Fua o le gaosiga

O mea uma e uiga i le togalaau aina: o mea faʻapitoa o le suauu taua, o le mea e maua ai le siʻosiʻomaga e aoga, pe o se mea oona?

Gardenia o se vaomatua mai le ituaiga o Marenovs. O le evergreen e tosina atu i le matagofie o fuga lanu paʻepaʻe papaʻe ma samasama ma manogi manogi. O le mea teuteu e faʻaaogaina e fugalaau fugalaau, ma o le vailaʻau faʻasolosolo o le laau na vaetamaina e fomaʻi ma le cosmetologists.

I totonu o tusitusiga a Saina anamua, o meatotino o le togalaau e mafua mai i meatotino taufaaleaga. O lo latou manogi na mafua ai ona e faʻagaloina faafitauli, tuʻuina atu le filemu ma le fiafia. O tekinolosi faʻaonaponei ua avea le tala o se mea moni, o le suauʻu taua o le faʻatoʻaga e iai le malosi e pulea ai lagona o se tagata.

Faamatalaga ma le amataga

O le vao o Evergreen ma lau lanu lanumoana o lanu lanumeamata lanu lanumoana ua tupu i vaomatua ma vaomatua o Saina, Iapani ma Aferika i Saute. O le masani faʻatasi ma ia o tagata e nafa ma le tagata Amerika Amerika o Alexander Garden.

I le eleele tatala, o le sui o le aiga o marenovy o le a tupu i le 2.5 m. O le ituaiga Gardenia e tusa ma le 250 ituaiga (aoao e uiga i ituaiga ma ituaiga lauiloa o le togalaau, faapea foi ma ata o le laau, iinei). E aofia ai i totonu o laau toto. Laʻau faʻalelei i totonu o latitudes mama e tupu aʻe i totonu o ipu. E maitauina le itiiti ifo nai lo ituaiga meaola ma e oʻo ile 0.5-1 mita.

Gardenia jasminoid (jasmine) - foliga sili ona lalelei foliga vaaia. E fiafia o ia i le anotusi, e manaʻomia le tausia o se microclimate faapitoa. E manaomia e le laau le maualuga o le vevela + 22-25 ° C ma le susu.

E manaʻomia e ia le malamalama lelei, ae le o le susulu o le la. O le eleele e tatau ona tuʻuina - pH 4.5-5.0. Lafu talafeagai mo azaleas. E manaʻomia ona faʻafefe faʻafefe i le vai mafanafana.

FESOASOANI! Faʻasagaga saʻo, e tele lala o loʻo i luga ma o le laau ua liua i le vao. A mavae ni nai tausaga, o fugalaau faʻalua faaluaina e oʻo i le umi o le 10 cm le fuga i luga.

O le tele o taimi latou te maua ai taʻitoʻatasi, ae o nisi o vailaʻau faʻapitoa e faʻapitoa ai. I le va o Iuni ma Oketopa, ua tumu le potu i le manogi manogi o le Jasmine. O fugalaau lalelei e le mafai ona tutu i le malulu, mago ma le tata. E le mafai ona toe faʻaleleia mai le nofoaga masani, ma e sili atu le faʻaleleia o mea e sui ai le soloina o laulaau.

Vailaau faʻamaʻi

Faʻatoʻaga faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa ma vailaʻau.O lenei mea na saofagā i le vailaʻau faʻasolosolo o le laau. Glycosides (Gardenozide, Geniposide) o loʻo i totonu o fualaau aina ma laʻau e iai mea e tetee ai i le faʻamaʻi ma antipyretic.

O mea taua o fugalaau mai fugalaau o le faavae lea o mea manogi ma mea teuteu. O le laau e aofia ai: benzyl acetate, lina-rilagetat, methylanilide.

E mafai ona tausia le fale i le fale?

I le faʻatauina o se falesa fou, e le fesiligia e le au faifaatoaga i latou lava: o le togalaau oona pe leai? Faatasi ai ma laau totino o loo i ai ituaiga meaola e maualuga le toxicity: ole malosi, oleander, dieffenbachia, ituaiga uma o lili ma isi.

Gardenia e faasino i totonu o laau ma mea maualalo maualalo. E le afaina ai olaga o tagata poʻo meaola, e tusa lava pe oʻo mai le suasusu i le manava. Ae o le aina o laulaau mata ma fua o le togavao e le aoga, latou te mafua ai le manava, vomiting ma vaivaiga. A uma ona teuteu pe fufulu pine, fufulu ou lima i le fasimoli ma le vai e faʻaumatia ai le laau.

Gardenia jasminoid fesoasoani e fatuina se siosiomaga lelei i le fale. E teuteu ai totonu, ma i le vaitaimi o le vavao e pei o se jasmine. O le manogi suamalie e fesoasoani e faʻaleleia ai le lagona, e faʻavaivaia ai tagata, faʻaleleia ai lo latou lelei.

Na matauina e le au faifaatoaga i le vaomatua i le taimi lea o le numera o fefinauaiga i totonu o le aiga ua faaitiitia. E mafai ona tuʻuina i totonu o le ofisa ia laau toto (pe afai e mafai, tuʻuina atu le tausiga lelei), i totonu o le potu malolo, e potopoto ai tagata uma o le aiga (sa matou taʻu atu tulafono o togalaau i le fale iinei).

Faʻalogo lelei! Laʻau talafeagai mo le potumoe, pe a fai o pupuni o le potu e leai se vaaiga i sisifo poʻo le itu i saute sisifo, e aunoa ma le fefe i le tuʻu i le faamalama.
Matou te fautua atu ia e faitau a matou isi tusiga e uiga i faʻaaliga o le faʻatupulaia o togalaau, e aofia ai:

  • E faʻafefea ona faʻaleleia fugalaau fugalaau?
  • E faʻapefea ona tupu mai le fatu?
  • E faʻapefea ona faʻatulagaina?
  • Aisea e uliuli, lanu samasama ma paʻu lau lau?
  • O a mafuaaga o le le lava o le fugalaau?
  • O le a le mea e manaʻomia muamua?
  • Faʻasolo masani o faʻatoʻaga ma metotia o feutagaʻi ma i latou.

Le faʻaaogaina o mea teuteu teuteu

I totonu o tagata faʻamuamua, ua leva ona faʻaaogaina togafitiga faafomaʻi o togalaau. O lona gafatia e faʻamalolo manuʻa, faʻaitiitia le mamafa, faʻaleleia le gallbladder gaioiga. I togafitiga Saina, o fua ma aʻa o le vao e faʻaaoga e fai ai se fofo mo le tele o faʻamaʻi.

O mailei mai ona vaega e faʻaaogaina e avea ma anti-inflammatory, antipyretic ma hemostatic agents. Ua aofia i totonu o fualaʻau o mea na faia mo le hepatitis, stomatitis, mastitis, herpes, tonsillitis, jaundice.

O le aveeseina o togalaau e faʻaitiitia ai le aofaiga o le bilirubin i le toto. O se teuteuga o aʻa ei ai le gaioiga o le gaioiga.

O togalaau aina Gardenia jasmine e seleseleina, mago ma faʻaaogaina e pei o se lauti o le lauti. O fua o le vao e faʻaaogaina i le faʻaumatia o faʻamaʻi fatu (nephritis), ate, ma le mama. E tutusa lelei le aoga i fafo. Mai i fualaau mamago e faia ai ni faʻamalosi mo manuʻa, manua, mu.

A maeʻa le latou talosaga, ona mou atu ai lea o le tiga, o le a faʻaitiitia le fulafula. I le faaopoopo atu i vailaau, ua maua ai e le laau lautele le faaaogaina i le cosmetology ma le fale manogi.

Fualaau masini miti

I le suʻesuʻeina o siama faʻalaʻau faʻatoʻaga, ua maua ai e saienitisi le aano o le ferulic, lea ei ai mea taua e faʻaleagaina. Mo le cosmetology, o se avanoa e faia ai ni meafaigaluega lelei e faʻafefe ai le paʻu o le tino.

O totoga totogo e fesoasoani i le faʻaumatia o toxins, faʻavave le gaosiga o le collagen fou. O le iʻuga, o le paʻu e faʻalelei, e faʻaleleia le eli, lanu lanu.

E maua mai le vaega i le amataga o le tautotogo pe a amata ona tupu le tuputupu ae o le laau. Fuga fou, totogo, aʻa - o se mea e maua ai le malosiaga sili. Mai i lea mea ia faia ai le taualuga, faʻasaoina le mea atoa faʻapitoa.

Aʻo faʻatuputeleina le gaosiga o mea tetele i le faʻaogaina o le biotechnology. O fualaʻau vavalalata ua tupu mai laau toto o togalaau. O le tuufaatasiga o tekinolosi ma le natura e mafai ai ona e maua se aofaiga tele o meafaitino e leai se mea e aunoa ma le faaleagaina o laau toto.

TAITAI! Gardenia e faasino i laau totino o loʻo i ai le tele o amino acids, antioxidants ma enzymes. O le vaega, vavae ese mai ona siama, e afaina ai le tele o mafuaʻaga o le paʻu o le paʻu.

I le avea ai o se vaega o mea teuteu, e puipuia ai le faʻaleagaina o le fausaga o le collagen, e faʻaolaina ai le faʻafouina o le tino. O loʻo maua le faʻamatalaga mo lona aoga lelei i luga o le lauulu. E faʻamalosia, faʻamamaina ma fafagaina le lauulu, faia o latou aʻa.

Laʻasaga taua

Mai fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe o le togalaau jasminoid maua ai se suauu taua e iai se manogi taua, manogi manaia. E maua mai i se faʻasologa mai fugalaau matutu. E le mafai ona aveesea le suauu i se auala tau alamanuia.

O le faʻaaogaina e faʻaaogaina e maua ai mea taua. O mea taumafa vevela e togafitia i solventic organic, e faʻapipiʻi ai. Ina ia maua le oloa mulimuli e faʻamautuina i le ava malosi. A maeʻa le pala o mea eleelea o loʻo tumau pea se suamalie samasama ma se manogi manaia.

E faʻaaogaina le suauu i mea manogi maualuga. Ua fusia lelei ma le manogi o le citrus, neroli, rose ma ylang-ylang. O le suauu taua o le faʻatoʻaga o le faavae o mea manogi i sasaʻe.

E maua i le aoina o Calvin Klein, Gucci, Paco Rabanne. O le suāuu e tele mea aoga:

  1. Faʻafouina - faʻafouina le faʻafouina o le tino paʻu.
  2. Faamalosi - O amino acids e faʻaleleia ai lauulu lauulu, faʻaleleia le malosi o lauulu ma maloloina.
  3. Aneti inflammatory - faʻaaogaina e faʻamalolo ai manua laiti ma mumu.
  4. Toning - o se vaega o le auala o le cellulite e faʻamavaeina ai le faʻaleagaina o le paʻu ma faʻamalo. E maua ai le tino mausali ma le malosi.

I le manava manava e fesoasoani e aveesea ai le ulu o le ulu, gaogao, e i ai se aafiaga mataʻutia. O le faʻaopopoina o se vaifofo i le taele o le a fesoasoani e aloese ai mai le manava. O le faʻatoʻaga oliveia o loʻo aofia i le tele o ituaiga o mea teuteu:

  • sulu mo le faʻamalosi o lauulu;
  • fafaga kulimi;
  • susu susu;
  • vailaʻau faʻamālōlōina.
Fono O le manogi o le faʻatoʻaga e iai sona aʻafiaga, faaopoopo i ai nai mataua i le massage masima, o le a faʻaleleia atili ai lagona.

Contraindications

E le mafai e tagata taʻitoʻatasi ona faʻatasi ma soʻo se togafitiga. E le masalomia ao leʻi faʻaaoga muamua. E tatau ona togafitia ma le faʻaeteete le suāuu taua.

Ina ia faʻaumatia le faʻafitauli o le maʻi. E tatau ona tuu se mataua i luga o le matau o le tulilima. Afai e te aʻafia i faʻafitauli le lelei: o le vevela, faʻafefe i luga o le paʻu, leu, e sili atu le musu e faʻaaoga fualaau mai togalaau.

E le fautuaina e faʻaaoga le suauu taua i le lona lua o masina o le maitaga. O le faʻaaogaina o teuteuga o fualaau aina ma aʻa e tatau ona tupu i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O faʻatoʻaga faʻamalosi ma faʻamalosi faʻatasi ma le tausiga lelei o le a oʻo atu i le 7 tausaga le matua e faʻafiafia ma lona matagofie ma faʻamafanafana le manogi manogi. O laau totogo o se mea moni e maua mo le cosmetology o aso nei ma mea manogi.

Suauu mamago ma le suauu toto e fesoasoani i tamaitai e faatumauina lo latou matagofie ma lagona. O fualaau faafomai o fualaau aina ma aʻa e aoga lelei i vailaau faaleaganuu.