Lafumanu

Cones (i luga o le ū, ua, auvae, tua, le manava) i se povi

E i ai taimi e faʻaalia ai e leoleo manu ni mea e le masani ai i povi, e pei o ni paʻu i luga o latou tino, lea e mafai ona tupu i ni nofoaga eseese: i luga o le fata ma le manava, tua ma le ua, auvae ma isi vaega. O lenei faʻailoga e tatau ona faʻailoaina, aua o le mea e masani ai o patupatu i luga o le tino o le manu o faʻaaliga ia o faʻamaʻi tuga.

Faamatalaga lautele o le faafitauli

O pupuʻu faʻasolosolo latou lava e leʻo se faʻamaʻi tutoʻatasi - ua na o se faailoga lea e mafai ona maua ai se maʻi. O le mea lea, e tele ni faʻamaʻi tuga o le maʻi na mafua ai ona afaina. Mo se faʻamaoniga saʻo, e manaʻomia se fomaʻi vailaau agavaa.

O Cones e mafai ona tupu i povi i vaega eseese o le tino, ma o lo latou faʻasalalau o se vaega o faʻamaoniga tonu o le mea na afaina ai le manu. E mafai ona latou fesuisuiai i le tele ma foliga, e pei foi o le lanu, o le mamafa, ma le tulaga tutusa. O le numera o faʻavae e mafai foi ona ese ma ese mai faaaliga e tasi ma se localization manino i se liona tele o le tino atoa ma le faasalalauina faalauaitele.

E te iloa? Lulu e susulu i povi, aua e le mafai e o latou tino ona talepeina le vitamini D e aunoa ma lena.

O le tele lava o taimi, o tuputupu ae i luga o le tino e le na o le pau lea o faailoga ma e mafai ona o mai faatasi ma le tele o isi faʻaaliga - fiva, faʻafefe, le fia ai, ma isi. Ae ui i lea, o le faʻamaoniga aupito sili lea ona malamalama ma sili ona maitauina e le o mea uma o loʻo faʻatulagaina ma meaola.

O le mea moni, ei ai tulaga pe a fai e le afaina le faʻaogaina - mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina masini i le paʻu poʻo se siaki fagu. Ae ui i lea, e tusa lava i nei tulaga, e le tatau ona e faʻamagaloina le popolega mo le soifua maloloina o le fagafao, ona o le faʻaaogaina o le masini e mafai ona fesuisuiai, ma o le meaʻai e mafai ona oʻo atu ai i le toto. E le gata i lea, o siaki e tele ni faʻamaʻi matautia. O le mea lea, pe a iloa le tuputupu aʻe o soʻo se ituaiga, lapoʻa ma le nofoaga, e sili ona vave vavaeeseina le povi mai le isi lafu, valaʻau se tagata tomai faapitoa, ma suʻesuʻe ma togafiti faʻatasi ma totigilima ma se masini.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i auala e tuʻu ai tui i povi ma tamai povi.

O le a le mea o le a natia i lalo o le mea e oso ai

O mafuaʻaga o nei faʻavae o faʻamaʻi pipisi, faʻasolosolo faʻamaʻi ma viral, ma o nisi taimi o le gasegase faʻafefe. O nei tuutuuga uma e manaomia vave togafitiga.

Alu

Alu - O le faateleina lea o le gasegase o le tino e puipuia mai le tino i se mea e oso ai le maʻi, o se mea e le afaina, ae o le meaola a le manu e iloa sese ma tali e tusa ai ma le ituaiga o puipuiga. Faʻapogai:

  1. Fafaga E le gata e le o faʻamaonia ma maualalo le lelei o taumafa mai le gaosi oloa, ae o meaai foi o le natura moni - o se mutia ma mea uma e mafai e le povi ona 'ai i luga o le gaosi fua. Ae ui i lea, o le tasi le taimi e masani ona i ai ni faʻaaliga matuia. E masani lava, ina ia mafai ai ona tupu se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le ola, faʻafesoʻotaʻi ma le allergen e tatau ona tumau ma masani. O le mea lea, e tatau ona toe iloilo le meaʻai o le manu ma faʻaaoga uma meaʻai e ono fesiligia.
  2. Faʻaopoopoga. O mea faʻapipiʻi e le aʻafia ai le faʻamamaina tatau ma le faʻamaonia e mafai ona mafua ai le faʻafefe o se faʻafitauli.
  3. Fomaʻi. O vailaau ma vailaau ua mamanuina e fofo ai se tasi o faamai, ae mafai ona tupu ai se isi - allergies, aemaise lava pe afai na togafitia togafitiga i le solia o faatonuga pe leai foi se fomaʻi.
  4. Meaʻai ma iniseti. E le o uma na vailaʻau e saogalemu, ma e mafai ona mafua ai ona maua ai allergies, aua o la latou tuufaatasiga o se mea faʻalavelave tele ma malosi.
  5. Auala mo le faamamaina, lea o loʻo gaosia ai le fale. O le vailaʻau faʻasolosolo o ia sooupu o se mea e malosi ai le gasegase, aemaise lava pe afai e leʻi fufulu lelei ma le maeʻaeʻa toe teuteuina sauniuniga o le toto ma o le meaola e fesootai tuusao ma se mea matautia.
  6. Soʻo se isi mea i totonu o le siosiomaga. E mafai ona paʻepaʻe i totonu o le fale, faletala, puipui laupapa ma fola, o mea ia e fai mai i meaʻai, mea inu, pakete ma soʻo se isi suʻesuʻega mo le tausiga o lafumanu.

Faitau atili e uiga i mafuaʻaga, faʻamaoniga ma metotia o togafitiga o allergies i povi.

Nofoaga faʻaaliga

O le salalau o popo i luga o le tino o se povi e le mafai ona i ai se localization manino. O faʻavae e laiti, tele lava laʻititi, o le tele o se pea, e salalau i le tino i lalo o le paʻu. Muamua, o le tuputupu ae e seasea lava, ae afai e le taofi le fesootaiga ma le allergen, e vave lava ona salalau ma mafai ona ufiufi vaega uma o le tino. Faailoga tutusa - vevela, fulufulu mata i totonu o le isu, sneezing, tale, urticaria, mumu ma mata, pulou i luga o le laulaufaiva. E le gata i lea, o allergies e mafai ona o faatasi ma le salalau o lapopoa i luga o le paʻu, o le fulufulu ua amata, o le edemas o eseese localization ma le leo e tupu, o le manava e mamafa tele ma masani, ma o le fatu fatu e sili atu ona masani.

E taua! O faʻalogona o le Allergic e pito sili ona matautia mo le faʻafuaseʻi o le faʻalavelave o anaphylactic, lea e ono afaina. O le mea lea, pe a faigata se siama tino taua i se povi ma le manava, e tatau ona tali vave.

Togafitiga

Muamua, o vailaʻau antihistamine (antiallergic) o loʻo faʻamatalaina i le meaola: Dimedrol, Diprazin, Hydrocortisone poʻo isi. O le auala o le pulega e faʻapitoa. E tatau foi ona e iloa vave le punavai o le allergen ma tuuese le povi mai ia mea. Afai o le mafuaaga o loʻo i totonu o le fafaga, ona faʻafeiloaʻi lea o le manu i se meaʻai malosi.

Afai e taoto le punavai i le siosiomaga, ona siitia lea o le po i se potu fou. Ae afai o le mafuaaga o le allergy e le o manino, ona ave uma lea o lapataiga - meaʻai, le leai o ni vailaau, mama ma hypoallergenic mea. E le gata i lea, e mafai e le fomai manu ona faatonuina se ala o vitamini e tausia ai le puipuiga o le povi, lea e saofaga i le atinaʻeina o se tali atoatoa o le tino i le mea e oso ai.

Actinomycosis

Maʻi faʻamaʻi pipisi, o le mafuaʻaga o le toilalo o se meaola ma le susulu o gaʻo. E mafai ona maua le gasegase i le gasologa o le tausaga, talu ai o le sosolo e matua puipuia lava i le vevela ma le siosiomaga.

Mafuaaga

O faʻafefetega vevela e masani ona ulu i totonu o le tino o lafumanu e ala i gaʻo afaina, vaomago ma le vai, ma e mafai ona tuʻuina atu mai isi manu mamai. Ae ui i lea, o se muai manaomia mo le ulu atu i totonu o le tino o le i ai lea o le faaleagaina i le mucous membranes poʻo le vaega epithelial o le paʻu.

E te iloa? O kupita kupita taitasi o le povi o le povi e sili atu i le miliona miliona meaola. - vaʻaia. Faatasi ai ma le fesoasoani a "tagata nonofo", e mafai e povi ona eliina puipui puipui o meaʻai.

O le mafuaʻaga lea e maʻi ai povi i le actinomycos i le tele o taimi i le vaitau o le taumalulu, ona o le taimi nei latou te faʻaumatia ai le faaleagaina o le mucosa.

O le Actinomycosis e masani ona aʻafia ai tamai povi i le taimi e gaoioi ai. Ae ui i lea, o tagata matutua e le itiiti ifo le afaina i lenei maʻi. O le anufe e afaina ai soʻo se mea leaga - faʻavave i luga o le mucous membranes o le gutu ma le nasopharynx, manua i le gastrointestinal tract, momotu nifo, manuʻa i luga o le paʻu. Nofoaga faʻaaliga

O le faailoga muamua o le maʻi o le fausia lea o pulumu lapopoʻa. Localization e faʻalagolago lava i le nofoaga e ulu ai le fuga i totonu o le tino. Talu ai o le faaleagaina o le mucous membranes e ono foliga mai, o le mea lea e mafua ai le tele o taimi e tupu mai ai i le vaega o le ulu ma le auvae.

Mai i totonu o tisipenesa o le mucous membranes, o meaʻai latou te o atu i le tino o le lymph i le ua, lea latou te matua faʻateleina ma mafua ai ona faʻatupuina le tuputupu ae i le ua. Ae o patupati e mafai foi ona tupu i isi vaega o le tino lea e mafai ona maua ai le galu.

Cones e nofofua, faʻalapotopotoga, i le lapopoa e mafai ona telē. E foliga mai e sili atu le paʻu o le paʻu nai lo le paʻu i vaega lata ane o le tino. E tele le tutusa. Galls vave faʻapupula i le lapoa, ola faʻatasi ma mea e sili ona latalata i le soifua maloloina. Afai ei luga o le ulu le localization, ona suia lea o foliga o le povi, suia.

I le aluga o taimi, o le actinomycomas (pulupulu) o loʻo faʻatuputeleina le faatumulia i mea faʻapipiʻi ma pulumu, faʻamalūlūina, tupu aʻe, faʻafiafia ma vaivai. A maeʻa le soifua matua, e fulafula i latou i foliga o fistulas - o pupuni e aliali mai, lea e mafai ai e le mea o loʻo i luga o le 'eleʻele ona faʻafefeteina.

Mo se taimi umi, o le maʻi e mafai ona tupu i se foliga masani, ma o lona taimi e faʻaaogaina e tumau mai le tele o vaiaso i le tausaga. I le taimi lea e leai ni faailoga faʻapitoa. Faailoga tutusa

O le vevela o manu mamai e masani lava ona le faateleina, ma o lona siitaga atonu e mafua mai i le faʻamaʻi lona lua. Ae o faʻatinoga faʻatinoga e faigata ai le olaga mo povi. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻatulagaina i totonu o le auvae, pharynx, ma le ua, latou te faʻamaua ma manava ai le malosi, lea e mafua ai ona paʻu vave le palu.

Afai e afaina ponaivi o le ulu i le actinomycosis, ona suia lea o le fausaga o le ulu, ona o loʻo afaina ai vaega ua afaina ma ua faaluaina le mafiafia. E masani foʻi ona iai se isi faʻauigaga o le toese o le nifo. Faatasi ai ma le toilalo o le uila, e masani lava ona le toe faʻamalolo le alo o le fistulas ona o le mea moni e faapea, o tisipesa o lenei okeni e matua nofouta. O tumema e maua i le pito i lalo o le laʻau ma o loʻo faʻatasi ma le paʻu paʻu.

I nisi tulaga e le masani ai, e mafai e le sui o le actinomycosis ona alu atu i totoga i totonu, e aafia ai le gastrointestinal tract, ponaivi, gaʻo ma le ate. E tupu lenei mea ma le maualalo o le tetee o le tino, ma i lenei tulaga o le avanoa o se togafitiga manuia e laʻititi.

Aoao atili e uiga i togafitiga o actinomycosis i povi.

Togafitiga

O le tagata mamaʻi e vavae ese mai le lafu e totoe e aloese ai le lautele o le faʻamaʻi. E tuʻuina atu i se potu mamā, o lona gaosiga e mafai ona faia i le 3% o faʻafitauli o le lime fou. O isi togafitiga e faalagolago i le tulaga o le maʻi. I le amataga, ua lava lea e tuʻuina atu ai le povi maʻi o le tuiina o le pasela poʻo le sodium iodide. O injections e faia uma i le va o le prokapyvany, ma tuusao atu i totonu o le nofoaga ua afaina. Afai o nei fuataga e ave i le amataga o le faamai, ona le toe aoga lea o togafitiga faaopoopo. Afai o le togafitiga ua amata ona tuai, ona togafitia lea o togafitiga o le antibiotic i tapenaga o iodine.

E mafai e se fomai manu ona faatonuina se ituaiga o meaola faʻamaʻi - amoxicillin, oxytetracycline, polymyxin, benzylpenicillin. I le falemaʻi mulimuli o fualaau faʻamalositino i na o mataupu sili ona ogaoga. I le maualalo o le aoga o togafitiga faʻamaʻi, o le manu e mafai ona ofoina atu le taotoga: faʻalauteleina tuputupu aʻe, ma ua aveeseina ia mea ua afaina.

E taua! O loʻo faʻaauau pea togafitiga faʻamalosi e tusa lava pe ua uma ona leai ni faʻafitauli. E tatau lea mea ina ia leai se toe faʻafoʻi.

Bursitis

O lenei faʻamaʻi o se mumu o taga o synovial (bursa), o se tamai potu tapunia i luga o sooga ma e faia i luga o se mea e fesoʻotai ai, o ona aʻa, ona o le faʻaleagaina o masini, faʻalautele ma alu. Bursa e mumū, tumu i le vevesi, lea e tau atu ai i le fausia o ni koneteina lapoa ma mea inu vai.

Mafuaaga

O le afaina o laasaga synovial e aofia ai sooga e masani lava ona tupu ona o soʻo se manua na tapunia ma tatala i nei vaega o vae. O sea manua e mafai ona mafua ai le manua.

O tulaga lamatia o tulaga nei:

  • povi ua faatumauina le tumu;
  • puupuu le vavao o se manu e aunoa ma le mafai ona feaveaia;
  • maʻa (maʻa, faʻamalosi) sulu malulu e aunoa ma le moe, faʻavave ma faʻamaluluina.
Faamasani oe lava i faailoga ma togafitiga o pursitis o povi.

E masani lava o le puluka e aofia ai meaola faʻapitoa, ae mo se taimi umi ua latou i ai i se setete latene. O le malepe ma le faaleagaina o mea e faʻaaogaina ai a latou gaioiga taua, o le mafuaʻaga lea e tupu ai le mumū.

O le mea masani, o le bursitis e atiina ae ona o le faʻamaʻi ma le pala o gaʻo lata ane, pe a ulu atu le faʻamaʻi i totonu o le lole synovial, e mafua ai le mumū. I se tulaga e seasea tupu, o le maʻi e ono tulai mai o se taunuuga lona lua o faamaʻi e pei o sepsis, tuberculosis, brucellosis, ma isi.

Ae ui i lea, e le o faʻamaʻaloga uma poʻo faʻamaʻi pipisi e oʻo atu ai i pursitis. O le amataga o le faʻaleagaina o le manava i totonu o pusa synovial e masani lava ona faʻataunuʻuina e le faʻalauteleina o le manu, faʻaitiitia le malosi o le tino i mea tau le siosiomaga ma le tetee atu o masini i mea faʻaleagaina.

Nofoaga faʻaaliga - o le tele o vaega o povi. E afaina vae o le vae - e masani lava o le taʻavale poʻo le tulivae. O le afaina o isi sooga o le tino e mafai, ae e seasea ona tupu, aua o vae o meaola e sili ona faigofie ile faaleagaina o masini. I luga o vae i luga o le sooga faʻatasi ma se paʻu mumu, e foliga mai o se masini telefoni feaveai, e tumu i le vai.

Faailoga tutusa

Ona o le tiga o le vae ua manua, o se povi ua vaivai - mai le agamalu i le ogaoga ma matua mataʻutia, o nisi taimi e le mafai e le manu ona gaoioi ona o le tiga. O le tumutumu o loʻo aʻafia ai le puipuia o le sooga, lea e matua afaina ai le gaioiga. O lima vaivai e mafai ona lulu ma lulu. O le fulafula i le paʻi e sili atu ona vevela nai lo le tino.

O le tino o le purulent bursitis e mafai ona o faatasi ma fiva, vaivaiga, vevela, ogaoga tiga. Ae ui i lea, o le aliali mai o mea o le purulenti e le tupu vave. I le amataga o le faamai, ua tumu le taga o le synovial i mea oona, sosoo ai ma le vevela filarous, ma, afai e leai se togafitiga e maua mai i lenei tulaga, o le bursitis e avea ma purulenti.

O le faʻamaʻi o loʻo i ai se foliga tumau ma le malosi. I se foliga laititi, o le mea e tiga ma vaivai, ua faatumulia i le vevesi. I le foliga masani, o le faʻalauminiina o le paʻu ma le vaʻavaʻaveʻa e tupu, o le synovial sac fuses i le sooga, faʻamaonia ma faʻaleagaina ai le gasegase ogaoga.

E te iloa? O povi e momoe tele lava: i le ao e mafai ona latou momoe ma ala i luga i le 14 taimi, ma momoe i totonu ma amata mo le 1.5-2 minute.

E le gata i lea, e faʻatatau i le ituaiga o mea o loʻo i ai i le paʻu, o loʻo i ai le puresitis ma le purulenti. Afai o le faʻamaʻi le maʻi, ona aliali mai lea o se fistula ile pito i luga o le paluga, o le mea lea e masani ona oso ai le tu.

Togafitiga

Muamua lava, e tatau ona faʻaumatia le mafuaʻaga na mafua ai le tupu mai o le bursitis. Ua tuʻuina le povi i se malologa, tuu i totonu o se potu mafanafana i luga o se moega vaivai. Togafitiga e mafai ona le gata i le vaʻaia ma le faʻamalosi.

O le mea mulimuli e masani lava ona faʻaaogaina i le faʻamalosiniina o le paʻu ma lona faʻatautaia i ponaivi ma le sooga faʻatasi, faʻapea foi ma le faaputuputuina o le tele o le tulei i le faʻavae mulimuli ane o fistulas. Afai o le faʻamaʻi o se faʻaali lona lua o le siama autu, o lona uiga o togafitiga e tatau ona muamua taulai i lona faʻaumatia. I isi tulaga, o togafitiga e masani lava i le lotoifale.

Vitio: togafitiga o le bursitis i le povi I le laasaga muamua, o loʻo faʻaaogaina ai le faʻamalosi i le fulafula, ua mamanuina e faʻamalolo ai le mumusu ma le agavaivai, mo se faʻataʻitaʻiga, ava malosi, poʻo le faia o ni vailaʻau faʻapitoa i se vailaʻau e iai se vailaʻau faʻasa. O le nofoaga e afaina e mafai ona faʻafefeina i se moli lanumoana, faʻaaoga vevela vevela poʻo vevela.

O vailaau faʻasaʻi e masani ona tui i totonu o le nofoaga manua. Atonu o fualaau oona e pei o le "Ceftriaxone", "Amoxil", "Gentamicin" ma isi. O le paʻu e togafitia i le suauu o le hydrocortisone, ua mamanuina e faʻamalolo ai le mumū. Afai ua pasi le maʻi i lena laasaga pe a tele naua le tulei, po o le paʻu ua paʻu i le foliga o se fistula, ona manaomia ai lea o le gasegase taoto.

O le mumua o le paʻu ua faʻaaogaina i le novocaine, tuʻia, faasaoloto mai le tulei, tipi, le faʻapalaina o loʻo faʻaaogaina i le "Furacilin" poʻo le "Sulfacil", ona tumu ai lea i le faʻamamafa faʻasaina ma le vaifofo. O loʻo aʻafia se vailaau faʻamaʻi faʻataʻamilo i le mea na afaina ai.

Самолечение бурсита недопустимо: некорректное лечение приводит к переходу заболевания в хроническую форму с последующим ороговением синовиальной сумки и участков вокруг неё, когда исправить последствия возможно только хирургическим удалением ороговевших тканей.

Hypodermatosis

O lenei faʻamaʻi o le parasitic, e faʻaosofia ai le gaʻo. O loʻo i ai se laasaga masani ma e matua lamatia tele mo povi, aua e le talafeagai le gaʻoina o aano o manu ma le susu.

Aoao atili e uiga i le pipi o le hypodermatosis.

I nofoaga o le faʻasalalau o ni aʻa, o loʻo faʻaputu, ma manino lelei pulumu.

Mafuaaga

O le Hypodermatosis e mafua ai le vaʻaia o le hypodermic, o lona uiga, o ona ituaiga e lua e taatele i le Northern Hemisphere o gaioiga masani i lalo ole subcutaneous ma south subways.

E taua! O le mea moni e mafai ona masalomia povi o loʻo aʻafia e parasite e ala i le "felagolagomai" ese a povi ma manu felelei. O manu lanu manu, manulele ma manua o loʻo nofo i tua o manu ma paʻu mai lalo o le paʻu o le palapala. I le afa itula, e mafai e manufelelei ona oso i luga e oo i le 400 tikeri.

Iniseti e matua afaina ai povi i le taumafanafana i le taimi o le vaalele. O aʻa e faimalaga atu i le esophagus ma le afu o le vaʻai, faʻafefiloi ai totoga o le tino, e masani ona maua i lalo o le paʻu i foliga o pupuʻu mago mago.

A maeʻa ona faʻamautu i lalo o le paʻu, o loʻo iai faʻatalanoaga faʻataʻaliʻoliʻo ia i latou, lea e manino ma manino le faʻamalamalamaina o se paʻu i lalo o le paʻu o se povi. I le aluga o taimi, o le pu e aliali mai i luga o le masini e mafua mai ai le vevela. E ala mai i lenei fistula o le aloava o le a tuua ai le tagata e ona le fanua ina ia mafai ai ona fausia se uila i luga o le eleele ma i le masina ma le afa ona liua i se tagata matua.

O tamaʻi povi poʻa ma povi poʻa e sili atu ona faigofie i le hypodermatosis, talu ai o le tino o le tino e matua vaivai lava ma e le o se faʻalavelave i le uluina o larvae, ma o le tali mai le tino e matua vaivai lava e tau ai pala. Le faʻafuaseʻi o vaʻa - o le tulaga sili ona manino o le maʻi. O mea faʻapitoa ma le palpation e lagona le vevela, mo se manu latou te matua tiga lava.

E taua! O le ono muamua masina talu ona faʻamaʻi, o le maʻi ua i ai se natia natia, o lea o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga o le faʻatau o tagata mamaʻi poʻo le salalau o le parasite i totonu o le lafu ona o tagata e le o faʻasalaina.

Nofoaga faʻaaliga

O le tele lava o taimi, o patupatu o loʻo i luga o le pito i tua, pito i lalo ma itu. Ae ui i lea, o le tele lava o le nofoaga autu o faaaliga o le pito i tua ma ona eria e lata i le vavae. O Cones e mafai foi ona tupu i luga o le meaʻai, o le fatafata ma le ua, e seasea ona tupu i le pito i lalo ma le talo poʻo luga o le ulu. Maitauina ni faʻamaufaʻailoga laiti i luga o le esophagus ma vaʻa.

Faailoga tutusa

O manu pia e matua leai lava se manava, fefefe, togi ma solo, faʻamama. O auala o femalagaiga o le pito i tua e matua tiga lava mo povi pe a paʻu. O loʻo i ai se faʻamavaega lautele o meaola, o loʻo i ai faailoga o le soona inu lautele o le tino, e mafua mai i le gaʻo o le gaʻo o le gaʻo. Pe a latou feoti, e tele atu toxins e ulu atu i le toto, e inu ai le tagata maʻi. O le faʻaleagaina o le paʻu ma le tino e mafai ona amata i nofoaga lata ane. O le faʻaaogaina lautele o le tino mai le inisua e mafua ai ona paʻu i le gaosia o povi.

E taua! Afai o lapopoʻa e lapopoʻa i le vaʻa vaʻai, e mafai ona tupu mai le paʻu o vae vae, ma afai ei ai se faʻalavelave i totonu o le siama, o faʻalavelave faʻafefe ma foloina e tupu.

Togafitiga

e aofia ai le chemotherapy ma iniseti. E le gata i lea, latou te iloa le vave togafitiga o le chemotherapy, lea o loʻo faia i le taimi muamua o faʻamaʻi pipisi - i le amataga o Setema, i le taimi lava e maeʻa ai le vaitau o vaalele iniseti.

Ae o nei fuataga e sili atu ona puipuia i le natura, talu ai e toetoe lava a le mafai ona faia se suʻesuʻega saʻo ma faailoa mai tagata mamaʻi ona o le pisi o le falemai. Ma o le ituaiga lona lua o le chemotherapy ua tuai. O loʻo faia i le vaega mulimuli o le atinaʻeina o larvae, pe a uma ona faʻatuina i lalo o le paʻu i foliga o vaʻa. O lapisi o povi e le o ola e tuʻuina atu e puipuia ai le salalau o le faʻamaʻi.

Nodular dermatitis

O lenei faʻamaʻi e masani ona lauiloa o se pusa. O se faʻamaʻi matautia faʻamaʻi, lea e mate ai manu uma e sefulu e aunoa ma togafitiga, ma faatasi ai ma togafitiga talafeagai, o le fua le leaga e faʻaititia i le 1-2%. O maʻi o tagata taʻitoʻatasi o le tino e faʻaalia le tele o pusa o lapisi eseese - mai le 0.5 mm i le 7 cm le lautele, e faʻamafola ma o latou maualuga e le sili atu i le 0.5 mm. O le numera o faʻatulagaga e mafai ona matua tele ma latou fusia ai i le le atoatoa o le afi.

E le gata i lea, o le mea e iloagofie ai le paʻu o le paʻu i luga o le nofoaga, o le faia o se fistula i le ogatotonu o le tuputupu aʻe, i le ogatotonu o loʻo i ai le lauulu lauulu o se lanu eseese. 7-20 aso i le maea ai o foliga mai o uluai masini, o se apa faigofie e mafai ona taofiofi foliga o le tino e foliga mai i lo latou ogatotonu, lea atonu e mou atu.

O le taimi e faʻaolaina ai e mafai ona tumau 3-30 aso, e ui o le tele o taimi e le sili atu i le vaiaso. O le tali a le tino i le siama o le siama e tupu i le 2-5 aso pe a mavae le faʻamaʻi, pe a oʻo mai uluai pulupulu i luga o le paʻu.

Mafuaaga

Seʻi oʻo i tausaga talu ai nei, o le faʻamaʻi na mafaufauina o le afaina, Aferika, ae o lenei ua faateleina le masani i totonu oo tatou atunuu. E salalau tele i iniseti e inu toto, e ui lava o le faʻamaʻi e mafua mai i fesootaiga tuusaʻo ma manu mamai, e ala i mea fale ma fafaga. O le aʻafia o le siama e matua le mautonu, e toʻatolu ona faʻamaisa ma e le faʻaumatia atoa i le togafitiga faʻapitoa o togafitiga.

Nofoaga faʻaaliga

E leai se localization manino o vaʻa. E tele, e eseese la latou lapopoʻa, e tutupu i le tino atoa i ni fua eseese, e faʻalagolago i le tele o le maʻi. I tamaʻi maʻi mamaʻi, e le mafai ona matauina patupatu, ma na pau le faʻaaliga o le tubercle o le manava ma le fiva.

O le faʻatoʻilaloina o le palapala faʻapipiʻi e le na o le pau lea o le faʻaaliga o le dermatitis nodular. O le faamai e aafia ai le mucous membranes o le nasopharynx, totoga tino, gasegase lymph, o le gastrointestinal tract and the respiratory system.

Faailoga faʻapitoa:

  • fiva, faatasi ai ma le faateleina o le vevela o le tino i le 40-41 ° C;
  • o le faʻaaogaina o le lymph ua matua faateleina i le tele, tiga ma le le mautonu;
  • mai i fuaitau vavalalata o lo o feosofi ma se manogi manogi;
  • mata fofo vai;
  • faateleina faʻamalolo;
  • pe a faʻaleagaina le ū, o le susu e fai piniki, e faigata ona tu i fafo, ma pe a vevela e liua i totonu o se gel;
  • vaivai ma vaivaiga;
  • Tuʻua o meaai, leai se manaʻo;
  • faaitiitia le fuaina mai o oloa i le tulaga o le faaitiitia o le gaosiga o le susu, agalactia agavaʻa, leiloa o le mamafa o le tino.

Afai e le amanaia le maʻi, e afaina ai totoga o le tino ma gasegase, ma maua ai le maivi e le gata i luga o le paʻu, ae o luga foi o mucous membranes o le gutu, nasopharynx, ma le vavao i povi.

Togafitiga

Nodular dermatitis e salalau tele ma afaina pe a ma le 90% o le lafu atoa. O tagata maʻi ua faʻamamaina ma teu ai i totonu mo le masina pe a mavae le leiloloa o faailo mulimuli o le falemaʻi o le maʻi. O siama e teuina i le puipuiga mo le le itiiti ifo i le 2 masina, talu ai o le taimi lea e tumau pea le malosi o le siama i la latou toto.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e togafitia ai dermatitis nodular i povi.

O togafitiga faʻapitoa mo le puipuiga ma le togafitia o le gasegase e leʻo faʻaalia. O le toe faʻaleleia e mafua mai i se tulaga tutoatasi, ma o togafitiga faʻapitoa e faʻaalia i togafitiga faʻapitoa e taulaʻi i le puipuia o faʻalavelave ogaoga e pei o le niumonia i totonu o le lafu mamoe matutua ma le faʻataʻi i totonu o tamaʻi povi.

O togafitiga e mafai ona faia faʻatasi ma le faʻaofiina o vailaʻau faʻasaina o le vailaau faʻasaina "Bifer-B", "Gentabiferon-B" ma "Enrofloksavetferon-B". O le puipuia o mataupu ogaoga o le iniseti i manu laiti, o vailaau malolosi (mo se faataitaiga, tetracycline) e faʻaaogaina.

Vitio: nodular dermatitis i povi O povi e manaʻomia le tausiga faʻaeteete, e tatau ona tuʻuina atu i ai meaʻai maualuluga ma tulaga lelei o le taofia. O manuʻa mamaʻi e masani ona fufulu i se vai malulu, togafitia i sauniuniga o le arosol, lea e sili ona aoga mo le puipuia o faʻalavelave toto. Ulutala e togafitia i gaʻo oona - Vishnevsky, zinc, syntomycin.

Petoropo

O lenei lamatiaga matautia e seasea maua i le taimi nei, talu ai ua maua e le tagata ni auala aoga e tetee ai. O le Ospovirus e aafia ai e le gata o povi, ae o isi meaola faapea foi ma tagata.

Mafuaaga

I ni tulaga se lua, e mafai e le lafumanu ona maʻi i le paʻu paʻu - pe a tuʻuina atu se siama faʻamaʻi mai le tagata fou na fai tui poʻo le faʻamaʻi pipisi o le puluvaga lea e faʻafeiloaʻi e iniseti, kio ma muse, ma isi mea maʻi.

E te iloa? Na faia e Dr. Edward Jennette le tui muamua o le pusa paʻu mo tagata: na faia i luga o le faavae o le cowpox. I le manatuaina o tui a le fomaʻi na taʻua o tui mai le Latina "vacca" - "povi".

O le manuala e masani lava ona afaina i tupulaga talavou e iai se puipuiga le lelei poʻo ni manuʻafa matutua e mafatia i le hypovitaminosis. E vave tele le salalau o le siama ma mafai ona aʻafia ai le lafu atoa ma tagata o loʻo faʻafesoʻotaʻi. O le afaina e tupu tele lava e ala i le faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu ma le pulou mai le isu o se manu maʻi, faʻapea foʻi ma le faʻafesoʻotaʻi tuusao ma le paʻu o paʻu o loʻo paʻu ma pau ese mai i le faʻamaʻi. Ovspovirus e masani ona ulu i totonu o le tino i taimi uma e ala i le mucous membranes ma nifo, abrasions ma sikola i luga o le tino.

Ae ui i lea, faatasi ai ma le vitamini A hypovitaminosis, pe a vaivai le puipuiga a le tino, e mafai e le siama ona ulu atu i le paʻu atoa. O le vaitaimi e faʻaolaina e amata mai i le 3 i le 9 aso. I na nofoaga na ulu atu ai le siama i totonu o siama, e amata ai le amataina o le inflammatory processes.

Muamua o loʻo i ai le toe faʻaleleia o le tino - roseola, lea i le mavae ai o ni aso se lua e avea ma mea faʻapipiʻi vai - papules, ma e tusa lava pe a mavae sina taimi latou te liua i pustules. Mai le paʻu ua afaina, o le siama e alu atu i totoga i totonu, i totonu ole toto ma lymph. O le faʻateleina o le tamaoaiga e matua tele lava i le voluma ma redden.

O manu e iai faʻamaʻi lelei e maua mai i le manulele i se foliga malu - e le tele ni palota e tulaʻi mai, e faʻamapulaʻa i le siaki o le necrosis, latou te faʻamago ma faʻapipiʻi ai ni meaʻai. A maeʻa ona paʻuʻese, ona toe faʻafoʻi lea o le paʻu.

Afai e faigata le vasega o le maʻi, ona toe faʻaleleia lea pe a mavae le 20-28 aso talu ona amata le uluaʻi faʻataʻitaʻiga o le falemaʻi, ma le faʻaalia o faʻafitauli e tuai ona oʻo i le 2 masina. Afai e aafia le povi i le siama o le tui, o le gasegase o le faamai e faigofie ma puupuu, talu ai ona o le paʻu papa e aafia.

Nofoaga faʻaaliga

I povi, o palale e foliga mai i luga o le uʻu, susu ma le manava. I totonu o povi - i luga o le manava ma le suʻega. I se tulaga e le masani ai, e ono tupu i isi vaega o le tino. I tamaʻi povi, o le mucous membranes o le isu ma le pharynx e masani ona afaina. O le numera o "pulupulu" e mafai ona eseese mai le tasi i le luasefulu lua, e fuafua i le ogaoga o le maʻi.

Faailoga tutusa

Aʻo leʻi oʻo mai foliga o papulesi, faʻafefe o le manu, le lava le fiaʻai po o le leiloa, ma o le faʻaitiitia o le aofaʻi o susu o loʻo taʻu mai ai le amataga o le maʻi. E le pine ae oʻo mai le povi i se taimi puupuu i le vevela i le 40-41 ° C, pe a maeʻa ona faʻaalia mai uluaʻi fua.

Faatasi ai ma le toilalo o le uila, ua avea ma mea mataga, tiga. O le povi e taumafai e faʻapipiʻi vae o vae i le lautele e mafai ai ina ia aua le paʻi atu ia i latou - ona o lenei mea, o le a faʻalavelaveina ai lana gaioiga. O le suamalie e tiga tele mo se manu, susu le susu, o le lactation i nisi tulaga e mafai ona taofia uma.

O le tagata mamaʻi e le mautonu, o nisi taimi e faʻamaualuga, e le mafai ai e susu susu ona o mai ia te ia. Udder foliga matafete ma toe faʻalanu. I meaola laiti, o le faʻamaʻi e masani ona o mai faatasi ma le gastroenteritis ma le bronchopneumonia.

Afai o le puipuiga o le manu e matua vaivai, ona aʻafia ai lea o maʻi pipisi lona lua. I lenei tulaga, o le fomaʻi mo le toe faʻaleleia o le faʻalavelave. Faʻatasi ai ma faʻafitauli matuia, o le manua o le paʻu paʻu e afaina ai le tele o totoga o le tino, mafua ai le vavaeeseina ma suiga o le cell, ma le totoga o le okeni.

O le mea lea, o le fatu ua amata ona pupuʻu, ua amata ona tupu i luga o le ate, o le manava o le tino ma gasegase o le lymph, ma e le gata i le paʻu o le paʻu e mafai ona matauina, ae faapena foi i luga o mucous membranes, i totonu o le tino ma tino. I lenei tulaga, e masani ona mate le manu.

Togafitiga

E le talia le togafitiga a le tagata lava ia, e ono ono afaina ai le manu. Muamua lava, e tatau i tagata maʻi ona tuʻu ese mai le lafu mamoe e puipuia ai le salalau o le siama. E ui lava i le mea moni o povi i lenei setete e le lelei ona 'ai, e manaʻomia pea ona latou lava meaʻai, e mafai ona tuʻuina atu ai se meaʻai malamalama mama.

O le a fesoasoani ia te oe le faitau e uiga i auala e togafitia ai le paʻu pepe i se povi mo se uʻu.

O le potu mo le tausiga e tatau ona mafana ma mafanafana, ma lelei le lele. O povi e tatau ona totoina e le aunoa e puipuia ai le atinaʻe o mastitis. I tulaga ogaoga, pe afai e le mafai ona faʻamalosi, e tuʻuina se pusi i totonu o le susu o le povi ina ia faʻaleleia le tafe o le susu. E le o iai se togafitiga mautinoa mo le pepeti i povi. O le mea moni o se mea faʻapitoa. O togafitiga faʻasolosolo e masani lava ona faia, talu ai ona amata ona atiaʻe faʻamaʻi pipisi lona lua ile tino vaivai.

E taua! O le susu o tamai povi ua pisia, e le talafeagai mo le taumafaina. E faʻamaʻi, ona lafoaʻi lea o otaota.

O togafitiga faʻapitonuʻu o papules ma pustules e faʻatinoina foi. O loʻo faʻaogaina ma faʻamago i le suavai a Burov, o le iodine, o le acidic acid boric or 3% chloramine. O mea manogi e faʻamalūlū ai gaʻo ma glycerin uʻu. Mo le faʻamalolo vave, o nofoaga ua faaleagaina o loʻo togafitia i luga o le paʻu, salicylic, zinc poʻo le keleni penisini.

Vaʻaia ma fufuluina o le isu ma se vaifofo o le apocide. E pei ona mafai ona tatou vaʻai, o patupatu o loʻo faʻaalia i le tino o se povi o se faailoga lea o faʻamaʻi tuga. E ese i latou i le ituaiga, lapoa, numera ma le nofoaga. O latou togafitiga e mafua i le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, ma e mafai ona faia i lalo o le vaavaaiga a le fomai manu na faʻatuina.