Laʻau

Faʻataʻitaʻiga faʻamaoni - o se teuteuga matagofie o le taina laau

O Vaisi foi o se laau faʻamauta ma matagofie i laʻau paʻu ma fugalaau sinasina. O lenei malolo mai Mekisiko ma Pasila e leʻi tele ni mea na tutupu i totonu o la tatou latitudes. I le vaʻaia muamua o lenei mea e le lelei, o le awitchingching, le tele o miti o le mauaina. O le faapipiiina o ogalaau o le a sili ona manaia i fugalaau fugalaau poʻo ni mea faʻaputu, i totonu o laufanua mafanafana e mafai ona e teuteuina ai se vaega o le mutia ma le piapi.

Faamatalaga ma uiga

Vaʻavai foi o se mea e maua mai i le eleele, o loʻo fetolofi i le lanu mumu. Faʻatasi ma le aiga o Gesneriev ma e sili ona fiafia i vaomatua o togavao i Saute Amerika. I se taimi puupuu e mafai ai ona fausia se kapeta faifai pea kapeta. E televave le ola o Wasa, faatasi ai ma le fesoasoani lea e salalau atu i le teritori lata ane. I lalo o tulaga masani, o le umi o le musika e mafai ona oʻo i le 2 m.







O Vaisi foi o se laau laʻau faʻamaina ma lau lanu lanumeamata. E i ai ituaiga eseese ma moli ma lanu lanumeamata uliuli. O vevela vevela ma se tele o villi puupuu e mafai ona iloa i le pito i luga o le laupepa. I luga o le uʻu i se mamao e 5-15 cm mai le tasi ma le isi, o laʻau faʻamau o laulaʻau e iʻu i le 15 cm le umi.

Vaʻavaʻai faʻavasegaina fugalaau o loʻo faʻapipiʻiina ma se fusi faʻalanu. Valivali e masani lava o le kiona-paʻepaʻe poʻo le lanu mumu. O le umi o le pipili e mai le 3-6 cm, o le lanu lautele e lautele le 2-5 cm.

Ituaiga o Alsobia

I le tele o le va, e na o ni nai ituaiga o meaola e iloga, e talafeagai lelei mo le galue i le aganuu.

Alsobia Carnation (dianthiflora). O lenei ituaiga faʻataʻitaʻiga e sili ona salalau. E iloagofie e pupu pupuu ma laʻau laititi. O le umi o le terry ma lau pupuʻu laʻau e 2-3 cm. O Rosettes o laʻau e lapotopoto foliga ma e na o le 4-6 cm le lautele. O laumei e manifinifi, ae e pala, e fai lanu enaena. O fugalaau sinasina-paʻepaʻe ua faia i le tele o fuainumera, ae o le fugalaau o mea taʻitasi na o ni nai aso. O pito o petals o loʻo vaneina, ma le vali faʻamalosi.

Faʻavasegaina Ava

Faʻapitoa punctate (punctate). O se mea faʻapitoa faʻamalosi ma se malosi e masani ona saʻo. O ata e foliga mai e mamao tele. O fusi sikola e fesuiaʻi ma tautau saoloto. Flat, o lau oval e i ai le pito i luga ma le tele o vaitusi. O le laulau lanu meamata o le lanumeamata lanumeamata ma le laʻau mumu paʻepaʻe. O le taʻi tolu o le taamilosaga e 8-10 cm. O fuālaʻau poʻo lanu lanumeamata o loʻo i luga o pedicels laiti i totonu o laʻau. E i ai o latou pito faʻasusu ma ua ufitia tele i lanu mumu-lanu violē.

Faʻapitoa punctate (punctate)

I le eseesega o le ituaiga, o le au faifaatoʻaga ua fafagaina ituaiga eseese o laau e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga:

Faʻavasegaina foi Iva E i ai lau lanu lanumeamata e tele, e aoina i lapisi i le 10 cm le umi. O fugalaau tetele o loʻo i ai ni paluga o loʻo i ai le lapotopoto e tusa ma le 3 cm. O le lanu o petals ua sinasina, o lanu mumu e mafai ona iloa i le pito i lalo o le gaʻo.

Faʻavasegaina foi Iva

Alsobia San Miguel ese mai le ituaiga muamua o fugalaau ma laʻau tetele. O le fua o laulaau e lanu meamata. I luga o fugalaau paʻepaʻe papaʻe o loʻo i ai ni togitogi laumei susulu.

Alsobia San Miguel

Alsobia Chiapas faia se laau faʻamalama ma lau lanu lanumeamata o se paolo malulu. O pepa laiti e vaʻaia, tusitusi, sina pala. I luga o lanu paʻepaʻe paʻepaʻe lanu paʻepaʻe po o lemoni, e iloa ai togitogi lanu viole.

Alsobia Chiapas

E le gata i lea e iai le lemoni po o fasi paʻu i le pito o le lau. O nisi taimi o fasi pepa e aliali mai i le ogatotonu o lau. O le lanu moli e sili atu ona susulu i le malamalama lelei ma e ono mou ona o le leai o se malamalama.

E le gata i lea

Toe gaosia ma le gafa

E faʻapena foi le faʻapipiʻiina o vaʻai ma fatu laau. E mafai foʻi ona e faʻatauina ni fatu vaʻai i faleoloa faapitoa, ae e tupuga tele ma e manaʻomia le tele o taumafaiga. E sili atu ona faigofie le totoina o se fale fou e ala i le taatia poʻo le faʻasolosolo o mea faʻapitoa. E mafai ona vavaeeseina se tamaʻi talavou ma vave ona eli i totonu o le eleele pe eli, e aunoa ma le vavae ese mai le fale o le tina. O aʻa e faia i nai aso pe vaiaso. Ina ia mafai ona vave alu le faagasologa o le vavalalata, ona faatulaga ai lea o le laufanua mo ia ma le fesoasoani a le tioata po o le ata. A maeʻa le 1.5-2 vaiaso, ona aveeseina lea o le greenhouse ma faʻaaogaina le fale tutoatasi i se nofoaga tumau.

E manaʻomia foʻi le vaʻaia o vaʻaia i taimi taʻitasi. Faia lenei mea i le 2-3 tausaga aʻo tuputupu ae le rhizome. O le mea e sili ona lelei mo le totoina o se paluga o oneone, perlite, moss-sphagnum, vermiculite. E sili atu le filifilia o ipu lapoʻa ma lautele, e pei o le aʻa o le tino e le lelei. O se alavai faʻapitoa e tatau ona taatia i le pito i lalo, lea e faʻamautinoa ai le tafe o le tele o le vai ina ia le pala ai aʻa.

Tausiga o togalaau

O le tausiga o aiga mo le vavalalata e le manaʻomia ai se taumafaiga tele. Ua lava le filifilia o le nofoaga sili ona lelei mo lenei fale, ma o le a fiafia ai tagata e ona le laufanua matagofie ma fugalaau matagofie. O le laau e fiafia i se aofaiga tele o moli moli mo le 12 itula i aso uma. E sili le tuʻu i luga o le windowsill mai sisifo poʻo sasaʻe. E mafai ona tuʻu le tumau se pulou i le ogatotonu o le potu. I luga o le faamalama i saute, o le a tatau ona saunia se ata ina ia le mu ai laulaau.

O le maualuga o le taumafanafana mo le tuputupu ae o le vavave o le vaeluaga + 18 ... +25 ° C. A oʻo ina faʻafetefu le vevela i le +16 ° C ma le lalo ifo, e faʻatoʻa le atinaʻe ma mafai ona mate le fale. O faʻataʻitaʻiga ma meaʻai e le manaʻomia.

E manaʻomia foi e Norbia le laugatasia, faʻafefe faʻafefe. E le tatau ona faʻamago atoa le eleele, ae le tatau ona faatagaina le vai. E mafai ona e sasaa vai i totonu o le apa ma alu mo le 15-20 minute, ona ave lea o le mea e sili atu. O le ea malulu e le o se faafitauli mo le laau; e le manaʻomia se faʻaleleia atili.

I luga o le lalaga pito i luga e faalua i le masina, e mafai ona e faia se faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa mo le totoina o vaomatua i totonu. E taua le aua le sili atu i le metotia. Afai e leai se faʻamaʻi e matauina, ua lava lea e faʻaopopo ai le afa o fualaau o le faʻamaʻi. I le taimi o le malolo, o le fafagaina ua taofia.

E mafai foi e Norbia ona teuteu le teuteu lelei. O lenei faiga ua fautuaina mo le fausia o se togavao matagofie. Faatasi ai ma le fesoasoani o le teuteuina, fuga ma le lalagaina o tipu, o laʻei matagofie. Ona sosoo ai lea ma le ata i le ata ma le olaga moni o le a foliga sili atu ona tamalii.

O aʻafiaga ono tutupu

E toetoe lava a le popole popole ile vavalaʻau ma faʻamaʻi. I se tulaga e le masani ai, o le apogaleveleve mite, aphid, scutellum poʻo le nematode e ono aliali mai. I le uluaʻi faailoga o parasite, e tatau ona faʻatinoina togafitiga faʻamaʻi ma aveeseina pana ua aʻafia. A maea le 1-2 vaiaso, ona toe faia lea o togafitiga.

O foliga vaaia o le pogisa i luga o laulaʻau e mafai ona taʻu mai ai le tele o le faʻafefe ma le vai o loʻo paʻu i luga o laupepa. O le tataina poʻo le faʻamagoina o pito o le laʻau o loʻo taʻu mai ai le le lava o le susu ma le manava.

Faaaoga

E sili atu foi le vavalalata a Norbia i le taina o laau ma ampel. E mafai e ia ona teuteu se faletalimalo poʻo se teuga. I le taimi malulu, o pusa ma laau e aumai i totonu o se potu vevela. O le faʻapipiʻiina o fugalaau e foliga mai e sili ona malu ma matagofie. E mafai ona e faia ni fatuga ma ni lanu susulu.