Fua o le gaosiga

Faʻapitoa o le aiga lomenoma tausi i le fale

E fiafia le Homalomena i le malamalama faalenatura. Faʻateleina i lalo o le paolo. Faʻapenaina i auala vegetative.

E alofa o ia i le eleele malosi malosi. E tali lelei i luga o laei.

Faamatalaga lautele

O Homalomena o se nofoaga matagofie o le vaomatua e ola lelei i totonu o le fale. E tuʻuina atu i sui o Araaseae. Igoa Latina: Homalomena.

Homalomena e lata ane 150 eseese eseese. O nisi taimi o lenei laau matagofie e faatusatusa i le dieffenbachia. Faʻalagolago i faʻavae o le fugalaau, o laʻau ua maua uma i le tele o fesuiaiga o ata, foliga ma faʻaiuga.

O le 'squat plant' 'H.humilis' 'ua leva ona i ai ni launiu emerald. O le lanu mumu "H. Rubescens" e lanu foliga o le lanu mumu. O le fugalaau "H.wallisii" o laulaau e lautele tele, lapotopoto, green green me amber-gray specks.

Lea o faʻavae uma aua e sili atu i le 25-35 cm. Lafoaʻi laau toto. Faʻamau se laulau mafolafola e leai se sili atu i le 40-45 cm.

O le aʻa o le fugalaau e paʻu. Faafetai i lenei fatu fatu i le fugalaau e tasi le tausaga tuputupu aʻe malosi. I tulaga o le potu e tupu ai fugalaau vave. E le o teuteuina ia mea leaga o lenei puaa. O le mea lea, e tatau ona aveeseina le uluai faʻaaliga o le afifi.

Eseesega o fugalaau i le ata:

Tausiga ile

I le tuputupu ae ma le popole i le fale, e le lelei le fale. Ana fautua atu e amata tagata totō fugalaau. O faigata e mafai ona tutupu ma le le tausia lelei.

Afai o le lau o lau laʻau e amata ona vevela - i totonu o le potu o loʻo i ai le fugalaau, ua vevela le ea. E tatau ona faʻaleleia le faʻamafanafana ma sasaina mai le sprayer. Mo le mafuaʻaga lenei, o le a vavaeese vai masani.

Afai e amata lau laulaau, ona amata lea ona lanu samasama ma paʻu ese, ona tele lea o le malamalama e sosoo ma le fugalaau. E tatau ona lafoai le dosvetki.

Fale fagafao i luga o le windowsill, lea o le a paʻu ai malamalama masani. E le mafai ona ufiufi le laau.

Afai o le a amata ona faʻavaivaia laʻau, faʻalaʻele, malosi ma faʻamalo, o lona uiga e le lava le malamalama o Homalomena. E tatau ona fuga le fugalaau i se potu mama. O laʻau faʻamalosi malosi e fautuaina e aveeseina.

Faʻateleina le tuputupu ae o le fugalaau ma le faʻavaeina o lau laititi laʻitiiti, e tatau ona suia le gafatia i se telē tele. O le aʻa o le laau ua vaevaeina i ni vaega ma totoina i totonu o fagu fou.

Faatasi ai ma se samasama malosi o lālā ma le pala o le aʻa, lata i le pito o le lau, taofi le fafaga.

E fautuaina e faʻatali mo le palapala e faʻamago atoa. A maeʻa lena, ona totoina lea o le laau i totonu o se fanua fou.

Teuteu

O nisi taimi teuteuina pito i lalo. E le fesoasoani e puipui le shtamb. Faatasi ai ma lenei faiga, ua amata ai ona ola vave Homalomena.

Ona o le televave o le tuputupu ae o le au faifaatoaga poto masani e fautuaina e le teuteuina, ma vave ona totoina le laau i ni koneteina fou.

Faʻasa

O le eleele i totonu o le tane e tatau ona susu i taimi uma. E le fautuaina e faʻatagaina le eleele e faʻagogo. Ae e le mafai ona e faʻatagaina.

Faʻalogo! O le maualuga o le susu i totonu o le potu e tau atu i le pauu ma le lanu samasama.

O lenei laau e le lelei le puipuia i le ea malulu. I le taumalulu, aemaise lava pe afai e latalata le fugalaau i tafatafa o masini afi, e manaʻomia faʻapipiʻi faaopoopo.

E tatau ona fufulu se laau faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi. Faatasi ai ma lenei faiga, o laulaau e susulu ma susulu. E le gata i lea, e mafai ona tuʻuina se atigi pusa i Khomalomen i luga o se fata ma le susu o le vaomatua-sphagnum.

O nisi taimi e fufulu ai le fagafa i lalo o se vai vai vevela mafanafana. Aʻo lei faia le faʻagasologa, e tatau ona tapunia le eleele mai le tele o le suavai.

Faʻamasinoga

Mo le totoina o laau e faʻaaoga ai le fanua faʻatau mo faʻafeʻaiga lanu. E le gata i lea, o le sui e mafai ona e saunia e oe lava. Le faia o lenei mea, i le tutusa tutusa e faʻaaoga ai laʻau ma le eleele laʻau.

O le pito i luga e tatau ona i ai se vaega itiiti o le peat. E mafai ona e faaopoopoina le oneone oneone lelei. E le fautuaina le eleele ina ia faʻamalosia malosi.

I le pito i lalo o le faaputuga ipu alavai. Pepa talafeagai pe fai piliki. Ua faatu le laau i le ogatotonu ma sausau i le eleele. Ina ua maeʻa - tele na fafagaina.

Suiga

Ona o le saoasaoa o le tuputupu ae o aʻa, e tatau ai ona faia soo se suiga. O le faʻatulagaga e mafai ona faia i tausaga taʻitasi i soo se taimi talafeagai.

E fautuaina e toe sui le fugalaau i le taumafanafana ma le tautotogo. O le taimi lea o le laau e vave faʻafetaui lelei i le malosi fou ma tupu.

Pe a faʻavasegaina, e tatau ona aveese se vaega o togi. E mafua lenei mea i le mea moni o le aofaiga talafeagai o le malamalama e pau i luga o laulaau. I le aveesea o le sao o le vao o le a le malosi tele.

Soʻo se eleele e mafai ona faʻaaogaina mo le toe gafa. O le mea taua o le lalolagi e tatau ona faʻamalosia, sina gaʻo ma le gaogao. Fautuaina humus content. E mafai ona faaopoopo i le meaʻai le paʻu ma le oneone oneone lelei.

E taua! Mai le ogatotonu o le tautotogo e oʻo atu i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana, o le laau o loʻo i ai se taimi tuputupu aʻe autu O le mea lea, o le 14 aso e fafagaina ai fugalaau i vitamini ma minerale. Faʻatauga faʻatau faʻatau oloa mo le teuteuina o fugalaau fugalaau lelei atoatoa.

Tofiga

E matua afaina lava. Aua e faʻaaoga lenei vao. O le toe gaosia e maua i le vaevaeina o le aʻa ma tamaiti laiti.

O le aʻa o fugalaau ua tele ona vaeluaina ua vaevaeina i ni vaega. O vaega e tatau ona faʻamaʻi ma le koala. O le taunuuga o le delenki o loʻo nonofo i ni koneteina eseese.

I le taimi o le toe gaosia na maua mai ai tama teine, o le a vavaeeseina ia auala mai le aʻa autu. Ona tuu lea i totonu o fagu tioata seia oʻo mai o latou aʻa. A maeʻa ona togafitia i latou i le ola tuputupu aʻe ma faʻaleleia i le eleele.

Lulu

Toto faʻafefiloi. E tupu lelei i totonu o potu malamalama i le vevela o le 24-26 ° C. E le fiafia i le malulu. Aua le faatagaina le vevela e paʻu i lalo o le 21 ° C.

I le taumalulu, o le potu o loʻo i ai lenei fugalaau e fautuaina ia faʻaalia ma le faʻaeteete tele.

Faʻalogo! E taua tele le leai o se matagi malulu i Homalomena. A leai, fagafao o le a malolo ma taofi le alu i le tuputupu ae.

Malamalama

Faʻalelei i natura masani malamalama E le fiafia i le ata. I potu malulu e tupu malie tele.

Faʻalogo! I le taumalulu, ua faasaina le laau e taofimau latalata i masini afi.

I le taimi lea, o le fugalaau e manaʻomia ai faʻasalaga faʻamalosi faaopoopo. A leai, o laulaau o le fugalaau atonu e amata ona malepelepe ma leiloa o latou foliga matagofie.

O lenei laau e matua malamalama-alofa, o lea e manaʻomia ai le la i le olaga atoa. Ma e manaʻomia le faʻamalama e le sili atu faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi.

Faamanuiaga ma le afaina

Laʻau laʻau e le fautuaina e 'ai. Ona o lona faigofie pe a tuputupu ae, o le fugalaau e masani ona teuteu ai le faamalama o ofisa, matata tamaʻitaʻi ma isi faʻalapotopotoga. Fautuaina mo le ola ae o tagata fugalaau fugalaau.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le laau e masani ona osofaia. apogaleveleve mite. O nei meaola faalafua e fafaga i luga o masini vailaʻau O le fugalaau e faʻavaivaia ai le gaosiga.

E mafai e le Homalomena ona gasegase i faʻamaʻi eseese. O le mea lea, pe a iloa se mite, e tatau loa ona vavae ese. O laulaau e ufiufi i ai le omomi i vai paʻu.

Ona fuga lea o le fugalaau i lalo o se vaitafe vai inu. O loʻo aʻafia muamua le aʻa i le uu. Ua vaʻaia nofoaga ua afaina. Ma o le laau lava ia e sosolo i vailaʻau.

Atoatoa "Aktellik", "Fitoverm", "Neoron". Ae e mafai foi ona e faʻaaogaina vailaʻau faafomai. Na te faʻaumatia aʻa o le pest. E mafai ona e faʻaaoga le fusi o le kalaka.

E seleseleina ulu ma tumu i le vai. Faʻamalosia 5 aso. E mafai foi ona e faʻaaoga le kuka kulimi. I le 100 grams e manaʻomia ai le 5 lita o le vai. O le kulimi e tumau pea 5 aso.

Khomalomena na ofuina i foliga matagofie, lau lanu lanu. I le tuputupu ae o le le mautonu. E fiafia tele i luga o laʻei ma le susu o le eleele. E televave ona tupu, o lea e manaʻomia ai le gasologa masani.