Fua o le gaosiga

O le eseesega o ituaiga o mea e paʻu ma laupepa lapoa lapoa - "Belize"

O lenei vine (cultivar) fesuiaiga o mea na maua e ala i le fesuisuiai masani i tulaga o le kiona.

Faʻeseʻesea le ficus "Peleni" le i ai o le piniki ma le lanu violē-lanu lanu.

Pepa laupepa o lenei vaega tele: e oo atu i le 23 cm le umi ma le 13 le lautele, faapipiiina i le faavae, mafolafola, faasino i le pito.


E teuteuina i fasipolo matagofie o le lanu meamata, lanumeamata lanumeamata, laulaila moli ma lanu piniki māmā.

O le ogatotonu tutotonu o loʻo faʻaalia i itu uma o le laʻau, o lona lanu violē-lanu piniki.

E matua teuteu le laau ma matua faigata tele i tulaga o le taofia.

Tausiga ile

Malamalama

E pei o fesuiaiga eseese, e puipui ai le susulu ma le eseese o lanu, o lenei ituaiga ficus e manaʻomia ai le malamalama susulu.

O le sili o le a sili atu le faʻamalamalamaina o loʻo tuʻuina mai e pupuni e feagai ma saute, saute sasaʻe poʻo saute sisifo.

O togalaau e aoga "malologa o le tau mafanafana" i totonu o le paka o le ea poʻo le itumalo faʻatasi ai ma le puipuia puipuiga mai le aoauli.

Lulu

O le vevela sili ona vevela - mai 20 i le 25 tikeri; tau malulu e le tatau ona itiiti ifo i le 15 tikeri

FUAFUAGA: O faʻataʻitaʻiga, fola malulu ma sulu malulu malulu e faʻasalaina.

Eleele

O le pito sili ona lelei o le eleele e tatau ona avea ma mea matagofie pe le faaituau, e matua mataga ma lelei.

E mafai ona e faʻaaogaina le eleele faʻapipiʻi mo fusi, pe faʻafefiloi ni vaega se lua o sodoma ma eleele lauʻeleʻele ma le tasi vaega o le oneone paʻu.

Fautuaga ma lenei tuufaatasiga:

  • laumei, lau, laufanua o le eleele ma le oneone;
  • mea uma i le tutusa o le aofaiga.

Totoina ma totoina

O le pusa mo le tulaueleele e mafai ona avea ma se faatulagaga masani: (laina lautele i le laina mai le kuata i le tolu o le maualuga o le laau), faatasi ai ma se fagu faʻamalosi.

Talu ai o le faʻavaivai o le vai e matua le lelei lava, e sili atu le filifilia o se mea lapoʻa - o se sima e aunoa ma se faʻaauau faifai pea o le susulu.

I le pito i lalo o le fagu e tatau ona i ai se alavai faʻavaivai o tamai pebbles poʻo le uamea lautele. I luga o lea mea, e pei o se alavai faaopoopo, e mafai ona tuʻu le oneone lapoʻa.

I le taimi o le totoina, ao faʻamalieina le eleele, pe a faʻatumu le vavao i le va o aʻa, ia faʻaeteete e le faʻalolotoina le ū o le laau: e tatau ona faʻafefiloi ma le eleele.

Afai e maualuga le laau, e tatau ona e tausia le lagolago mo lona ogalaau.
A uma ona toto fatu laau e tatau ona faasūsūina.

Suiga

O laau talavou e totoina i tausaga taʻitasi.ma o le matua ua faʻataʻitaʻiina i le tasi taimi i nai tausaga uma, faʻatasi ai ma se faailoilo mo le gaosiga o le lalagaina atoa o se vaega eleele ma aʻa.

O vailaau vavao tetele e le manaomia: mo fualaʻau paʻu talavou, e tatau ona i ai le lapoa o le fagu fou 2cm sili atu muamua, ma mo tagata matutua - e 6 cm.

O laau matutua matutua e le o suia, faatapulaaina i le suia o le pito i luga o le eleele i totonu o le koneteina.

A maeʻa le faʻatau, i soʻo se tulaga, e le vave totoina le laau, tuʻuina atu le taimi (mai le lua vaiaso) i luga o le faʻasalalauga i tulaga fou mo ia.

Motugaafa: Afai o lou "fale fou" ua taunuu i totonu o se kapoti tapuni mo le felauaiga ma i le felauaiga faapitoa o le eleele, e tatau ona e toe totoina i totonu o se pusa talafeagai ma paluga eleele.

Faʻasa

E faʻamama le vai i le taumafanafana, e pei o se tulafono, i aso uma ma, i soo se tulaga, ia le itiiti ifo ma le tasi i aso uma e lua lelei, suavai malu, ae le o le vai malulu, aloese mai le susu o le susu.

Vaitafe o vai e leai ni vai e faʻaputuina i totonu o le pusa, vave faʻafefe.

Taimi masani o le tau malulu - mai vaiaso taʻitasi i le lua taimi i le masina: o le mālūlūina o le taumalulu, o le itiiti ifo o le faʻafeinu.

Faʻamamaga o le ea

E taua le faatumauina o le maualuga o le maualuga o le suamalie, e tutusa lelei ma tulaga o le kolivala na faʻaalia mai ai lenei faatoaga.

E taua: I le tau mafanafana, o le faʻaleleia i aso uma i vai mama i le vevela o le potu e faʻatagaina.

I le taumalulu, faʻapipiʻi le itiiti ifo, o le maualalo o le vevela o le vevela.

Laʻei pito sili

Mai le tautotogo i le tautoulu, mai le lua i le fa taimi i le masina, o le faʻamafanafanaina e faia faʻatasi ma minerale ma mea faʻalapotopotoga, aʻo faʻamautinoaina le maualuga o le 'elemene.

Afai e mafanafana le taumalulu, o le fafagaina e le taofia. Faʻamalie ma malamalama lelei i le taumalulu latou te fafagaina le tele o taimi.

Tuputupu ae ma teuteu

O le fufuluina o fuʻa ua teuteu i le taumalulu po o le amataga o le tautotogo. Aveese mago e pei foi o laʻau ua faaleagaina.

Ata

I le ata o le "Belize":

Tofiga

TATAU: Ficus "Belize" ua faʻasalalau na o vegetatively, ona o lenei auala e puipuia ai le lanu o laulaau.

Faʻaleleia e tipi

Faʻaaogā le tautotogo ma le taumafanafana: afifi umi 10-15cm, faʻapea foʻi ma le tele o lau.

Ua aveeseina laulaau pito i lalo, ma o isi o loʻo afifiina i totonu o se vaʻa e le lava tele ma faʻapipiʻi i lenei setete ina ia faʻaitiitia ai le faʻaleleia i luga ole laulau.

O togalaau e totōina e totōina i le palapala o le tutusa o le perlite, poʻo le oneone ma le peat, e ufiufi i paʻu palasitika.

Motugaafa: Faʻaoʻo i le vevela 22-24 tikeriea ma susu.

A maeʻa le faʻavaeina o aʻa ma le tulaʻi mai o ni vaovao fou (tusa o le masina, o nisi taimi e sili atu) o le tipi o loʻo nonofo i ni pusa eseese faʻatasi ma le faʻapalapala masani o le eleele mo fusi.

Faʻaleleia e ala ile laulau

A o lei amataina le vaitau o le tuputupu ae, i le faaiuga o le taumalulu, i luga o se miti lanu po o se fuʻa toto atoa latou te faia ai se afifi, afifi lenei vaega ma se sphagnum susu, ufiufi ai i se palasitika ma toe faaleleia.

O Moss e tatau ona susu pea.

I le masina, o se tulafono, o aʻa e tupu mai i sphagnum e aliali mai.
Ona, vavaeese lea o le pito i luga o le fana, faatasi ai ma le sphagnum ma le aʻafiaga o le aʻa, latou te totoina i totonu o se ulo ma se paluga masani o eleele.

Faailoga o faafitauli

Ficus laʻau lau - O le taunuuga o suiga faifai pea, suiga i le malamalama, ata, ma le fesuiaiga o le vevela ma le vevela.

E tutusa lava le mea e mafai ona matauina i totonu o se fale fou ua faʻatauina o loʻo feagai ma le mafatia ona o se suiga tele i tulaga o le taofia.

Maʻi ma faʻamaʻi

Faʻasalaga le tausigaO le mea muamua lava, o le faʻaleagaina o le vai ma le malulu o le ea, faatasi ai ma le maualalo o le vevela, e oʻo atu ai i le faʻavaivaia o le laau ma lona faʻaleagaina e fungalfections, aemaise lava, le pala.

I lenei tulaga, e te manaʻomia ia faʻamamafa ai le faʻamalosi, faʻaleleia, vevela ma gaioiga faʻasolosolo ma fomaʻi.

Lanu samasama ma nofoaga faʻamago i le ogatotonu - faʻapea foʻi ma le taunuʻuga o faʻamaʻi faʻaleagaina.

O le togafitiga e faia i fuluʻi (pei o le Bordeaux).

Ficus "Peleli" e mafai ona osofaia le mealybug ma le paʻu.

I le avea ai muamua ma fuataga muamua, ia faʻaoga le faʻaaogaina o meaʻai e faʻaaoga ai se fulufulu mamoe ua gaosia i le ava malosi, ae O togafitiga aupito sili ona lelei mo meaola faalafua o le inisetiina o iniseti.

Laʻau faʻapipiʻi "Belize" I totonu o le aganuu, e matua faigata tele lava, ae, e lava le lelei o le vevela, malamalama ma le susu, o le a atiina ae lelei, e lalagaina ni laulaau matagofie, e foliga mai, o le tusiata o le ata, o se tagata e fiafia tele i le lanu lanumumu-lanumoana, galue.

O ituaiga ma ituaiga eseese o paʻu eseese eseese: Tineke, Abidjan, Black Prince, Melanie, Robusta.

Vitio foliga foliga "Belize":