Faatoaga faatoaga

Tausia ma le tausia o Turki Takla

O lupe o se tasi lea o ituaiga e sili ona fiafia i ai o manu felelei. Mo le tele o seneturi, sa galulue tagata i la latou gafa. Ae maise lava le lauiloa o manulele e iai tulaga taua o le vaalele, e pei o lupe o takla i Turkey. O nei manulele e faia ni apaau faʻalelei, e faia ai se leo tulaga ese pe a lele, faʻafetai i le mea na mafua ai i latou i le taua.

Tala faasolopito

O le faaliliuga moni mai le gagana Turki o le upu "Takla" e foliga mai o le "somersault." O lenei ituaiga o lupe na lauiloa ona o le faigamalaga ma amioga a le manulele i le lagi: e mafua ai le lagona o le lupe e le lele, ae faia se ituaiga siva po o se taʻaloga e taʻalo ai ma ni faʻalavelave. O le mea lea, o le lupe e maua maualuga, e peiseai e ulu i totonu o le pou, faasao, fai se taaiga ma toe tulai.

Saili meaola sili ona lauiloa ma fua mai ni lupe, ma aemaise lava i le pigeons ma le Ubek e tau ai lupe.
Asiasi Tutotonu o loʻo taʻua o le nofoaga na fanau mai ai nei manulele faʻalelei. O tagata turuma oe na faimalaga i laufanua o Kazakhstan i aso nei, o le itu i sisifo o Saina ma le teritori o Siberia na auai i la latou gafa. I le X senituri, na latou nonofo ai i luga o laueleele o le Metitirani, lea na malilie ai manulele e tineia ai faanaunauga o le Sultan, o le e fiafia e matamata i le vaalele.

O le manumalo i le teritori o Sasaʻe Tutotonu, e leʻi tuulafoaia e turks igoa Turks le galuega o le fausiaina o lupe, ma o se taunuuga o nei taua na mafua mai:

  • Armenia;
  • Farani;
  • Iraqi;
  • Suria

E te iloa? £ 41,000 na totogiina mo le manulele e igoa ia Peter Paul i le 1986, o le lupe sili ona taugata i le lalolagi.

Faʻamatalaga mai fafo ma foliga

E leai se tulaga e tasi mo faʻamaumauga i fafo fafo. E vaevaeina i ni vasega:

  • faʻailoa;
  • nosochubnye;
  • tamaʻitaʻi;
  • bicuspid

E le o faailogaina pigeons turisi e se tino tele o le tino, e foliga mai e matagofie ma faasee, ma ua i ai ni fulu mumu i luga oo latou vae. O nisi tagata ei ai le ulu papaʻe ma le siʻusiʻu, o isi ua i ai se muaʻi vaʻaia, ma o isi ua i ai se mata. I le taimi nei i le va o manulele o le lanu uliuli ma le moa, ae o le susu-paʻepaʻe e manaʻomia.

Le faigata o le fausiaina i le fale

E na o ni faʻapitoa faʻamalosia e mafai ona fanau le tacla. O lenei fulufulu foliga e filifilia, e matuā manaʻo ma faʻanoanoa. O le mea sili ona faigata i le fausiaina o takla o aso uma, faʻaauau ma toleniga faʻapitoa, e aunoa ma le lupe o le a le "takla."

E tatau ona aʻoaʻoina e faifaatoʻaga faʻatoʻaga le auala e tatau ai ona fafaga lelei pigeons.

O le a le tele

O le tau o le lupe e aʻafia i le tele o mea:

  • tausaga;
  • lanu;
  • trickiness.

E taua! O manu felelei e le o fananau mai ma tomai faʻapitoa - latou te mauaina i le faagasologa o le aʻoaʻoina.

O le lanu o le fulufulu e mafai ona aʻafia ai uiga tau vaalele o le manulele. Pigeons faʻatasi ma se lanu masei e le oi ai ni mea masani e le masani ai o le vaʻaia o latou uso e lanu lanu, ma o le mea lea o le manaoga mo latou e sili atu le maualalo. Pigeons ma se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e taʻua o fusi uʻamea, ae e seasea ma o lo latou tau e maualuga tele.

O le tau mo le lupe e tasi e mafai ona eseese mai le $ 100 i le $ 500.

Manaoga mo le potu

O manulele e mafai ona teuina i totonu o lupe (sili atu) ma i totonu o cages po o avia, pe a fai e ausia tuutuuga o le taofia.

Fua o Dovecot

O le faʻavae e faʻavae i luga o le mea moni e tasi le manulele e manaʻomia se vaega itiiti o le 50 sikuea mita. cm, ma le maualuga o le fale e tatau ona le itiiti ifo ma le 1.5 m. A oʻo ina faʻavae le laumei, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le saogalemu o fale. O le fausaga e tatau ona puipuia mai foliga vaaia o meaola eseese, pusi ma'ie i totonu.

O nisi tulaga e talafeagai mo le fausiaina ma le ola o lupe. Faitau atili faʻamatalaga ma togafiti mo le fausiaina o se upega.

Ole mafanafana ma le malulu

O le vevela i le taumalulu i le fale manulele e tatau ona i totonu o le 5-7 ° C, i le taumafanafana - e le sili atu i le 20 ° C. E le fiafia le manulele i le vevela, e le manaʻomia le mafanafana o le fale, ae o le faʻamalosia lelei o le fausaga e le afaina.

O le potu e tatau ona vaʻaia. O le auala pito sili ona faigofie o se faitotoa faʻapipiʻi faaopoopo, lea e tatalaina i le vevela. E fautuaina le faia i le fola o le fale ni nai tamai pupuni puipui mo le faʻaleleia o le ea fou. O le faʻapipiʻiina o le faʻaoga i luga o le taualuga o le a talafeagai foi, faafetai lea o le a aveesea mai le manogi manogi ma le susu mai le fale lupe. E tatau foi ona malamalama le Dovecote.

Nofoaga ma ologa

Manulele manu e tatau ona lamolemole i le lauulu ma lelei lelei.

E taua! O se mea e leaga pe le talafeagai foi e mafua ai le faaletonu o le vaomalo i Tacla, faatasi ai ma le taunuuga o le manulele ua leiloa ona uiga felelei.

E tatau ona tutusa le laʻau o le perch ma le tele o tamatamailima, o lona uiga, o le lautele o le paʻu e tatau ona tutusa ma le afa o le mamao o le felafolafoaʻi o le manulele - na o le mafai foi ona maua atoatoa le ptah ma ia mafai ona uu i luga o lenei pou. I le averesi, o lenei fuainumera e 2.5-3.5 cm.

O le pusa vaʻa mo le tacla e tatau ona fetaui 80 * 50 * 40, ma le taimi e mafai ai ona fausiaina. Ina ia faia lenei mea, ua lava le tuu o ni laupepa se lua ma le lautele o le 25 cm ma le loloto o le 8 cm.

Fafagaina o falaoa, inu pusa, kupalka

O le galuega autu a le fafaga (e faaopoopo i, masani, fafagaina o lupe) o le puipuia lea o meaʻai mai le filogia, ma o lona tau tonu e faalagolago ile numera o manulele. O le faʻailoga masani e i ai le tapuni ma puipui faʻamau i luga o le nofoaga.

E iloa e taua igoa o lupe mo le leo leotele ma o latou apaʻau, lea latou te lele ai.

E tele ituaiga o mea inu, ae o le mea aupito sili ona lelei o le pneumatic. Latou te maua le toʻa ma e le paʻu le vai, ona e vaeluaina e se tapuni, ma o le pusa pusa lava ia e faʻatulagaina ina ia le taele manu. E pei foi o le fafaga, e manaʻomia e le pusa pusa le faʻapalapala taimi.

Kupalka - o se masini faʻapitoa mo le tausia o le ola maloloina o manulele, o le taele e fesoasoani e tau ai le vevela ma faʻafefe ai le tulaga o manulele i le taimi o le molimauina, tumau ai foliga vaaia ma fesoasoani e tau ai iniseti. O le tele o le ipu faʻalagolago i le numera o manulele, o ona pito e punou, o le maualuga o le fausaga e masani lava 10 cm.

Maea ma le tumama o le aviary

O le faamamaina lautele mo lupe e tatau ona faia ia le itiiti ifo ma le tasi i le masina (pe a iai ni meaola mama, ona tasi lea i le vaiaso). Aʻo leʻi faʻapalapalaina, paʻu ma puipui ua faʻamamaina i le meaʻai, ona fufuluina lea i le fasimoli ma le vai ma le faʻapalapalaina o loʻo faʻatinoina. O se moli molimoli e fetaui lelei mo nei faamoemoega, aua e mafai e le afi ona faʻaumatia mea faʻaleagaina ma meaola leaga e oʻo lava i nofoaga faigata. Mai vaifofo e faʻaaoga ai le pisia (3-4%), formalin (1%), suauu caustic (1-2%).

O le loloto o le taotoga e tatau ona itiiti ifo i le 5 cm. O mea mo mea e momoe ai o vaomago, peat, aula, vaovao, lala paʻu poʻo lala mumu. O nisi taimi o le fola o le fale e faʻasusu i le oneone, ae manaʻomia le toe sui vave. E tatau ona suia le laʻau o le fualaʻau i ni vaega, e tusa ai ma le eleelea: eleelea eleelea, mama faʻaopoopo.

Lettok

O isi fausaga mo le tacla, ua fausia i le foliga o se faavaa faitofa, o loo faapipii i se faasologa. O le paranesi e pipii mau i le avia i le tasi itu, ma le lona lua e fesootai i le faamalama o le aluese o manulele. O lenei mamanu ei ai se fola e tupu mai i tua atu o le faavaa. O luga ia te ia o lupe e toe foi atu i le fale, ma e mai ia te ia latou te amata i le taimi o aoaoga.

E te iloa? I le tasi aso, e mafai e le lupe ona lele 900 kilomita, ma o le saoasaoa aupito maualuga e mafai ona ausia e 70 km i le itula.

Fafaga ma vai

O se tulaga taua mo le lelei o meaai paleni o paleni. Le leai o ni elemene e mafai ona iʻu ai i le faʻalavelave i le tino - i manufelelei, avitaminosis, hypovitaminosis e mafai ona atiaʻe, ma o le metabolism e mafai ona faʻaitiitia. Ina ia puipuia le tupu mai o nei tuutuuga, e tatau ona faʻalogo lelei i le mea e fafaga ai le lupe, aua e taua uma oloa i lana lava auala:

  • O supple supplements ua suia i le gaosia lelei o kāpeti, meaʻai, falaoamata ma laʻau manogi;
  • o le faʻafefiloi o gaʻo o loʻo manatu o se punavai taua o minerale;
  • millet. Faʻatau ituaiga faʻamalosi, aua o loʻo aofia ai le tele o vitamini;
  • sana - o se auala autu mo sui tetele o manulele;
  • lauʻeleʻele palapala;
  • oona, aloese mai le paʻu;
  • saito;
  • keke araisa;
  • o fatu o le sunflower e tatau ona i ai i meaʻai i aso taitasi, o le tasi vaega o le aofaʻi o meaai (10%);
  • tamaʻi maa laiti, iliili ma le oneone oneone e tatau ona tutu i ni meaʻai eseese. Latou te fesoasoani i le ulaina o meaai i totonu o manava o manulele;
  • O le vai e tatau ona fou, i le vevela vevela, e saoloto mai mea leaga faʻaleagaina. A faʻaaoga le vai tapuni, puipui mo le itiiti ifo i le 10 itula;
  • e lelei le togafitia o le tale i manu felelei, ae aua le soona fai, e pei ona tele naua e mafua ai le manava;
  • Laititi o fatu laau cannabis e aoga mo manulele i le taimi o le vaʻai.

E taua foi le gauai atu i le gutu o au manulele, aua e faalagolago lava i ituaiga ituaiga meaai e mafai ona latou 'ai e aunoa ma ni faafitauli, ma pe oa foi faigata e ono tulaʻi mai. O le mea lea, o tagata taʻitoʻatasi o loʻo i ai se pu umi (sili atu i le 25 mm) le faʻalavelaveina pe a taumafa i meaʻai laiti, ma mo manulele pupuu (e oo i le 15 mm), e tatau muamua ona vaevae le meaʻai tele e pei o le sana.

O le a aoga le faitau uma e uiga i le fafagaina o lupe.

Latou te fafagaina meaola faalua i le aso, pe a maeʻa taumafataga taʻitasi e ave le fafie e taofia ai manu felelei mai a latou meaʻai.

Tuaʻoi ma isi lupe

E le mafai ona teuina nilati pupule i totonu o fale moa ma ni lupe o isi ituaiga, e le gata i lea, ina ia faatumauina le mama o le ituaiga, e le mafai ona tuu i totonu o fale moa, e oo lava i sui o le ituaiga e tasi, faatasi ai ma manulele ei ai isi uiga masani.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le muaʻi vaʻaia lupe e tatau ona faʻamavae ese mai le fogafale i totonu o se isi fale moa, ma e tatau lava ona faia faʻasesega ina ia puipuia ai manu felelei mai le faʻafuaseʻi ona sopoʻia.

Aoaoga

Ina ia mafai ona fiafia i le taua matagofie o lupe, e tatau ona latou aoao pea. E ui lava o le faiga o le vaalele e le masani ai e faataatia i le genus tacla i le maualuga, ae afai e te le aoaoina manu felelei, aua le faaleleia o latou tomai, atonu e ono faasolosolo.

E taua! O le mea pito sili ona taua, o manu ia e lele i le afa muamua itula i se liʻo ma "taaalo" ma o latou apaʻau i le lua minute.

Aʻo aʻoaʻo manufelelei, e tatau ona mulimulitai tulafono nei:

  • taimi. E amata le aʻoga manu i le 40 aso le matua. Afai e te amata aʻoga muamua - e mafai e le manulele ona "faʻafefete" ma teena aʻoaʻoga;
  • o le mumusu e toleni, "pipisi" e masani lava o se faafitauli o le kenera, o le mea lea o nei lupe e mafai ona teena;
  • O le numera sili ona lelei mo le faʻaoga e 15 i luga.

Saili le faʻamoemoega ola o lupe i le vao ma i le fale, mea e mafai ona e maua mai lupe ma mea e mafai ona e vaai ai i moa lupe.

Malosiaga ma vaivaiga

O le lelei o nei manulele e aofia ai uiga nei:

  • o loʻo lelei le latou faʻalautele i luga o le laufanua, mafai ona vave maua lo latou auala i le fale;
  • le lelei i mea o loʻo i ai, e mafai ona umi mo se taimi umi ma se meaʻai laitiiti;
  • malosi, mafai ona alu i le lagi e oo atu i le 10 itula i le aso.
O mea le lelei o le takla e aofia ai:

  • tiga o manulele;
  • e aunoa ma le tatau ona aʻoaʻoina le manu tauʻa liliu atu i se lupe masani.
Tacla pigeons o loʻo i ai se faiga faʻalelei vavalalata, e ofoofogia e pei o se tafaoga ata. Ina ia maua e le manulele le mafanafana, latou te manaʻomia le mautinoa o tulaga sili ona lelei, mataʻituina o latou soifua maloloina, ma mulimuli i meaʻai ma faamalositino.

Vitio: Turkish Takla Pigeons

Netisens e uiga i pigeons takla

O Takla pigeons o le lauiloa sili lea i Turkey. O nei manulele e talisapaia tele ona o le lelei o le vaʻavaʻa ma gaioiga faʻapitoa i le ea. Mo lenei mea, o manulele na maua le igoa o le fasiga.
lina
//krol.org.ua/forum/29-740-1
Sa i ai se naunautaiga e tusa ma le lua tausaga ua mavae e amata ai lenei ituaiga, sa ou vaai i vitio i le YouTube ma mafai foi ona ou fai atu ua ou pau i le alofa, ae na ou mafaufau ma filifili ai afai ou te taofimau, e tatau ona ou tausia se tasi ituaiga, ou te le tele se taimi avanoa, Na ou musu, e ui lava ou te ioe e matua manaia lava le ituaiga, pe afai ou te le sese foi i le tau.
Yevgeny Khrushchev
//www.golubevod.com.ua/forum/thread654.html