Fua o le gaosiga

E manaomia e le laau le tausiga vavalalata - ficus "Dwarf": o se ata i le fale

O le tele o ficus e osofaʻia i le vaega lenei.

Faʻaalia ma le totoa le faʻatoʻaga laau.

O lona isi igoa o Pumila, o lona uiga "laitiiti".

Mafaufau i uiga masani, aemaise lava le galueaiina o le ficus.

Tatou te aʻoaʻoina e uiga i ana pele, mea le lelei.

Faʻamatalaga

O laufanua i totonu o aiga e mafaufau i Saina, Iapani, Vietnam. Ficus Pumila o se vine umi, fetolofi i luga o le eleele ma se kapeta matagofie. O pepa e pei o se fatu, foliga umi (2-3 cm). Faatasi ai ma le matua, o le tele o laulaau e suia, e toetoe lava 5-7 cm O le igoa faasaienisi o le fugalaau o Ficus pumila. E faatatau i le malo o laau o mulberry, o le ituaiga o Ficus.

E mai i ogalaau matutua o loʻo i ai le paʻu tele, o fua e foliga mai - syconia, foliga paʻu. Laʻau laiti (3 mm le lautele) malamalama lanumeamata.

I le fale, e manaʻo tagata e totō le fale i fugalaau. O le fale lava ia e mafai ai e oe ona faʻapala se pumila ile eleele. I se taimi mulimuli ane, e mafai ona e maua se kapeta mafiafia, lapoa i le 4 sikuea sikuea. mita O le laau o loʻo pipii mau i laau, faʻamau i aʻa malolosi.

Soo se tasi e naunau e galue i totonu o le fale, o le a fesoasoani ia te ia le suesueina o faamatalaga e uiga i le totoina o ituaiga ituaiga e pei o Balsamina, Lirat, Creeping, Retuz, Blunt, Large Leaf, Triangular, Pumila White Sunny, Ali ma le Laititi Laiti.

Tausiga ile

E fiafia tele Dwarf ficus i le tausiga, tausiga lelei.

E faigofie ona ola i le fale. O le vaaiga, o le foliga o le fugalaau e mafai ai e oe ona totoina i totonu o ni ipu faʻalava. Pe a le faʻaaogaina se lagolago, o le a maua e le laau se faʻailoga ampel. Se isi filifiliga - O se mea masani poʻo se fasi fanua.

E faʻalagolago lava i lau fuafuaga mo le faʻatupulaia o mea. Mulimuli i nisi o tulafono taua o loʻo faʻamatalaina i lalo e maua ai le mea e manaʻomia.

Tului O se laau laitiiti e vave ona ola, e avea ma mea teuteu i soo se togalaau, potu. O nei uiga lelei e alofagia e le tele o tagata fugalaau. Ua malosi ona tupu talu mai le 17 senituri.

Ficus alofa, laitiiti, e vave ona ia tuʻuina se isi nofoaga. Toe faʻaleleia e le manaomia. O le fesuiaʻiga e ono mafua ai le leiloa o laulaau. Aua neʻi tuʻu se fugalaau i se ata, se faamalama sill. Pumila laau le alofa. E fautuaina le suʻe vave o le fugalaau i le ipu e te manaʻo ai. E tatau ona fetaui ma le tele o le laau, ia avea ma se mea laitiiti "mo le tuputupu ae".
Afai e le faia lenei mea, e mafai ona mate le fusi. O le puʻeina o laau e feaveaʻi i luga o tuaoi o le setete, faʻatau atu i se mea faapitoa. E leʻi fuafuaina mo le faʻasusuina, e le o iloa le mea na faʻamaʻaina.

Faʻalogo: Suiga o le nofoaga, vevela, siosiomaga - Faʻalavelave mo fugalaau.

Filifili vave le fanua talafeagai mo le laau, o se nofoaga talafeagai. Aua e te toe paʻi atu ia te ia, ia faʻaaoga pea i tulaga fou.

Faʻasa

O le fugalaau fugalaau e fiafia i le susu. O le aʻa o le ficus pumila e le o tausia, e le mafai ona maua vai mai le pito i lalo o le ulo. Mataʻituina le eleele, e tatau ona fai sina sina susu.

Vaega o le fausiaina i vaitau eseese:

  • i le taumalulu. O le taimi malulu o le eleele e tatau ona susu. O le maualalo o le vevela e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le susu, faʻaitiitia le faʻasaina e 30%;
  • tautotogo tautotogo Fugalaau pe a uma le taumalulu e manaʻomia ona toe faʻaleleia. O vaiaso taʻitasi uma e fafaga ai le laau i le vai ma minerale. E mafai ona faʻatauina i soʻo se faleoloa faapitoa;
  • i le tautoulu. O Pumila sa tumu atoatoa i mea e tatau ai, o le maualuga o le susu na tupu i lenei vaitau. E fautuaina ina ia faʻapipiʻi le fale masani pe faʻaitiitia foi.
Motugaafa: Suesue ma le faaeteete le setete o lau "fagafao", vai pe a manaʻomia. O fautuaga o loʻo i luga o le a fesoasoani e fai saʻo.

Malamalama

O se fugalaau itiiti e le gafatia le susulu o le la. O loʻo faʻaalia i se suiga lelei tele o le leai o se malamalama. Toto e mafai ona tupu aʻe i se malamalama faʻasagaui

Lelei mo sasaʻe, sisifo. A o tuputupu ae se fugalaau i luga o le eleele filifili le itu i sautepuipuia mai le matagi. O eseesega eseese e fiafia e sili atu nai lo lanu lanumeamata. Mafaufau i nei uiga pe a filifilia se nofoaga.

E taua! O le le lava o le malamalama e faʻaalia ai le laau e ala ile foliga mai o lau laititi laʻitiiti, o le leai o ni fuā, o le leiloloa o le mamanu i lau.

Lulu

O le tulaga masani o lenei ituaiga laau toto e mafai. i le 18-25 tikeri. O se olaga pupuu o loo faatalitali mo se fugalaau i le 0-8 tikeri, i le noatia ma le fai fuafua i le fafaga.

Vaavaai le faʻamamaina o le ea i le faʻaleleia masani. Aemaise lava, ia gauai atu i le fugalaau i le taimi o le vevela o le taumafanafana. E tatau ona faʻaleleia le faʻamafanafana i le taumalulu pe a maeʻa le ea i le vevela o potu.

Fuga

I le fale e foliga mai e seasea tupu.

E taua: Ia mautinoa ia tausisia le puleaina o le vevela, masani le vai, tausi lelei.

Fugalaau e aliali mai i luga o mea faʻapitoa. Latou te le maua se taua faʻapitoa matagofie.

Faʻavaeina o le Crown

O le peritomeina o le pale e mafai ai ona faia ni ituaiga o foliga, tupua. O le faagasologa e manaʻomia ai nisi sauniuniga, malamalama i le tuputupu ae o fugalaau. Ua amata ona atinaʻe aʻa fou mai fatugaʻo.

Ola vave i luga, latou te taofia le atinaʻeina o fatugala (axillary). I le aveeseina o le pito, e mafai ai e oe ona gaosi laumei taatele. Ua avea le laau ma mea manaia, maua ai se foliga matagofie. E fautuaina fautuaga i le tautotogo.

Faʻalogo! O le taulaina o le taumalulu e lamatia ai le faaleagaina o le fugalaau.

O meaʻai faʻaputu i le pito i luga, ua na o le tipi ese, faʻaaogaina o le laau o meaʻai. A aunoa ma le faʻaaogaina o le metotia faʻafefeteina - teuteu, faʻatonu faʻamau i le itu saʻo, faʻapipiʻi. A maeʻa sina taimi puupuu, ona aveese loa lea o le faʻaoga.

Soo

E fautuaina e faʻatau se faʻafefiloi faapitoa., faʻatau i totonu o le faleoloa, na faʻatulagaina faapitoa mo le fugus. Afai e te le faʻatuatuaina le mea na faʻatauina, fai le palapala ia oe lava.

E aofia ai vaega nei:

  • fanua (lapisi, peʻa, lau);
  • oneone lapoʻa.

E faʻafefiloi meaʻai ile tutusa tutusa.

Suiga

Fugalaau fugalaau fautuaina Suʻe faʻatasi i le tausaga. E tatau ona laʻititi le ipu i le lautele, ae le loloto. O se tagata matua e mafai ona toe totoina. tasi i le 3 tausaga. O le taimi pito sili ona lelei o le tautotogo.

Ata

I le ata e tasi:

Ficus e mafai ona faʻafesoʻotaʻia soʻo se mea i totonu ma aumaia le mafanafana i le siosiomaga o le fale. Faitau e uiga i le totoina o ituaiga eseese o lenei laau: De Dumbbell, Amstel King, Ampelny, Karik, Benedict, Ginseng, Moklame, Eden ma Bengal.

Tofiga

Laʻau - Filifiliga e sili ona lelei. Laʻau laiti e faʻafefiloi i le vai, ma foliga mai o aʻa o le laau na totoina ile eleele. Se isi auala - aʻa, e vavaeeseina i latou mai le fugalaau tina, faʻamalosi i totonu o le palapala, faʻafouina pea lava pea.

Faamanuiaga ma le afaina

I le faaopoopo atu i le matagofie o le fiafia o totonu o le fale e maua ai le okesene, e faʻamaopoopo le microclimate i le potu. O lanu lanumeamata o laʻau e fiafia i mata o le tagata, faagaeetia, fesoasoani e togafitia le atuatuvale. O le fugalaau ei ai ni mea leaga - i le po, e toe faʻasalaina i le ea sina vaega itiiti o le sua susu.

E mafua ai le faʻaleagaina o le paʻu, o le tele o faʻamaʻi o le tino.

FAʻATASI! Tagata matutua, tamaiti e mafatia i le fomaʻi, o isi gasegase o le gasegase e le fautuaina e tausia ituaiga uma o fale i totonu o le fale.

Maʻi ma faʻamaʻi

Fugalaau sili ona fiafia i ai e masani lava ona maua apogaleveleve mite E amata i le laau ona o le vevela vevela, le lava o le susu.E mafai ona e faʻaumatia o ia e ala i le fufuluina o laulaau o le paʻu i totonu o le vai vevela.

E toe faʻafia ona faia le faʻagasologa seia maeʻa manuia le fugalaau. Mealybug faʻaalia laina lanu samasama. Faʻatinoga sauniuniga faapitoa na faʻatauina i se faleoloa fugalaau.

Matulo masani - o se auala e tagofia ai:

  • laʻau pauu ese - lanu lanu, ata tusi;
  • lafoaʻi mago - pa i le susulu o le la;
  • aʻa o aʻa - sili atu le susu.

I le sailia o le mafuaaga o le maʻi o le laau, faʻaaogaina, faia se siosiomaga lelei mo lou olaga. I le suesueina o foliga o le tausia o fale mo se ficus ficus, Faʻaaoga fautuaga aoga, tausia lelei le fugalaau. Pumila - laau faʻamalosi, ficus e aʻafia ai i soʻo se mea e faʻamalosi ai.