Fua o le gaosiga

Saunia le pusa mo le taumalulu: malulu mo le taumalulu ma le tausiga lelei

Boxwood (buksus) - shrub, o se tagatanuu o itu i saute. E ui i lea, e mafai ona ia tatalia le malulu o le malulu, pe a fai e iai ni tulaga talafeagai mo lona taumalulu.

E le o ituaiga uma o boxwood e mafai ona tumau i le malulu malulu. O le mea aupito sili ona tetee i le malulu malulu o Girkan, Colchis, ituaiga o Evergreen. O le mea moni, o nisi tagata fai togalaau e mafaufau i ituaiga muamua e lua e avea ma ituaiga Evergreen Boxwood.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou iloiloina pe talafeagai mo fale e teu malu ai mo le taumalulu ma pe faapefea ona fai sao.

E faapefea ona saunia boxwood mo le taumalulu?

Ua maeʻa le tausiga o le Autumn mo le laau, ua oo i le taimi mo le malulu, ma o lea ua tatau ai ona tatou puipuia boxwood mai ia i latou. O le taimi muamua o sauniuniga mo se mea e fiafia ai boxwood boxwood o le vai-faʻaaogaina le faʻavaivai.

I le uma, o se tasi o faafitauli ogaoga o le taumalulu o soo se mea totino - faamago le kiona.

Pe a vavaeeseina le susu mai fatuga i lalo o le aʻafiaga o le kiona, latou te vave faʻafefe. O le mea lea, e taua tele aʻo leʻi malulu le malulu sotarate livingwoodwood ma vai.

A uma ona faʻafeinu e tusa ai ma tulafono o le tausiga o laupapa mo le taumalulu, e tatau ona mulimulita le pito i luga o peʻa pe pala.

E le fautuaina le faʻaaogaina o laʻau matutu mo mulching. I le taimi o le taumalulu, e alu pea ma e mafai ona afaina ai boxwood ma le malie.

O le mulch layer e tatau ona 5-8 cm le maualuga. Aua nei sasaa atu i le mea autu lava laau talatala, toe foʻi i le 2-3 inisi e faamautinoa le maua o le ea i aʻa.

Auala e malulu ai

O le atigi pusa na te faʻafefeina le taumalulu Ae pe a fai o le kiona.

O le kiona e avea o se malutaga masani ma e fesoasoani i le vao e puipuia moni ai i latou lava.

O se tulaga taua mo le manuia manuia o boxwood i le taumalulu Nofoaga faʻafanua filifilia lelei.

O le mea lea, ua totoina boxwood i le paolo, i lalo o laau lapopoa, pe lata ile fale i matu ma matusisifo o latou.

O le uiga o lenei mea, i nofoaga tatala o le atigipusa i le taimi o le malologa, faʻamafanafanaina e le la, atonu e amata ona ola i se taimi faigata. Laʻau, ala mai i le taimi sese, o le a mautinoa lava e mafatia i le muamua kiona. O le mea lea, e tatau ona e ufiufi le pusa mo le taumalulu.

I le paolo, e tusa lava pe vevela, e tumau le kiona, ma o le a le ala mai le laau.

O laupapa laupapa mo le taumalulu e aofia ai mea nei:

  1. Bushes garter.

    E tatau mo laau faʻasaina. Muamua, e manaʻomia le fausia o le lagolago mo le vao, aemaise lava pe a maualuga le vao.
    Afai e le faia lenei mea, e mafai ona paʻu i lalo o le mamafa o le kiona. O le faavae o le vao e nonoa i se lagolago i se maea.

    Laʻau i totonu o le pa puipui ua faʻapipiʻiina ma le faaeteete i maea i vaega.

  2. Nofoaga.

    Ina ia puipuia mai le malulu, o se vaega o mea e ufiufi e lafo i luga o vao, ma afai o valoia matagi, o le tele o laulau e tatau.

    O mea ufiufi e mafai ona faʻamaʻi faʻamaʻi vao. Ae i soo se taimi lava e mafai ai, e sili atu le tatau ona fausia fausaga. E mafai ona e faia mai le uaea, faʻasolosolo i luga aʻe o le vao. Mea e ufiufi ai lenei faʻavaa ma faʻapipiʻi i le pito i lalo ma se mamafa mamafa pe faʻasusu i le eleele.

    O le faʻavaa e tatau ona faia i ni mea umi, ina ia aua le punou i lalo o le mamafa o le kiona ae aua le togiina se togavao.
    Mo tulaga maualuga, e mafai ona faʻaogaina faʻaogaina U-faʻapipiʻi faʻaogaina i luga o le vao.

Aua nei ufiufi le atigipusa ma afifi palasitika. Ona o le mea moni e le mafai ona lele le ea, o le vao i lalo ifo o le a sopret.

Aʻo leʻi faʻataʻaloga gutu tasi le pito o le meafaitino e tatau ona aveeseinaina ia mafai ona tafe atu le ea i le vao.

Mulimuli ane faʻatoa mafai ona faʻaaogaina mea uma pe afai e seti le vevela i lalo o le 10 tikeri. Afai e te faia muamua, ona oʻo lea i le taimi o togavao e mafai ona lagolago.

Mo laupapa, faʻaaogaina o ni puipui, sili atu ona faigofie e fausia ai fale puipui o lala uila. O lala ua nonoa i ni nai fasipepa ma o loo ufiufi i luga o paʻu i le ituaiga o fale.

Pe a pa'ū se aofai o le kiona, lafo i luga o se ufiufi. O lenei mea o le a faia ai se vaalele, ma o le vevela ma le susu o le a tumau i totonu o le vao.

Afai e ola laau vao i lau eria lata ane i rosa, e mafai ona e faia se fausaga masani mo i latou.

Ina ia maua le ea i lalo ifo o le malutaga i le tele o papa, tuʻu i lalo o le mea fasi pepa paipa. Gagau le pito i luga ma loka i se mea maualuga.
Vaalele o le a tafe atu i lenei matagi. e le mafai ona sosolo le kiona.

E mafai ona e vaʻavaʻai faʻasani i le sauniuni o boxwood mo le taumalulu i lenei vitio:

Aveese le puipuiga

Faʻafefea ona ufiufi boxwood mo le taumalulu, fuafua, ma le mea e fai i le isi?

Faatasi ai ma le amataga o le tautotogo vevela, o le toatele o fai togalaau e faanatinati e faasao vave laau mai o latou fale. E le tatau ona faanatinati faia. Afai e te tatalaina le atigi pusa aʻo leʻi maeʻa le kiona ma e faʻamalieina le eleele, e mafai ona afaina ai le laau.

Lafoaʻi ma fatu i lalo o le sun o le tautotogo o le a amata amata faʻafefe le susu, ma aʻa i lenei taimi e le mafai ona galue e pei ona tatau ai. O se taunuuga, o le vaega pito i luga o le a faʻamago ma e mafai ona mate le laau.

E tatau ona masani se vaomatua i le la. E tatau ona tatala mo le taimi muamua i se ao puaoa. Ma o le la susulu e le mu ai laulaau. I le vaiaso muamua, pe a susulu le la, e ufiufi mea ao faagasolo le aso i le vao.

Naʻo le taimi e faʻaaogaina ai le atigipusa ma faʻafefeteina le kiona autu, e mafai ona e tatalaina le maea, faʻapipiʻi lala.

Aua e te faanatinati pe a uma ona aveese le fale e faʻapipiʻi ai le vao, ia faʻafeʻei luga ma amata ona tupu.
Matou te fautuaina oe e faitau tala a le au atamamai e uiga i foliga o le tuputupu ae ma le tausia o laupapa, faapea foi le totoina, totoina ma le faapipiiina o laau i le tautoulu.

O le matauina o nei tulaga uma ma le iloa tonu pe e te manaʻomia ni fale laupapa e teu ai le taumalulu, o le ae fesoasoani i le vao e ola i le tau malulu o le taumalulu, ma o lau laau o le a fiafia ia te oe i le matagofie mo le silia ma le tasi le vaitau.