Fua o le gaosiga

Faʻatoʻaga mea totino Nolin (Bulgarian, fagu): ata, tausiga o fale, togafitia, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

I totonu o le vaomatua e tupu aʻe ai i nofoaga maulalo. O le mea lea, ei ai le pala, lea e faʻaputuina ai le susu.

O le fagu ua manatu o se laau e le lelei. E mafai ona tupu e aunoa ma le faia e tagata.

Faʻamatalaga

Nolina - o le a lenei mea totino? Faʻafeiloaʻi i ituaiga o Agavaceae. Igoa Latina: Nolina.

Igoa ole igoa: fagu vine ma teuteu Bokarney.

O le laau e taatele i Amerika i saute i setete o Texas, Orizona, Kalefonia, Niu Mekisiko.

I le vaomatua, o loʻo i ai le foliga o se laau laititi. I le pito i lalo o le ogalaau e matua faateleina.

E faʻamauina le vai e fafagaina ai le laau.

Talu ai o lenei sui o le olaola ola i laufanua valevalenoa valevalenoa, na ia maua ai le gafatia e taofi ai le susu i se taimi faaumiumi.

O se faʻalautele faʻalautele e taua o le namu - faʻapipiʻi.

Aʻo faʻaaogaina le susu ma meaʻai, o le a faʻaitiitia le mafiafia. I lenei tulaga, o le paʻu e foliga mai o le paʻu. I le vaitau o timuga, ua toe faʻaleleia faleteuoloa o Nolins, ma ua atili faateleina le pipi i le voluma.

Crohn e ola malosi, matua mafiafia. O laulaau e vaapiapi, faʻaloloa, matua faigata. I luga o laulaau o se pito i luga o le mata. E faʻapipiʻiina i totonu o se kalu i le vai vai.

O le tane e puipuia le fogaeleele mai le vevela. O le mea lea, e manatu ai o vaega uma o le fugalaau e lelei ona fetuunai e ola ai i nofoaga laugatasi.

Nolina (Bokarneya) ata:

O iinei e mafai ona e faitau ai se mea manaia e uiga i se tasi o ituaiga o fagu laau "Nolina Rekurvat" (Bokarney Bent) ma uiga o lona tausiga.

Tausiga ile

Nolina (fagu) e faʻaaogaina e avea o se teuteuga fugalaau fuga i totonu o ofisa ma ofisa. E mafai ona lagona le fiafia e aunoa ma le gauai. O Nolina o se fugalaau teuteu. E faʻaaogaina e le au faifaatoaga le laau e fai ma mamanu i totonu o potu i le ituaiga o tekinolosi ma le fusion.

FUAFUAGA: Ona o le meatotino o le faaputuputuina o vai, o le fagu o se laau e le taua. E faigofie lava ona faʻafefe le ea ma maeʻa le susu. E mafai ona faʻafetaia fesuiaiga o le vevela o potu ma fale tumaoti.

Vaomatua. Faʻapefea ona faʻamalosi?

I totonu o le vaomatua, o lala totino na tutoatasi.

TALI: I laulaau o le fugalaau na amata ona taamilo i totonu o le fale ua sosolo i le vai mafanafana mai le tufatufa.

O foliga vaaia o le laau e fai i luga o tuutuuga o le tuputupu aʻe. Faatasi ai ma le tele o le suavai ma le leai o se malamalama, o le fugalaau e matuai malosi lava, o le laau ua muta ona tupu.

Mo le lalelei o le tagata lava ia ma le teuteuina e manaomia e le laau se malamalama susulu, suia o le lamala ma taimi susu.

Faʻasa

I le tautotogo ma le taumafanafana, o le fafaga e tatau ona faʻaauau ma malie. I le taumalulu, o le suavai e faʻalagolago i le faʻatupulaia o tulaga.

Afai e leai se taimi e malolo ai le laau, ona leai lea o le numera o vai e leʻi suia. I le taimi o le malologa, e faʻaititia i se tulaga maualalo.

I lenei tulaga, e tatau ona e faʻatali seia maeʻa le pito i luga o le palapala. Faatagaina e taofi le faʻamalosia i le taimi o le malologa.

Faafetai i fugalaau fugalaau e mafai ona fai e aunoa ma se vai mo se taimi umi. A oʻo ina faʻalauteleina e lenei puaa faʻaaoga le auala o le faatofuina, pe a tafe le susulu o le susu mai le lua e faʻafefe ai. A maeʻa lena, o le fugalaau e tuʻuina i luga o se ola tumau i se potu mafanafana.

TATAU: O se fagu fagu o se laau e tupu i nofoaga maulalo. O le mea lea, o le tele o le inu susu ma le mausali o le susu e mafai ona taʻitaʻia ai le aʻa.

Faʻamamaga o le ea

I le vaomatua, o le fugalaau e aoina ai le vai ona o laulaʻau, lanu samasama. O latou o le sau, lea e aoina i mataʻu. E tafe atu le susu i le ogatotonu o le palealii. E faasolosolo malie le tafe mai i le ala ma ulu atu i aʻa o le laau.

I le fale, e tatau ona sosolo le fugalaau, ma fatuina se siʻosiʻomaga tuputupu ae tutusa.

O le faʻatinoga e faʻatino i le taeao po o le afiafi. Ina ia faia lenei mea, faʻaaogā vai faʻaoʻo poʻo vai inu. O taimi taʻitasi, e fufulu ai le laau i se omomi pamu, faʻafefeteina le pefu.

Totoina (filifilia o pot)

I le vaomatua, e ola le laau i luga o eleele papa.

I totonu o sea palapala o se fasi lafumanu vaivai. O le mea lea, o aʻa o lenei ituaiga o lauolaola ua atiaʻe e avea o se ituaiga o le eleele.

Latou te sasaa atoatoa. Toeitiiti leai aʻa e maua aʻa. O se mea taua e taua le mafaufau i le filifilia o se tane.

E tatau ona filifili ni ipu lapopoa ma papaʻu. I le pito i lalo o le fagu e tatau ona faʻasaina alavai o tamaʻi ili poʻo piliki malepe.

O le a fesoasoani i aʻa e aua le pala pe a tele le inu.

Suʻeina pe faʻapefea ona faʻatulagaina?

A oʻo ina amata lemu le tuputupu aʻe o laau, e faʻaalia ai le manaʻomia o le gaosiga. E iai foʻi se faʻailoga e mafai ona avea ma aʻa o loʻo alu ese mai le koneteina.

Mo le faʻaaogāina faʻaaogaina le faʻaaogaina o le eleele e mafai ona faʻafefeteina. E mafai ona e faʻaaoga le faʻatau o le eleele lanu uliuli mo le gaʻo.

TALI: O le sui e mafai ona e saunia e oe lava ia. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga le peat, oneone oneone lelei, oneone ma lau lau.

O le loloto o le tulaueleele e tatau ona tutusa e pei ona i ai i totonu o le vaʻa muamua.

E mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻavasega le fagu i auiliiliga ile matamata i le vitio:

Lulu

E mafai ona ola i soo se potu vevela. Ae e le manaʻomia le fugalaau e fuga i le taumalulu, ma le vevela e paʻu i lalo o le 12 ° C.

Malamalama

I le vaomatua, o le fugalaau e tupu i laufanua vavalalata. O le mea lea, o le laau e matua malamalama-alofa. E mafai ona faʻapalepale i le tu a le la.

Tofiga

O le toe gaosia o Bokarney o se faiga e sili ona faigata. O le toe gaosia e tupu i le laau ma i le fesoasoani a fatu. O metotia uma e lua e manaʻomia ai tomai faapitoa.

Afai o lala laʻau o le tina tina ua ola i luga o le ogalaau o le tina, o le au faifaatoʻaga ua masani ona tipiina ma afaina. Ua faatumuina le tane i se fagu susu.

TATAU: O le mea e tatau ona aofia ai le oneone oneone ma le peat. E mafai ona faaopoopo le vermiculite i le palapala.

O le faʻaopoopoga o loʻo tuʻuina i totonu o se mea faʻamamaina. Ona tatau loa lea ona tapunia le fagu pupuni tioata fale. E taua le tuʻuina atu o le malamalama. Ua tuu le fagu i totonu o se potu mafanafana.

TALI: O le maualuga o le taumafanafana mo le tuputupu ae e 22-25 ° C.

O le faʻaleleia o eleele e tatau ona faʻalalauina ma faʻalauteleina i lea taimi. A maeʻa foliga o laulaau muaʻi, o le mini-greenhouse e faʻagata ona aveese. O le mea lea, o le laau ua masani i le vevela vevela. A maeʻa ona lelei, o le fugalaau e faʻapipiʻiina i le laau laugatasi mo le tuputupu ae tumau.

Tuputupu ae mai le fatu

I le taimi o le faʻaleleia e fatu, o le totoina o mea e faʻafefiloi i le vai i le vevela o le potu. Ona tuʻuina atu lea i le paluga o le "Zircon" poʻo le "Appin".

I le fofo o fatu e tatau ona taoto 24-48 itula.

A maeʻa lena mea, e tuʻuina i totonu o se mea susu susu o oneone oneone ma peat.

Ua matala le eleele, o fatu ua tuʻuina ile luga ma fai sina fufuluina ile palapala.

O le tele o le palapala o le eleele e tatau ona tutusa ma le tele o le fatu.

Pots ma fualaau o le lumanaʻi e tuʻuina i totonu o se potu mafanafana ma lelei. O le maualuga o le taumafanafana mo le tuputupu ae e 19-21 ° C. O le eleele e tatau ona i ai i taimi uma i se tulaga susu. A maeʻa le 30 aso e tatau ona aliali mai muamua pupu.

E tatau ona malosi le totogo ma lelei ona aʻa. Ona latou togi lea i ni tane laiti. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina le fanua faʻatau mo Nolina.

Fertilizer

O luga o laei e tatau ona faia mai le ogatotonu o le tautotogo seia oʻo i le amataga. Ina ia faia lenei mea, e faʻatau e le faleoloa mea faʻapipiʻi mo suauu. Aʻo leʻi faʻamautuina le fugalaau ua tele le vai.

Totoina o laau

O le tuputupu ae o le toto e tuai tele. A maeʻa ona totō, o le a faatoa tumu le fale pe a uma le 7-8 tausaga. Mo le tausaga e tupu ai le 3-7 cm.

Maʻi ma faʻamaʻi

Pest o lenei sui o le laʻau e le mafai ona mafua ona o laʻau vevela. O faʻamaʻi e aliali mai naʻo le tausiga le lelei.

Afai na amata ona malogo le lau o lau, ma ua tafe le palu - E leai se susu o le laau ma o le fugalaau ua i ai i se tulaga faʻavaivai.

E manaʻomia le faʻaleleia o le faʻamaʻi ma le faʻaleleia. O laʻau e mafai foi ona faʻamago i le taimi o le taimi e moe ai. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻatali mo le tautotogo.

Faatumu i le isi itu o loʻo faʻaalia ai le palapala mataga e le mafai ona tatalia le mamafa o le laau.

O lenei fugalaau e manaʻomia le lagolago.

E le gata i lea, o le leai o se malamalama, e mafai e le laau ona aʻafia mo le la. O le mea lea, o taimi taʻitasi, ua liliu ai Nolina i le 90 °.

Nolina o se fugalaau e faʻaleleia ai le lamala i le pulu. Mo le tuputupu aʻe tuputupu ae o le fugalaau e manaʻomia ai le lāmala ma le susu. O le fugalaau e fiafia i moli susulu, ipu papaʻu ma sprinkles. Faʻapenaina e vaomatua ma fatu. E tupu malie tele.
E mafai e le tagata faitau ona fiafia i mea nei e uiga i le laau:

  • Plant Nolin (Bokarneya): faʻamatalaga, ituaiga, tausiga.
  • "Nolina Retkurvat" (Bokarney Bent): vaaiga ile tausiga.