Fua o le gaosiga

Faʻapitoa fale tausi havortiya ma se ata o se fugalaau

O le tele o tagata o le aai e fiafia e teuteu pupuni o lo latou fale ma ni fugalaau fugalaau. O tagata tuputupu aʻe e sili atu ona liliu atu i fafo ma filifili mo miniature havortiya.

Ae o lenei laau matagofie e le mafai ona taʻua e le lelei. O ia e sili atu le vevela ma e le fiafia i suiga faʻafuaseʻi i le vevela. E faʻapefea ona tausia le havortiya i le fale, o le ae iloa i la tatou tusiga.

O le a lenei fugalaau?

Haworthia - faʻapena teuteuga faʻapitoalea na sau ia i matou mai le itu i saute o Aferika. A oʻo ina tupu aʻe i totonu o se fale poʻo fale nofo fale, e le oʻo i ni lapopoa tetele. E oʻo atu i le 10-15 cm, e oʻo i le maualuga ma le lautele o le pusa.

I lona natura natura, o le laau e nofo i nofoaga matutu i luga o oneone, papa ma mutia, i lalo ifo o le puipuiga malu o laau maualuluga maualuluga. I le fetuunai i tuutuuga o se lamala umi, o laau mai lenei aiga e mafai ona taofia le susu i totonu o masini faapitoa o le au po o laulaau mo se taimi umi lava.

O le vaaiga tele na tosina mai ai le mafaufau o le tele o tagata faifaatoaga amateur. O lenei fugalaau e iloga mai isi laau i totonu e ala ile foliga e le masani ai ma ituaiga o laulaau. Lea, faia o se rosette, malosi ma le tino, e pei foi o le vaapiapi, faaloloa, ma le foliga saʻo.

I le paʻi o latou gasegase, ei ai ni tuputupu aʻe laiti. O le lanu sili o laulaau e faʻalagolago i le ituaiga faapitoa, mai i le lanumeamata lanumeamata i le lanumeamata. Le fuainumera o ituaiga meaola eseese havortiya, ma o le tele o nei taimi o loʻo tatalaina, e pei foi o ituaiga eseese o loʻo faʻaleleia.

O le tele o tagata faʻapitoa e aoina mea e eseese i le foliga mai ma fatuina ni aofaʻiga o le matagofie e le mafaamatalaina.

FUAFUAGA: Tuputupu o le tuputupu aʻe i le meaʻai talafeagai. E mafua ona o le tau o le nofoaga o lo latou nofoaga masani. Ona o le vevela malosi o le vevela i tulaga masani, e mafai lava ona pauu i le selau ma e le tupu tele.

O lenei mea e fiafia ai le au fai togalaau e le manaʻomia e le Haworthy le faʻaliliu atu. I le avea ai o se tulafono, e le sili atu i le taʻitasi i le tausaga ona suia le fagu i mea e tasi o le tele i se taʻiala tele.

Matamata i se vitio e uiga i ituaiga:

Tausia i le fale mo havortiya

O le isi mafuaaga mo le lauiloa o le havortiy o lo latou le lelei.. E mafai ona latou fetuunai i tulaga eseese o le taofia. E tusa lava pe o oe o se tagata fai togalaau amata, e le lava lou taimi e tausi lelei ai laau totō, ae e iai sou manaʻo e avea oe ma e ona le tele o laau totino, e lelei atoatoa mo oe.

E ala i le mulimuli i nai tulafono faigofie o le ae taulima ai ona anotusi. E ui i lea, i totonu o le faʻavae o lenei tusiga, matou te fautuaina e mafaufau i le tausiga aupito sili ona lelei mo nei mea suamalie, ina ia latou fiafia ia te oe i la latou lalelei ma foliga vaaia lelei.

Mo le havortiya e manaʻomia le tausiga i le fale. E pei o fale uma o le fale, o loʻo i ai le tele o faʻavae autu mo ia.:

  • vevela;
  • fafaga;
  • teuteuina.

I lalo o tuutuuga uma, o le a tuputupu ae ai ma e mafai foi ona fuga.

Tulaga o le vevela

Manatua na sau mai Haworthy ia i matou mai Aferika i Saute. O le faamalama matala matala e lelei atoatoa mo ia i totonu o le taulagaae faʻatasi ai ma sina ufiufi. E sili le tuʻu i latou i sisifo poʻo sasaʻe.

Mo le tausiga lelei o le fale o faamalama i mātū, e sili atu ona aloese mai ai ina ia faʻasaoina foliga vaaia e le masani ai o le laau. O le vevela o le ea i totonu o le potu e tatau ona faʻalelei. E talitutusa foi le taua mo le taumafaina i aso taitasi ma eseesega o vevela.

O le mea lea, i le ao e tatau ona i ai le vevela e tusa ma le 22-27 tikeri, ma i le po e mafai ona paʻu i le 18-20. I le taumalulu, e masani lava ona lelei le tausia i le maualuga o le 10-12 tikeri, ae o le 17-18 tikeri e le afaina foi. O le maualuga o le vevela e mafai ona tuʻuina i tulaga o loʻo tupu ai Havortia e 5 tikeri.

TAULAʻI: E le manaomia le maualuga o le maualuga, ae ese, i le maualuga ma le maualalo o le vevela, o le ogalaau i le aʻa e ono pala. E tatau ona ea le potu i fugalaau i le taumafanafana ma e oʻo lava i le taumalulu.

Faʻasa

O le tausiga lelei e aofia ai le faʻamalosia lelei, lea e tatau ona faʻalelei. I le tautoulu tautotogo e tatau ona faʻamamaina le meli e sili atu ma le 1-2 taimi ile 7 aso. I le taumalulu, e tatau ona mulimulitaʻi le pulega lea.:

  • i le vevela o le 10-12 ° C tasi i le 30 aso;
  • i le vevela o le 13-15 ° C i aso uma e 21;
  • i le vevela o le 18-20 ° C i aso uma e 14.

O le fogaeleele e faʻamaluluina sinamu: o le pito i luga ole palapala ile havortiya e tatau ona faʻamago le tasi vae tolu i le va o vai. Faatasi ai ma le tele o le susu e sui ai aʻa.

E le tatau ona i ai se vai i le ogatotonu o le vao ina ia le pala le rosette. I le taumafanafana, aua le tuua le fagu i totonu o le palatusi, ina ia aua le faʻaumatia aʻa o le laau.

Teuteu

O le teuteuina o le agavaʻa i le fale e faʻatinoina pe'ā manaʻomia, faʻamautinoa ma tausi lelei., faʻapitoa mo mea teuteu: ia tuʻuina atu le foliga manaʻomia.

Laʻei pito i luga ma fusi

E pei o soʻo se laau totō, e manaʻomia e Havoria le fafagaina atili mo le tuputupu ae atoa. E faʻaaogaina le fugalaau i le vaitau mai le tautotogo i le autumn 1-2 taimi i le masina, i le taumafa i le taumalulu e le fautuaina. I le avea ai o se mea faaopoopo mo le havorti fomaʻi faʻapitoa faʻapitoa mo cacti ma suauu.

TALI: E tatau ona faʻaitiitia le vaifofo i le vai 2 taimi e sili atu nai lo le gaosiga ua faʻaalia ina ia sao ai ona aloese mai ogaoga ogaoga i luga o le laau. Ma iinei foi iinei o fugalaau faʻamafanafana e talafeagai mo le faʻaopoopoga i le eleele.

Afai e te alu e faʻalelei atili lou lauulu, e mafai ona e faʻaaogaina fugalaʻau ma le maualuga o mea e maua mai i le phosphorus ma le potassium. Ae tatau ona aloese mai le faʻamaʻi faʻamaʻi. E mafai ona latou taʻitaʻia le laulaʻau, ona le toe faʻatulagaina lea o le fugalaau ma e leiloa lona lalelei.

Matamata i se vitio i le tausiga o Haworthia i le fale:

Ata

Siaki le ata havortiya ma le tausiga lelei i le fale:




Maʻi ma faʻamaʻi

O Haworthia e seasea ona maua i faʻamaʻi ma osofaiga o meaola faalafua eseese.. O le faʻamaʻi e masani ona tupu pe a tupu aʻe se tagata Aferika o loʻo aʻafia, ona o le solia o le pulega o le vai. Faailoga e uiga i faafitauli ma aʻa e te vaai i ai. Lea o le a faʻavalevalea, e mafai ona paʻu ma paʻu.

Afai tatou te talanoa e uiga i mea faʻamaʻi pipisi, o le mea lea o le tele o taimi e osofaʻia e se mealybug, apogaleveleve mite, aphid, talipupuni.

  1. Mealybug matautia ona e mafai ona faʻaumatiaina e le gata o lau o Haworthia, ae o aʻa foi. Ina ia faʻaumatia le parasite, aveese le fugalaau mai le pi, o le aʻa e fufulu mama, ona tuʻuina atu lea i se vaifofo faapitoa ma sauniuniga fasiotiga mo le 10 minute.
  2. Afai e tupu le ola i le avanoa tatala, e mafai ona osofaia aphids. Ina ia foia, ua lava lea e togafitia ai le laau ma se vaifofo o soo se iniseti e saunia i luga o le faavae o faatonuga a le kamupanī.
  3. Shchitovka e seasea afaina ai se laau, ae o loʻo i ai ni faigata i togafitiga: e faigata ona aveese se iniseti mai Haworthia, talu mai lena taimi o laulaʻau e latalata tele le tasi i le isi, o lea e fufulu faalua laʻau i vai paʻu, ona togafitia lea ma le iniseti.
  4. Ma apogaleveleve mite Neonon, Agravertin, Akarin o le a fesoasoani e taulimaina. E fa taimi e faia ai togafitiga ile vaiaso ma le afa.

Faaiuga

O se mea itiiti lava - e mafai ona faigofie ona faʻafetaui i tuutuuga o le taofia i totonu o se taulaga. Faʻaauau pea ona faʻafiafiaina oe e le laau i lona lalelei matagofie ma le lanu malie ia mulimuli i nisi o fautuaga ile tausiga:

  1. Haworthia e fiafia i le vevela o le vevela i le ao mai le 18 i le 25 tikeri. Ae ui i lea, e matua taua lava le faamautinoa o taimi masani ma fesuiaiga o le vevela i aso taitasi. O le taofiofia pea o nofoaga ma fale e tatau ona avea ma masani.
  2. O le nofoaga sili ona lelei o se faamalama o le la susulu ma sina paʻu. O le mea sili e le o le tuʻuina o le fagu i le itu i matu, atonu o le a le fiafia i ai lenei laau ma o le a le toe maua ai lana talosaga.
  3. Faʻasaʻo faʻalelei.
  4. O le teuteuina o le havortiy i ni tulaga ogaoga ma, o se tulafono, e aumai ai le foliga manaomia.
  5. Faʻamafanafana le fugalaau e tatau ona faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa mo suauu ma cacti i totonu o le vai ma fualaau paʻu. O luga o laei e faia 1-2 taimi i le masina i le tautotogo ma le tautoulu. O le faateleina o le anotusi o le potassium ma fuakalama o le a faatelevaveina ai le tuputupu ae.
  6. E masani lava ona aʻafia tagata suʻapala i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae peitaʻi, pe a osofaia, mo se faʻataʻitaʻiga, o se apogaleveleve mite po o se iniseti, e tatau i le tasi ona faʻaaoga sauniuniga masani e tusa ai ma faatonuga.

Aferika i Saute Aferika - e mafai ona faʻavaivai i le fale, ma e itiiti se taumafaiga. O le tagata matua soifua maloloina, ioe, o le a avea o se mea teuteu matagofie o le fale. O ituaiga ituaiga eseese ma ituaiga eseese e maua ai le avanoa e maua ai "lana" Havortiyu pe faia foi mai ni kopi o le uluai tuufaatasiga.