Cherry

Faʻamatalaga ma ata o ituaiga laʻau eseese e tele

O Cherry o se totoga o laau o le ituaiga o Plum mai le aiga Pink. I le taimi nei, ua toesea e le au faifaatoʻaga ituaiga o cherries ma cherries, ia e iloa e ala i le tetee atu i le kiona ma faamaʻi, faapea foi ma le tele o fualaau aina. O le ituaiga tele o cherries o le Miracle Cherry.

E te iloa? O cherries muamua mai Asia Itiiti i Roma na faailoa mai e le taitaiau ma le pologa o Lameko.

Fonotaga

Ukrainian ituaiga eseese na mauaina ona o le sopoia o le Kiev-19 ma le Lyubskaya ituaiga, o se lala o le peleni ma le pele faapelepele. O faavae o le ituaiga o N.I. Turovtsev ma V.A. Turovteseva. O lenei peleie ei ai lona fua tele lava, o le uiga taua lea o le ituaiga. Laʻau e maualalo le ola e tusa ma le 2 mita le maualuga, faatasi ai ma le pale mafolafola lapopoʻa. Fugalaau suamalie O fualaau lapopoa lanu, lapotopoto, lanu mumu-mamafa e tusa ma le 15 g e feiloai ma se paʻu manifinifi, faʻafefete, faigofie ona aveeseina, ma le manogi manogi manogi, ma se manogi suamalie ma le ponaivi.

O pusi na amataina i le faaiuga o Iuni, o loʻo i luga o le fugalaau. O le suaina o laau faapipii e tupu i le 3-4 tausaga talu ona totoina. I le tele o fua, o lenei ituaiga e sili atu i le na o le ituaiga keke tele uliuli.

O le faʻasalalauga e faʻapitoa lava, o pollinators o Minx, Samsonovka. E oo i le 25 kilokalama o vine e mafai ona seleseleina mai se tagata matua.

E taua! O fualaau 'aina e aofia ai vailaʻau faʻasaina, elemene ma mea e gaosi ai meaʻai ma pectin.
O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le malulu ma le malulu o le lamala, e mafai ona faʻafeteina -25 ° C. E leai se lamatiaga o le faia o moniliasis ma coccomycosis. Cherry Encounter e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga mo le maualuga o vine, o le tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi, lelei le felauaiga.

O le laau e sili ona fiafia i oneone lanu po o oneone lafoaʻi, lea e fesoasoani i le atinaʻe lelei o le laau. Cherry e mama-e manaʻomia, o lea e tatau ai ona e filifilia ni vaʻa lelei ma vaʻaia.

A maeʻa ona totōina, faʻapipiʻi le eleele, o aʻa o le ua tatau ona laʻititi i luga o le maualuga o le palapala. E talafeagai le faia o se mea faʻataʻamilo i le fatuina ina ia puipuia ai le vai mai le salalau atu i tua atu o tuaoi o le lio. A maeʻa le totoina e manaʻomia le faʻamautuina mo le 3-5 aso, mulch le palapala ma le peat poʻo le humus.

Toga

O se tasi o ituaiga o cherries lapoa. O le malosi tele, o le laau e oʻo i le maualuga o le 7 mita, o le pale o le oval ma spherical, e salalau lautele. O le paʻu e fulafula i luga o le ogalaau ma lala o le skeletal ma flakes laitiiti. O le laau e paʻu lanu enaena, lanu ma e oo lava, lanu lanumeamata lanumeamata, laʻau fuamoa, lanu paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe e foliga mai i le tasi tausaga le matutua, e aofia i fualaau e 4 vaega taʻitasi, o fualaau aina e matua lanu violē-o paʻu uaua ma se paʻu manifinifi, se lamolemole lamolemole ponaivi, lea e faigofie ona vavaeeseina.

O le meaʻai suamalie O le meataalo e lanu mumu le lanu, ma o le manogi suamalie ma le tofo e mafua mai i le maualalo o le suka. O le fatuina o fatu ua amata ona fua mai i le tolu tausaga. O fua o le ituaiga e maualuga, pe tusa ma le 45-50 kilokalama.

O le ituaiga o le taumalulu-malulu ma le malulu o le lamala, ae o tumutumu ma fugalaau e faigofie tele ona malulu. O le tetee i faʻamaʻi faʻaleagaina e maualuga. O le sili ona lelei o pollinators o le Wonder Cherry ma le ituaiga Samsonovka po o le ituaiga o meaʻai Valery Chkalov.

E te iloa? O Cherry na sau i Rusia e ala atu i Byzantium i le amataga o le 13 seneturi. O se tasi o ituaiga e sili ona taatele - Vladimirskaya o loo tumau pea le matua mo le fatuina na fatuina.
Mo le atinaʻe lelei o le Kerry Toy e talafeagai matau tulaga nei o mea taufaatoaga. Fanua - i luga o le maualuga, ma le susulu o le la ma le ea lele lelei. Pe a filifilia ituaiga o meaola, e tatau ona totogi le mafaufau i le malosi e maua lelei ai.

E manaʻomia saʻo le faia o le pale, ae le galo o le fualaau fualaau aina fualaau aina e tupu mai i luga o pamu taʻitasi. O lenei aganuu e manaʻomia ai le malamalama lelei o eleele eleele e mamao ese mai le laʻau. Lafoaia o eleele ma le vaivai.

Mo le faʻavaeina ma le vevelaina o le pale, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o lālā ua aʻafia e fufulu. Puipui le pusa mai le la E mafai, faʻamaʻapeʻa pe afifi i le pepa paʻepaʻe.

I le amataga o le taumalulu faia aʻa aʻa palapala faʻapalapala i luga e oʻo i le 10 cm ma togafitia faʻatasi ai ma peat. Cherry Toy e le manaomia le tele o le suasusu, i le averesi mo le tasi vaitau e oo i le 9 pakete ua sasaa i lalo o laau taʻitasi aʻo fufuluina, fua o le ovary, i le faaiuga o le seleselega, pe a sauni mo le taumalulu.

E masani ona fesoasoani le fanua o fefaʻatauaʻiga masani i tatalaina ma tuʻia i tui. I le avea ai o se puipuiga mai mea faʻamaʻi, e togafitia ai le togafitiga ma iniseti, ma puipuia mai i meaola, latou te nonoa le poloka i le uaea paʻu.

Uso laitiiti

Mauaina e ala i le sopoia o le peleri ma le peleni. O vine lapoa e tusa ma le 8 g o se foliga manaia o le fatu ma e masani lava e le taʻe. O laau malolosi e amata ona fua mai i le lima o tausaga, o tausaga taitasi o le seleselega e tusa ma le 50 kilokalama. Laʻau faʻatoʻa eseese Tuafafine e matua malulu, e mafai ona alofia le vevela e oʻo i le -30 ° C. E le gata i lea, o cherries e le o se mea lamatia mo coccomycosis, e faigofie le felauaiga, e teuina ia vine i le vevela o le potu e tusa ma le + 20-22 ° C mo 2-3 vaiaso, ma i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le masina.

O fualaau aina e tupu i le faaiuga o Iuni - amataga o Iulai. O le aulelei sili ona lelei mo le ituaiga o Tuafafine o Donchanka, Drogana samasama, Valeria, Annushka, Aelita.

Po

O le ituaiga Nochka sa fafagaina i le Donetsk Experimental Station of Horticulture na saunia e le breeder L. I. Taranenko e faaaoga ai le metotia e fuafua ai le palotaina saoloto o cherry Star Star ma Valery Chkalov. Cherry Nochka o loʻo i ai faʻamatalaga eseese o loʻo i lalo: e maualuga le malosi o le taumalulu ma le faʻafitauli o maʻi. Ripens i le faaiuga o Iuni, o vine e lapopoʻa, lanumumu mumu, ma le lanu violē ma le suamalie suamalie, e oʻo atu i le 7 g, le lautele o le fatu, e toso i itu. O le lelei o le ituaiga o lona maualuga maualuga - e oo atu i le 70 kilokalama.

E taua! I ivi o cherries ei ai le suauʻu gaʻo, o le suauu taua ma le glycoside amygdalin, i le paʻulaʻau ma le coumarin.

Lanu uliuli

O le ituaiga o meaʻai na gaosia i le nofoaga o togalaau a le Rossoshansky o le A. Ya. Voronchikhina e mafua mai i le laasia o ituaiga Zhukovskaya ma le Consumer black.

O le laau e faʻamaonia e le malosi poʻo le vaivai, e le sili atu i le 3-4 mita le maualuga, o le pale e tele-pyramidal poʻo oval. I luga o le ogalaau, o le paʻu e uliuli-uliuli, i laau laiti o loo i ai se lanu enaena uliuli, ma ni mea faapipii. O lenei ituaiga o ituaiga o vine o loʻo i ai ni taamilosaga faʻapitoa, umi o tulafono laiti, muai enaena-lanumeamata, maua mai se faʻamau siliva i le matua; laupepa laulaʻau o foliga o solo olo, i luga o se lanu uliuli lanu uliuli, pito i lalo - lanu uliuli; petioles e oʻo i le 2 cm le uumi, fuga tele, lapoa, lautele-fugalaau fugalaau o le paolo malulu, e masani lava tolu fugalaau i le faʻaogaina.

O fua o le lapopoa, e tusa ma le 6 g, o le paolo o le paʻu e toetoe lava uliuli, o le aano o le tino e pele i le lanu, ma vevela paʻepaʻe, suamalie, o le tofo o se mea manaia ma manaia. Cherry Black o se fua tele, fua-fua, i le faʻamatalaga o le eseesega o loʻo fai mai o pollinators lelei o ia ituaiga o Kent ma Griot o Ostheim.

O fua o vine na amata i le amataga o Iulai, o le fuaina o laau e amata i le lona tolu o tausaga talu ona totoina, o le fua o le gaosiga e maualuga tele - e oo i le 30 kilokalama. O vaivaiga o le ituaiga e mafai ona mafua ona o lona vaivai ma le gasegase i coccomycosis ma moniliosis, pe afai o timuga i le taimi o le fugalaau, i lona taua - tetee i le malulu i -32 ... -34 ° ma le maualuga o le taimi muamua.

Podbelskaya

O le ituaiga na gaosia e Koch i le 90s o le XIX senituri i Siamani e ala i le sopoia o le ituaiga Griot Ostheims ma Lotovaya.

O lenei laau malosi, e oʻo atu i le maualuga o le sili atu i le 5 m, e lapotopoto, faatasi ai ma le faapalepale lanu lauulu faataamilo. I le Cherry Podbelskoy e tipi - tuputupu ae, laʻau - lapoa ma le green emerald, matte. O fugalaau o le cherry Podbelskaya e lapoa, foliga solo, e fa i luga taʻitasi, ma o taʻalo lapotopoto. O fua e lapopoa, lanumoana, e pei o le uliuli, pulupulu vevela, mea malie matagofie ma le suamalie mumu ma le ponaivi laʻitiiti. E amataina le totoina o laau toto i le lona fa tausaga talu ona totoina, o le faateleina o le gaosiga o le tuai. Early maturation maturation i le ogatotonu o Iuni.

Talu ai ona o le eseese o ia o se tagata e le lelei, e sili ona lelei i le taimi muamua, o le Igilisi Tuai, Anadol. O le gaosiga o le ituaiga o ituaiga e tusa ma le 50-70 kilokalama. E le eseese le ituaiga i le faigata o le taumalulu, i taimi o le taumalulu e masani ona tolotolo, i le tautotogo o le tautotogo ma le manava e afaina ai.

Faʻafitauli i faʻamaʻi faʻamaʻi ma le vevela vevela - ala. O le itu i saute e iai ni malulu malulu e talafeagai mo lenei ituaiga, i le maualuga o le maualuga o le a mafatia ai mai le mu ma le malulu. E tusa ai ma lona natura, o le ituaiga e pentaploid ma le matagofie o le tofo o uiga lelei o le suamalie ma faamoemoega faapitoa. Cherry tele suamalie, o le vaega autu lea o le ituaiga.

Vaʻaia vavega

Eseese Miracle Cherry ei ai le tele o fualaau aina (e oo atu i le 10 g), e 1.5 taimi sili atu nai lo soo se ituaiga peleni suamalie, ma le maualuga maualuga. O laʻau o le mumu uliuli, ma le vaivai, vaivai ma faigofie ona vavae ese, e pei lava o se peleni suamalie, o le tofo e suamalie ma suamalie. Cherry Miracle Cherry o le faamatalaga lenei: E i ai le maualuga o teteʻe faʻamaʻi, faʻafeiloaʻi le lamala, vevela ma le maualalo o le vevela. I le taimi o le fugalaau, Mirage, vine, Totem ma Epic e sili ona eleelea i cherries. Ae e le tatau ona faʻaaogaina e avea ma pollinators o le ituaiga Faʻailoga Faʻamalo, Fafo ma Valery Chkalov.

Dessert Morozova

Fafaga mai le fatu o Vladimirskaya cherry variety. V. Morozova. Laʻau e leai se mea e ola ai ma se pale lanu lauulu lautele lautele. Fua e masani lava i le tuputupu aʻe faaletausaga. O le Dessert Morozova o loʻo i ai laulaʻau lanu meamata-lanu meamata, ovateva, lafoaʻi, laʻau uumi o laʻau petioles, lau lanu lanumeamata, fugalaau paʻepaʻepaʻe, lanu mūmū mūmū tetele e tusa ma le 5 g ma le uumi umi ma le ivi oona, suamalie suamalie suamalie, mafiafia i le lua tausaga o Iuni.

O se uiga sili ona taua o lenei ituaiga o peleina o le fuaina mai o fua tetele. E amata ona fua mai i le tolu tausaga, o le fua faatatau e tusa ma le 50 c / ha. O le eseesega o se vaega o le tagata lava ia e sili ona lelei, sili ona lelei ona palotaina e Griot Ostheim, Vladimir, Tamaiti aoga. Faʻapenaina i lanu meamata. O le teuteuina e aofia ai le faʻaitiitia o lālā paʻu. O le vailaʻau o le taumalulu-faigata, ma le saogalemu le lamala, e le lamatia ai le maua o coccomycosis.

Matagi

Na maua mai ona o le leai o se faʻasalaga saoloto o le ituaiga Novodvorskaya e faʻatoʻa fanau Syubarova ma Sulimova. I faamasinoga a le setete talu mai le 2004 Laʻau malosi i pale pale pyramidal. O ituaiga o le Wyanok o loʻo faʻaalia i le tele o le maroon, vine lapotopoto (e oo atu i le 4 g) ma le ponaivi, o le manogi lanumumu mafiafia ma le suamalie suamalie ma suamalie.

Ua ulu atu i le fausiaina i le lona tolu o tausaga talu ona totoina, o fua na aina i le faaiuga o Iuni. O Vianok Vianok o loʻo faʻaleleia e le tagata lava ia, maualuga le gaosiga (13 t / ha), faʻafefe o le malulu, e faʻaalia ai le tetee atu i coccomycosis ma moniliosis.

Minx

Faʻasoaina Faʻamanuia Turovtsev i le Inisetiute o Faʻatoʻaina Faʻatoʻaina. M. Sidorenko e ala i le laasia o ituaiga Samsonovka ma Kievskaya-19.

O le Shalunya e tele-lapopoa, faatasi ai ma se pale malulu lanu, o se paʻu lanu enaena-lanu enaena e tilotilo i luga o le ogalaau, mafolafola manino ma le tele o lentils lanu. O laʻau laititi e laʻititi i le lapopoa, opovate, lanumeamata lanumeamata i le lanu, ma se lanu susulu ma petiole pupuu. Fruiting - i luga o lala o le fugalaau ma le tuputupu ae o le tasi le tausaga. Cranberries Berry o le mumu uliuli, toetoe lava uliuli, ma ni mea mataʻutia ma le paʻu o le paʻu e faigofie ona aveeseina, tetele, tasi-dimensional, e oʻo atu i le 6 g ma se ala e tusa ma le 43 mm. O le aano o le paʻu, o le tofo o cherries e suamalie ma faafouina, o le ponaivi e laiti ma saoloto. Fua e fua i le vevela maualuga i le aso 20 o Iuni.

O le Minx Cherry o se tagata e faʻaleleia lona tino, e faʻavasega ona ituaiga Chernokorka, Samsonovka, Vinka. Fruiting e amata i le 3 tausaga talu ona totoina. O le fua faatatau masani e 40 kilokalama i le laau. O le ituaiga e taua tele mo lona tetee atu i faʻamaʻi faʻaleaga, lamala ma le maualalo o le vevela (e mafai ona tulaʻi i le -25 ° C).