Faatoaga faatoaga

Aiseā e ave ai ma pe faʻapefea ona fausiaina le metronidazole i totonu o tamato vai?

I le auai ai i moa feʻaveaʻi, e feagai le au faifaatoaga ma se faʻafitauli e pei o faʻamaʻi o se natura osofaʻi. E mafua mai i siama e ulu i totonu o le tino o moa e ala i palapala palapala poo fafaga.

O nisi e le masani ona latou iloa le mea e fai ma amata ona togafitia fanau i auala eseese. O sea auala e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le atinaʻe ma le soifua maloloina o moa.

Metronidazole na atiaʻe e faʻafetaui ai meaola. O se fualaau lelei e gafatia ma le tele o faʻamaʻi ma galue o se puipuiga lelei.

O le a lenei vailaʻau?

Metronidazole o se vailaʻau antiparasitic lea e aʻafia lelei i meaola ninii.. O loʻo i ai se mea e leai se mea e faʻaogaina e aafia ai le faʻaleleia o le tino o parasite, e mafua ai le amataina o le vave maliu.

I le faatoagaina o moa, o lenei fualaau faasaina ua avea ma tasi o vailaau e puipuia ai le togafitiga mo togafitiga ma le puipuia o faamaʻi e mafua mai i nei siama e pei:

  • Giardia;
  • amoeba;
  • talafaasolopito;
  • Trichomonas.

Metronidazole ua faʻamalolo mai i ni pepa o loʻo i totonu o pusa polymer. E mafai e se tasi ona aofia ai le 1000 papa. E i ai le paʻu o le faʻamalolo. I le tasi papatini 50 mg o le autu autu o loo aofia i le aofaiga o le 12.5 mg. O le tau o le fualaau faasaina e 165 rubles.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Metronidazole o se vailaau antiparasitic lea ei ai sona aafiaga antibacterial. Malosiaga e tetee atu i le tele o siama ma meaola ninii.

E lelei mo togafitiga o meaola faʻatoaga. I totonu o le faatoʻaga moa, e faʻaaogaina mo togafitiga ma le puipuia o maʻi faʻapitoa e pei ole:

  • coccidiosis;
  • talafaasolopito;
  • trichomoniasis.

O vaega taua o le fualaau faasaina mai le manava e ulu i totonu o totoga ma fusi, ma faaputuputu i le ate o manulele. Tusa mai le tino pe a mavae le 2 aso ma feces ma urine. O le fasia o le meaola e faatagaina 120 itula pe a uma le faʻamaʻi mulimuli o le vailaʻau.

Faʻamatalaga faʻailoga

Coccidiosis

Faʻatasi ai ma le faʻatoʻilaloina o lenei faʻamaʻi i manulele o loʻo matauina ia uiga.:

  1. mativa le lelei;
  2. faateleina le manao e inu;
  3. lē toaga;
  4. manava manava i fusi toto;
  5. o le moa o loʻo taumafai e alu ese mai ona aiga;
  6. moa faʻatapulaʻa latalata i le mea vevela;
  7. maʻi pipili

Metronidazole e mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga ma le puipuia o lenei maʻi. Afai mo togafitiga, ona o le fualaau faasaina ua tuuina atu i se fua faatatau o le 0.1 g o le mea autu mo le 1 kg o le mamafa o manu. O le mea lea, i luga o le 5 kilokalama o le moa 1 papalama ua lava.

O le fua o le paʻu po o le maʻalaʻau e tatau ona faʻavaivai i le vai, ma e tatau ona faʻafeiloaʻi le fofo i totonu o le gutu ma se pipette poʻo se tui. Metronidazole e faʻatulagaina i le aso. O le umi o togafitiga e 1.5 vaiaso.

Faʻalogo! E i ai se auala pe a le tuʻuina atu le vailaʻau i le vai, ae faʻatasi ma meaai. Faʻasinua le papaa, faaopoopo le 150 mg i le 1 kilokalama o meaʻai. Faʻasalalauga taʻitaʻi mo le 10 aso.

Afai o Metronidazole ua tuʻuina atu e avea ma mea faʻapipiʻi, e tatau ona fefiloi ma meaai i le aofaiga 0.2-0.25 g i le 1 kilokalama o le moa. O le puipuia o coccidiosis e mafai ona uma 1.5 masina.

O i latou e ola i moa atonu e fiafia i mea nei:

  • tausiga o moa matutua i aso taʻitasi;
  • dilution ma le faʻaaogaina o le furazolidone;
  • fafagaina o fafie;
  • fafagaina o hens;
  • penisillin dilution methods;
  • tulafono mo le fausiaina o moa.

Talafaasolopito

Faatasi ai ma le faatoilaloina o moa i le histomonosis ua matauina ai faailoga nei:

  • mativa le lelei;
  • lē toaga;
  • lanu samasama paʻu vevela;
  • talotalo apaʻau;
  • ua taumafai le moa e aluese mai ona uso a tagata;
  • afaina eleelea;
  • o le paʻu i luga o le ulu e lanumoana.

O lenei faʻamaʻi e ono aʻafia ai moa mai le 20 i le 90 aso o le ola.. I manuʻa matutua, o le histomonosis e seasea lava. Afai e faʻaaogaina Metronidazole e togafitia ai se faʻamaʻi, ona 0.25 g o le vailaʻau ua ave i le kilokalama o le mamafa.

E faʻafefe i le vai ma tuʻuina atu 3 taimi i le aso i le faagasologa o le vaiaso e ala i se suauu. E mafai ona faaopoopo ni masini poʻo ni pepa malulu e fafaga. I le 1 kilokalama o meaai 4.5 g Metronidazole. Vaevae i totonu o 3 inumaga. O le togafitiga e 10 aso.

Mo le puipuia, faʻafefiloi le paʻu i le fafaga, mulimuli i le polokalame: ia 1 kilokalama moa mamafa 20 mg o vailaʻau. Tuʻu atu i le manulele 3-5 aso. E tatau ona i ai se malologa i le va o vasega - 10 aso.

Ae faʻapefea pe afai e filifilia le inumaga sese?

Faatasi ai ma le le talafeagai o fua o le fualaau faasaina ma le umi o le pulega i manufelelei, e mafai ona tulai mai se tali atu. E na o le tasi le itu o Metronidazole.

Afai e fai se allergy, ona faalēaogāina lea o togafitiga ma faʻatalanoa se fomaʻi. O le a mafai ona ia tagofia se vailaʻau faʻasaina tutusa.

Metronidazole - o se auala lelei e faʻafefe ai siama na paʻu i moa. Afai tatou te amata togafitiga i lenei fualaau faasaina i se taimi tatau, ona mafai lea ona tatou faasaoina a tatou faatoaga e ala i le le faatagaina o le fanau laiti ia maliliu.

O le uiga ese o le fualaau faasaina e faapea e mafai ona tuʻuina atu e le gata mo togafitiga, ae faʻapea foʻi ma se mea e puipuia ai.