Laʻau

Laʻau le lelei o totonu o fale e totogo i le tausaga atoa

O le tele o fai togalaau latou te mananao e totoina ni laau e le lelei ile fale. O le a faigofie ai ona tausia i latou ma faʻamalamalama le fale. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona latou iloa le matagofie o fugalaau fugalaau, ma le auala e mafai ai ona latou tuputupu aʻe na oi latou lava.

Fugalaau i totonu e le manaʻomia ai se malamalama tele

O fugalaau totonu e fuga mai i le tausaga atoa, le lelei - o le miti a soo se tagata e teu. I le mea e tatau ai, e tatau ona latou tuputupu ae i lalo ifo o le malamalama ina ia mafai ona i totonu o le fale.

Aspidistra

I luga o le aspidistre, e sili ona lelei le faia o tusi e faailoa ai le aso o le fafaga mulimuli

O le lisi o fale le lelei o totonu ole fale e aofia ai aganuu eseese.

Aspidistra

E tupu lelei le aganuʻu e oʻo lava i le vevela o + 3 ... 5 ° C (ae le itiiti ifo). E manaʻomia le faʻasaga ile tasi i le vaiaso. Suʻeina o loʻo faʻatino pe'ā manaʻomia. Talu ai le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe, o lenei faʻatinoga e faʻatinoina ile 3-5 tausaga.

I le tau mafanafana, e sili atu le faʻafeoloolo o le fugalaau e itiiti mai ave o le la. O nisi ituaiga e fiafia lelei i tulaga malulu. E taua le aua neʻi faʻafefe i le palapala.

Cissus antarctic

Se fua tele e lauiloa o "vine vine". E tali lelei mai o ia i ave saʻo o le la. E sili ona tuʻuina le vao i totonu o potu malulu.

O Cissus e teteʻe i suiga o le vevela, e laʻititi ona aafia i faʻamaʻi. E tatau ona faʻafefeteina lemu ina ia le maua ai le suavai i le palapala.

Sansevia

O se laau totō lea e totoina pe a maeʻa ona tumu aʻa. E masani ona fasiotia o ia i le tele o timuga, ma o le taumafanafana e faia i aso uma e 6-7, i le taumalulu - i le 3 vaiaso. E sili ona lelei i le vevela o le 18 ... 28 ° C, i le taumalulu - i le + 13 ° C.

O le aganuu e tupu lelei i totonu o le paolo, ma i lalo o le la. E le taua le suavai mo ia, o faʻamafanafana e faʻaaoga tasi i le taumafanafana.

Tradescantia

O manaoga faʻale-aganuʻu e faʻamalamalamaina le malamalama. O le leai o se mea e atagia ai le valivali o ituaiga eseese. I le tau vevela, e manaʻomia e le vao le masani ona faʻasusu, ae manaʻomia le faʻaleleia o vaʻaia e aveese ai le tele o le vai. I le taumalulu, i le va o vai, o le eleele e tatau ona faʻamago.

Tradescantia e le o faigata tele i le susu. Ae ui i lea, i le vevela o le tau e sili ona lelei le moliina o le laʻau.

Tagata suʻa

O fualaau mai lenei vaega e teuina ai le susu ia i latou lava. Ona o lenei mea, latou te matua puipuia lava i le maualuga o le vevela ma le vevela. O le tele oi latou (cacti) e tuputupu ae e masani lava i toafa.

O le toʻatele o sui o lenei kulupu e faʻaleagaina le fafagaina soo. O le malulu vai e sili ona afaina ia i latou.

Dracaena

Le agavaʻa faigofie faʻaleaganuʻu mai le aiga Agave. O loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga ma lau laʻau lauitiiti. O le vaega muamua ua manatu e sili atu le taua.

Vai vai i aso uma 3-7 aso. A aunoa ma le afaina, e mafai ona ola le aganuu 1-1.5 vaiaso. E talia lelei le vevela i totonu + 10 ... 27 ° C. Faatasi ai ma le malamalama, o le a tupu lelei le dracaena. E le manaʻomia e ia se mea e masani ona fai.

Laʻau faʻapena vavalo faʻamalo

O fugalaau e le lelei le fale e tatau ona i totonu o fale o tagata taʻitasi. Latou te fiafia i mata o lē e ona ma malo. O le matagofie o fugalaau i totonu e faigofie tele ona tupu, e leai ni faigata faʻatasi ma i latou.

Kiliata

O le aganuʻu alofa-alofa, e lelei mo le susulu malamalama. Taʻitaʻia malosi malosi e mafai ona susunuina le laʻau. O le maualuga o le vevela o le + 24 ... 26 ° C, i le taumalulu - e tusa ma le + 16 ° C. O le togavao e ola i tulaga matagogo, ae o le a faʻaitiitia le tele o meaʻai.

Kiliata

Faʻasaʻoina vao vao pe a manaʻomia

O laʻau o loʻo i ai le tele o le susu, o lea e mafai ai e le nuʻu ona ola e aunoa ma le faʻamafanafana mo sina taimi (aemaise i le taumalulu). O loʻo faʻataunuʻuina le suavai pe a maeʻa le palapala.

Anthurium

Nofoaga matagofie ile fale ma fugalaau matagofie, sili ona talafeagai mo fale ma fale. E fiafia i le felafolafoaʻiina o le malamalama ma le lelei le tali atu i le susulu o ave o le la. O lenei togavao e sau mai se nofoaga vevela ma e fiafia i faʻaleleia togafitiga. E tatau ona suʻiina i taimi uma e mafai ai, faʻamama le ea ma solo le laʻau.

E tatau ona faʻafefeteina le fua tele, ae naʻo le faʻaputuina o papa palapala i luga. Afai e totoe le vai i totonu o le apa, ona sili atu lea ona vaʻaia ina ia le pala ai aʻa. O le togavao e teteʻe i faʻamaʻi.

Taua! O le Anthurium o le mea oona, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete i ai, aua nei tuʻuina tamaiti e vavalalata i le laau.

Hibiscus

O se laau lauiloa lauiloa na ulu atu i Rusia mai Sasae. Afai e te tuʻuina se fagu i luga o le windowsill ma tuʻuina atu i le togavao le faʻaleleia masani, e mafai ona fuga i le tausaga atoa e aunoa ma le tele o taumafaiga i le vaega a lē e ona.

Aganuʻu e le lelei le tali atu i ata ma malulu. Faatasi ai ma eseesega o le vevela o le vevela, o le togavao e faʻafefeteina fatu ma laʻau, pe a toe faʻaleleia tulaga masani, e toe faʻafoisia.

Faʻalogo lelei! O le isi igoa mo le aganuu o le rose Rosia.

Abutilon

O le mea lenei o se laau totino o taimi uma o taumalulu e fiafia ai tagata e ona le tele o fua. O lenei vaitau e mafai ona tumau e oʻo i le tausaga, o le a le taimi e manaʻomia ai le fugalaau e maua ai le tele o vai. A oʻo ina faʻamaeʻaina le fugalaau, o le suavai e sili atu ona faʻaleleia.

O Abutilon e tali lelei i suiga faafuaseʻi i le vevela ma le moli, faʻataʻitaʻiga. Afai e te tuʻuina atu ia te ia tulaga lelei e ola ai, o le a mafai ona ia faʻamamaina le ea i le fale.

Balsam

O le laau ua lauiloa mo le faigofie o le tausiga ma le ola e tusa lava pe le o ni tulaga le talafeagai. E fuga mai i se malamalama maualalo pe afai e feagai pupuni o le fale ma le itu i matu.

E lagona e le togavao le masani i tulaga malogo. E le manaʻomia e ia se vevela tele, o le laau e faʻafefe lelei le vevela. I le taumafanafana e faʻafefeteina i taimi uma, ae na o le maeʻa lava o le pito i luga ole palapala. I le taumalulu, ua taofia le vai.

O totonu o laau e totogo i le tausaga atoa

Faigamalo i Totonu o le Aiga Blooming All Year

O totonu matagofie o totonu o le fale, e susulu i le tausaga atoa ma le le lelei i tuutuuga o le galueaina, ou te manaʻo ia maua uma e au togalaau. O le totoina pea o fualaau aina e talafeagai mo fale mautotogi, fale ma ofisa.

Begonia

O se vao e lava le felafolafoaʻiina o le malamalama mo le olaola malosi. O ave saʻo o le la e susunuina le laʻau. O le laau e tatau ona teu i le vevela masani o le potu.

Begonia

E fafagaina Begonia i le tasi taimi i vaiaso uma, amata i le tautotogo ma faaiʻu i le tautotogo.

Faatasi ai ma le tuputupu ae malosi o le begonias, e tele vai e manaomia, i le taumalulu e faaitiitia.

Geranium

E ola le laau i le taumafanafana i le vevela e oo atu i le + 30 ° C, i le taumalulu i + 12 ° C. E fuga lelei i lalo o malamalama masani, e mafai ona tatalia ave o le la i luga o lau.

O le gau o le malamalama ei ai sona aafiaga leaga i le fugalaau. O fugalaau e mama, laiti, ma amata ona sogisogi. O le togavao e tupu masani i se tau vevela, tuʻuina atu i le faʻaleleia. Faʻamalosia le manava i le taumafanafana, ae na o le eleele e magoto. I le taumalulu, e masani lava ona le faʻaaogaina le vai.

Royal pelargonium

O le laau i le tele o auala e tutusa ma geraniums. O le eseesega e taoto i le faateleina o le tele o fugalaau ma le toetoe lava a leai se manogi. O le tausia o le vao e le ese tele mai le galuega o faia i geraniums.

Koleria

Laʻau e le matagofie le faʻailoaina o se manogi manogi manaia. E lagona le lelei i le vaeluaga o le paolo ma le faʻaleleia lelei. E maualuga le maualuga o le maualuga o le suasusu, ae e le lelei le totoina o laulaau. Pots ma se laau e tatau ona faʻapipiʻi i luga o paʻu ua tumu i le uamea lautele ma le vai.

I le taimi o le fuga, o le vevela e tatau ona i le maualuga + 23 ... 26 ° C, i le taumalulu e mafai ona faaititia i le + 16 ° C. Masina taʻitasi, e fafagaina le kolone i fomaʻi faʻamalosi mo laʻau o loʻo i totonu o le vai.

Pachistachis

O se laau e masani lava e le manaʻomia ai se tausiga. Ua lava lea e tuʻuina atu ai ia te ia le tele o suavai, teuteu masani ma le maualuga o le susu. O se vevela o + 20 ... 26 ° C e talafeagai mo lea. Afai o le vao o loʻo i totonu o le mafanafana, e faʻalauteleina ma faʻapipiʻi ai aʻa; i le malulu, o lau e paʻu vave i le malulu.

Malamalama e tatau ona faasalalauina. Pachistachis e fiafia i le ea fou, ae aunoa ma ni kopi. E talileleia lelei le laulauina o laulaau. A o tuputupu ae le laau, faapipii ma faapuupuu vaega pito i luga.

Ruellia

O le togavao e fiafia e faasalalauina, ae o le moli susulu. O ave avega o le la ua faʻaseseina ia te ia. I le taumalulu e tupu i le vevela o + 20 ° C, i le taumafanafana i le + 24 ° С. E tele le vai, ae pei o le eleele e magoto. E manaomia e le laau le maualuga o le susu.

Mo faʻamatalaga. I le ea mago ma faʻatalatalanoa i tafatafa ane o le vao, o laʻau ua faʻailoa. Pe a teuteuina, e tatau ona e faia le laau o se vine po o se togavao.

Laʻau o loʻo i totonu o le falemaʻi

Fugalaau i totonu ma fua o laau toto ma igoa
<

O le tetee i le lamala e taua mo totonu o laau. E masani lava ona latou ola i tulaga o vevela vevela vevela.

Chlorophytum

Se laau talafeagai mo le faamamaina o le ea. Eseesega ma laulaau eseese e manaomia se malamalama malosi, ae e mafai foi ona latou ola i le paolo.

Chlorophytum

<

Fafagaina le chlorophytum e fai masina.

Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, e alu ese le togavao, masani ona lafoai lau laau. E manaʻomia le fafagaina ile 1-2 vaiaso. Faʻafefeteina eleele eleʻele chlorophytum, o lea e tatau ai ona e faʻaaluina le taimi e malogo ai. O loʻo faʻaaogaina le faʻatulagaina aʻo faʻalautele le aʻa.

Yucca o le elefane

O le togavao e tuʻuina atu le malulu i totonu. O le faʻasalaina o ia mo ia e tatau ona faʻaalia. I le taumafanafana e faaluaina i le vaiaso, i le taumalulu o le a lava lea. O le totoina o laʻau o le laau e filifili.

Yucca o se tasi o nai meaʻai i totonu o fale e mafai ona susulu e ala i le susulu o le la. I le tautotogo o le tautotogo-taumafanafana, e tupu i le 18 ... 26 ° С, i le taumalulu - at + 10 ... 12 ° С. Fertilizer mo le cacti e tatau ona faʻaaogaina i le masina. Faʻafeiloaʻi pe a manaʻomia, faʻapuupuu laʻau pito i fafo.

Faʻaipoʻa

O le laau, lea e lauiloa foi o le gaogao ma le laau o laau, e tu i fafo mo lona tuputupu ae lemu. Talu ai ona o lenei mea, o le gaosiga e mafai ona seasea ona faia. E manaʻomia le fafaga fafie i le masina.

E tupu lelei le ulu o Chukula i tulaga matutu, e aunoa ma le pulupulu. Faʻateleina le faʻasusu vai e afaina ai le laau, mo sina taimi e mafai ona ola e aunoa ma se faʻavaivai. O le vermiculite ma le perlite e tatau ona iai i le eleele.

Pelargonium o le zonal

O le laau e masani ona faapaleniina le ea malulu. E sili le fiafia i le suavai i le taumafanafana, e sili atu le faʻagataina i le taumalulu. O le suavai e afaina ai le vao. E le manaomia le totoina o laulaau.

Pelargonium e sili le fiafia i le la. Faʻamanino le susulu o le la e ono mafua ai mumu. I le tau mafanafana e tupu ai i le + 20 ... 25 ° C, i le taimi o le malolo - at + 12 ... 15 ° С. Faʻafeiloaʻi i le lua tausaga, tipi i le tautotogo.

Ficus Elastic

O le vao e puipuia i le ea malulu. E tatau ona faʻafeoloolo le suavai, ma faʻamago le palapala. O le fufuluina o meaai e na o le taumafanafana e faʻaaogaina, e faʻaaoga ai le vai mautu.

Malamalama e tatau ona faasalalauina. Ua ola le laau i le vevela o le potu, e puipuia mai faʻataʻitaʻiga. O se gaioiga e faia e pei ona tatau ai i le tautotogo.

Hoya

I le tau mafanafana, o le vaomatua e matua malulu, i le taumalulu e tasi le vai e tasi i le vaiaso e lava. E tupu lelei i tulaga malulu ma malulu, faʻafefe i le vevela o le vevela.

O le leai o se susu i le taumafanafana o le a afaina tele ai lau laʻau ma fugalaau. Ae ui i lea, mo sina taimi e aunoa ma le faʻavaivai, o le a mafai pea e le vao ona faʻaalu tupe masani.

Euphorbia Mile

E manaʻomia e le vao ni vaega malamalama ma faʻasalalauina. O le vaʻaia o le vai e faia i vaiaso taʻitasi. E tatau ona fafaga le laau i masina uma.

Euphorbia Mile

<

I se vaitaimi moe, lea e tusa ma le 1-2 masina, e mafai ona lafoai le laupepa.

E faasolosolo malie lemu, e mafai ona e faʻatulagaina i le 3-4 tausaga.

Spathiphyllum

O le laau e puipuia i le ea malulu i le taumalulu, ae o le susulu lelei o le susu i le taumafanafana. I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, e manaʻomia le faʻafefeteina o le aganuu, i le taumalulu e faʻaititia le malosi o le faʻavaivai. O le togavao e tupu lelei i le malamalama, e masani lava o le faʻafefeina o ata lafoia ma le malulu. E sili atu le ola i le vevela o + 18 ... 23 ° C. O le laau e totoina ai totogogo uma.

Vitio

Fugalaau fualaau mo le togalaau, matagofie ma le le lelei
<