Laʻau

Fugalaau Osteospermum - ituaiga ma ituaiga

Afaina Aferika, Cape daisy poo le osteospermum - o se fugalaau ua mamanuina mo le teuteuga o le togalaau. O se tagatanuu o le tolotolo e lagona le lelei i tulaga o le laina pito i tua. O le vao e le lelei i le tuua, e ese mai i le fugalaau umi, o se paolo pupula.

Faʻatauaina e le Faatoaga se mea ese e foliga mai o se chamomile ona o le tele o pulupulu paʻu ma palu vao. Laʻau faʻapipiʻi teuteuina mo le umi, paʻuina soʻo se laufanua.

Fiafia i le lalelei o laisies Blue-eyed "so affectionately saodovodom call osteosperm grade" Sky ma Ice "

Le amataga ma le foliga mai o le osteosperm

I totonu o vivo - i luga o le Penisula Arapi, i atunuu pito sili ona manaia o Aferika, na maua ai e tagata fai togalaau le silia ma le 70 tagata o le aiga. O iina, o le fugalaau osteospermum e le faʻapalapalaina le laʻau, ae naʻo sina taimi puupuu e taofi ai le fuga. I se tau le lelei, e amataina e le laau ona mea muamua i le masina o Iuni, ma faʻaauau pea ona selesele seia oʻo i le malulu.

Faamatalaga o fugalaau osteosperm

Osteospermum o se laau laʻau o le aiga o Asteraceae, o se sui o ituaiga aster. Uʻu ma se maualuga e 20 cm i le mita mita se vao vao. E faʻasaina, faʻamalo lelei. O faʻaupuga o ni ato ma le laina e tasi o fuga fugalaau e iai le diamita i le 2 i le 8 cm, i le ogatotonu o fugalaau o le lanu eseese (ulaula, lanumoana, lanumoana, uliuli) ma pulu samasama. A maeʻa ona fai, ia fai se paʻu ma se fatu uumi umi.

Fugalaau Osteospermum: faʻailoa pe taʻitasi

Crocus fugalaau - ituaiga eseese o laau totō mo le togalaau

I totonu o vivo, o togavao taumalulu ua faʻapupulaina e pei o meaʻai. I totonu o fuafuaga a le aiga - o se aganuu faaletausaga.

Taua! I faʻamatalaga o le ituaiga, o fugalaau e faʻatulagaina e avea o tausaga taʻitasi. Ae o soo se ituaiga e mafai ona teuina i le fale seia oʻo i le isi tautotogo. O lea e leai se uiga e fesili ai i faleoloa pe o le a le osteospermum e faʻailoa pe taʻitasi.

Dimorphotheque ma le osteospermum: e tutusa pe leai foi

Clerodendrum creeper - ituaiga ma ituaiga

O laau totō o loʻo i ai i ituaiga lava o le vaʻai, o o latou pulumu e talitutusa lava i le fausaga ma le lanu. E masani ona fenumiai e le faatoʻaga le dimorphotheca ma le osteospermum, ae e le tutusa le laau, ae lua mea eseese. I le taimi muamua, o fugalaau e manaia, e na o sina mea e faʻafeiloaʻi i le ogatotonu. O le lua - matte, poppet ua paʻu ma se afifi pupula o laulaau lanumeamata lanumeamata. E mafai ona e iloaina se faletusi mataga:

  • i le ogatotonu: e masani lava enaena, e leai nisi isi filifiliga;
  • lanu: lanu, moli, kulimi moli;
  • fatu: e laugatasi i se atigi ovi;
  • laʻau, mea laʻau.

I se tulaga faʻafuaseʻi, e le o toe faʻafuaseʻi le paʻu o le Dimorphotheque, naʻo Iuni. O le fugalaau i le lanu, o mea e foliga mai fafo e foliga mai o se kalena masani.

Ituaiga ma ituaiga o osteosperm

Thuja - o se laau, pei o foliga, ituaiga ma ituaiga

O le fugalaau ua leva ona tosina atu i ai mafaufauga o le au faifaatoʻaga i le salafa o le lalolagi. O tausaga taʻitasi e faʻaalia ai ituaiga fou i le maketi a Rusia. Ae ei ai e pele ia i latou, i taimi uma e manaʻomia ai.

Osteospermum Sky ma Ice

O se umi umi, o le maualuga o le upega e oʻo atu i le 75 cm. E iloga i se lanu e le masani ai o fuga ma fugalaau. O le ogatotonu lanu moana o loʻo faʻamalosia ai le paʻu o le kiona. O le green green o se faʻaopoopoga matagofie. O lala paʻu lelei, seia oʻo i le taimi o le tuai o le autumn e toto ai fugalaau.

Osteospermum Magik Yellow

O le aso talu ai nei na foliga mai samasama samasama eseese o le chaamomile aferika e le mafaamatalaina i se paolo susulu o gala. Latou te le faʻavaivaia, faʻaauau pea le malosi o le lanu seʻia maeʻa. O se ituaiga laʻau tele, e fausia i totonu o le vaomatua.

Le igoa atoa o le osteosperm "Magic Yellow" - Summer Hero Magic Yellow, o se filifiliga Dutch

Osteospermum Aquila

Laʻau e maualalo le ola, e talafeagai mo le faʻatoʻaga i totonu, ogaoga o le vao 20 cm, le lautele o le 6 cm. Pe a fatuina se malologa o le taumalulu, e tupu i le 7 tausaga e aunoa ma se toe gaoioi. O le tele o ituaiga o ituaiga o loʻo tuʻuina mai, mai le paʻepaʻe ma se nofoaga lanu moana i le samasama ma se ulu sinasina. E tele taimi latou te faʻatau atu ai mea fefiloi e faʻafefiloi ai ni lanu eseese.

Osteospermum o Eklon

Se ituaiga fugalaau e masani ai o Cape Daisy. O se ogalaau umi e oʻo i le mita le maualuga.

Osteospermum Fashion

O laau e sili ona vaivai, e tupu lelei i tamai fugalaau. O le vao e maualuga lona 15 i le 25 cm e faʻapipiʻiina i le 5 cm le lautele. O le varietal range e aofia ai lanu: paʻepaʻe, lanu piniki, lavender, pale lilac, lanu viole. O loʻo i ai ni paluga faʻatasi ma petala faʻasaina i le ogatotonu.

O se faʻafefiloi o ituaiga e lua o ituaiga "Peshn": "White" (paʻepaʻe) ma le "Pink"

Osteospermum Mix

Faʻafefiloi o meaola laiti ma laʻau e faʻaogaina mo le faʻaogaina o fanua, alpine lawns. E masani lava, o lanu e filifilia i le lanu e tasi, o nisi fatuga fatu e faʻapipiʻi paʻepaʻe ma le pogisa mo le faʻatusatusa. O loʻo i ai le vaeluagalemu o laʻau fefiloi o le osteosperm Faʻasologa Lua, Mana Fugalaau ma isi.

O le sui o le ituaiga vao Berry White pink hue. O le ulu o fugalaau tutotonu tutotonu e faapaleina i laina o mea e tutupu i le vao.

Tuʻu i fafo osteosperm

I lalo o tulaga masani, o le vao e gaosia e le totoina o ia lava. O le aganuu masani o le fefe i le toe foi mai o fulufulu, suiga faafuasei i le vevela o le ao ma le po. I totonu o le itu i saute, i luga o balconies, matagi, e masani ona e vaai i le osteospermum, faʻapupulaina i fugalaau fugalaau mamao, e le masani ai. I totonu o le itu i saute, o le fugalaau e tupu aʻe e pei o se faʻailoga i le lauʻeleʻele.

Tuputupuina o le osteosperm mai fatu

O fatu e vave faʻapipiʻiina i le eleele, fai sina pipiʻi ina ia le 'ai manufelelei. O fatu tetele e totoina taitoatasi i le taimi, matauina le va i le va o vao mai le 20 i le 40 cm, e fuafua i le maualuga o le tipu. Mo fualaau aina, o le fatu o loʻo taatia i luga o le eleele i totonu o greenhouses, mea vevela, faʻamamaina le palapala lelei, ufiufi i se ata - faia ai ni tulaga faʻavaomalo.

Taua! Faatasi ai ma se faʻaloloto malosi, e mafai ona mate le fatu fatu. O nisi tagata fai togalaau latou te fiafia e totoina ni fatu pepese, ao lei luluina, latou te fufulu ese le paʻu o le paʻu pe fai foi se fusi i luga ina ia mafai ai e le vai ona ulu.

O le a le mea e manaʻomia mo le totoina o le osteosperm? O le laau toto e ola lelei, e susulu lelei i luga o le eleele le paleni, faʻamaʻaina ma humus, fugalaʻau. Mo se togafiti leaga, o le totoina ma le tausiga e faʻaititia i le veleina, fausiaina.

Le nofoaga sili mo le osteosperm

Aferika Aferika Aferika e fiafia i le la, e faapalepale lelei le puipui. E pei o tagata uma, o le laau e faigofie ona aʻa. O le a leai se aoga o vaega o le lolo. E tatau ona mafanafana le lalolagi. Faʻatasi ai ma se tulaga maualuga o vai vai, e manaʻomia vaivai.

E faʻafefea ona fafaga le osteospermum mo le totoina vave

Ina ia totoina vao vao, o le lima o le humus ma le pefu e faaopoopo i lua toto. A o faagasolo le vaitau, o loʻo fautuaina le laei pito i luga (pulumu) ma faʻamaʻi faʻamalosi mo totonu o laau. E fafagaina minerale e tusa ai ma faatonuga, ona faaluaina lea o le vai ina ia aua le mu ai le lau. E mafai ona e fafaga fugalaau i se va o le 3-vaiaso. O le vaifofo sauniuni o le superphosphate, faaopoopo le pāhare pāpā i le vai mo le fausiaina, o le maualuga o le 1: 3 ua faia (tasi le vaega o le faʻaaogaina ua faʻafefeteina i vaega e tolu o vai).

Taua! Afai e te fusi i luga o lauʻau lauulu, o loʻo faʻapipiʻiina i luga laʻau o le pito i luga.

Osteospermum: auala e teu ai i le taumalulu

I totonu o itulagi, i le taumalulu e le pa'ū ifo le vevela i lalo -10 ° C, o le vao e puipuia lelei i lalo o fale puipui mai lala, i lalo o se vaega o peat. I le vaʻaia lelei, e faʻafeiloaʻi le vao i totonu o ipu e ala i le faʻafefe, aumai i totonu o le fale. Ua lelei le faʻaleleia o le laau i le maea ai o le gafa. O le togavao o le a fuga seia oʻo i le faaiuga o Tesema, ona tatau lea ona e taofi, aveese le fugalaau i se nofoaga malulu, faʻaitiitia le faʻasaina.

Aisea e le fuga ai le osteospermum

I le vevela, e le toe fuga le laau, ma taitaia uma malosiaga i le faia o suega. E fautuaina e puipui le vao, faʻapipiʻi le suavai mo le malulu.

Faatasi ai ma le sili atu o le vevela, laʻau e ola tele, e faʻaititia le aofaʻi o ato fugalaau. Afai e tausia lelei le laau, o le a leai ni faafitauli.

Tofiga

O le fugalaau e fesuisuiai vegetatively ma fatu. O le kulupu Varietal e sili atu le ola mai le taina, ona maua ai lea e le togalaau ia uiga uma. E le aoina e le Faatoaga meaʻai, ae sili ona manaʻo e faʻatau i ofisa faʻapitoa poʻo i luga o punaoa i luga o le upega tafaʻilagi. O le faʻamaina o fatu e tausia mo le 3 tausaga.

Osteospermum, fatu. E puipuia i latou e se atigi eleelea; mo le tele o fuālaʻau, e fautuaina i latou ina ia faʻafefeteina i se vaifofo o se meaola toto

Osteospermum: tupu mai fatu - o afea e totō ai laau?

E mafai ona e totoina se fugalaau:

  • i ipu;
  • aofaiga atoa.

Laʻau o loʻo lolomiina i totonu pe faʻasusu i se 2 mm o le palapala palapala. O le koneteina e tatau ona tapunia i se ata tifaga, aveese e vevela. Tatala i tua pe a maeʻa.

O le toe gaosia o le osteosperm e ala i le totoina mai fatu e masani ona masani ona faia - pe a totoina ni fatu, e filifili e le au fai togalaau i latou lava. O aso tulaʻi e tutusa lelei ma asters: Mati - amataga o Aperila. O Mati o le a totogo ia Iuni, Aperila - ia Iulai.

Totoina o laau i luga o le eleele

O le laulaau e totoina i se nofoaga tumau pe a uma ona toe faʻafoʻi. Lua vaiaso ao leʻi totoina, e faʻamaopoopoina laau: e ave i totonu o le auala i le ao. O le umi o le nofo e faasolosolo malie ona oʻo i le 6 itula. A maeʻa, ona tumau ai lea o le pupuʻu i se po laʻititi.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Mo le seleseleina o togalaau aʻo leʻi oʻo i le tautotogo, e faʻafefiloi le vao o le uterine: i le fale poʻo i luga o se logia. Fautuaina le malulu o le taumalulu + 12-15 ° С. E faʻamaluluina le sofipolo, e le mafai ona faʻamago atoa.

O seleselega e faia mai le vaega apical o le aʻa. I totonu o le vai, e vave ona aʻa, ua lelei ona aʻa i totonu o eleele mama. Mai laau ola e pei o le fale, totogo vine e le totogo.

Taua! E momotu ese tipi mai le masina ae lei totoina, ina ia lelei ona aʻafia

Osteospermum: totoina o totō

Mo le fale, filifili mea laititi ma laʻitiiti-siʻosiʻomaga. O le vaitau o le taumalulu e faia mai le tuai o Tesema ia Mati, ae e puupuu le ao. I le tautotogo, o le laau ua matala, fafagaina, faʻafeinu ma le faʻamaʻi tasi i le vaiaso.

Taua! I le taimi o le vevela, o le togavao o loʻo sosolo i le "ovary" - o se faʻafefiloi o amino acids

Tuputupuina o le osteosperm mai fatu i le fale

Mo le totoina, latou te vave pikiina se ulo o le a tumau ai le laau mo le tele o tausaga. E tumu i le tele o le omea i luga o le ¼, ma o le pito i luga e tumu i se faʻafefiloi eleele palapala. Ua tupu le togavao e pei o ni laau toto, ae e le o ave i luga o le eleele, ae tuu i luga o le windowsill. I le tau mafanafana, ua faʻaaogaina ai le laau.

Filifiliga o le mafai gafatia

E le fetaui se ulo fugalaau, e te manaʻomia se ipu e iai se pu mo le faʻafefe vai. O le aʻa e oʻo atu i le ½ o le lautele o le vao, o le gafatia e tatau ona lautele.

Faʻaiga ma fafaga

E sili atu ona lelei le filifilia o meaʻai faaopoopo i le vai, e faaopoopo i le vai mo le faʻaleleia o le vai i le faʻatusatusaina o le ¼ o le aofaiga ua fautuaina. Asters e le fiafia i le tele o elemene, latou te ono maʻi.

I le le lava o le suāvai, o ato o inflorescences e laʻititi. I le tele o le susu, e tupu ai le aʻa.

I le noatia ma le fai fuafua i tulafono faavae o tekinolosi taufaatoaga, o le a fiafia le laau i fugalaau mo se vaitaimi uumi. O galu tetele o Aferika Aferika e le o toe mou ese atu mo se taimi umi. O le laau e fetaui lelei mo faleaoga, moega o fugalaau i le taulaga, ma le fale e ola.