Fua o le gaosiga

Faʻafeiloaʻiga o fualaʻau mai le taimi ua tuanai o le Lalolagi - Salvinia e feʻaʻei ai

Faatasi ai ma le anoanoai o sui o le malo laau, o loo i ai i latou o latou tupuaga e mafua mai i le vaitaimi o le atinae o vaomatua o vaomatua o le Paleozoic.

I le salalau i le vai vevela vevela, na avea ai i latou ma faavae faavae o le fausia o eleele, ma saunia ai tuutuuga mo laau toto.

Faatasi ai ma i latou o toega o se salvinia tele.

Aiseā e aʻafia ai ni meaʻai e sili atu ona maualuga?

O le i ai o eseesega i le faʻaogaina o meaʻai (faʻalelei o le vao, fugalaau ma ituaiga o laau) ma nofoaga masani (vaomatua, tino vai), uma paportnikovye ua paʻu, lea e matutua ai alii ma tamaitai gametophytes.

O loʻo faʻapipiʻi tuusao i luga o le tino o le laau - 'ie, lau, ma aoina i vaega - sorus. O le faʻavaeina o foliga o le sorinas ma le suamalie i salvines ua faʻavasegaina e pei o le bisexual, o laʻau maualuluga maualuga.

Faʻatasi ai ma le faʻamatalaga faasaienisi, o le uiga masani o ferns e aunoa ma le faʻaaogaina na maua ai lona igoa e faʻaaloalo ai le saienitisi Florentine ma le meaola o le Enlightenment - Antonio Salvini.

I le taimi nei o loʻo faʻapipiʻiina le vasega 10 ituaiga o laau, aemaise lava o loʻo nonofo i vaomatua timuga timuga o Amerika, Aferika, ma Eurasia.

Naʻo le tasi oi latou - "Salvinia natans" - Salvinia floating i luga o le talafatai o le Black Sea ma Sasaʻe Sasae.

Ae o le uluai laau i ona laau vegetative E salalau solo i le gaosiga o le aquarium ma le mamanu o le laufanua.

I aso nei e tele naua fuga laau, ma o lo latou maualuga e taufaasese pe a faatusatusa i tuaa anamua - e le silia le 15 mita. I luga o le tipi, o le ogalaau o sea "laau" e leai ni mama, ma o le epiphytic ferns e faʻalelei i lona pito i fafo. O le mea lea, e oo lava i le oti, o le laau e tumau pea o se lagolago mo ona tagatasi laiti.

Meaola

I le avea ai ma se fanua fefete, na manuia ai salvinia i vaituloto vai fou o le fusipaʻu ma na mafai foi ona pulea fatuina ni faafitauli patino mo le fafagaina o iʻa ma le felauaiga e ala i le polokaina o alalaupapa vavalalata ma se paʻu tele o le 25 cm le mafiafia.

O laau totō uma o lenei ituaiga o meaola ua faʻaalia e:

  • le i ai o ituaiga e lua - laʻau ma lalo o le vai; lalo o le eleele, faia o galuega a aʻa, fafagaina le laau ma teuina meaʻai;
  • leai ni aʻa;
  • o le autu o le olaga, o le faʻavaeina o le pa;
  • equatorial gametophyte ma le opolopolopolo;
  • o le i ai o se okeni e faʻamautuina - keel (lalo ifo o le suavai).
  • Tausaga o le soifuaga o le tele-tausaga, o le tuusaunoaga- "Salvinia natans" (Salvinia floating), o le olaga faataamilosaga e faafou i tausaga uma.

Faʻalagolago i foliga ma le tele o laʻau, keel, o le atunuu e afua mai, manaʻoga i le vevela ma le lelei o le siosiomaga, o meaola nei o lenei fern ua iloga:

Faʻasao

Tagata e nonofo i vaega laiti ma le eleele lelei o Eurasia. Faʻatupulaia atoa i le t = vai mai le 23 ° C ma le pH 6-7.5; e lua ituaiga lau (mai le 0.5 i le 2.0 cm). O le pito i luga e lanumeamata, o mea pito i lalo e enaena, ma o latou lauulu e fesoasoani e faatumauina ai le faʻamalosi. O le keel e faia i le ogatotonu, ma liliu atu i se paʻu. O le tulaga ese o le iʻuga o le vavao o vegetative o loʻo mate laau ma o loʻo tutupu mai laau fou mai le spores.

Faʻasologa o ata Lologa:

Lue

Homeland: O vailaʻau o Aferika ma Amerika i Saute, o le nofoaga masani o se vai feaveai mai le 25 ° C i le pH 6-7.5. E i ai lau laʻau mai le 2 i le 5 cm, o le pito o le laʻau e faʻatūina, o le pito i luga o le laulaau e ufiufi i le papilla ma le lauulu. Ua maeʻaeʻa lelei, tuʻuina atu le teteʻe i le laau. Āiga - vevela i luga o le lala uamea. Tupu faʻatasi lauulu e afaina ai foliga maoti o laulaau.

Ata faʻapitoa ata Ata:

Klobuchkovaya

O le eria o le tupuaga o Asia i Saute. Tulaga o le siosiomaga - tmo vai mai le 20 i le 30®С, pH5-8. O laulaau e manifinifi, foliga faʻafoe, fai se vao e oo i le 2 cm le maualuga. Ua tuʻuina atu e Hairs le leai o se vailaʻau.

Mai le lafu o le ea e lanu ai ario. Ua lelei ona fausia le keel, ua maua ai le mausali i le laau. Vaega - o le pito i luga o le ie ua ufiufi i le papilla ma lauulu. E faʻamamaina ai le vai, o loʻo ola ai pea.

Faʻasologa o ata Klobuchkovaya:

Sulu

Homeland: tropics ma subtropics o Amerika ma Eurasia. Maota - tmo vai mai le 20 i le 30 ™, pH 6-7.5. O laʻau o ni foliga faʻaofuofu, o lauulu e tuʻuina atu le le osofia. Mai faʻamatalaga o le ea - siliva. O le keel e faia i le ogatotonu, ma liliu atu i se paʻu. E seasea mauaina i le natura.

Faʻapitoa o ata Spruce:

Maualuga (faʻaloloa)

Homeland: Southeast Asia. Faʻaalia pe a t / vai mai le 20 i le 30 ™, pH 6-7.5.
O laʻau laʻau e foliga mai i le fatu ma paleni i le apex, 2.5-4.5 cm le umi, e 4 taimi le lautele. Maʻi 0,5sm. Lalo, lalo ifo o le palapala i le 20cm. Kiel malosi, fuga. E sili ona teuteu.

Faʻaavanoa ata pue Oblong:

Laiti laiti

Homeland: Southeast Asia. Faʻatupulaia atoatoa i le t = vai mai le 20 i le 30®С, pH5-8. O laulaau e laiti (e oo i le 0.5 cm), o le malosi, e leai se vai; lalo o le sami - i foliga o ni filo uumi. O le suauʻu e laʻititi laʻititi nai lo isi meaola. Faʻataunuʻu atoa le fuafuaga o le gataifale.

Ata faʻapitoa o ata laiti-faʻafeiloaʻi:

Ruiza

Vaʻavaʻai vaaiga. O le faʻaogaina o le numera o microsola i luga o le megapoza o se uiga lelei, o nisi taimi e tupu ai o se anomaly o le ituaiga.

Ata o faʻasologa o tupe Faʻavae:

Faaaogaina o le fale

I le teritori o se fale tumaoti e mafai ona faatulaga togalaau aina - o se vaʻa faʻasaina ma puipui manino, e maualuga luga aʻe o le eleele.

Lagolago e mafai ona avea ma se fugalaau mo le auala. O Salvinia i totonu o sea faatanoa o le a matua fetaui lava: o le a faia ai se ufiufi mo iʻa ma isi laau mai le susulu o le la.

Le manatu e sili ona le lelei - salvinia feʻaʻei, ae o isi ituaiga meaola e lagona lelei i totonu o le pusa tioata i lalo o aiaiga nei:

  • i taimi uma t @ o le vai i le laina ua fautuaina (mai le 20 i le 30 ™С) faatasi ai ma se eseesega i le siosiomaga o le -5◦US;
  • vailaʻau faʻasolosolo: eleʻele - pH5-8; malosi -HH 4-15 @;
  • lava le malamalama (1-3 W / lita), aemaise lava i le vaitau o le tuputupu aʻe (tautotogo-taumafanafana) e faʻaaoga ai le faʻaogaina o fulufulu poʻo le toto;
  • faigofie le fegasoloai o vai;
  • le masani o le malulu o le ea (fuafuaina e le fua o le vaega o le pusa tioata i le vaega o le potu, lea e le sili atu i le 2%);
  • leai se totogi i luga;
  • faʻafouina masani o vai i totonu o le pusa tioata (vaiaso - e oo i le kuata o le volume).

E le tatau ona ufiufi se pusa tioata ma salvines i le tioata, lea e mafai ona maua ai le condensate le manaʻomia. O le faʻaleleia o le eleele e puipuia ai le vai o loʻo faʻaogaina ai le vai mai le faʻafefe tele o le susu.

Tofiga

Salvinia e toe tutusa lava le na o auala e lua:

Feeseeseaiga

I le faagasologa o le felafolafoaʻiga, a oʻo i le taimi o le tautoulu, e paʻu ai i le mafiafia ona o le taumalulu, ma i le tautotogo, male male fafine gametophytes ua vaʻaia, feʻaʻei solo, ma o se taunuuga o le fomaʻi faʻasolosolo fou.

Vegetative

Faʻaaogaina fua avanoa i le tausaga atoa. O lona algorithm e aofia ai i le fafaguina o tumutumu nodular i le vavae ese o se vaega o se laau mai lona matua matua.

I lalo o le natura masani, o se mea e fesoasoani i le toe totoina o laau o fugafulafu atonu o le gaoioi o manulele po o vaa i tafatafa o se vaituloto: i luga o le gaioiga, latou te lafoaʻia vaega o laau, ma faia ai mea e manaomia mo le tuputupu ae o mea fou.

Le taua o laau toto mo le ola faanatura

Salvinia e pei o le fugalaau aquarium

  • faʻafefe vai ma faamamaina mai palapala ma metala mamafa;
  • faia ai se malutaga mo iʻa fry;
  • maua ai le malulu puipuia mo tagata o loʻo nonofo i le pusa tioata;
  • tautua o se nofoaga o le "malolo" mo amphibians (tritons);

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

  • faaleleia atili le matagofie o vaituloto;
  • siitia le faʻamamaina o le vai i vaituloto papaʻe ma vaituloto;
  • lelei teuteu le talafatai o le faatanoa.

Faaiuga

O le tuputupu aʻe malosi o lenei ituaiga laau, faʻamalosia le ola o vaʻa na o le vevela vevela.

I totonu o pesini teuteu, o le salvinia lava ia e ono mafatia mai se pitonuʻu ma faʻapipiʻi fou le mafiafia poʻo le iliili i le pito i lalo: latou te faʻatuputeleina le tuufaatasiga o le alkaline composition.

O le faʻaogaina o le meaola faʻafefeteina o se mea manaia tele mo le faʻatulagaina o se vai inu po o se vaituloto, ae o se mea manaia foi mo le matauina e fanau, aua o lona olaga atoa e mafai ona maua i se vaaiga vaaia.

O isi mea e aofia ai: Pelley, Pteris, Cirtomium, Asicknium, Adiantum, Davallia, Blehnum, Nephrolepis, Polypodium, Platicerium, Uzhnik ma Grozdnik.