Anthracnose

O faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaola faalafua o cherries ma auala e faʻafefe ai i latou

O le faʻaaogaina o cherries i luga o lau 'upega tafaʻilagi, e le tatau ona e malolo. O le laau, e ui lava e faigofie ona maua aʻa i totonu o tatou latitudes, e matua afaina lava i faamai eseese ma meaola faalafua. Soʻo se faʻatoʻaga taʻitasi e feagai ma i latou i se taimi mulimuli ane, ona e le mafai ona laveaʻiina o ia mai nei faʻalavelave. O lo latou tupuga e aʻafia i itu taugata (weather, technology technology) ma le le mautonu (faʻaleagaina faʻafuasei lala, ma isi). O le mea lea, o laau e tatau ona asiasia i taimi uma mo faʻamaʻi, faʻapitoa foi ma le tele o puipuiga. O lenei tusiga o loʻo talanoaina ai faʻamaʻi masani o le peleni ma le tau faasaga ia i latou.

E te iloa? Cherry (Prunus subg. Cerasus) o le ituaiga o Plum family o Pink. O le igoa tonu o le laau e fesootaʻi ma le upu Latina viscos, o lona uiga o le kelu manulele, ma le German Weichsel, lea e taua o le peleni. O le mea lea, o le cherry e tele lava ina taʻua o le cherry bird with juice sticky.

Maʻi Tele Leai

E pei o isi fualaau aina, e tele faʻamaʻi pipisi e tupu i luga o cherries. O nisi oi latou e taia se isi vaega o le laau, o isi e nonofo i luga o le paʻu, lala, lau, fua. E faapefea ona fuafua le ituaiga o faʻamaʻi o le peleni ma a latou togafitiga?

Laʻau Tasi

O le faʻaalia o lenei faʻamaʻi e ono mafai ona iloa i le masina o Iulai, pe a oʻo mai ni mea e pei o le eli i le pito i luga o lau. O le nofoaga ua afaina o le faʻalauteleina pea, ma o se taunuuga, o laʻau ua paʻu vave. O laau ua latou vaivai ona o lenei mea, latou te taliaina le vevela ma le kiona e sili ona leaga. O le avanoa e le fua mai ai le peleni i le tausaga a sau e faʻateleina le tele.

Ina ia faʻatoʻilaloina lenei maʻi, e tatau ona e aoina uma laʻau ua paʻu i lalo, ma faʻaumatia i latou. A o lei fuga, e tatau ona togafitia le laau i le chlorine dioxide o le kopa i le fua faatatau o le 40 g i le 5 l o le vai. E tutusa le fautuaga ma pe a uma le fuga. Pe a faʻaputuina vine, o le laau e aʻafia e tatau ona togafitia i le Bordeaux vai 1%.

E te iloa? I totonu o la tatou latitudes, o le laau ua ola talu mai le taimi ma ua i ai nei le tele o ituaiga o ituaiga. E na o le tasi le ituaiga o laau toto e le itiiti ifo ma le 150. O tagata sili ona lauiloa o ituaiga ia e pei o Chernokorka, Shokoladnitsa, Shpanka ma isi. I le avea ai o se tulafono, o laau e puipuia mai le malulu, lamala, le lelei. Amata ona fua mai pe a uma le 3-4 tausaga o le olaga.

Coccomycosis

O se maʻi faʻaleagaina lea e aʻafia ai lau o le seleselega, ae faapena foʻi ona fua. O laʻau e faʻaalia i pale po o lanu mumu mumu i luga ma paʻepaʻe paʻepaʻe (fungal spores) i lalo. O ia lau e vave ona lanu samasama ma e paʻu ese, ma o fua o loʻo faʻalavelave i le atinaʻe ma faʻapalapala foi.

E afaina le afaina i le amataga o le fuaina o le laau, pe a fai e se mushroom o loo ola i lau paʻu ua vevese meaʻai, lea, i le maualuga o le susu, e afaina ai laulaau. I le aluga o taimi, o le laau e maumau lona taumalulu ma e mafai foi ona oti.

O le mea lea, ina ia faʻafeteina le sasa, e tatau ona aveese ma susunuina paʻu paʻu, e pei foi ona eli le eleele i lalo o se laau. Latou te sosolo foi i le laau: i le vaitau e vavae ese ai le lanumeamata, ona vave loa lea ona tupu aʻe ma a uma le seleselega. O le faʻafefiloi e faʻaaoga tutusa lava e pei o le lapisi i lau.

E taua! O nisi tagata atamamai e talitonu o le tauivi o coccomycosis ma moniliasis e leai se aoga, talu ai o loo latou toe maua i luga o le laau. E sili atu le saogalemu le maua ma totoina laau laiti e puipuia mai nei faʻamaʻi.

Klesterosporiosis

O se maʻi faʻaleagaina foi, ae e afaina ai lava i latou lava. O loʻo faʻamatalaina i ni paʻu o le paʻepaʻe loto vaivai, lea e faasolosolo malie ma tupu aʻe. I le aluga o taimi, o le a amata ona sola mai le tīfe mai ia i latou. Ae peitaʻi, afai e afaina le fua o le fua i le leva o le taimi, e le mafai ona tupu le mea. I totonu o nei nofoaga, e galo le fatu ile ponaivi.

E mafai e le fugala ona faʻapipiʻi i luga o fugālaau, lea e ufiufi muamua ma le lapotopoto ona faʻafaoloa ai lea, lea e le o toe umi, faʻasaʻo le gutu. O aʻafiaga e aʻafia ai o ia e avea ma uliuli ma paʻu ese, o le a pauu ese fugalaau.

E faigata ona tau i le fuga, aua e faigofie ona talia gutu i lau paʻu poʻo manuʻa i luga o se laau. I le tautotogo, e tautala i luga o le paʻu, e salalau e iniseti, matagi, ma tafe o timuga. E vaivai le laau, itiiti le fua. O le mea lea, mo le puipuia o lala ua mama ma susunuina, laulaau paʻu. O le laau o loʻo sosoloina i mea o loʻo i luga poʻo le Topsin-M 70% pe a uma ona fuga. E tatau ona e toe faia le gaoioiga ile lua vaiaso.

Scab

O le maʻi e aliali i luga o laulaau o laʻau olive-lanu enaena po o fuga i luga o vine mama. O le tau faasaga i le faamaʻi e amata i le aveeseina o fualaau aina ma afaina i soo se mea malie i le taimi e amata ai laulaau, ona sosoo ai lea ma le tolu vaiaso, ona maea lea o le seleseleina o vine ma, afai e tatau ai, toe lua vaiaso. I le avea ai o se mea faʻapena, o se ogalaau e liliina i le nitrafen ao leʻi tupu i luga o laʻau.

O a ni fualaau mamago ma se paʻu

O le faamaʻi o se faʻamaʻi lea e le gata i le lau laau. O fua ma le paʻu o le laau e afaina ai foi i le tele o mea leaga, lea e mafai ona faaitiitia ai le gaosia ma faaleagaina atoatoa le laau. O le mea lea, e taua le iloa o le maʻi i le taimi ma filifili le togafitiga talafeagai mo ia.

Anthracnose

Maʻi faʻaleagaina, faʻaalia i ni laʻau mūmū i luga o vine, lea e liua i totonu o ni pulumu oona ma se fugalaau piniki. A oʻo loa ina lavea e le faamaʻi le tamaʻi fomaʻi, e faʻailoa mai. I le taimi o le malulu malulu, e mafai ona aʻafia le 80% o le fua.

Tau le malie lenei i le 20 g o le "Poliram" i se pakete vai (10 l). Latou te suʻaina le laau i le taimi lava e leʻi tupu aʻe, ona vave loa lea ona toe lua vaiaso mulimuli ane.

Goma

E taua foi o le faapipii - faʻafefe ma faʻamalosia i le tulaga o le paʻu manino mai le ogalaau ma le lala lala. O le uiga o le malulu poʻo le tele o laau faʻamalo. Afai e te le tauina le faʻamaʻi, o le a oʻo atu ai i le oti o le laau.

Ina ia mafai ona faʻateleina taumafaiga e faʻatautaia le pele i le tautotogo mai faʻamaʻi ma faamaʻi. O manua uma i luga o le laau e vave ona togafitia i le toga pitch poo le 1% o vaifofo o le lanumoana lanumoana, ona ufiufi ai lea i le petralatum. Afai e matua aʻafia le paranesi, e sili atu ona vavae ese.

Monilioz

A o leʻi filifili pe faʻafefea ona taulimaina moniliasis, e tatau ona malamalama i le natura o le faʻamaʻi ma le fua o lona faʻaumatiaga. Ona o le mumu o le monilial, o lala uma o le laau pele ma le laau atoa e mafai ona malogo. I lenei tulaga, o itu ua afaina e foliga mai ua afaina i latou i le afi. E masani ona tupu lenei mea pe a uma ona fuga. Ona tupu ai lea o ulu o le hina i luga o le paʻu, o fua e pala ma pa'ū, e paʻu lala, lafoai gutu.

Ina ia tau, ua vavaeina lala ua aafia, ave ni vaega maloloina, ma susunuina. O le mea lava e tasi e faia i fua, laulaau paʻu. O togavao e togafitiina i le pese: "Kuprozan", "Kaptan", "Olekuprit" poʻo isi. Ma o le a latou sili atu ma le tasi le faʻasolosoloina o le laau. O le mea lea, ina ia puipuia cherries monilioz ma le popole i le auala e togafitia ai, e sili atu le faʻaaogaina o togafitiga muamua.

E taua! O faailoga iloga o faʻamaʻi e le o taimi uma e aliali mai. E masani lava ona latou maitauina pe a maeʻa ona alualu i luma le maʻi. O le mea lea, e tatau ona mataala oe i le le lelei o le paʻu o le laʻau, lona samasama, uila, ma isi suiga i laulaʻau, fualaau aina, paʻu. Vaʻaia ma le faʻaeteete le laau, saili le mafuaaga o liona ma filifili se vailaau lelei.

Auala e taulima ai cherries pests

I le faaopoopo atu i faʻamaʻi, o loʻo tatali cherries i meaola faʻapitoa. O iniseti eseese e mafai ona afaina ai fua, ae o fua foi o le laau, e aʻafia uma ai fualaau aina. Ma le isi, mafaufau i mea o meaola faalavela o cherries ma mea e tatau ona avea ma tau faasaga ia i latou.

Cherry aphid

O le meaola e masani ona afaina ai laau i le amataga o le tautotogo. O laumei laiti e aliali mai i luga o laʻau ma laʻau o le laau, o loʻo tele ai nuʻu. O fafine e nonofo i ai e iai ni apaʻau, ma lele i luga o le togalaau, faʻasalalau aphids i isi laau totō.

E mafai ona e tauivi ma aphids e ala i le pulupuluina o laau i le "Olekupkrit" poʻo le "Nitrafen" i le taimi lava e aliali mai ai. E taua le le maualuga o le vevela o le ea i le 5 ºC. I se taimi mulimuli ane, e togafitia le laau i le "Phosphamide", "Metaphos" poʻo le "Karbofos", ae ao lei tupu. Afai e manaʻomia, i le taumafanafana e mafai ona e toe faia togafitiga ma iniseti.

Cherry slimy sawfly

O lenei iniseti ei ai le lanu uliuli lanu enaena ma e fiafia e faʻautu i luga o laau ma laau. O le igoa na mafua mai i le mea moni e faapea, o le vavao lanumeamata i le foliga o se mimiti e ufiufi i le fusi uʻu. O faʻatalofa i totonu o le faamoega i le loloto o le 5-15 cm, faʻalagolago i le vevela o le tau. I le tautotogo, e aoga ma o mai i luga i foliga o iniseti matutua. Latou te taoto fuamoa i le pito i luga o laʻau o laau ma laau iti, lea e 'ai i ai, ma i le amataga o Setema, alu i lalo ma tanu i latou lava i le eleele.

O le mea lea, e mafai ona latou tauivi ma i latou i le tautoulu o le eleele. Afai o le osofaʻiga e tele, o le eleele o loʻo sosolo i le 10% Trichlormetaphos, 10% Karbofos, ma le 3.8% Chlorophos. Afai e maua mai vailaʻau i fualaʻau, 15-20 g o le vailaau e tatau ona solo i se pakete vai.

Hawthorn

O le pepe lapopoa, o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe ma ni manulele uumi, e le gata i cherries, ae o isi fualaau aina foi. I le aoauli e lele o ia i fugalaau ma vai. O lona anufe e 45 mm le umi, lauulu lauulu sinasina ile itu ma le manava i lanu samasama ma le uliuli i tua. Insect red 2 cm le uumi, lanu uliuli ma manua uliuli.

E faia e anufe ni faamoega i lau lauʻeleʻele, pau. I le tautotogo latou te aʻe i luga ma 'ai le tumutumu pe a uma ona tupu. Ona latou tosoina lea o lala po o pa, ma ia Iuni, o le uluai tagata matutua e lele ese, ma tuu fuamoa i luma o laulaau. E aina lelei e caterpilla lenei vaega o le laʻau.

E mafai ona e tauina i latou e ala i le aveeseina o laulaau mai lalo o le laau mo le taumalulu, aveese o oaga, ma tuʻuina fua. I le faaiuga o Aperila po o le amataga o Me, pe a sau mai meaola faalafua mai o latou nofoaga o le taumalulu, latou te palu. Pe a filifili pe faʻapefea ona pipiʻi i le tautotogo, faʻalogo i sauniuniga faʻapitoa Actellic, Corsair, Faʻalavelave i se faʻatonuga o le 0.1%.

Cherry lele

Se tamai iniseti lanumoana lanumoana ma lanu samasama samasama i tua i le 4 mm le umi. E i ai ni ona apaʻau e fa i le isi itu. O ona mata e lanumeamata, o tua o le ulu ma ogavae e samasama, o le tino atoa o le uliuli. I le taumalulu, e afifi ai i totonu o se pulu o se lanu samasama palapala ma le kalama i le pito i luga o eleele palapala (e oo i le 13 cm).

I le tautotogo pe a mavae le malaga ese atu, e felelei le feʻau i luga o faʻamaufaʻailoga o le aphid cherry, ma pe a fua le fua - o lona sua. O laumei o loʻo taoto i fua e leʻi paʻu, e tipi ai. O aʻa e amataina mo le tusa ma le 20 aso, fafaga i luga o le paluga o vine ile ponaivi. A oo mai le taimi, latou te tolotolo mai ia i latou ma pauu i le eleele, salu ma fusi i totonu o le koko mo le taumalulu. E suamalie fua o fua ma suamalie.

Ina ia lafoaia ia lago, latou te taumafai e toto ituaiga eseese o cherries ma cherries, i le vaitaimi atoa mafanafana o le tausaga latou te tatalaina ai le palapala i luga o le ogalaau, ma fufulu i le iniseti ia sili atu ma le faalua i le tau. O le fufuluina lona lua e tatau ona faia ia sili atu nai lo le lua vaiaso aʻo lumanaʻi le seleselega. E le na o le pale o le laau e sosolo ai, ae o le eleele o loʻo siomia ai. I le amataga o le tautotogo ma le tau o le tautotogo, latou teliina le eleele faataamilo i se ogalaau i le loloto o le 20 cm.

Cherryvilvil

Paʻu 9 mm le uumi, lanu auro-lanumeamata, lanu ulaula. I le taumalulu e eli i totonu o le eleele, ma i le tautotogo e sau i luga ma fafaga i laʻau lanu ma fugalaau. A fua le fua, e sosoʻo le fafine i totonu i le ponaivi, tataʻi ma tuʻu ai fua iina. O le anufe e fafagaina i luga o le ponaivi, ma a maeʻa le fua, e alu ifo i le eleele, eli i totonu ma tamaiti. I le taimi o le taumalulu, e liua i se paluga, lea i le tautotogo ma e sau i luga.

O le mea lea, e mafai ona e tauina e ala i le eliina po o le suotosinaina o le palapala ile vao ma laau. I le tautotogo, ao faagasolo le vaitau e fuga ai laulaʻau, e tuʻuina mai mailei i luga o laau, lea e faʻamamāina i taimi uma mai vao, luluina i luga o se afifi palasitika, salalau i lalo o le laau. 11 aso pe a maeʻa le fugalaau, e tatau ona togafitia le laau poʻo le vao ma se 0.3% fofo o Karbofos.

Auala puipuia, auala e puipuia ai sieli mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O togafitiga e amata i le veleina o cherupi, togafitia o manua ma le suauu tiso o le sulfate ma le faatoaga o le togalaau, faamamaina o lala skeletal ma ogalaau lime. E tatau ona amata lenei mea pe a le amata amata ona taunuu mai le sua i le talo.

O le isi laasaga o le totoina pristvolny liʻo ma se vaifofo o le 700 g o urea i se pakete vai. O le a le gata ina faʻaumatia ai faʻalavelave faʻafefete ma meaʻai e faʻafefeteina i le palapala ma le paʻu, ae faʻapipiʻiina foi le laau i le vailaʻau oona, lea e talafeagai mo le fausiaina o laʻau paʻu. E taua le faia o lenei mea aʻo leʻi fetoʻi fatugaʻo, a le o lea e ono mu. Afai e leai sou taimi e faia ai i le taimi, faʻaaoga sauniuniga "Agravertin", "Akarin", "Fitavarm", "Nitrafen". E aoga foi le faʻaaoga o le "Ecoberin" poʻo le "Zircon", lea o le a fesoasoani i le faateleina o le tetee o le laau e tau ai tulaga ma faʻamaʻi.

A uma ona pa'ū le laʻau i le tautoulu, e tatau ona vavae ese le laau, togafiti faʻasolosolo faʻatasi ma le copper copper sulphate ma le pitch garden. O lala uma e tipi ma aoina laulaau e tatau ona susunuina. O le taimi lava e pasia ai muamua matagi, e aoga le togafitia o le palapala e lata i le pele ma le laau lava ia i se vaifofo o le Urea (5%).

Mo le puipuia o faʻamaʻi, i le amataga o le faʻaalia mai o le taamilosaga o se laau poʻo se togavao e togafitia i se vaifofo 1% o le paluga Bordeaux poʻo se vaifofo o le 35 g o le copper gel oxychloride suspension i le 10 lita o le vai. O le togafitiga lona lua i nei mea e vave lava ona tupu. Afai e leai sau taimi e puʻeina ai le taimi nei ma ua uma laulaau, ina ia aua le mu, e sili atu le faʻaaogaina o fualaau faasaina e pei o Kaptan, Ftalan, Kuprozan. E tatau foi ona faia ni togafitiga se lua ma nei fofo - tolu vaiaso aʻo lei aveeseina vine ma vave loa.

O le iniseti lona lua e togafitia aʻo leʻi oʻo le manava. E masani ona faʻapipiʻi faʻatasi ma le faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi e ala i le faaopoopoina o le 60 g o le "Benzophosphate" poʻo le 80 g o le "Malathof" i se pakete vai i se fofo.. Ona faia lea o togafitiga tutusa i le tolu vaiaso aʻo lumanaʻi le seleselega ma vave loa.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le pele ma lauiloa faapelepeleina e tagata uma e faigofie i le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae afai o le taimi e faia ai ni puipuiga, e mafai ona faasaoina le fua.