Fua o le gaosiga

O lenei "Aporocactus" e le mafaamatalaina (Dysocactus): ituaiga ma ata o laau toto

O le lauʻeleʻele o le "Aporocactus" - o le itulagi o AmerikaE masani lava ona maua i setete o Mekisiko o Hidalgo ma Oaxaca, faapea foi i Honduras, Panama, Northern Peru, Kuatemala, ma Colombia.

Faamatalaga lautele

Aganuu e fiafia i le maualuga, ma i le natura "aʻe" i luga o papa papaʻe e oo i le 2.5 kilomita i luga aʻe o le sami. Faatasi ai ma o latou aa, o nei epiphytes ua tupu aʻe i ni fusi o maa, lala o laau sili ona malolosi ma laau, o le fatuina o ni vao mafiafia i nisi o taimi. E malosi malosi lala o le vao i le pito i lalo ma e iai ona lavea umi, ma ni lavelave mataʻutia. O le pito i luga ua ufitia i tioata auro.

Vaʻai mai le ata

O ituaiga taitasi e iai ona lava uiga. Latou te aofia ai i se isi ituaiga o laau, fualaau, lapoa ma foliga.

"Lalagaina" (A. Flagelliformis)

O le kesi cactus o loʻo i ai se lanu matilatila lanu meamata, susulu manaia e oʻo i le 1 mita, i le vaega faʻasolo - 2 senitimita. O le tamaʻi fana e faʻasaga i luga, ma na o le taimi e paʻu ai. O Halos o loʻo i tafatafa vavalalata ma sasaa i fasi auro lanumoana e foliga tutusa ma le manaia.

O fugalaau ei ai lanu mumu-lanu piniki, foliga o le ulu, tele - e tusa ma le 8 cm le uumi ma le 6 cm le lautele, fua - fuamū mūmū, ua teuteuina i le vavao.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le cactus "Aporokaktus Pleyiform", ma le tausiga lelei:

Kontsatti (A. Conzattii)

O fua o Kontsatti o loʻo fetolofi, e oo i le 2 cm le mafiafia. Lanu - lanumeamata lanumeamata, ma aʻa. O le toomaga e maua mai i le 8-12 riʻupuʻu ma ogaumu. Halos e vavalalata le tasi i le isi, ua salalau solo solo i luga o le fogaeleele atoa.

O fugalaau a Kontsatti e mumu ma le paolo piliki, e oʻo i le 9 inisi le maualuga. O vailaau tutotonu e lanu enaena-lanu samasama, faʻamalamalama - malamalama ma mumu-lanu enaena.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le cactus "Aporocactus Kontsatti", faʻamautinoa lelei:

Ackermann (D. Ackermannii)

E i ai le fusipaʻu e pei o le uʻamea ma pito i luga. O fugalaau e fulafula, tele - e oo i le 10 cm i luga o se uila umi. Corolla faʻaalia lelei. "Dizokaktus Akkerman" na avea ma punavai mo le tele o ituaiga.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le cactus "Apococactus Ackermann", faʻamautinoa lelei:

Amazonian (D. Amazonicus)

O ona togitogi e faigofie ona fenumiai ma laʻau, e le gata ona o foliga lanu, ae ona o le leai o vao. Latou te ola e tusa ma le mita. Fugalaau - ituaiga faʻamau, lanu moana, lanu viole, mumu.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le cactus "Aporocactus Amazon", faʻamautinoa lelei:

"Beformis" (Phyllocactus Biformis)

O le "Beformis" faʻapulou teuteu, e tutusa ma laulaau, ma se faʻamau faʻamau, lala paʻu. O fugalaau e mumu, lanu piniki, pulumu ma e laʻititi tele. O se tasi lea o le uluai ituaiga o "Dysocactus".

O le ata o loʻo faʻaalia ai le cactus "Aporocactus Befors", faʻamautinoa lelei:

MacDougallii (D. Macdougallii)

O le cactus e iai lanu lanumeamata lanumeamata, e pei o lau, e oʻo atu i le 30 cm le umi ma le 5 cm le lautele. I luga o le moli ei ai le lanu samasama. Fugalaau - lanu violē-e oʻo i le 8 cm le uumi.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le cactus "Apococactus McDougall", faʻamautinoa lelei:

Martina (D. Martianus)

O loʻo i ai lanumeamata lanumeamata e oʻo i le 25 milimita le lautele, ma le 4-5 iʻu i lalo. O vaega tuai o le fana e toetoe lava o le taamilosaga. Halos - faʻasalalau samasama. O fugalaau tetele, lanu mumu ma lanu paʻepaʻe. O faʻamaʻi e leʻi tatalaina e pei o moligao tuusao.

O le ata o loʻo faaalia ai le Martin Aporocactus cactus, faʻamautinoa lelei:

"Matagofie" (D. Speciosus)

O le faʻataʻitaʻiga "matagofie" e faʻamaoniaina ona o fugalaau tetele e oo i le 13 cm ma le maualuga o le 8 cm, lanu mumu ma se lanu vaivai. O laʻau e mumu, e oʻo i le 1 mita, 1.5-2.5 cm le mafiafia. O loʻo lelei ona logoina pepe i luga o le pito. I le pale 5-8 lanu samasama-enaena umi mai le 10 mm.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le cactus "Beautiful Aporocactus", faʻamautinoa lelei:

"Eihlamii" (D.Eichlamii)

O pulapula laititi o loʻo i ai pito i luga, e oʻo atu i le afa mita, ma faʻasalaga. Fugalaau e faʻapitoa pe i ni vaega e oʻo atu i le 5 fasi vaega taʻitasi. O latou vaapiapi, faʻalanusili pei o le 6-8 cm le umi, uʻamea o le carmine, faʻatasi ai ma mata o mata. I lo latou nofoaga, ona mumu lanu mumu o fualaau e tusa ma le 1.4 cm.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le cactus "Aporocactus Eihlamii", faʻamautinoa lelei:

Macranthus (D. Macranthus)

O fugalaau i Macrantus o le lanu samasama lanu samasama poo le mumu - pe afai ua tupu le aganuu i le avanoa. O le maualuga o le 4-6 cm, e latalata i le pito i luga o le lanu meamata, ua faapipiiina i luga o pito. Ia i ai se manogi manaia. Fua - mumu, e oʻo i le 10 mm.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le cactus "Apococactus Macranthus", faʻamautinoa lelei:

Quezaltecus "(D. Quezaltecus)

O lenei ituaiga o meaola e faʻailoaina i le malosi o le faʻalauteleina o laina o le laina-lanceolate, o le mafiafia e tusa ma le afa centimita. E tolu laina o halos, lea e oʻo atu i le 15 futu papaʻe o loʻo i ai.

O lauʻau laau mai le pito i luga o le laʻau autu i le tele o laina. I le taimi muamua, latou mumu, ma mulimuli ane amata ona lanu.

O fugalaau e aliali i luga po o le pito i luga o pupu. E manino lelei, e 9 cm le maualuga, lanu enaena. Stamens luga i luga aʻe o petals. O fua e lanu, lanu mumu po o samasama, e oo i le lua senitimita le tele.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le cactus "Aporocactus Quezaltecus", ma le tausiga lelei:

Philansodius (D. Phyllanthoides)

O lenei ituaiga e taua foi o le "Siamani Malosi". Na avea o ia ma se tasi o paionia i Dizokaktus faatasi ai ma ni mea taua. E tusa ai ma le tala, mo le taimi muamua na fuga ai le "Dizokaktus" i le togalaau o Malmaison Castle, lea na avea ma le pule o le pule o Josephine Beauharnais.

"Filansodius" faʻapipiʻiina. O le laʻau autu e faataamilo i le faavae ma faʻamafola i le pito i luga, ma le matua e avea ma laau-laupapa. O le umi o lenei eria e tusa ma le 40 cm ma le 6 mm i le pito i lalo. O faʻamaualuga pito lua e laugatasi, faʻamaʻapeʻapeʻa, faʻamalosi, fusi i pito. Latou te ola e oʻo i le 30 cm, lautele - e oo i le 5 cm. O le lau e lanumeamata, o nisi taimi e mumu, toetoe lava o taimi uma e lamolemole.

I le tautotogo, fugalaau fugalaau fulafula - fuga-foliga, foliga faasee, foliga le lelei. O le uumi o le tasi - mai le 8 cm, pe a ma le 9 cm le matua. I le taimi muamua latou lanu meamata, ona latou liliu mumu.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le cactus "Aporocactus Filansodius", ma le tausiga lelei:

Tausiga ile

O le tele o ituaiga o meaola e le talafeagai i tuutuuga o le taofia. Ae ina ia mafai ai ona tupu lelei mai i latou, e tatau ona faia ni tulaga talafeagai.

Fuga

Uluaʻi pulupulu e aliali i le faaiuga o le taumalulu. O lenei vaitaimi e tumau mo le tele o vaiaso, ma i nisi o meaola, mo se faataitaiga, Aporokaktus Pleyvidnogo, le tautotogo atoa. O le fuga o le agaalofa, i le vaitau o le fuga o le taoto e tausia le malamalama susulu.

Mai le taimi o le faʻaalia mai o le tumutumu seia oʻo ina oʻo mai le fua o fua, e le toe faʻaleleia le ulo ma e le mafai ona faʻamago le eleele. Ae maise lava o le tele o lanu i luga o ni faʻataʻitaʻiga e faapipii i luga o le satauro.

Gaioiga pe a uma le faʻatau

A maeʻa le faʻatau, e tatau ona sui faʻamuamua.

Teu oloa teu oloa e le talafeagai mo le tuputupu ae.

O aso muamua e sefulu e maua ai se eleele mamago, aua o le faleoloa e fafagaina tele.

O se agavaʻa magoga faʻaleaganuʻu e mafai ona faʻafeiloaʻi le vave gafa.

A maeʻa ona aveese mai le koneteina, ona fufulu lea o aʻa i le peat, ma suʻesuʻeina ma le totoʻa.

Faʻalogo! Afai oi ai ni tagata ua oti, pala, mago i luga o aʻa poʻo aʻa, ua vavaeina, faʻafefeteina i le gaʻo faʻatoaga.

O nisi taimi e fautuaina ai le faatulagaina o le taele vevela (o le vevela pe a ma le 50-55 ° C) faatasi ai ma le faaopoopoina o le fungicide ma le iniseti ina ia aveesea ai mea totino aʻo le i "nofoia" i totonu o le fagu fou, ina ia aveesea ai meaola ma faaosofia ai le alualu i luma. Ona faʻamagoina lea o le laau i se tulaga i luga o le laina i luga o aʻa.

I soʻo se tulaga, e tatau ona faʻamaopoopo atoatoa le cactus - mai aʻa i le pito i luga - faʻatasi ai ma se fungicide poʻo le iniseti, mulimuli i faatonuga mo sauniuniga. Ole vave tuʻuina atu i totonu o le aoina, e te manaʻomia se "puipuiga" i masina taʻitasi, ma afai e aʻafia le fale, o le a le afaina ia aganuu lelei. Mo lenei nofoaga vaʻaia talafeagai.

Malamalama

"Aporocactus" e pei o le malamalama susulu, ufiufi mai le susulu o le la, mai le tuputupu aʻe o le faatupulaia o le tuputupu aʻe ma o le puaʻa ua mamafa. O nofoaga pito sili ona lelei i totonu o le falemaututu o faamalama sisifo ma sasaʻe, ae o le itu i matu e le talafeagai.

Lulu

Ole vevela ma le vevela e solia.

O le pulega sili ona lelei o le 20-25 tikeri i le taumafanafana.

"Aporocactus" e fiafia i le ea fou.

Ae i le taumafanafana latou te le o totoe i le la, filifili ni nofoaga paolo.

I masina o le taumalulu, e tumau pea le vevela o le ea pe a ma le 10 C.

E manaʻomia le faatumauina o lenei vevela mo se mafutaga mafanafana o le cactus i le malologa.

Faʻamamafana ma fafaga

I le vaitau o le tuputupu aʻe, o loʻo faʻapipiʻi puʻu mai i le vai vevela mai le sprayer. O lenei mea o le a faʻafefeteina ai le fale ma le suavai talafeagai ma puipuia ai le tupu mai o se siaki. O le felafolafoaʻi solo i le taeao, e aunoa ma le faia o laʻau manogi, e amata ia Fepuari, e faʻamalosi ai ina ia fuga.

Aua le fufuluina i le vai tafe., naʻo le faʻamauina, pe a maeʻa ona faʻavae le lime. I masina o le mafanafana, susu tele, lea e tumau pea le susu, ae tatau ona leai se vai i totonu o le apa. I le taumalulu, e faaitiitia le faaitiitia o le vai, aemaise lava pe afai e teuina Dizokaktus i le maualalo o le vevela, ma e tatau ona mamago le eleele.

Fertilizer

Faʻamama le eleele mai Mati 2 taimi i le masina, faʻaaoga meafaigaluega sauniuni mo le cacti. Naʻo le togavao o le a fuga - taofia le fafaga.

Suiga

O aganuu o uluaʻi tausaga o le olaga e totoina i tausaga taʻitasi., matua - tasi i le tolu tausaga, i le tautotogo. O lapisi mo le totoina e faʻaaoga ai se lautele ma le laiti. O nisi ituaiga o meaola e totoina i totonu o paʻu o oak, snag poʻo maʻa papa.

O le eleele e faʻaaogaina sina pulu fua, lea e mafai ona saunia i le fale e tusa ai ma lenei fua:

  • peaty, eleʻele oneone, oneone - i le tasi vaega;
  • suauu lelei mo alavai - afa o le tautua;
  • tamai laumei ma penisini - tasi le vaega.
E taua! O le tuufaatasiga e faaopoopo atu i ai sina pulu pulu, muamua-nutimomoia.

Sa faʻatau atu foʻi i faleoloa mea faʻapipiʻi totoina. Ma i le muamua ma i le mataupu lona lua, o le eleele e tatau ona faʻamaonia.

Tofiga

Mo le toe gaosia i le faʻaaogaina o laʻau, e le tele lava - fatu.

Laʻau (pe tusa ma le 7 simita) e tipi mai luga pe ave i tua itu, faʻagogo mo le 2 aso.

Faʻafefiloi le oneone oneone i totonu o se ogaoga papaʻu, faʻafefete i le iliili o le iliili ma se vaega o le 5 mm.

O le 'au e faʻaputu i luga, faʻatasi ma se lagolago ma se mea e fai mai le fulufulu mamoe.

Moisturize le eleele i se fagu moli, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma togitogi.

O aʻa muamua e aliali i le tusa ma le 14 aso. A oʻo i le faʻapipiʻiina o le vavao, ona aveese lea o le faʻamaumauga.

Mo le totoina o fatu latou te 'aina fua o fua. Afai o loʻo tulaʻi i le masina o Novema - Tesema, e te manaʻomia se moli susulu, pe a fai ia Mati - Aperila. Luiina le ufiufi i se pulou poʻo se tioata, ma tuʻu ai avanoa i le ea.

Sooga o le eleele:

  • laʻau lauʻeleʻele (lime), quartz sand - tasi i le tasi;
  • pasi, piliki piliki (alavai), eletise manaia - tasi vae tolu vaega. O le lalolagi e manaʻomia ona faʻamaʻi.
E taua! A o lei totoina, o fatu ua gase i le paluga oona mo le 12-20 itula.

I totonu o le eleele latou te tuʻuina ifo i lalo. A maeʻa le faʻamaʻeleina o mea totō, o loʻo faʻamaluina lelei le eleele, tuʻu i le mafanafana (+35 o C aso, + 20 i le C), nofoaga susulu. O le tolu muamua masina ia mautinoa o loʻo tumau pea le susu o le potu.

Faamai, meaola faalafua

O le lamatiaga i aganuu o le:

  • nematodes;
  • vili;
  • apogaleveleve mite

"Aporocactus" poʻo le "Dizokaktusy" e manatu lelei o loʻo i ai le lelei mo totonu o togalaau. I le tau maualalo, e oʻo lava i se tagata amata e mafai ona ulufale i totonu o lona fale o se fasi parataiso, lea o le a fiafia ai i le fua tele.