eseese o Rusia: i Urals, i Siberia ma le itumalo Moscow.
  • Fautuaga aoga i le saunia o fatu ao le i luluina.