Fua o le gaosiga

Tulafono mo togafitiga ma togalaau

I le tele o fugalaau, o le mutia e tele laʻau e faʻapupulaina ai le gauai, se mea e pei o le birch lauulu ma pulumu e lanu samasama pe papaʻe, o nisi taimi o fugalaau piniki. O lenei mutia - Loosestrife. Sa alofa o ia i le tele o tagata fugalaau ma fai togalaau mo a latou tausiga le lelei ma le tele o puaa. E faapena foi Fugalaau Loosestrife teuteu le tele o mea e maua ai le laufanua ma alite slides.

I lenei tusiga o le a tatou talanoa i ai Aso Lootertuputupu ae tulaʻi ma tausi.

Loosestrife Plant

Verbeinik - O se togalaau vao e pei o se vao. Fuga Loosestrife o loʻo i ai i le natura i le tulaga o tausaga taʻitasi, talo ma le telefoni faʻatasi ma laina saʻo pe fetolofi.

O Verbeinik na maua lona igoa ona o le tutusa o le foliga o laulaau ma lau laugutu, ma i le gagana Eleni o le igoa o le laulau e pei o se lysimachia. Ua maua e Verbeinik lona faʻamatalaga i le gagana Eleni anamua, lea, e tusa ai ma le tala, na maua e le taʻitaʻio Lysimah. I le taimi nei o loʻo sili atu ma le 110 ituaiga o lenei laau. E masani ona faʻaaogaina i Europa, ma e sili atu ma le 70 ituaiga e tutupu i Saina. O Verbeinik e mafai ona tutupu ae i luga ma maualuga i luga o le eleele, lea e mafai ai ona faʻaaogaina foi e pei o se fua tele.

O le kamela o se aiga o ia laau e pei o le cyclamen, susu susu, primrose, ma le ambilanthus.

E te iloa? O tea loosestrife e mafai ona fofo ai faafitauli gastrointestinal.

E le gata i lea, o le lauti o se mea manaia lelei ma le manaia suamalie. O le verbeinik e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu, ona o loʻo i ai le tele o mea aoga:

  • hyperin;
  • sosolo;
  • phenol carboxylic acid;
  • vailaau numera;
  • siliki;
  • Saponins;
  • tannins.

O se tasi o ituaiga e sili ona lauiloa o tagata taʻavale i totonu o tatou latitudes o le manuki pusipoʻo laʻau laʻau. Fiafia ituaiga - Aurea ma Goldilocks.

Monstratin swirler (Lysimachia nummularia) o se mea taatele i Europa, Iapani ma Amerika i Matu, lea e tupu tele i tafatafa o vai vai, tafaoga ma vaitafe. O lenei moega o le rooker e aofia ai meaola fetolofi, o loo i ai se pepelo e oo atu i le 30 cm, o se laupepa foliga. O le taimi o lona totogo e faalagolago i le malamalama. I nofoaga la, o le amataga o Me - amataga o Iuni. Faʻaaogā le meli i faʻasologa o ampellate.

Le filifiliga o se nofoaga e faʻataʻalo ai le fagu

O le mutia, e ui lava e le aoga i le nofoaga e tulaueleele ai, ae le faʻamavae e tatau ona gauai i ai tulaʻi ma tausi. E tatau ona malulu pe vaeluaina, ae mafai foi ona susulu. Loosestrife purple lagona lelei i luga o ia nofoaga. Ae o le pusi o le a ola i ni nofoaga malulu.

E taua! O le solofanua a Monstratuer e tupu malosi. Ina ia faatapulaaina lona tuputupu ae, ia faʻaaoga soʻo se pusa: se pakete poʻo se puipui e faia i le metala, palasitika poʻo le sima.

Manaomia o le eleele

O le a lagona e le tagata faigaluega le lelei i le susu, eleele mama. O le totōina ma le tausia o le leoleo tausi e tutusa lava ma isi ituaiga.

E le talafeagai ia palapala eleele poo palapala ile palapala le lelei. O le mea lea, e tatau ona e faaopoopo ni iliili i luga o le palapala. Ua totoina loosestrife i le eleele ua saunia. Muamua faʻasuina i le humus poʻo le faapalaga. Pe a totoina le verbeynika faʻaaoga le faasologa tutusa o gaioiga e pei o le totoina o isi laau totō. Tuu le aʻa i totonu o le lua poʻo le toso i lalo o le pu, fafasi i le eleele, salu le palapala ile liʻo. Lafoaʻi ma sasaa le eleele. O le mamao i le va o vao verbeynika e tatau ona tusa ma le 50 cm.

E te iloa? E tele ituaiga o tagata suʻega e ola saʻo i le vai i le loloto 10 cm.

Tuputupu ae ma le fausiaina o Verbaynika

O se tulaga iloga o lenei laau e faapea o aterauchas uma e tuʻuina atu i le lelei o le toe gaosia ma latou tutupu aʻe i se taimi puupuu. Fautuaina 2-3 tausaga uma togi. I le faʻatinoga, ia faʻaaoga metotia nei o le totoina o laau:

  • aʻa vae;
  • suluina;
  • e ala i fatu.

E taua! I le taimi o le gaosiga i le tagata faigaluega e le tatau ona avea ma ni taʻaʻaiti laiti.

Faʻatoʻaina o laʻau mai fatu

Loosestrife tuputupu ae mai fatu o se faagasologa faigata tele. Ae afai e te filifili pea i lenei mea, ona tatau lea ona e amanaʻiaina ni nai fautuaga aoga. Muamua, ao le i lūlūina fatu, e tatau ona faʻamalosi pe faʻamautu. Mo lenei faiga, e tatau ona e tuʻuina fatu mo le 2 masina i le pusaaisa ile vaega o fualaau faisua. E sili atu le faia o lenei mea i le faaiuga o Me poʻo le amataga o Iuni. E leai se mea e manaʻomia e faʻamalosi ai fatu aʻo leʻi totoina le autumn, o le a faʻamaʻaʻaina i le eleele, ma i le tautotogo o le ae vaʻai i tupuga i ni vaega laiti.

Ae e mafai ona e luluina fatu ma fualaau. Mo lenei mea, o fatu ua sosolo ua lūlūina ile luga o le masini susu. E faia i le oneone ma le paʻu i le ratio 1: 1. A uma ona lūlūina fatu, ufiufi i le tioata poʻo le ata tifaga, e faia ai se fale-mumu. O le vevela e tatau ona teuina i totonu o le +15 ºC i se potu susulu. A maeʻa vaiaso e lua, o le a aliaʻe pine muamua. A oʻo ina sili atu le malolosi o laau laiti, matou te tosoina ni fatu laau i ni atigipusa eseese (ipu poo pusa). Ma i le masina o Iuni, a maeʻa, matou te vaʻaia fanua. O le mamao i le va o laau toto e tatau ona tusa ma le afa mita.

E te iloa? O laau totő na e tupu mai i le fatu, o le a totogo i le 3-4 tausaga.

Auala e gaosia ai fua

O le tele o ituaiga o rookeller, e aofia ai le monkeratinum, e faʻateleina i le vaevaeina o vao ma tipi.

I le amataga o le tautotogo po o le tautotogo i le taimi o le toe totoina o vao o se laau, e mafai ona e toe gaosia lou vavalalata i le vaevaeina o le vao. A eli se vao, vavae ese tamaiti. Ave le togavao ma ia vaevaeina i ni vaega, ae ia faia i se auala e tofu ai vaega taitasi ma aʻa ma totogo. O lenei ua tumau pea ona toto le laau atoa. Tausiga mo fuʻa, e pei o se tagata matua. E totoina i lenei auala o le a totogo laau i le tausaga a sau.

Ae o le tele lava o taimi, ua tupu mai le kolone mai le vaetogo, tipi. Mo lenei mea, o le vavaeina o se umi o le 10-20 cm ua filifilia. O le faʻamaʻiina o loʻo faia i le tautoulu, pe a vavae le tipi, pe i le tautotogo. O mea filifilia ua togiina i totonu o se ipu vai seia oʻo ina mauaʻa. O seleni ma aʻafiaga ua totoina i totonu o le palapala matala, faʻamamaina muamua. Ma aua nei galo e uiga i le nofoaga malulu i luga o le saite.

E te iloa? O vao loosestrife, lea ua totōina i le tautoulu, o le isi tausaga o le a fiafia ia te oe i fugalaau fugalaau.

Auala e tausi lelei ai le tagata faigaluega

O nisi ituaiga o meaola faalafua po o faamai i totonu o le ate e le o matauina. O se togafitiga faʻamaʻi. Afai oi ai se mea sese i le pili o le pene, o le ae matauina. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le laʻau o le a 'aina i luga o le mata, e foliga mai o se vevela. Aoina pusi i afiafi, ao latou gaioiga i le pogisa.

Loosestrife mafai ona osofaia aphid. E mafai ona e faʻaumatiaina i le fesoasoani a Biotlin poʻo Antytl. E le talafeagai le ufiufi o se fugalaau mo le taumalulu. I le eleele ao le i amataina le taumalulu, latou te faaopoopoina sina humus laitiiti, faʻataʻamilo i le vao.

Faʻasaʻo le ala

E tatau ona ave le tausiga pe a faʻafefe le mutia o tagata tau. O le laau lava ia e tupu i luga o eleele susu, ma o le suavai faaopoopo e mafai ona faaleagaina ai. Afai e leʻi timu mo se taimi umi lava, ona manaʻomia lea o le faʻavainuina faaopoopo.

Loosestrife Trimming

Vaitaimi, e tatau ona teuteuina le laau. O le faʻatinoga o le tipiina o le vao o le Loosestrife e faʻatinoina pe a uma ona tupu aʻe ma mo le taumalulu. I le tulaga muamua, o le laau o le laau ua tipi i le pito i lalo, faʻamamaina le aprinch mai lala matutu. I le taumalulu, ua vavae ese le laau i le aʻa.

Fertilizer ma laau toto

E le manaʻomia e Verbeinik le faʻamaina poʻo le faʻasusu, pe afai o tulaga uma e faatatau i le totoina ma le tausiga e feiloai. Peitai e tupu mai le laau e le o se eleele lelei tele, ona tatau ai lea ona faʻaopoopo nisi faʻasamaʻi i lea eleele. E manaʻomia mai le tautotogo o le tautotogo i le ogatotonu o le taumafanafana. E le faʻapitoa i le tausiga o le laau, o le ata tusi pe ae mulimuli i fautuaga faigofie o le a fiafia ia oe i ona fua i luga o le saite. Tutu tupua ma fiafia i le matagofie.