Laʻau i totonu

Sinningia (Sinningia): faʻamatalaga, togafiti, ata, faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi

O lanu lapopoa ma le manaia o le mamanu o loʻo faʻatusalia ai le taua sili ona matagofie i lenei fale. I le tausiga o ia o le a manaʻomia ai ni poto masani ma se taumafaiga, ae e aoga - itiiti, tulaga ese i foliga ma lanu o le teuga i lau windowsill o le a fiafia ia te oe i taeao uma. Mafaufau i foliga o le tuputupu ae o lenei fugalaau i totonu o le tusiga.

Faʻamatalaga

O le igoa Latina lona lua o le fugalaau o le gloxinia. O se lauʻau lauiloa lea. O togavao mo le ola i luga o faʻamalama ma fugalaau fugalaau e maua mai.

E te iloa? "Glocke" faaliliuina mai le gagana Siamani "logo". O le mea lea, "Gloxinia" o se igoa saʻo ma sili atu ona masani mo le synonymia, na taliaina e le fugalaau fugalaau.
O loʻo i ai se pulupulu tetele, faʻamafola, ma faʻafefeteina e mafai ona oʻo i le 40 cm le lautele. E masani lava o le lanu enaena i le lanu, ma fua o filifiliga filiform. O le maualuga o le maualuga o le laau e oo i le 25 cm, ae e iai foi ituaiga eseese. Le lanu o laʻau e lanumeamata pe lanumumu. O laulaau o le oval poo le pith, 1 i le 6 cm le umi. O latou o ni tagata lautele, o nisi taimi latou te ono maua ai ni paʻu i luga o veins autu, faʻamalosi ma nifo i tafatafa o le pito atoa o le ipu.
Aoao pe faapefea ona tausia le gloxinia, pe faapefea ona puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
E faʻapipiʻi inflorescences i luga o se fugalaau, e peiseai ua aoina i fua. Faʻamau i luga o le auala autu poʻo luga o le itu. O fugalaau e masani lava ona i ai le foliga o se logo e faʻamalo, ma o loʻo tuʻuina i luga o se isi ituaiga pedicel. Aotelega - e oo atu i le 10 fasipepa. Petals fleshy ma pubescent, le umi o fugalaau - mai le 2 i le 6 cm. Numera - 5 mea. Lanu - 50 lanu mumu, lanumoana ma samasama.

O vili filifilia e aofia ai le paʻepaʻe, lanu piniki ma le lanu violē. O fugalaau faapena e ono i ai se lanu polka pe o se lauulu paʻepaʻe matagofie i tafatafa o le pito o le fugalaau. Fuga mai ia Mati, ma i lalo o tulaga lelei, o le vaitau fugalaau e oʻo atu i le 3 masina.

Fatu e oo atu i le 1 mm i le lapopoa, faʻasala i le mea o fugalaau, i pusa fatu i le foliga o se kesi lautele. O le pito i luga o le pusa e lanu enaena ma lamolemole.

E te iloa? Na mauaina e le laau lona igoa botany gloxinia mai le fomaʻi fomaʻi Benjamin Benjamin Gloksin. O lana matafaioi i le tala faasolopito o le laau o lona faapitoa i fatu laau, ma gloxinia faapitoa. O lona igoa i le faaliliuga e fesootaʻi ma le foliga o se fugalaau - o le logo. I le 1825, na maua ai se laau e foliga tutusa ma le gloxinia i le foliga ma le lanu o se fugalaau, ae sa i ai se pu. Ma le igoa Latina o le ituaiga "sinningia" E mafua mai i le igoa V. Sining - o se fai togalaau i le Bonn Botanical Garden, o le na tuuto atu lona ola i le fausiaina o lenei ituaiga o laau. O vailaʻau uma lava e faʻapitoa e filifilia.

Sorta

E ala mai i taumafaiga a le au faifaatoʻaga, ua i ai nei le tusa ma le 30 ituaiga o meaola autu, e matua eseese lava i latou uiga masani. Ma o lenei galuega e le muta, o lea o le ofo e faʻafouina i taimi uma i le lanu ma foliga o fugalaau.

O sili ona lalelei o:

  • gloxinia "Sambalina";
  • gloxinia "Viennese Waltz";
  • Sinningia Violaceia;
  • Sinningia "Cleopatra";
  • vasega "Faʻailoa tamaʻitaʻi".
Ae o ituaiga sili ona fiafia i ai, e masani lava ona maua i luga o faamalama, mafaufau i lalo.

Ituaiga o Terry:

  • "Blue Pearl Fild" ("Nightlit Star");
  • "Selu moli";
  • Miloslav;
  • "Sulu Faʻamaʻa";
  • "Ariel".

Uiga masani:

  • "Tigrina Viol" ("Koldovo Lake");
  • "Televise-Galaxy";
  • "Magic Magic";
  • "Lemon Swirls";
  • "Faʻasalalau".

Tidei ituaiga:

  • "Cranberries i le suka";
  • "Multibells Cherry";
  • "Blue Multibells";
  • "Rossiyanochka";
  • "Faʻafefe faʻafefe".

I le natura, o le synningia e tupu aʻe e avea o se epiphyte, ma epiphytes e aofia ai pepelu, tu, schlumberger, umei, platiceriums, vriezii, ripsalis.

Faʻatauga auala

Faatasi ai ma fugalaau fugalaau ei ai le igoa o le fale mo le laau - "tioata". E mafai ona faʻaleleia i le tele o auala:

  1. Laʻau o lau.
  2. Vaega o le laulau laʻau.
  3. Faatasi ai ma le fesoasoani a fatu.
  4. E ala i le vaeluaina o le pulou.
  5. E ala i le taina o le pedicel.
O le siakiina ole laupepa e tumau pea le auala sili ona lauiloa ona o le mea moni e faigofie ma taugofie. E lua filifiliga mo lenei metotia.

Filifiliga 1:

  • e tatau ona e faʻaititia le pito i lalo o le tipi i totonu o se ipu malamalama ma vai inu;
  • pe a oʻo mai aʻa, faʻapipiʻiina i se kaseti ma se laupepa po o se peʻa;
  • fugalaau fugalaau fautuaina le faia o le vavae ese mai le lalolagi i fafo mo le tipi - o lea la e foliga mai e vave tele lau laititi. Ma o le taimi lava e foliga mai ai, ua aveese le pepa tuai.
Afai i le tautotogo o loʻo i ai le tele o tumutumu o le laau, e mafai ona e tipiina ni nai mea ma lafi foi mai le lalolagi i fafo. O le mea lea o le a sili atu ona latou fuga ma fuga, e sili atu foi le vave nai lo le tipiina o laau.

Filifiliga 2:

  • ua totō saʻo le fatu ile eleele;
  • meaʻai po o peat e manaʻomia ona saunia. E tatau ona i ai se tulaga vavalalata o le eleele, ina ia manino le ala mo le susu ma le ea. O se mea talafeagai le faʻamaʻaina o le mea muamua i le perlite (vermiculite), ma sasaa fualaau mama i totonu o le vai;
  • o le sauniuniga o le tipiina o mea nei - tatou te faia le tipi ma se mea e faʻaleleia ina ia mafai ai ona vave maua aʻa;
  • I le ogatotonu o le eleele, faia se togalaau e tusa ma le 1.5 cm ma sasaa le oneone. Sa totoina Stalk i se tulaga;
  • matou vavaeese le fagu i se pusa paʻu po o se ipu fagu. Aveese le faʻamalama i le taimi lava e alu ai fatu ma laʻau laiti;
  • Tuu le ipu i se nofoaga mafanafana, ae le o le susulu o le la. Ma o le faʻamautuina o le sola ese o le a vave.
Vitio: gloxinia grafting

Faʻamasinoga

E pei ona uma ona tatou taʻua, o le tele o ituaiga filifilia o gloxinia ua tuʻuina nei. E mafai ona faʻatauina i faleoloa fugalaau ma i luga ole Initaneti. Afai e totō lelei fatu, o le a faʻafiafiaina oe i taimi uma.

Tuber

O tulafono faavae mo le filifilia o se pu: diameter 3-4 cm, eleelea, mea e gaosia, e aunoa ma ni mea leaga po o se mea e fai.

O le faʻamaoniga o le syngony tuber o aʻa i luga o le pulupulu e tupu i luga o le fogaeleele atoa: i le pito i totonu o le pulumu ma le pito i fafo, lea e fausia ai pulupulu. E mafai ona faʻagaoioia ma amata ona tupu i soo se taimi o le tausaga. Afai o loʻo i ai ni faʻavave pe faʻapouliuli i luga o le pulumu, e talafeagai le aveʻesea faʻataʻitaʻi i luma o le totoina ile eleele. E tatau foi ona e faamama mai aʻa ua mate.

Ia, afai o le pulupulu aʻo lei totoina o le a faʻapipiʻiina i se fungicide (aʻa stimulate stimulate). Vailaʻau fautuaina: Vitaros, Maxim, Rovral, Fundazol. Afai e leai se mea i le lima - taofi le pulupulu mo le 20-30 minute i se vailaau piniki piniki mafiafia o le potassium pati.

Soo

E tatau ona tatala ma faʻaleleia le palapala, faʻapipiʻiina i le okesene. Afai ei ai sau laupapa papa, sasaa vai ina ia fufula. Lelei lelei eleele fefiloi mo violets ma begonias. Afai e na ona e faatauina se mea, tatou te faʻaolaina:

  • vermiculite - i le fua faatatau o le 1-2 sipuni i le 1 lita;
  • oneone - 1-2 lima ile 1 lita.
Ma le faʻaeteete matou te faʻafefiloi ma le koale, sphagnum poʻo le perlite. O le tele naua oi latou e mafai ona faʻafefeteina ai le palapala.

O le fagu poo le totōina o le ipu e tatau ona laʻititi, mai le pulupulu tuʻu i le ogatotonu o le palapala, ma 3-4 cm i le pito o le ulo e tatau ona tuʻu.

Faatumu le vaega o totoe o le eleele, aua le lava le lava i le sikuea o le 4-5 cm. Matou te faia se atuatuvale i le eleele e ala i le 1.5-2 cm, matou te faatumuina i le oneone. Tuʻu le pulu i totonu o le pu ma se itu faʻafefe i totonu o le eleele, ma o se vaega faʻatasi ai ma le notch, pe a iai ni mea e le talafeagai i luga o le eleele (o ni faʻasolosolo i le lumanai), agai i luga.

O le pulumu e ufiufi i le palapala, ae e taua e le pa'ū i totonu o le malologa - e mafai ona fesoasoani i le faʻaalia o metotia faʻasoa i fatuga ma faʻatuai ai lo latou matua. Aʻo tupu le fuālaau, e tatau ona ufiufi atoa le masini i le palapala, o le mafiafia o le maʻa e tusa ma le 4-5 cm.

Vitio: auala e toto ai se mamanu

Faʻasa

Faʻasusu vai faʻataʻamilo. E tatau ona i ai le vai i le vevela o le vevela - o ni nai itula e vavae ese ai mai le suavai poʻo le pasi atu i faila o fale. E lua filifiliga mo le fafaga:

  • mai luga i luga i le eleele;
  • i totonu o le apa, faʻatagaina le palapala e oʻo lava i le susu.
O le masani ona faʻasusu e faʻamoemoe pe'ā manaʻomia. E le mafai ona e faʻatumu pe faʻamago le pulou, a le o lea o le a pala pe vego.

Matou te tuʻuina i se nofoaga susulu ma mafanafana, e aunoa ma le susulu o le la ma faʻataʻitaʻiga, ae faʻatasi ai ma le malulu o le maualuga o le 22 ° C. Faatasi ai ma le mea saʻo i le agro i totonu o le masina o le a e vaʻai ai i vaʻai laiti.

Tausiga

O Gloxinia e iai ni mea faʻapitoa faapitoa:

  1. O le vaega o le fugalaau e mate pe a uma le vaitau o le vavao. E taua le tuʻuina atu o le gaioiga faʻagata.
  2. A amataina e le laau se vaitaimi malolo, e taua le fafagaina o le mea e le oona, mo se faataitaiga, monophosphate.
  3. Mo le tuputupu ae atoa, o le tele o le ulo e taua - mo se tagata matutua mai le 15 cm le lautele.
  4. O loʻo i ai le avanoa mo le taamilosaga atoa ile matagofie - tuʻu ia fugalaau ma fugalaau i se nofoaga ma se mafanafana mafanafana ma tuʻuina atu le malamalama mo 14-16 itula i le aso.
E taua! Afai e malulu le potu ma e malulu tele, o le a gasolo le manava o le gloxinia ma ua muta le fuga.

Malamalama

O le mea toto e manaʻomia le itiiti ifo i le 12-14 itula o le faʻapalapala. Afai e tatau ai, ia sauniuni e toe faʻaopoopoina le tua i tua. Matou te toe fai - matou te vaʻavaʻaina le susulu o le la, o loʻo faʻaleagaina mo se laau.

E taua! Ina ia malamalama e le lava le malamalama, ia tilotilo i laulaau: afai e tu i luga o le tafailagi ma e le faʻaloloa le au, o mea uma lava e masani. Afai o loʻo faʻalautele i luga luga o luga o se mea faʻafefeteina ni laumei lanumeamata lanumeamata, e manaʻomia le faʻalauteleina o le vaitau o le malamalama.

Nofoaga

O le tuʻuina o se moega fugalaau i luga o le windowsill, o le ae fetaiaʻi ai ma faʻalavelave faʻapitoa. Muamua, o se faʻataʻitaʻiga - o le faʻalelei o le potu e faigata tele. E le gata i lea, o maa e masani ona tuʻuina i lalo o le windowsill - o le fesili o le faʻaleleia atili o le ea o le a tulai mai.

Faʻasa

I le faagasologa o le fausiaina o vai mama ma le le malulu. Lagona faifai pea - pe a e vaʻai ua maeʻa le pito i luga o le eleele, faʻafefe i se togafitiga faafomaʻi. Le taua o le susu o le eleele atoa e taua.

Laʻei pito sili

Fafagaina e tatau ona faia i le taimi. O se tasi o ana sini autu o le lanu susulu, lanu o lanu lanumoana i le taimi o le vavao. Tatou amataina le polokalame i le masina ma le afa i le maea ai ona totoina se fatu. Florists fautuaina le faaaogaina o fualaau faasaina "Kemira Lux". E fetaui lelei e pei o se laau talavou, fugalaau, ma e na ona alu e fua mai.

Ole taimi o le fafagaina e fuafua i le tele o le fugalaau ma le voluma o le pusa - ile 2-3 taimi i le masina. I le vaitau o le fuʻa - 3 taimi. E taua le fafaga i eleele ua maeʻa. Afai e le tatau ona toe faʻaleleia, o le a faʻamamaina le palapala i le gaosiga o le a iu lava ina tuʻuina atu lau laʻau ma ni nai fugalaau fugalaau, pe o le a le fuga le laau.

Teuteu

Pe a oo mai le taimi o le fugalaau, e fautuaina e vavae ese ma le faaeteete ia uluaʻi pulupulu - o le mea lea o le a mafua ai le tuiina e tuʻuina atu tele fugalaau. I le gasologa o le fugalaau, ia vave aveese vave logo ma le pedicel, faia se avanoa mo mea fou. A maeʻa le vavalaʻau, ma o le laau e ulu atu i le vaega malolo, e tatau ona tipi le vaega atoa o le eleele ma se meafaigaluega mama, ma tuʻu ai se alo e 1-2 cm le maualuga. O le isi 2-3 vaiaso e tatau ona faʻamalu vai, ae aunoa ma se ituaiga o fafaga. Seʻi oʻo i le tautotogo, e tatau ona e ola ola pea ma na o fugalaau fugalaau.

Lulu

E pei ona matou fai mai, synningia e amata ona fuga ia Mati ma, i lalo o tulaga lelei, faaauau pea ona faia lenei mea mo le 3 masina. I le taimi lenei, i le leai o ni faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻamalosia le tele o le tau (e pei o le kiona i le masina o Aperila 2017), o se vevela masani le vevela o potu. A alu le laau i se vaitau malolo, e sili atu mo le tumau i se vevela vevela, pe a ma le 10 ° C.

E taua! O laupepa o se ituaiga o suʻega faʻamaonia lea e faʻaalia aifugalaau fugalaau Afai latou te oʻo i luga - o le vevela mo i latou e maualuga, pe afai latou te pau i lalo o le pito o le ulo, o le fugalaau e malolo.

Totogi

Gloxinia o le a le faatagaina le susu i laulaau poʻo fugalaau. O lona uiga, e le fetaui le filifiliga o le pulumu, e tatau ona faʻamamaina le ea, ae le o le laau, talu ai o le maualuga o le maualuga o le ea pe a ma le 60-80% e talafeagai mo lea. O le mea lea, i autafa o le ulo, tuʻu ni mea faʻaopopo vai i le vai, faʻafaigofie ona faʻamamā mama i totonu o le potu.

Suiga

A oʻo i le faaiuga o Fepuari, e ala i luga le tui o le syringium. O le taimi sili lea ona lelei mo le totoina poʻo le totoina o laau toto, ma o le laasaga aupito sili lea ona malosi o faʻatau faʻatau i totonu o faʻatautaia o fefaatauaiga.

O se fagu mo le totoina i le eleele e le maualuga tele e pei o le lautele. E mafua ona o le tulaga ese o le aʻa o loʻo i luga o le vaega atoa o le pusa ma faʻalautele le lautele. Ole faʻaleleia o se vaega taua o le saunia o le eleele mo le laau. Afai o loʻo e sauniuni le eleele e faʻafefiloi oe, ona pipii lea i vaega nei:

  • fanua lanu - 2 vaega;
  • peat - 2 vaega;
  • oneone - 1 vaega.

Filifiliga 2:

  • o se faʻafefiloi o laʻau ma lau laʻau i le fua faatatau o le 1: 1;
  • humus, peʻa ma oneone - uma i le tasi vaega.

Maʻi

O le mea e leaga ai, o lenei matagofie le lalelei e faigofie i faʻamaʻi. E le gata ina faʻaleagaina ona foliga vaaia ma mafua ai ona leaga atili le mea totino, ae e mafua ai foi le leiloa o le togavao. O faafitauli autu o se natura natura, ma e le o mea uma e mafai ona mafai. O le mea lea, a maeʻa ona maua se faʻafitauli, e faanatinati le "faʻamaʻi" ma amata le tauiviga.

Ituaiga o faʻamaʻi faʻaleagaina e aʻafia ai synningia:

  1. Paʻu mumu - lanu pogisa i luga o laulaʻau ma le aʻa, o lau e mamae, mago pe pala. Toeitiiti leai se togafitiga. O maʻi pipisi e nonofo i le eleele e oo i le 8 tausaga. Togafitiga: togafitiga ma "Fitosporin", ae o le puipuiga e sili ona aoga.
  2. Mealy dew - paʻu paʻepaʻe papaʻe i luga o vaega uma o le laau. Le mafuaʻaga - o le tausiga sese. Togafitiga: togafitiga o le laau ua afaina ma fugalaau lata ane ma fomai. Afai o le tulaga ua sili atu ona tele pe tamoe, o le a manaomia ai le faaleagaina o le togalaau.
  3. Downy mildew - i luga o le pito i lalo o le laupepa, foliga mai o foliga paʻu foliga, lea e suia ai le lanu. Le mafuaʻaga - solia o le faʻaaogaina o alavai ma tuutuuga o le taofia. Togafitiga: aveeseina o lau o loʻo aʻafia. O se isi togafitiga ma fualaau faasaina - Previkur, Topaz, Fundazol poʻo isi mea faamai e talafeagai ina ia le aofia ai le fetuunaiga o le galo i le sauniuniga.
  4. Anthracnose - mea lanu enaena e afaina ai vaega uma o le laau, e amata ile laupepa. O le mafuaʻaga o le timuga o le timuga. Afai o le tulaga e vave ona tupu, e sili atu ona lelei le faaleagaina o le laau. Togafitiga: faʻaleleia o fomaʻi, mai le 3 taimi, o le vaeluaga 2-3 2-3 vaiaso. E mafai foi ona faia le faʻamalosi faʻamalosi i le copper oxychloride, cuproxate poʻo le okoneka.
  5. Ascohitosis - lanu uliuli ma lauulu enaena. O le mafuaʻaga o le tele o le ea. O lapisi pepa e afaina e vave ona aveese ma susunuina. Togafitiga: faʻaleleia o paluga o Bordeaux, copper sulphate, fungicides ("Vectra" poʻo le "Abig-peak").
  6. Septoria - stains uʻamea i luga o le laupepa laʻau ma le aʻa. Le mafuaʻaga - solia o le tekinolosi (le lava le malamalama ma le maualuga). Togafitiga: fesuiaiga o tuutuuga o le tuʻuina atu o le fana, togafitiga ma fualaau oona (fungicide poʻo vailaʻau faʻamaʻi).
  7. Phyllosticosis - lapoʻa pogisa ma se lanu enaena, e momotu ai le lau laulaau. O le mafuaʻaga o le maualuga o le timuga. Togafitiga: faʻagogoina le laau, faʻagasolo i le copper oxychloride, paʻu sulphate poʻo le paluga.
  8. Fusarium - laulaʻau, lau o le lanu enaena lanu enaena. E fetogia ma puʻeina ai le lanu. O le mafuaaga autu o eleele eleelea, le lava o meaai, solia o le faʻaaogaina o masini. Togafitiga: sui le palapala, fufuluina le fatu i totonu o se fofo o le manganese, e teu ma se malie.
  9. Gau pala - O le laau e mama ma tafe mai le ogaumu i le pito i lalo ole pulupulu. I luga o laupepa lauulu lanu enaena o se ituaiga vai ma le lanu enaena, e fai i le uliuli. O le mafuaʻaga o se eleele eleelea ma susu. Togafitiga: afai o le togafitiina o fualaau faasaina ("Fundazol" po o le "Rowier") e le i faasaoina ai le tulaga, e foliga mai, o le faamaʻi e oo atu ai i le oti o le fugalaau.
E lua isi ituaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi e le lelei le foia i le fale. O lenei:
  • virose
  • ma le bacterioses.

Muamua o loʻo faʻasalalau e fungal spores e ala i iniseti. Vaʻaia ma le faʻavasegaina i luga o vaega uma o le laau, i le ituaiga o taʻavale, mea lanu, moli, togitogi. E le mafai ona togafitia, e tatau lava ona e aveeseina le laau afaina i le mamao e mafai ai e aunoa ma le faatagaina o se oloa faalava o le togalaau atoa. Pau lava le puipuiga: toe gaosia mai le 100% punaoa maloloina. I le tulaga lona lua, o le siama e alu i totonu o lau vasega pepe e ala i faamaumauga e leʻi togafitiina, palu poʻo eleele palapala. Uiga faʻaalia: tuputupu aʻe, mea o le mucous membrane o le natura i luga o vaega uma o le laau. E le mafai ona togafitia, ma o le aveeseina na o le vaega o le siama o se mea le tumau. Aveese uma le laau. O le maualuga e mafai ona faia i lenei tulaga mo le puipuia o le puipuiga malu e masani lava ona salalau i fualaau faasaina: "Zircon" po o le "Appin".

Sinningia o se laau matagofie, tele lava i totonu, e faʻafiafiaina lou loto i le taimi muamua e te matamata ai. O se mea e sili ona mataʻutia i le tausiga, o le mea e sili ona faigata o le lavea lea o le pulou pe a malolo le fugalaau. E tele lava ina faigofie ona maua, ei ai le matagofie o le lalelei o se laupepa lanumoana, ina ia totogi uma tau totogi o galuega i le fiafia fiafia.

Guseniza

E mafai ona maua aʻa pe afai ei ai le tele o tulaga o le tuputupu aʻe ma e sili atu i le lua sikimita le maualuga. Tufatufa (pe a fai o se mea faanatinati) e mafai foi ona talafeagai. Но все же, с учетом времени года, я бы не стала делать каких-либо резких движений. Растение само подскажет, как с ним поступить дальше. Зимой многие синнингии спать не хотят.I soo se tulaga, latou te filifiliina, ae le o oe. Afai e maeʻa le vaega eleele, ona toe litaea lea. Teuina o fatu e pei o gloxinia. Afai e te le moe, ona tatau lea ona e faatali mo le tautotogo, e avea o se tulafono, o ni mea fou tuputupu ae ua fausia i luga o le nodule. A maeʻa ona latou faia ni fugālaau, o le a manaʻomia ona tipi ni fugālaau tuai. O le mea pito sili ona taua i le taumalulu-taumalulu e le o le sasaʻaina o le fatu. O le toe totoina i eleele fou e sili ona lelei i le tautotogo.

TatyanaK
//frauflora.ru/viewtopic.php?style=146&p=48968#p48968
Ou te fiafia i le minisining e toe totoina i tausaga uma. Ma ou te le fiafia i le fafagaina, aua na foliga mai ia te au latou te leʻi fiafia tele i ai - na ia susunuina laulaau o le tasi. O le mea lautele, ou te fafagaina faʻamaʻi vai-mineral fugalaau mo le fuga i sina laʻititi laʻititi nai lo le taʻu.

I le vaevaeina o le mea e faʻaaogaina ai le gaosiga. Ou te le faia lena mea. Toe faʻaleaga. Latou te matua lelei ma faʻateleina vave fuʻa. O le mea moni, e iai ituaiga eseese e pei o Rosy Tiger, mo se faʻataʻitaʻiga, lea e leai se mea e vavae ese ai i le aʻafia. Ae e oo lava iinei o loo i ai se auala e alu ese ai - ia tupu ae ma maua se sosola ese mai le tumutumu o le tino pe a uma le faimalaga. Ona faatalitali ai lea mo le isi, lea e tuai tele ona totoina.

IULAI7
//frauflora.ru/viewtopic.php?style=146&p=297942#p297942
Ole Olga2009, faʻapipiʻi faʻapipiʻi lelei e ala i laasaga poʻo ni mea e faʻasolosolo ai. Mai le totoina e oʻo i le vaʻaiga e tusa ma le 1-2 masina. O nisi shustriki e taumafai e fuga saʻo i totonu o le kiona, e le maua foi.

E pei ona uma ona tusia e Tatomo, o lauʻau e ola i nodules, ae o nei nodules e le tupu. Aisea e le iloa ai lenei mea. E ui lava na ou maua faamatalaga e uiga i mataupu tuufua, ae o le nodule na faaauau pea.

I le taumafanafana sa ou totoina se laupepa o Orange Singer - afa afa (mo le faataitaiga). O le kulenek na tupu lelei, o le tele o tupe siliva e limasefulu kope, ae le manao e tupu aʻe: duma :. I le vaiaso talu ai, tautau i totonu o le pusa i lalo o le moli, o le a matou vaʻai.

Ksenia
//frauflora.ru/viewtopic.php?style=146&p=32073#p32073