Faatoaga faatoaga

Ola fafaga mo moa: ituaiga, togavao

O se paleni paleni lelei ma lelei le fausiaina o manulele o le ki lea i lo latou soifua maloloina lelei, o le mamafa masani o le mamafa, ma le maualuga o le gaosiga. O se vaega taua o le taumafataga o meaola manu ia - o punavai o le polotini. O le mea lea, o le toʻatele o ē e ona povi vevela e mafaufau e uiga i le ono mafai ona fafagaina manufelelei e le oʻai ma anufe. Ae o le tele o fesili e tulai mai: o le a afaina ai ipu, oa ituaiga o meaʻai e fafagaina, e mafai ona tatou tutupu ni anufe ma pe faapefea ona fai i le fale? Afai o fesili uma o loʻo i luga e taua mo oe - o le ae mauaina tali ia i latou mulimuli ane i le tusiga.

Fafagaina moa ma anufe: e aoga?

O le toʻatele o manulele o manulele e iloa o anufe o se punavai sili lea o meaola faanatura o manu, faapea foi, i se mea itiiti, gaʻo, aoga o enzymes, vitamini.

E te iloa? O tagata nonofo i Sisifo e naʻo le mafaufau i le 'aiina o iniseti e mafai ona mafua ai le le toʻa i totonu o le manava, ae i le tele o atunuu o ipu iniseti o se vaega masani o meaʻai a le atunuu. Pe tusa ma le 30% o le faitau aofaʻi o le paneta e masani ona 'aina ia ipu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Taialani latou te teuteu mai anufe ova, falai, mago, ma tautua ma se sau. E faia e le Grasshoppers se sukalati, ma meaʻai - mea manogi. E le gata i lea, o iniseti e aina i Mekisiko, Pasila, Saina, Ausetalia, atunuu Aferika. Mai le eseesega o lenei vaega o manu, e faʻaaogaina e le tagata i meaai pe a ma le 1900 ituaiga.

E fautuaina le anufe e fafaga ai moa matutua e faʻaleleia ai le tofo ma isi uiga o fuamoa, ma e aoga tele mo manu laiti ina ia tuʻuina anufe mo le vave maua o mea. E mafai foi ona tuʻuina atu i moa mai le aso, ae o anufe e tatau ona faʻamago muamua.

Ituaiga anufe mo fafaga

O pou e le faʻafefe i le 'aina o ituaiga iniseti, arthropods, anufe, faʻapea foʻi ma meaʻai. O ituaiga masani o anufe mo le fafagaina i mulivae o le falaoamata, palapala, palapala ma fulu.

O le a aoga mo oe le faitau pe ono mafai ona tuʻuina atu falaoa ma folasiki filati i moa.

Fuga anufe

O le mea moni, o le mea tatou te taʻua o le anufe o le falaoamata o le siva o se falaovi tele. E oʻo atu i le 25 mm, o le tino e siʻo, moli lanu po o samasama.

O le tau o Caloric ma le fua o le BFA o le falaoamata falaoamata:

  • 650 kcal mo le 100 g;
  • protein - 53%;
  • gaʻo - 33%;
  • carbohydrates - 6%.

O 'au o loʻo i ai foʻi meaʻai i minerale: phosphorus, calcium, sodium, potassium, zinc ma seleni. Ae ui i lea, e faʻavae i luga o uiga, e mafai ona faʻamaʻu e faapea, o le taua ma le le paleni o le gaʻo ma le protein e maualalo.

E taua! E ui i le mea moni o moa e matua fiafia lava i lenei oloa, e le mafai ona faʻaaoga ia larvae e avea ma punavai autu o meaola o manu, e mafua mai i le pasene maualuga o le gaʻo i manulele, e mafai ona atiaʻe le gaʻo. E na o sina taimi e mafai ona tuʻuina atu e pei o se meaʻai.

O nei anufe e matua faigofie lava ona fai, ae e toatele e mafai ona maasiasi ma e faʻafefeina e le foliga o se uʻamea o laʻau enaena.

Maggot

Maggots e taʻua o le lele lele. Tuputupu ae i le 4-12 mm, e faʻaaogaina i le fagogota, faʻapea foʻi ma le fafagaina o moa, meaola vevela, iʻa fagota. O lenei oloa e faigofie ona faʻafefeteina, faʻateleina le maua o le mamafa i manu felelei, faʻaleleia le gaosiga o tagata matutua, faʻamalieina le fiaaai.

Aoao pe faapefea ona tuʻuina moa moa, aano o manu ma ponaivi ma le fefete.

Faafetai i se paleni paleni o le palatini ma le gaʻo, e le mafua ai e ni iloga le lamatiaga o le oona. I le taumafataga o meaʻai e mafai ona e ulu atu i le 1-1.5 masina. E taua tele le tuʻuina atu o ia lavalava i masina o le tau mālūlū e le tele ni meaʻai.

Afai i totonu o le taumafanafana, e fealualuaʻi saoloto le lafu i le fanua, o le manaʻomia mo le faʻaitiitia o lapisi, ma afai e le mafai ona maua e moa i le papa, e mafai ona faʻafeiloaʻi le meaʻai i le taumafataga i le tausaga atoa. Manatua o fuga ua na o se faʻaopoopoga i le fua o le kulupu masani ma e le o aofia ai le vaega autu o le taumafataga. Iloilo le numera mo manulele o vaitausaga eseese:

  1. Meaola laiti: amata ona ulufale i le taumafataga o le 5 g i le tagata lava ia, ia maua malie se vaega se tasi i le tagata matua.
  2. Moa matutua: tuu i le fua faatatau o le 30-40 g i le tagata lava ia. A fafaga faalua i le aso, e fautuaina e tuʻuina atu i le va o 'aiga e pei o se meaʻai.
E te iloa? Maggots e maua ai aoga taua i vailaau. E oo lava i se isi itu mo le faamamaina o manuʻa ua atiaʻe, lea e taua o le "togafiti togafitiga." Talu ai ona o meaʻai e fafaga i mea mate, o loʻo faʻaaogaina e avea o se taugofie, faigofie ma sili ona aoga e faʻamama ai manuʻa mai supporation ma necrotic tissues. I le taimi lava e tasi, o meaola ola e leai se fiafia i anufe, ma o le vailaau faʻasaʻo e faʻamaonia ei latou e fesoasoani i le faʻamaʻiina. Na maua le metotia i le taimi o le Taua Muamua a le Lalolagi ma o loʻo faʻaaoga pea i le tele o falemai i Europa ma Amerika.

O le tuputupu aʻe o maggots i le fale e matua faigofie lava. Latou te 'aʻai toetoe lava o mea uma, e mafai foi ona tuʻuina atu i ai ni falala moa e fai ma meaai. Ae e tatau ona e sauniuni mo se manogi faapitoa, lea e foliga mai e aliali mai pe a faʻaleleia le tele o mea i le fale.

Vitio: auala e faʻafefe ai anufe mamanu i le fale

Earth (timuga) anufe

E iai foi ni anufe lauiloa tele mo le fafagaina o moa. E tele minerale, amino acid aoga, vitamini.

Faitau atili e uiga i ituaiga o fafaga mo moa, ma le auala e saunia ai fafaga mo moa ma mo manulele matutua ma ou lava lima.

Ole fua ole BZHU o mea nei:

  • proteins - 53.5%;
  • gaʻo - 6.07%;
  • carbohydrates - 17.42%.

I le fausiaina o le eleele, o ituaiga o moli "Kalefonia" earthworm, poʻo le "tagata faʻatauvaʻa", e masani lava ona filifilia. Mo le tausaga e mafai e ni ulugalii ona toe fanauina pe tusa ma le 3000 iunite o fanau. E faigofie tele ma aoga i le fausiaina, ae e tatau i se tasi ona amanaʻia le vevela o anufe ma tausia se vevela sili ona lelei mo le olaga e oʻo lava i le taumalulu (ma le taina o le taʻi tausaga).

Tunu anufe

O le meaʻai mulimuli a manu mo moa, lea tatou te mafaufau i ai, o le a avea ma anufe palapala. O tagata taʻitoʻatasi e ola i le 6-10 cm, telefoni feaveaʻi, o le tino o loʻo valiina i le lanu mumu-lanu violē. O lenei ituaiga meaola e foliga tutusa lava ma le eleele. I le faaopoopo atu i le faaopoopoina i le 'ai o manu felelei, o anufe anufe e faʻaaogaina e pei o se pusi pe a fagogota, faapea foi ma le gaosia o le vermicompost.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e fai ai le mash, faapea foi le auala e totoina ai le saito mo moa.

O lenei oloa e iai le paleni paleni o palatini, gaʻo ma gaʻo (o le tele o meaʻai e talitutusa ma le o le earthworm). E vave vave ona maua e chickiki ma faʻamaʻafia le manogi o le otaota na faʻatūina e ia.

E faʻafefea ona faʻaigoa anufe

O le faagasologa o anufe o anufe i le fale e faigofie. Seʻi o tatou faʻatalanoaina e ala i le faʻataʻitaʻiga a le vaʻavaʻavavevave. O lenei ituaiga meaola e televave le vave, ola mo se taimi umi, faigofie ona fetuunai i soʻo se meaʻai, ma i le faagasologa o lona fausiaina o loʻo i ai se mea itiiti o faigata.

Mo meafaigaluega a le tagata tausi lafoga, ia saunia mea nei ma meafaigaluega: palasitika po o atigipusa laupapa e leai ni pu, o se vili.

  1. Filifili se nofoaga e tausi ai anufe. E mafai ona avea o se faletaavale, se fale poʻo se fale, o lona vevela e i le lautele o le 15-25 ° C.
  2. I totonu o ata, vili ni pu i le 2-3 laina i luga o le pito i luga mo le lele.
  3. Sasaa le faapalaga, otaota ma nisi vaomago i pusa taʻitasi, faʻatumu i se kolone o fagafao, faʻafefeteina pusa i luga o le isi.
  4. Ufiufi le pusa pito i luga ma se tapuni e taofi ai le pogisa.

Vitio: auala e fai ai ni anufe E taua tele le filifilia o le saofaga saʻo. Korovyak po o le faga fafaga e tatau ona muamua "otlezhatsya" a itiiti ifo ma le ono masina. Ae o le 'oti po o le lapiti lapisi e mafai ona faʻaaoga fou. E le o fautuaina foi le sasaa o le vao lea na teuina mo le silia ma le 2 tausaga: o le aofaiga o mea aoga i totonu o lea mea e itiiti lava.

E taua! E leai se mea e mafai ona e sasaa atu ai le povi povi po o le faga puaa, a leai e mafai ona e faʻaumatia le nuʻu atoa.

E mafai ona e faʻatau ni anufe i faleoloa faʻapitoa poʻo luga ole Initaneti. O le numera manaomia o anufe ua fuafua e pei o nei: i le 1 sq. M manaʻomia e tusa ma le 20-30 vaega. O lona uiga, 5, sili atu ma le 10 tagata taitoatasi o le a lava mo se pusa faʻailoga masani. O le tele o atigipusa, o le tele o tagata taitoatasi o le a mafai ona alu ese. Fafagaina e faia i le 10-15 aso uma, ae o le taimi e masani ona faalagolago i le numera o tagata taitoatasi ma le vevela: o le vevela, o le sili atu ona malosi o anufe o le ai ai. Mo le fafagaina, e mafai ona e filifilia paʻu o fualaau aina ma fualaʻau, ae tatau ona aloese mai meaola.

Matou te fautuaina faitau e uiga i le auala ma le tele o le fafagaina o moa, pe fia le fafagaina o moa moa i le aso, faʻapea foi ma le mea e fafaga ai moa i le taumalulu e faʻaleleia ai le gaosiga o fuamoa.

A o leʻi fafagaina, e tatau ona faʻatau meaʻai. Vaitaimi e manaʻomia le faʻamamaina o le faapalaga (e sili atu le faʻaaogaina o le suāsusu i nai pu laiti) ma faʻalelei, ao taumafai e aua nei faʻafefiloi ia laupepa o le faapalaga.

O le aoina o anufe mo le fafagaina o manulele, e mafai ona e faia lenei mea: i le taimi o le a fafagaina mulimuli ane, faatali seiloga e tafe ifo i luga le tagata sili ona fiaaai ma gasegase. O le a avea ma meaai mo au moa. O le mea lea, o le fafagaina o moa ma anufe e le gata ina mafai ae tatau. E le tatau ona faʻaaogaina anufe o se meaʻai autu, ae o se faʻaopoopoga i fatu ma isi meaʻai falaʻau. O lenei oloa e fesoasoani i le faateleina o le gaosiga ma le lelei o aano o manufasi ma fuamoa. Afai ei ai se nofoaga e faʻaigoa ai anufe i le fale e le faigata, ae o le taunuuga o le faʻaofiina o le "meaʻai aano o manu" i totonu o le taumafataga o le a mautinoa ai lou fiafia.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Ou te tuʻuina atu i luga o le moa o vao ma le anufe anufe, latou te taʻalo ma le fiafia. O anufe o le palatini (ma le saoloto), o le fuainumera o fuamoa ma o latou mamafa e faateleina.
ptashka.arash
//fermer.ru/comment/431634#comment-431634