Laʻau

Thunbergia totoina vine i totonu o fagu ma totonu o le togalaau

O le silasila a Liana (thunbergia) i tausaga talu ai na amata ona maua ai le lauiloa i le va o faifaatoaga ma fugalaau. O le toʻatele o tagata e fiafia e olaola, faʻalauteleina aganuu i totonu oa latou togalaau ma fale mautotogi. E totōina i latou i ni lauʻeleʻele avanoa, tautau faʻamau ma fugalaau, teuteu puipui ma vela. Talu ai ona o le filifilia o ia laau totino e laiti, e maua mai ai le faʻaleleia faʻafetai i ona foliga susulu ma le masani ai.

Faʻafanua o Tunbergia

O le fugalaau Tunbergia o se sui manino o le aiga o le acanthus. O le vailaau o loʻo i le fale i vaega o loʻo nonofo i Aferika, Asia i Saute ma Madagascar. I le aotelega, e tusa ma le 200 ituaiga o vao e lauiloa. O le laau na maua lona igoa e faʻaaloalogia ai le tagata suʻesuʻe Suetena o Karl Thunberg, o le sa suʻesuʻeina laufanua o Aferika i Saute ma Iapani.

Faʻaleleia i le faʻasologa o laufanua

Uiga ma le faʻamatalaga o le laau

O le thunbergia e mafai ona taʻutaʻu pe taʻitasi. E mafai ona avea ma vine e oʻo i le 10 mita le umi poʻo se vao vao e oʻo i le 8 mita le maualuga. O laulaau ei ai le palae susu, o loʻo faʻamalosi ma le fatu. O le totogo e oʻo atu i le lautele o le 4 cm, foliga faʻafoe.

Faamatalaga faaopoopo! Faafetai i le autu pogisa i Europa, o le fugalaau e taua o Black Suzanne.

Faʻavasegaina o Tunbergia

O ituaiga ituaiga uma o laau toto e vaevaeina i ni vaega.

Thunbergia winged (Thunbergia alata)

Azarina - tausiga ma le totoina o vaʻa

Sui Aferika o le aiga e iai ni togitogi puupuu. O fugalaau atonu e sinasina ma se lanu mumu i le ogatotonu poo le moli ma se lanu violē. O laulaau e fetogi, maualuluga lalo.

Thunbergia grandiflora (Thunbergia grandiflora)

Fugalaau fugalaau ma lau laʻau tele. O pulumu e lanumoana ma se paʻepaʻe paʻepaʻe, faʻaputu i ni mea laiti laiti.

Thunbergia fragrant (Thunbergia fragrans)

O se togalaau vao e masani ai i Ausetalia ma Asia i Saute. Liana e mafai ona ola e oʻo i le 6 mita le umi. O lau laʻau e pei o le fala o loʻo i ai se mea faʻapitoa. Paʻu paepae e oʻo i le 5 cm le lautele ma ola taʻitasi.

Thunbergia Battiscombe (Thunbergia battiscombei)

O le fugalaau e tele laulaau, o le vine vine. Laʻau lanumoana e ola i luga o se togavao taʻitasi.

Fiafia! O le thunbergia e mafai ona fuga i se tasi pe i ni mea e le lelei ma e toetoe o soʻo se paolo: paʻepaʻe, lanu moana, lanu viole, moli, lanumoana.

Eseesega i le tele o manaoga i totonu o faifaatoaga

Freesia fugalaau - tuputupu ae ma togalaau

O le faʻatauina o le Tunbergia o loʻo faia i le fale, e tele ituaiga o mea masani.

Black eyeshadow suzanne

O le televave o ituaiga laau toto e masani ona lauiloa ona o le tele ma le malosi o le fugalaau. O le taamilosaga e samasama ma le ogatotonu uliuli. Suzanne e mafai ona tupu uma i totonu o le togalaau ma i totonu o le fagu o se fale fale.

Le lanu uliuli Suzanne e lauiloa i tagata fai togalaau

Suzy Series

O sui o lenei faasologa e mafai ona ausia se maualuga e oo atu i le 2 mita ma e ese mai le tasi i le isi i le lanu o le tumutumu. E mafai ona moli, samasama, paepae, mumu.

Gregor

E mafai ona ola e tusa ma le 3 mita le maualuga. Pe a tupu aʻe i le togalaau o se faʻalauiloa. O laʻau e ese mai pe o le fatu. O lanu e moli i lanu.

Faʻalogo lelei! O Gregor e faʻaalia i le maualuga o le malosi o le kiona pe a faʻatusatusa ma isi sui o le ituaiga. E lelei lona lagona i le vevela e oo i le -5 ℃.

I le faʻaopoopoga i ituaiga o loʻo tuʻuina mai, o le tunbergia nei e lauiloa i le au faifaatoaga:

  • Minstrel;
  • Aferika Afiafi;
  • Sunny Lemon Star;
  • Superstar Orange;
  • Thunbergia Erect Bicolor.

Fatuina e ala i le totoina

O le saunia o fatu mo laau toto e manaʻomia i le faaiuga o le taumalulu. Le mea sili ona lelei ia Fepuari. E mafai ona e toto fatu mai le amataga o Mati ia Me. Ae mulimuli ane ua totoina i latou, o le a sili atu le paʻu o le togavao.

Fuchsia faʻatoʻaga ma tausi i totonu o le togalaau, i luga o le eleele

O le totoina o meafaitino e masani ona togafitia i meaola e tuputupu aʻe. O le totoina o fatu e sili ona lelei i totonu o se solo pepa ua tuu i totonu o le vai. Seia oʻo i aʻa, e tuʻuina totō i totonu o se pusa faʻatasi ma se ufi malu. O se paluga faapitoa ua saunia mo fatu. E aofia ai le humus, laʻau vaivai ma le oneone.

Faamatalaga faaopoopo! O le vevela i totonu o le potu e tausia e le itiiti ifo nai lo +20 ℃ ina ia fuga fatu.

I le taimi atoa o le germination, e manaomia e togalaau le tausiga lelei. E masani ona faasūsūina, ma, pe a manaʻomia, fafaga. E taua le aua le faʻaaogaina i fomaʻi, aua e mafai ona aʻafia ai le fugalaau. Ina ia totogo lelei, ia fai se togi. Faʻamalo le tupu aʻe o taamilo i luga ona o le faapipiiina o pito i luga.

Sa totō Thunbergia i fualaau

O vaega o le le totoina o fatu i fanua matala

O le totōina o fatuga mai fatu ile lauʻeleʻele e aunoa ma ni togavao e le o se galuega faigofie. E tatau ona tuʻuina atu le tele o tulaga mo le laau e maua ai aʻa: vevela, moli, lelei o le palapala ma le tele o le faʻamaʻi.

O le thunbergia e tupu mai fatu e tatala ai le eleele pe afai e vevela lelei le eleele. Afai e te faia muamua muamua, ona leai lea o se vavae. O le taimi lava e amata ai ona tupu muamua, e saunia ma le maeʻa le tausiga. I vaega muamua o le atinaʻe, o le fugalaau e ufiufi i se fagu tioata e fatu ai le aʻafiaga o se kiona.

E mafai ona ou ola i totonu o se ulo

Talu ai o le faʻaleleia o se mea teuteu, e mafai ona tupu e aunoa ma ni faʻafitauli i totonu o se ulo, mea totō poʻo se fagu. Ua tumu le fagu i se mea faapitoa ma ua tuʻuina i totonu se fatuga fatu. Ona saunia lea o le suāuʻu masani ma le faʻaofuofu pito i luga. E taua le tuu o le fagu i totonu o se nofoaga lelei lava.

Faiga o togalaau

Ina ia totoina se vine i totonu o le togalaau, e tatau ona e tuuina atu ia te ia ia tulaga talafeagai. O le Thunbergia o se laau telefoni. Ua tupu i se nofoaga e faʻaalia i le susulu o le la mo le tele o le aso.

E tatau ona e iloa! I le fale, e le fautuaina e tuu se fugalaau i luga o se faamalama e tilotilo i le pito i matu o le fale. O se fugalaau e manaʻomia le susulu o le la.

O le tele o ituaiga o laau e le talia toleniga maualalo - i lenei tulaga, latou te le toe tupu.

Faʻasusu ma mulching

O le laau e fiafia e faʻafeinu vai. O le eleele e tatau ona susu. Mo le puipuia o le susu, o le aʻa o le aʻa e ufiufi i se laʻau o mulch.

Faʻailoga ma luga o laʻei

O fualaau faisua e faʻaaogaina e fafagaina ai le faʻaleleia. O le aʻa o le aʻa e maua ai meaʻai i le atoatoa, o le palapala e tatalaina i taimi uma. Faʻamuʻu le laau i le vaitau o le tuputupu ae.

E taua le iloa! I le taimi o le taotoga, o le fugalaau e le faʻamaʻaina.

O afea ma pe faapefea ona fuga

O le thunbergia e afua mai i le amataga o le taumafanafana i le ogatotonu o le autumn. Ua aveese mai le pulupulu o fatu, talu ai o fatu e mafai ona fausia i totonu, lea o le a aveesea ai le malosi o le laau. I le taimi e fuga ai, o tulafono mo le tausiga o le liana e le o fetuunai.

Tausia pe a uma le fuga

I le faaiuga o le vaitau o le fugalaau, ua fatuina fatu i totonu o pupu. E aoina, faʻagogo ma teuina i totonu o se pusa.

Manatua! O fatu e le mafai ona leiloa o latou germination mo ni nai tausaga.

Ona saunia lea o le laau mo le taumalulu. Fugalaau taʻitasi e tatau ona aveese. Afai ua toto le laau i totonu o se ulo, ona selesele lea ina ia le itiiti ifo i le 4 buds e tumau i luga o lala. O le fagu e iai le vine ua tuʻuina atu i se nofoaga mafanafana. I totonu, o le fugalaau e teuina seia oʻo i le tautotogo. Taofi le susu.

O faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae

Pe a totoina ma tausia le tumberria, e ono tulai mai faafitauli. E ui lava o le laau e le lelei tele, e ono mafai ona maua i meaola faalafua ma faʻamaʻi. Faatasi ai ma le tele o le susu, o le fugalaau e masani lava ona afaina ai se maʻi pipisi. I lenei tulaga, o le togavao e togafitia i fomaʻi ma faaopoopoina i le faʻamaʻi.

O meaola faalafua mo le fugalaau, o le apogaleveleve mite, scutellum ma le whitefly e matautia. Ina ia foia i latou, o togavao e togafitia i iniseti e avea o se puipuiga.

Spider mite - o se tasi o mea faʻamaʻi faʻapitoa o le faʻaleleia

<

E le gata i lea, faatasi ai ma le le tausia lelei, o faafitauli nei e mafai ona tupu:

  • mutaaga o le olaola ma le le lava o le la;
  • faʻafefeina o laʻau e masani ona faʻasusu;
  • faʻatasi ai ma mea totō tetele, faʻalautele lauʻau, ma laʻau lau.

O le faʻaalia o nei faafitauli o se faailo lea e fai ai ni auala e faʻaumatia ai i se taimi vave e mafai ai. O le thunbergia o se laau matagofie ma le masani lea o le a avea ma se mea teuteu matagofie o se fale poʻo se togalaau. O le fugalaau e faigofie ona tupu ma tausi, o lea e mafai ai e se tagata amata ona taulimaina.