Laʻau

Juniper Bonsai - Auala e Tuputupu Aʻe Mai Fatu

Mo le faʻavaeina o se pale kalauni i totonu o se ituaiga talo, e le o ituaiga uma o laau totino e talafeagai, ae o se ituaiga o faleplant e matua ese lona lalelei. Faatasi ai ma le tausiga lelei, o loʻo ola pea le vao, ma se pusa malosi ma mamana.

Mea faʻaoga

O Juniper e malosi lona tetee atu i le kiona, o le mea lea i le itu i saute o lenei togavao e mafai ona ola i totonu o le togalaau poʻo le atunuu. Na o le taumalulu e tatau ona ufiufi i mea faapitoa.

Juniper bonsai e matua faigata tele i le moli ma le susu i le potu. E tatau ona tuu le fagu i totonu o se nofoaga lelei.

Juniper Bonsai - O se Fale Mataʻaga Faʻafiafia

O a ituaiga mea e talafeagai mo le faia o se bonsai

DIY tupe talo tupe

Ina ia fatuina se laʻau-talo mai le vine, na o nisi ituaiga o laau e talafeagai:

  • Bonsai mai Cossack juniper. Sabina, po o le laau Cossack e olaola e pei o se laʻau fetolofi, o le mea lea, e faigofie ona fafagaina i le fausiaina. I totonu o le fale, o lona umi e oo i le 1.5 mita, ma i tulaga masani e oʻo i le 5 mita.
  • Scaly Juniper Bonsai. O lenei ituaiga o laau e maualuga foi lona 1.5 mita. Ae o le nila ei ai le manogi ma le sili atu ona malosi nai lo isi meaola. O le laau lava ia e lanumoana i le lanu, lea e sili ona lauiloa i mamanu fausaga.
  • Juniper bonsai. O lenei meaola e tagiauē ma eseese ituaiga. O le laau e faʻatapulaʻa i le lapoa ma e le tupu tele, o le mea lea, e le masani ona manaʻomia e taʻe ma fai le pale.
  • Rock juner bonsai. O le laau e faatatau i laau fetolofi. E faʻatusatusa i le tele ma faigofie mo le ola i totonu. O ia laau vevela e manaʻomia le teuteuina e le masani ai.
  • Virginia Juniper Bonsai. O le lelei o lenei ituaiga o laau o lona faapaleʻaina o le lamala. E ola lelei i latitu latina, ae le aʻafia i nofoaga tatala ile itu i matu.

Juniper Bonsai Seeds

DIY bonsai - matou te totoina laau i le fale

Ina ia totoina le launiu i le fale ina ia mafai ai ona toe fausiaina o se fale o le bonsai, o le a manaomia fatu. E mafai ona faʻatau i fale faʻapitoa poʻo faleoloa i le initaneti. E taua le filifilia o le totoina o mea mai faʻatau ma ni faʻataʻitaʻiga lelei ma iloiloga. O fatu taitasi e le tatau ona i ai ni faaletonu, ma e mafai ona e faʻatau oloa mai i se tagata faʻatau.

Totoina o fatu e sili ona lelei e maua mai i tagata faʻatau faʻatau, ina ia le feiloai ai ma fomaʻi.

E tausia e Bonsai le fale

E faʻapefea ona tupu fua mai i fatu

O le siakiina o se togavao o le juniper-talo e le faigata e pei ona foliga mai, ae o nisi taumafaiga e tatau ona faia.

Tausiga Tausi

O le mea autu i le tausiga o le vao o le masani lea o gaoioiga uma ma mulimuli i tulafono faigofie. Aua nei faatagaina le vevela o le vevela ma faʻaitiitia le maualalo o le ea. Ole lalaga pito i luga ma le fausiaina o loʻo faʻatinoina foi e tusa ai ma se pulega faʻapitoa, e faʻaaogaina fugalaʻau i le metotia manaʻomia.

Nofoaga

E tatau ona i ai se laau i se nofoaga e matala i le la. Fautuaina itula o le ao - a itiiti mai o le 6 itula.

Mo le totoina o se laau i le togalaau, ua fautuaina e filifili nofoaga e tatala

Faʻasaina tulafono ma le palapala

E mafai e le palapala ona faʻagogo, ae o le vai e sosoo ai e tatau ona faia pe afai o le eleele e matutu i le loloto o le 3 cm.

Taua! E le o se mea e manaʻomia ai le vavalaʻau i vai vai; e sili atu le tuʻuina atu o sina mea itiiti. O le malulu o le vai e leaga foi.

E tatau ona matala le palapala, o lea e tatau ai ona e tatalaina sina taimi. O le mea autu o le faia lea ma le faʻaeteete lenei faiga ina ia le faʻaleagaina ai le rhizome.

Aoaoga

O le lelei o le vaipuni o lona ogalaau e fesuisuiai, o lea e mafai ai ona fausia i le telefoni masani. I le taimi o le faamaapeina o le tipu, e aoga le aveesea o le le talafeagai ma le faalavelaveina o fatu. O lala o totoe o loʻo totoina ma faʻaputu i luga.

Faʻalogo lelei! E tatau ona aloese mai le taamilosaga o mama ma le tele o telefoni i totonu o le fausaga o le ogalaau o le vine.

Trunk Circle Care

O le faʻatupulaia o le tulafono e aofia ai le tausia o le lio. Ua faia lea mea ina ia aloese ai mai faʻamaʻi ma fesuiaiga o le vao. Ia mautinoa e vaʻaia le palapala ina ia mafai ona lele le ea i aʻa ma le susu e le o se mea e faʻafefe.

Lauina o laulaau ma lala

Muamua lava, e tatau ona e aveese ia laʻau ua matutua, lea e sili atu le telē nai lo le tele o laulaau. O laʻau lalelei e matagofie tele pe a teuteuina togalaau o togalaau. Faia le teuteuga i le tautotogo po o le taumafanafana.

Ua teuteu le laʻau i le tautotogo po o le tau vevela

Laʻei pito sili

Latou te fafagaina le vao i taimi mulimuli ane, ae e aoga le faia o lea taimi i lea lava vaitaimi. I le taumalulu, i le taimi o le taimi malolo mo le laau toto, ua taofia le taualumaga. Mo le ola maloloina ma le atinaʻeina o vao, o le fafagaina o se tasi masina e lava.

Juniper Fertilizer

O le pito i luga pito i luga pe a maeʻa le faʻaleleia o le tau e faʻatino e organics, e mafai ona e faʻasalaina i le vai. I le tautotogo ma le amataga o le tau vevela, e manaʻomia ai le faʻamalositisi oona, latou te fesoasoani i le fausia o se laumei lanumeamata lanumeamata.

Faamatalaga faaopoopo. I le autumn, e mafai ona faaitiitia le mea e maua ai le eletise ma totoina fafagaina i fugalaau faʻapitoa e faʻaaogaina mo vaomatua. O le pito pito i luga pito i luga ae leʻi alu e malolo e faia foi e le totoga.

Sauniga o le taumalulu

Afai e te totoina se laau i luga o le eleele, ona tatau lea ona ufiufi mo le taumalulu. E mafai ona e afifiina le toto, o le mea autu lava o le mea e le o se mea e sili ona leaga.

Bonsai Design Tips

Ina ia maua se talofa tutusa mai le vine, e tatau ona e mataʻituina pea le atinaʻeina o le togavao ma faʻasolosolo taimi i luga o le taʻiala o le tuputupu aʻe o lona ogalaau ma se uaea. E le fautuaina e le au atamamai e amata ona tata le vao i se taimi umi ao le i atoa le faʻavaeina o le ogalaau. O le a sili atu lenei galuega, ma e le fiafia le laau i le tele o le gauai.

O lapisi lapisi o loʻo atagia i totonu o nila

Juniper bonsai faamaʻi ma mea faʻamaʻi

O faʻamaʻi e seasea afaina ai le togavao, ae o loʻo i ai le gasegase o laʻau, aʻa ma le paʻu. O faʻafitauli uma lava o loʻo atagia mai i le laʻau, o lea e faigofie ai ona matauina faailoga. O le mafuaʻaga autu o faʻamaʻi e matua tele le faʻamaina. Afai e maua mai faʻamaʻi, o mea faaleagaina o le juniper ua aveeseina, ma o le laau lava ia e togafitia ma tagata faʻamalolo. O nisi taimi e tatau ona e suia le vao i le eleele fou.

Taua! O meaola faalafua, aphids, caterpillars ma fuainumera iniseti e mafai ona mafua ai le le mautonu. O le faailoga muamua o latou foliga vaaia o se vao vao. Faatasi ai ma se numera itiiti o meaola faalafua, o togafiti o laau e togafitia i se fasimoli solution. I le tele o faʻaleagaga, e mafai ona e tau ai na o insecticides.

Juniper Chinese bonsai o se amataga i togalaau a Rusia ma fale. O le totōina o lenei laau toto e faʻaalia ai se gauai ma le tausiga. E ui lava i le mea moni e le fiafia le laau i taimi masani i le taimi o le galueaiina, e tatau ona faia i taimi uma, e tusa ai ma se faasologa ma le amanaia o tulafono talafeagai. O le a totogiina e Bonsai taumafaiga uma a le au faifaatoaga ma ona foliga matagofie.