Tala Fou

Autumn i le atunuu: auala e fai ai se togalaau vao

I lo tatou pisi ma taimi faigata, e toatele ma sili atu tagata e mananao e momoe mai le aai i lo latou fale taumafanafana i le taumafanafana, ae i le taimi lava lea e tuu fualaau faisua ma fualaau aina i luga o le laulau e aunoa ma ni "vailaʻau" eseese.

I lenei itu, o le tele o le tele o tagata nofoia o le mafanafana e mulimuli i le manatu o le faatoagaina o meaola, o le sini autu o le puipuia ma le faaleleia o le fua o le eleele e ala i auala masani. Ina ia faia lenei mea, e le tatau ona eliina e le aunoa le moega ma faʻaaoga mea faʻapitoa. Ua lava nei, i le tautoulu, e faia ai tuutuuga mo galuega i le tautotogo.

Faʻamatalaga:

    Matou te fausia ni moega faʻapitoa i totonu o le atunuʻu

    O le laasaga sili ona faigata i le faʻatulagaga o '' atamai 'moega faʻapitoa - ia eli i lalo le eleele i lalo o le faalua. O le a e manaʻomia se taʻavale faʻasolosolo, se pala ma se laupapa - fola i le lautele o le moega fuafuaina (mita - tasi ma le afa, e le sili atu, a leai o le a faigata le oʻo i le ogatotonu mai le tasi itu)

    O lea, fuafua le moega togalaau. O le fomu e mafai ona matua faʻamalosi..

    O le a matou sasaaina le palapala i le vai, i le taimi muamua na o le susuina o le eleele, pe a mavae sina taimi sili atu ona malolosi. O lenei o le moega e tatau ona tu i le aso. O le aso e sosoo ai, aʻo leʻi eli, matou te toe sasaa le eleele ma amata galue i le tasi ma le afa - lua itula.
    Matou te taoto le laupapa i luga o le moega, ma tuʻiina atu sina mea e sili atu nai lo le lautele o le suo mai le pito. Matou te aveeseina se vaega o le vavao e tusa ma le lima i le sefulu senitimita le mafiafia, faamama ese aʻa o vao, tuu i luga o le auala.

    E faʻapea foʻi, matou te galulue i le umi atoa o le moega, o loʻo taʻavale i luga o le laupapa. Ma le isi, aveese le palapala o palapala, ma le faaeteete, taumafai e aua le faʻafefiloi ma liliu, piilima i le pito o moega. O lenei faiga o le a le faʻaumatia ai le paleni faʻapitoa o le microflora i humus.

    O le taimi nei i le pito i lalo o le iʻuga o le togavao na matua vavalalata ai le lalolagi. Ina ia faia lenei mea, matou te sii aʻe i luga ma se paluga ma vave faʻaititia le palapala eleele pe a ma le tolu senetimita. O faaputuga muamua o loʻo i luga o le vaovao ua tuʻuina i luga o le faʻavao ma vao i lalo.
    O le laasaga e sosoo ai o le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻasalalauina: o se vaega o le paʻu mama-matua, e leʻi oʻo i le tino pala, otaota vao e aunoa ma ni aʻa, ua sasaa ifo i lalo le itu.

    Matou te faʻagaoioi le laupapa i luma ma, e tutusa foi ma le muamua, matou amata ona eli ese le isi pito. O le palapala palapala, eli ese, filemu, e aunoa ma le faanatinati, tatou te momoe muamua. I le maeʻa ona eliina le moega o le "atamai", o le taotoga mulimuli e moe i le palapala moe mai le uluai vaʻa.

    E mafai ona vave faʻatulagaina pito o itu - mai laupapa, paʻu ma isi mea talafeagai.
    Matou te faʻamaonia le lalolagi, tuʻu le laupapa ma soli i luga. Feosofi le laupapa i le umi atoa. E talafeagai le faʻalolotoina o le ogaoga o le vaeluagalemu ina ia le mafai ona tafe mai le vai mai le togalaau. Liligi le moega ma se vaifofo o le fungicide ma nana i lalo o le mea e ufiufi ai le pogisa seia oʻo i le tautotogo.

    Smart Organic Garden Ready!

    I le taimi muamua, o le a siitia i luga le sefululima i le luasefulu senetimita i luga ae o le maualuga o le ala, ma mulimuli ane o le a faamautu le eleele. O le taimi nei e mafai ona savali i luga na o luga o le fola.

    O le moega atamai e manaia manaia ma e mafai ona uuina le vai, o le isi tausaga e le manaomia ai le faʻafeinu, masani ona vele, ma o lea e le tatau ona eli. I le fafagaina o moega faʻapitoa e le talafeagai foi.