Laʻau

Fale Paʻu - Laʻau Fugalaau Vaʻaia

O le pama fale o loʻo i ai se foliga matagofie ma e mafai ona teuteuina soʻo se potu. E matua lauiloa lava o ia ona o uiga matagofie. Ina ia mafai e le laau ona faʻafiafia le togavao faʻamalo mo se taimi umi, e tatau ona lelei le tausiga mo ia.

Le lelei ma le le lelei o pama

O le tuputupu ae o nei laau toto e iai ona lelei:

  • le lelei, fetuunai lelei i tulaga o potu;
  • e i ai ni foliga matagofie ma mafai ona liua le fale i totonu o se vaomatua vaomatua;
  • faʻamamā le vaʻa i totonu.

Laʻau paʻu trachicarpus

E i ai nisi le lelei o le mafaufauina o fugalaau i totonu. O le mea lea, o nisi oi latou e le taliaina le maualuga o le vevela ma e le lelei i le susulu o le la. O kopi tetele e le talafeagai i totonu o potu laiti.

Taua! O nisi o pama e leaga. O laʻau laʻau atonu e ese lanu.

O ituaiga lauiloa o pama fale

E i ai le tele o ituaiga o pama fale. O i latou uma e mitamita i le nofoaga i totonu o faifaatoaga faifaatoaga.

Trachicarpus Fortune

Laʻau o le pama laau - tausi fale

Trachycarpus fortunei o se lala lalelei, matagofie laau e faamanatu ai ia te oe se aso malolo i saute seia oo lava i afiafi malulu sili ona malulu. E i ai lau lapopoa.

O lenei lau laau o le pama e le lelei i le tuua. E tatau ona puipuia mai iila mumulu i le aoauli. O le taeao ma le afiafi e afaina ai le ola maloloina o le fale. E mafai ona faʻafefeteina le paʻu lelei.

Fautuaga! Pe a faʻafeinu, e tatau ona e mautinoa e le pau le vai i luga o le ogalaau.

Fanu palu

O lenei togalaau Saina ei ai laulaau matagofie, i luga o tua o loʻo i ai se paʻu vevela. O le tasi laupepa e mafai ona oʻo i le 60cm le lautele. Faʻasalaga lelei i ofisa, faʻatoʻaga ma greenhouses.

O le pulu manava e manaʻomia le malamalama lelei, o lea e tatau ai ona tuu i tafatafa o faamalama i saute. I le tau mafanafana, e mafai ona ave le laau ile faletusi.

Fanu palu

Palu palu

O le laau toto e ola i le 1.8 m. Ua iloga i le i ai o lau o le cirrus, o se ogalaau e leai se mea, lea o loo i ai ni mea faigaluega. Bamboo alofilima e sili ona fiafia i nofoaga paolo, e sili ona lelei i le itu i sisifo poʻo faamalama i sasae.

Faʻalogo lelei! O lenei meaola e manaʻomia le vevela i le taumalulu, a leai e ono maʻi.

Palu palu

Rapasa

O se mea matagofie lenei, lea e lelei mo potu laiti. E leai ni mea faʻapipiʻi, e mafai ona faʻatupulaia e le au faʻapolofesa ma le au faifaatoʻaga amata. O le pama e sili ona manaia. Ina ia mafai ona ia maua se pale matagofie, e tatau ona liliu mai lea taimi i lea taimi.

O le laau e lagona le lelei i le vevela o le potu. I le taumafanafana, afai ei ai sea avanoa, e tatau ona e ave i fafo. I le taumalulu, e tatau ona tuʻuina atu nisi tulaga faʻalelei.

Rapasa

Chamerops

O se vaʻaiga puʻupuʻu ma tele-faʻapipiʻi. E ui lava e tuputupu ae i totonu o potu e na o le tasi ma le afa mita, e tatau ona maitauina e manaʻomia tele le avanoa.

Faʻalogo lelei! Atonu o le laau e tele ni ogalaau e tupu i le lautele. O pulu taʻitasi, i le isi itu, ei ai se pulou malulu.

O laʻau e oʻo ile afa mita le lautele. I luga o petioles o vao tuitui talatala. Tupu i nofoaga la. O le pama e le faʻaaogaina i tulaga vevela. I le taumalulu, e tatau ona i ai i totonu o se potu malulu e le mafai ai ona matago lau lau.

Chamerops

Butia

O le laau e fai siʻosiʻomaga e oʻo i le 4 mita le umi. E tofu uma lava ma vaega vavae. O laʻau pito i lalo e lanu samasama pe a latou tuputupu aʻe, paʻu'ū ese, faʻafefe o le vao i lo latou nofoaga. Ona latou pauu ese ai lea, ma tuu ai sikula i luga o le ogalaau.

Butia e fuga i le amataga o le taumafanafana. O fugalaau e mumu. O ia mea, o fua o fualaau suamalie manogi ua totoina i le autumn. E manaia tele e mafai ona e faia le ava malosi ma siamu mai ia i latou, faʻapea foi ma le siʻeli tele. O le laau e le faʻaaogaina i le malamalama ma le vevela tulaga.

Butia

Zamia

O le alofilima maualalo lea o le paʻu, lanu, laʻau fugalaau i foliga o se oval. I luga o latou e mafai ona e vaʻai i veins. Ua i ai le tane ma le fafine. I le fale, o le zamia e faasolosolo malie lava ma e matua le toe tupu lava.

E fiafia Zamia i se la susulu manaia. I luga o se aoauli vevela, e tatau ona ufiufi ma liliu i nisi taimi. E faʻaletonu lava, e manaʻomia ona ia maua le maualuga o le vevela e oʻo i le 28 tikeri. I le taumalulu, o le ea i totonu o le potu e tatau ona malulu. E leai ni mea faʻapitoa mo le faʻamamaina.

Zamia

Lykuala

O lenei laau o se pama e le masani ai. I lenei tulaga, o lau e oʻo atu i le lautele lautele. E i ai se ogalaau mumu. E tele le fua o le Likual, ​​e ui lava i totonu o le fale o lenei mea e seasea tupu.

E manaʻomia e Lykuala se la susulu malamalama. O le vevela e tatau ona laugatasia, e aunoa ma suiga faʻafuaseʻi. I le maualuga o le vevela, o le faasusu e tatau ona malosi.

Lykuala

Kentia

I le fale, Kentia e oʻo ile 2 mita le maualuga ma toetoe a le fuga. O laulaau e lanumeamata, e oʻo ile 2.5 mita le umi. E tupu i se tasi ogalaau.

E fiafia le laau i le susulu o le la, o lea e sili ai le tuu i tafatafa o le faamalama i saute. O le ogalaau e mafai ona punou, o lona maualuga e tuu i totonu o le potu.

Kentia

Hamedorea

O le laau toto Hamedorea e le faʻapitoa, ma le faʻaeteete i le vai. Manaomia se tulaga tumau o le susu. Laʻau e oʻo atu i le 60cm le umi. E faasolosolo malie, e na o le 2 pe 3 lala i le tausaga. O lenei laau mai le aiga o Palm e fuga mai i le amataga o lona olaga.

Hamedorea

Gomuti

O lenei laau toto e manaia i le tuuina mai o fualaau suamalie suamalie. O le tuputupu aʻe ia i latou e mafai ona mafai i le fale. O le pama i totonu o se ulo e le fiafia i le malulu, ae e le mafai ona tuʻuina i tafatafa o afi afi. I lalo o tulaga lelei, Gomuti e mafai ona ola e oʻo i le 2 m.

Gomuti i le vao

Brachea

O lenei laʻau o le pama ua i ai ni lauulu lanu-lauulu. E mafai ona vave fuga, i le taimi o fuʻa, o le numera o inflorescences e mafai ona oʻo atu i le 100 pe sili atu foi.

O lenei sikuea sikuea e tatau ona puipuia mai avega mumulu. Liliu le ipu mai lea taimi i lea taimi e oʻo lava i le fausiaina o le pale.

Brachea

Laʻau e pei o pama

E i ai laau e le saʻo le tulaga e pei o Palamu.

Suauu suauu

Laʻau o le tusitala - tausi fale

E talitutusa lava ma se pama, ma le lautele o laupepa. O se laau taʻitasi e ola i le natura e oo i le 2-4 mita. E faʻaaogaina i togalaau ma togavao i totonu.

Faʻau pama

O le mea moni, o le laʻau faʻi e le o se laau, ae o le mutia. I le fale, tupu mai fatu poʻo le faʻaopoopoga.

Faʻalogo lelei! O nei laau e le fetaui lelei i tulaga fou ma le totoina. Ina ia totoina i latou, e sili atu ona lelei le faʻatau mai o se tamai pu.

O nei ituaiga o pama i totonu e tutupu i le malamalama lelei ma masani ona faasusu i le taumafanafana.

Laʻau faʻamau

O lenei laau e iai le isi igoa fig. O totonu e mafai ona tupu mai fatu. O le sese na taʻua o le pama ona o lau lapopoa.

Fua i le vao

Laʻau laʻau lautele

Paʻu paleni chrysalidocarpus - tausiga ile fale

Ona o le tele lapopoa o laulaau lau lautele, o nei laau totō ua faʻaoga sese i pama:

  1. Dieffenbachia foliga ese, e oʻo i le lua mita le maualuga i ni nai tausaga. E foliga matagofie ma lanu eseese. I le avea ai ma se fale, e le tupu aʻe Dieffenbachia.
  2. Yucca o se laʻau teuteu teuteu, e faʻaalia e le uiga ese ma le lalelei. Le fiafia i le alu. E seasea tupu fua.

Laʻau laʻau lapopoa

O loʻo i totonu o laau o loʻo i totonu o laʻau mumu e pei o le pama:

  1. E le o se alofilima le paʻu pau, e ui lava e tupu i le 1.5 mita. E i ai le tele o laʻau uumi, faigata ma susulu. O loʻo i luga o le ulu mafiafia, lea e foliga ai le laau e pei o le pama.
  2. Curled cicas o se fugalaau pama lea ei ai le tele o lapisi laulaʻau, e mafai ona oʻo atu i le 25 cm. O le ogato tutotonu e tupu ile 2 m.
  3. Bokarneya - o se fugalaau, e pei o le pama, e le lelei i le vevela. O loʻo i ai se faʻafiafiaga mafiafia, faʻalautele i lalo. O luga o laupepa e pei o lapisi.
  4. O Dracaena o se lala laau e oʻo i le 40 cm le maualuga. O le maualuga ma le lautele o le pale e mafai ona fetuutuunai taʻitasi. Mo le tuputupu ae atoa, e talafeagai le faʻamalamalamaina.

Dracaena

Faʻasologa o Fautuaga Faʻatulagaina Taualumaga

Ina ia mafai ona fiafia le mata i totonu o laau pama i totonu ole fale, e tatau ona tuʻuina atu ia tulaga tausiga mo i latou:

  • tausisia le tumau o le suavai i le palapala: pe a uma ona faʻaleleia le vai, e tatau ona tafe vave le suavai i totonu o le alavai;
  • tausia lelei se mea e gaosia ai: e tatau ona faia faʻatasi ma le faʻasaoina o se fanua;
  • e faʻafeinu i vai mama (o lona soifua maloloina e faʻalagolago i le vai o le a faʻamaina le laau);
  • tausisia le maualuga o le suavai;
  • faʻavaitaimi faʻava;
  • tauaveina le laei pito i luga folia;
  • taimi faʻamaʻi togafitiga.

Afai e ausia uma mea e manaʻomia, o le a lagona e le tele o ituaiga pama i le fale.

Laʻau i fafo

E naʻo ni pama e faʻasaʻoina le malulu e talafeagai mo le galueaina i fafo. Trachicarpus fortune e sili ona talafeagai mo lenei mea.

Faʻalogo! I taimi malulu, e manaʻomia e le fale le malutaga.

O isi ituaiga o fugalaau i totonu o pama, ona o lo latou faigofie, e na o le taimi lava e mafanafana ai e mafai ona tauaveina i fafo. A o aso o aso mafanafana, e tatau ona e tuu le laau i tulaga masani.

Poto i totonu - o se matagofie matagofie o laau e mafai ona teuteu ai se potu. O le tausiga masani o ituaiga uma o pama i totonu o fale, e faigofie, lea e mafai ai ona latou tuputupu ae e oo lava i le au faifaatoʻaga amata.