Laʻau

Faʻafefea ona faʻalauiloaina se violet - agaʻi i lea laasaga taʻitasi

O foliga vaaia o totonu o violet i totonu o le fale e mafua ai se manao e teuteuina uma pupuni faamalama i lenei laau. O le tuputupu ae o se viole po o, e pei ona taʻua ai, o Saintpaulia o se faiga faigofie e oo lava i se tagata e amataina le fale. O le tasi e na o le taulimaina o le fesili pe faʻapefea ona faʻalauiloa le viole ma tuʻuina atu i ai tulaga talafeagai.

Faamatalaga lautele e uiga i le laau ma ona auala e faʻaleleia ai

O Vaioleti o se vaʻaiga puupuu faʻatasi ma se pupuʻu puʻupuʻu ma laʻau. Laʻau ola i foliga o se rosette. Nofoaga o le ola masani - o itu uma o Aferika. O le ituaiga o le aiga Gesneriev.

Eseese o violet

O le faʻapaʻiaina o violets e faia i le tele o auala:

  • O le faʻateleina o le faʻaleleia ma le fesoasoani a se laulaʻau atoa po o sona vaega.
  • Fatu fua.
  • Metotia o le lainaina o se puipui.
  • Laasaga poʻo le tipi.

Ina ia filifilia se metotia patino, e fautuaina e suesue auiliiliga taitasi.

E faʻapefea ona totoina se viole mai se laulaau i le fale

E mafai ona fafagaina i lenei auala i le vai poʻo le taimi lava i le eleele. E taua le faʻafeiloai i vaega uma o le tulaueleele e pei ona talafeagai ai.

Filifiliga o le talo ma sauniuniga mo le faʻamalosia

Faʻafefea ona vaʻaia se orchid: faʻasaga i lea laasaga taʻitasi i le fale

Aʻo le aʻaina se viole mai se laulaau, e tatau ona e saʻo saʻo. O le taunuʻuga e faʻatatau tonu lava i le lelei o mea totō totoga. Vavae mai violets mai laina maualalo ma le pito i luga o laulaau. O se fatuga lelei e tatau ona valiina i se lanu masani ma e saoloto mai mea leaga ma suauʻu.

Faʻalogo lelei! Faʻamalosi e le fautuaina faʻamalosi tuputupu aʻe mai laulaau tuai.

O se laʻau muamua na filifilia e vavae ese mai le vao. E masani ona latou toso ese mai le tina. Faʻaoga se naifi malosi poʻo se meaʻai faʻapitoa. O le faia o se faʻasalaga e faʻamaonia ai le itiiti ifo o le faaleagaina o le fale. E taua le aua nei vavae ese latalata i le autafa autu, ae ia tuu sina tamai lupe.

O le nofoaga e tipi i luga o mea totō ma luga o le paʻu lava ia e tatau ona togafitia i le manala. Mo le mauaina o le iuga sili, o le faʻanoanoa muamua o loʻo faia i se vaivaiga vaifofo o le potassium. E le silia le 2-3 itula i le taualumaga.

Tulaga sili ona lelei mo le germination

E tatau ona faia le faʻamalositino i lalo o tulaga saʻo: o le paolo ma le vevela o potu tumau i le lautele o le 20-22 i luga o le zero. Mo le faʻalauteleina o laʻau, e faʻaaoga ai se auala faʻafefe. O le a le gata ina puipuia le fugalaau mai le vai e le o manaomia, ae o le a fesoasoani foi i le viole e ola ma totoina vave le taʻavale.

Faamatalaga faaopoopo! Mo le faʻaleleia o vai e faʻaaogaina naʻo vai ua kuka, na faʻamafanafana muamua i le vevela vevela.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga

E tatau ona fuafua pe o le a le mea e tupu ai le siosiomaga. Folatila e faʻaaoga le vai poʻo le palapala mo nei faamoemoega. Talosaga mo le faʻaleagaina. Ina ia faia lenei mea, o le laulau o le gaʻo ua faʻaaogaina o loʻo faʻafefeteina i totonu o se tioata o le a aʻafia ai le pepa. Faʻapupulaina o violet ma se laʻau i le fale i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. Mo manoa taʻitasi, tioata poʻo ipu palasitika ua saunia.
  2. O le maualuga o le vai e le tatau ona sili atu ile centimita.
  3. O le faagasologa e le manaʻomia ai se suiga o le vai. O le mea autu o le faʻapipiʻi vai i taimi uma; e le tatau i se tasi ona faʻamago atoatoa.
  4. Masalo o le faʻaalia o le amataga o le pala o le pito i lalo o le au. Ina ia faasaoina mea e toto ai, o le vaega ua faaleagaina o le a vavaeeseina ma fufuluina i le malala. I lenei tulaga, ua suia le vai.

Faʻatau i totonu o le vai

O le aʻa muamua o le a aliali i totonu o le 1 vaiaso. A maeʻa le aʻa, ona totoina lea o le fatu i totonu o se ulo. E totoina le laau toto i totonu o se atigipusa, o le a fesoasoani lea i le viole e atiaʻe ai.

Le algorithm faʻalauteleina o violets i le palapala:

  1. Toto totoa ile eleele i ni ipu laiti poo ni ipu.
  2. Tuʻu alavai. Foam po o le paʻu omea ua faateleina ua atoatoa mo nei faamoemoega.
  3. O le eleele mo pepe viole e mama ma vaeluaina.
  4. O le totōina o le seleseleina e faia i le taimi lava lea i le faʻafefiloi o eleele i le loloto o le 1-1.5 cm.
  5. Faʻamamaina saʻo i lalo o le aʻa ao faʻamalulu le pito i lalo.

Lue i le eleele

Manatua! Pau lava le leaga e le mafai ona iloa pe a amata ona amata aʻa muamua. O le aʻafiaga o le taimi e matua faʻaitiitia.

Tausiga tulitatao

I le taimi lava e maeʻa ai le faʻavasegaga, o le a foliga mai ua lalagaina le laupepa - o se mea masani lea e tupu ona o le atuatuvale o violet. O le laulau laʻau e faʻapitoa ona faʻapipiʻi vave pe'ā uma ona faʻaalia mai aʻa muamua. Faʻafeinu faʻamalosi e le silia ma le tasi i le vaiaso. Fertilizing e matua le manaomia. O luga o laei o le a le faatagaina le aʻa e atiina ae.

Faʻapenaina e ala ile fasi pepa

O lenei metotia e faʻaaogaina mo meaola e seasea pe i le tulaga o le faaleagaina i le laulau. Ina ia le toe amata le faasalalauina o le siama, ona aveese lea o le laupepa. Ua aveese uma vaega pala, ma e mafai ona totoina se mea maloloina.

Filifiliga o le talo ma sauniuniga mo le faʻamalosia

Faʻafefea ona toe faʻafouina se viole i le fale i lea laasaga ma lea laasaga

Mo le faʻalauteleina, o le faʻasolosolo i luga ole pito i luga o le pepa. A o le totoina, o le mea e maua ai e totoe mo le 10-15 minute i le ea e taofi ai le sua ma o le tipi e togafitia i le malala.

Tulaga sili ona lelei mo le germination

Mo le vave faʻaaogaina o le faaaogaina o le "manava" sui. O le vevela o le potu e tatau ona tausia i le lautele o le 22-25 ℃. O le faʻamalamalamaina o laau i totonu o le 12 itula o se mea e manaʻomia muamua mo mea e totoina ai le maualuga.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga

E tatau ona e totoina se vaega o le pepa i le malamalama o le perlite soil. O le poloka e faʻalauteleina i le 1-1.5 cm. Ina ia faatumauina le faʻamamafa tatau, o le pusa faʻatasi ma le faʻaleleia o loʻo ufiufi i le polyethylene poo le tioata. O le metotia e mafai ai e oe vave ona maua se tele o mea totō e totō ai, o lea e tele fua o le a tupu.

Faʻalogo lelei! O le tuputupu ae o le pepe e sau mai vela taitasi o se laulaau violē.

Tausiga tulitatao

O le faʻaleleia o fanua e aofia ai le fafaga ma le fausiaina o tulaga sili ona faʻalelei. O le le tausisia o le puleaina o le vevela e mafai ona oo atu ai i le paʻu o mea leaga, ma atili ai le pala o le ituaiga.

Faʻapenaina i laasaga

Faʻafefea ona faʻalautele le azalea i le fale

E ui lava i le mea moni e faapea, o le faʻalauteleina o violet ua amanaʻia o le auala aupito sili ona aoga o le faʻalautele, e le talafeagai mo ituaiga uma o aganuu. Mo nisi ituaiga, mo se faʻataʻitaʻiga, mo chimeras, o le faʻaaogaina o lenei metotia o le a taʻitaʻia ai le leiloloa o uiga o tagata taitoatasi. O le mea lea, o le viole e faʻaaoga mo le lafu.

O le a le mea e tatau ona fai

O le gaosia o le mea e fai i lalo o laasaga, lea na faia i totonu o axils o le fugalaau. O le umi o le mea e totoina ai e tatau ona itiiti ifo i le 3 cm.

Fugalaau vao

Tulaga sili ona lelei mo le germination

O le vevela sili ona taliaina mo le germination o lenei ituaiga e mai le +18 i le +20 ℃. Ona o ia manaʻoga, e masani ona i ai i le tele o faifaatoaga ni faʻafitauli ma le tausiga o fualaau. O le laau e mafai ona ola na o le tasi le taimi o le paʻu o le vevela i +12 12. E taua le aua nei galo o le viole o se laau vevela-alofa ma i le vaitau o le taumalulu e oʻo ai i se foliga vaivai. I le taumalulu, e fautuaina e faʻafeiloaʻi le fugalaau i le itu i mātū poʻo sisifo.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga

Mo le aʻafiaina, e faʻaaogaina e tamaiti le vai poʻo se masini malamalama. O le atinaʻeina o le laasaga i totonu o le vai e tupu i laasaga:

  1. Ua faaopoopo Manganese i se pusa tioata pogisa mo le faʻapalapala.
  2. Ua tuʻuina le pepe ile vai faamama. Ua lava le fufuluina o le 1 cm o le vai.
  3. E pei o le aʻafia e palakalafa, latou te mataʻituina le maualuga o le vai, e puipuia ai le faʻaliliuina o le susu.
  4. O le gaoioi i le eleele e naʻo le taimi lava e oʻo atu i le 8-10 cm.

Mo aʻafia saʻo i totonu o le eleele, na o se manava manava, faʻafefiloi eleele elepeti e faʻaaogaina. Mea faigaluega - vermiculite e aunoa ma le faaopoopoina ole eleele.

Faamatalaga faaopoopo! Aua e te tuʻimomomoina le eleele, e mafai ona faʻaleagaina le pito i lalo ole laasaga.

Ina ia faatelevaveina le faagasologa, o le a maua ai se lanu meamata mo le lumanaʻi o le lumanaʻi - latou te ufiufi le atigipusa ma se ato poʻo se isi lava mea manino. O le faʻamafanaina i aso uma e taua.

Tausiga tulitatao

Ona o le mea moni o le laasaga muamua o se mea e totoina atili ai le totoina, o le tausiga o le a le faigata. O le mea sili e manaʻomia o le faatumauina o se tulaga masani o le malamalama mo le 12-14 itula. I aso muamua talu ona totoina, e tatau ona tausia le vevela o le potu i le itulagi o +18 ℃. A maeʻa, e tatau ona faʻatūina i le +25 ℃.

Manatu fiafia! Ua faʻamaonia lelei lava le suālaʻau ulaula. E mafai ai e oe ona faʻafaigofie le "tuʻuina atu" o le vai i se fugalaau e aunoa ma le afaina o laulaau.

Faiga e faʻafefe ai le mama

Faʻasologa o le pipi

Ina ia faʻasaoina ituaiga, o loʻo faʻaaogaina se metotia mo le fausiaina o gafa. Faʻaaoga se fatu e matua fuga pe faʻaaogaina.

Faʻasologa o le pipi

Faiga Faʻavae

O le metotia e masani lava ona faʻaaogaina i mataupu pe a manaʻomia ina ia faʻasao foliga eseese o le ituaiga. A o lei totoina, o vaega ua faʻamaʻi.

Tulaga sili ona lelei mo le germination

Mo le germination e faʻaaoga ai peduncles e fausiaina ai le faʻaleleia o le susu i le potu. O se fagu e iai se tapuni e talafeagai mo nei faʻamoemoega. I le avea ai o se palapala, e faʻaaogaina ai se faʻafefiloi o sphagnum ma perlite.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga

E le fautuaina e le Faatoaga le faʻaaogaina o ni mea e le mafaamatalaina. Faʻasalaga faʻavae Germination e aofia ai gaoioiga nei:

  1. Otioti le puipui. Ole faʻataʻitaʻiga ole faʻataunuʻuina ole auala e faʻaaogaina: seleulu, lauulu.
  2. Faʻamutaina o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le galu po o le sphagnum.
  3. O le mea totō ua ufiufi i se mea manino.
  4. A maeʻa le faʻavaeina o le faagasologa, pe a faʻatulagaina fou fou i luga o le mea toto toto.
  5. A maeʻa lena mea, faʻapipiʻi i se ipu.

Tausiga tulitatao

O foliga vaaia o laulaau talavou i le fatuga o lona uiga o le maeʻa manuia o le faagasologa. I le laina ma le fausia o le lanu meamata, o le laau e maua ai tulaga sili ona lelei:

  • aso o le aoauli a itiiti mai e 12 itula;
  • manaʻomia le vevela o le potu mai le +20 i le +22 ℃;
  • fafaga pei ona magoto le ipu.

Latou te faʻatali seʻia oʻo lava ina lava le atinaʻe o le basal rosette, ma amata ona vavae le violet i se nofoaga tumau.

Fatuina o fatu

Le auala sili ona faigata o le toe gaosia. E lua laau totō e filifilia. E faʻapipiʻiina le lima ile lima o le tasi o latou ma o le paʻu o isi fugalaau e faia. A maeʻa pe a ma le 4-6 masina, o le a matua matutua ai fatu.

Manatua! Ina ia malamalama ua saunia le fatu, e mafai ona faʻamaʻaina uma pusa fatu.

O foliga matagofie o fatu foliga foliga

O le totoina o le tagata lava ia e avea ma ki mo le tuputupu ae lelei i le lumanaʻi. Afai e le mafai ona faia le faʻatinoga oe lava ia, e tatau ona e tali atu e uiga i le filifiliga o le fatu na faatauina.

Soifua maloloina

E leʻi fautuaina e faʻatau mai fatu mai le au faʻatau oloa. O le faʻatau i se faleoloa faʻapitoa poʻo se faʻaaliga o fugalaau o le a maua ai le talitonuga i le lelei.

E faʻapefea ona saunia fatu mo le totoina ile eleele

A o le lūlūina fatu i totonu o le eleele, muamua le totoina o gaoioiga:

  • na o le aoina o fatu mo le 2 aso, faʻamago i tulaga o potu;
  • mo le faʻapalapalaina, ua faʻamaluluina mo le 30-50 minute i se vaivaiga vaivai o le manganese;
  • o le isi laasaga o le faʻamagoina o le fatu.

Faamatalaga faaopoopo! Mo le lūlūina, e sili atu le faʻaaogaina o pusa faapitoa ua tumu i le perlite. Ona o le mea moni o fatu o le ituaiga o meaola e laiti, e fautuaina e faʻafefiloi i oneone.

O le faʻaleleia o vaʻalele e faia i se auala le mautonu. Mulimuli ane, o se atigipusa o loʻo i ai fatu e afua mai i se fana fana e vaeluaina.

Tulaga sili ona lelei mo le totoina o fatu

Mo le atinaʻe masani, o le pusa faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o uta e ufiufi i tioata. O le faʻamalamaina o lamepa mumusu e faia mo le 10-12 itula i aso uma. Ina ia aloese mai le pala po o le faʻamalolo o le eleele, faʻamalosi faʻatoʻa mea totino i aso uma.

Pe a mu le sui, e le mafai ona tulai mai fatu. E mafai ona e aveeseina le ipu malamalama pe a maeʻa ona amata lau muamua o laau.

Tulafono mo le tausiga o tupu talavou

Suʻeina i totonu o koniteina taʻitasi e faʻatinoina i le taimi tonu e oʻo mai ai le vaimamaina ile 1-2 cm.

Germinated Violet Seeds

Faʻalogo lelei! Aloese mai le susulu o le la. O le vevela o le potu e tatau ona tausia i le lautele o le 16-18 i luga aʻe o le zero.

Filifiliga o mea mo le totoina

E le gata o le fatu maualuga o le ki lea i se taunuuga lelei. E taua le ave o le filifiliga o pusa mo le tulaueleele ma le lelei o le palapala i se tulaga sili ona mamafa e mafai ai.

Tulaga o le eleele

O loʻo i ai le tele o ituaiga faʻatau na faʻatau mo violet. I fale faʻapitoa, o le mataituina ma le faʻaeteete le lelei o oloa o loʻo faʻatinoina. Afai e le mafai ona faʻatau se fusi ua maeʻa, e mafai ona e saunia le eleele mo le totoina oe lava. O le faia o lenei mea, peʻa, oneone o le vaitafe, toega o le laʻau, perlite poʻo le gaʻo faapitoa ua fefiloi i le tutusa tutusa.

Suavai

Mo le faʻaleleia o le vai e faʻaaogaina ai le vai mafanafana, na muai nofoia mo le 2 aso. O le faʻainuina masani o le suāsusu o se mea e manaʻomia muamua mo le atinaʻe lelei o fugalaau.

Faʻatau saʻo le fausiaina o fatu

<

Malosiaga

O le aʻa o le senpolia e laʻititi tele, o lea e le fautuaina ai e faʻaaoga pusa tetele. Mo se fugalaau laʻitiiti, e sili ona lelei le faʻaaogaina o ipu palasitika po o ipu fagota. O se tagata matua o le a faʻaalia lelei lona tino i se fagu lapoa - e taofi le atinaʻe.

Faʻasalaga faʻasolosolo masani

Ina ia maua le mea e manaʻo i ai, o le mea autu e le na o le filifilia o mea lelei e totoina ai le fatu, ae ia faia ai foi tulaga talafeagai mo le totoina. O le le tausisia o tulafono o le toe gaosia ma le sili atu le tausiga e masani ona oʻo atu ai i se osofaiga o pusa matautia. Ona o le maualuga o le vevela, e mafai ona amata ai pepa mumu. Pe a foliga mai, e faanatinati le togafitia o violeseni i vailaau iniseti.

Sa fuga mai Saintpaulia

<

Faia se numera o mea faigofie faʻapitoa, mo se vaitau pupuu, e mafai ona e maua uma se fugalaau fugalaau mai le tasi fugalaau. O le a le gata ina fiafia o ia i ona foliga, ae o le a ia fiafia foi ma faamama le ea i totonu o le fale.