Thyme

Faʻaaogaina lelei, meatotino ma le faʻaogaina o laume

Thyme o se fetolofi fetolofi lea e tupu aʻe i foliga o se laʻau o le aiga Labiotus. O lenei laau e masani ona iloa i laume. O le mea moni, o laumeme ma laumeʻa o aiga vavalalata lava ia tutusa. E tofu i latou ma a latou lava ituaiga, o ni eseesega i le lanu, manogi, laiti eseesega i foliga o laulaau ma laʻau. Ae o a latou tutusa tutusa e mafai ai ona tatou aveina i latou mo le laau e tasi, o lo latou faaaogaina e tagata e tutusa.

O le a lau mea e fetolofi ai, aisea e selesele ai ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina - o le a talanoaina i le tusiga. Faʻaaogā lauʻau e mafai ona na o le iloa o mea uma lava, na o le taimi e manuia ai ma o le a le afaina.

Thyme (thyme): vailaʻau faʻasolosolo ma mea taua

O le vailaʻau faʻasolosolo o thyme o loʻo i ai se fualaau faʻamalosi malosi - carvacrol. E mafai ona ia faatoilaloina Staphylococcus aureus. E faapena foi i le tuufaatasiga o le laau o se suauu taua e aofia ai le tele o thymol, linalool, le afe tausaga.

O le laau e aofia ai elemene nei:

  • vitamini A, vaega B 1-9, C, E, K, PP, beta-carotene;
  • Kuso;
  • terpineol;
  • ascaridol;
  • utaina;
  • ursolic acid;
  • filifili;
  • micro-ma macronutrients - sodium, potassium, iron, calcium, selenium.
O le aoga o lau thyme e 276 kcal mo le 100 kalama o le oloa. O le vaega sili o le caloric ihi mea e pa'ū i luga o gaʻo, o lo latou mutia e 63.94 kalama, lea e tutusa ma le 256 kcal. Puipuia i laume 9.11 kalama - 36 kcal, gaʻo - 7.43 kalama po o le 67 kcal.

Oe aoga aoga

Thyme ei ai meatotino taua nei:

  • anti-inflammatory;
  • fomaʻi;
  • fomaʻi;
  • faʻamalosi;
  • antipyretic;
  • tiga tiga;
  • momoe momoe.
  • Vailaau oona - resins, suauu taua, tannins, suauu oona, flavonoids ma le oona, meaola - e maua ai le tele o gaioiga o vao i le tino o le tagata.

    O le patipati o laumeme e aoga foi aua o se laau totō meli toto. O le meli mai lea mea e matua manogi lava. O mea aoga o lou lau o loʻo aliali mai pe a tipi i le lauti - ua manatu o se mea faʻaleleia masani na faʻaaoga mo le atuatuvale, mo togafitiga o le atuatuvale, migraine, neurasthenia. O le faʻaaogaina o laume i le lauti e aoga tele mo tamaiti o loʻo mafatia i le anemia.

    O laau vao na faʻaaogaina mo sauniga tapuai. I aso nei, o le vaega pito i luga o le laau o loʻo matua manaʻomia tele i totonu o le fale manogi.

    Faʻaaogaina o mea tau vailaʻau o laume

    O lau laau o loʻo i ai faʻamalologa o meatotino e mafua mai i ona vailaʻau. O Thymol, lea e tele i lou lau, e faatatau i mea o le phenol. Ae o le thymol e itiiti le vevela ma ua i ai sona aafiaga malosi i luga o membranes mucous, o se sui lelei o le siama i le taua e faasaga i le fugalaau. Ole malosi o Thymol e faʻafeiloaʻi ai faʻamuʻi pathogenic, taufefe, tapeworms.

    O faʻamalolo faʻamalolo o loʻo iai i totonu o le laau e aoga mo le bronchitis ma isi faʻamaʻi pipisi, aemaise lava mo moe ma le fomaʻi. E faʻaaogaina foi i totonu o faʻamaʻi pipisi.

    O mea faʻafefeteina o lau o loʻo fetolofi e fai ma faʻamatalaga lelei o le fofo, lea e taua mo le malulu, o le isu ma le vailaau. O le gafatia e faʻatonutonu ai le gaioiga o le faʻaoga o le tino e aoga i tagata o loʻo mafatia mai le le mautonu.

    O le faʻamalolo i totonu o le manava ua aveeseina e decoctions ma infusions o laume. O le mea lea, e maua pe a 'ai le meaʻai, taumafa mamafa, e faʻamaonia ai le lomiina.

    Ole aoga aoga ole Thyme i le togafitia ole gasegase ma le rūmāmati. I lenei tulaga, e faʻaaoga i fafo. E le gata i lea, o lou tino e faʻaaogaina fafo i foliga o lotions, compresses ma ogaga, lea e aoga mo faʻamaʻi paʻu.

    E te iloa? O le afaina o thyme e mafua ai se solo malosi i le ava malosi, o lea e faʻaaogaina ai le togafitiga o le ava malosi.

    Ole aoga ole Thyme mo alii. E faʻapitoa ai elemene taua mo le ola maloloina o tagata. O le selenium i totonu o le laau e tatau mo le faʻasalalau o le testosterone, e faʻamalosia e le molybdenum enzymes ia e nafa ma galuega faʻafeusuaiga masani.

    Faʻafefea ona faʻaaoga loume i vailaʻau masani

    I totonu o tala faʻasolopito o tagata, o laume e masani ona faʻaaoga ona o lona avanoa, tofo ma, i le mea moni, faʻamalologa o meatotino. O le faigofie o le faʻaaogaina o lau tea. Mo le sauniuniga o ia mea, e mafai ona e faʻaaogaina se fale fou pe faʻagogo. O le sipuniti o laʻau e sasaa mai i se ipu vai vevela, faʻaauau pea mo le lima minute - ma ua saunia le la, e tatau lava ona faʻamamā. E mafai foʻi ona e faʻafefiloi vao ma le ti uliuli.

    I le tau faasaga i le 'ava malosi faʻaaoga se teuteuga o laume. Ua saunia e ala i le liligiina o le 15 kalama o meaʻai ma le 500 ml o vai kuka. E faʻafefiloi le faʻafefiloi mo le 15 minute i totonu o le vai faʻaʻeleʻele, faʻamamaina ma faʻafeinu le vai e maua ai le 500 ml galuega. O ia mea teuteu e aoga mo le tolopoina mai le vete. E mafai ona e ave se teuteuga mo vaiaso e lua i le 50 kalama, ma a uma ona inu sina ava malosi. E mafai ona fesoasoani le faʻaaogaina o gag refg e liliu ese mai le ava malosi.

    A oʻo i le faʻamalolo, o faʻamaʻi o sooga e saunia ai lou tin tincture. Mo lana tapenapenaga e tatau ona e 'ave le 8 sipuni tele o meaʻai faʻapala, ia sasaa atu i le 0.5 lita o vodka. Faʻaosooso i se mea pogisa mo vaiaso e lua, lulu. Ona togafitia lea o le faʻafefiloi ma gaosia i vaega tiga o le tino. E mafai foi ona e taʻele i faʻamaʻi - ave 200 kalama o laume mo le 2 lita o le vai inu ma tumau. Fufulu mo le 15 minute lua aso.

    A mafai ona faia faʻamaʻi faʻamaʻi fafine. Mo i latou, e tatau ona e sasaa se vaega se tasi o le meafaitino e tolu vaega o le vai, faʻafefe mo ni nai minute, lelei ma faʻalavelave. Tueina o loʻo faia i le po.

    Faʻatasi ai ma vaivaiga tau feusuaʻiga i alii, ia faʻaoga le fua o loʻo i lalo: 2 sipuni tele o laʻau faʻaputu 500 ml o le vai inu, faʻasolosolo 2-3 itula. A maeʻa le vevesi ma ave le afa afa mo le afa itula ao le i fafaga faalua i le aso.

    E mafai ona e taofiofi i lau thyme ma faʻamaʻi pipisi o le oral veve, pharynx. O le vao tufuiina e sasaa mai i le vai vevela, faʻafefe mo le itula ma a uma ona fufulu le gutu i le faʻafefiloi mafanafana. E fesoasoani foi i le maʻi tigaina.

    Thyme decoctions ua ave i lalo o aiaiga neitina: gtiga tiga, le mautonu, atuatuvale, popole, mafatiaga, pagatia, anemia, bronchitis, faamai pipili, faamai o le manava, ma isi mea faapena.

    Thyme i cosmetology

    Ua maua lou suauʻu talosaga i le cosmetology. E faʻaaogaina mo le matagofie ma le malosi o lauulu. Faʻaaogā muamua aʻo leʻi faʻafefiloi - e tatau ona e suʻe i totonu o le anufe pe faʻafefiloi le suauʻu i le shampoo, e tusa o le 5 ml i le 20 mina o le paʻu. O le a fesoasoani i le faʻaumatia o meaʻai, faʻasalalau le galuega o le paʻu oona, e faʻaitiitia ai le gaʻo o mea o le lauulu.

    E le gata i lea, ina ia taofia le leiloa o lauulu, e faʻaaogaina laume decocon - 4 sipuni tele o fualaau suamalie 400 ml o le vai, faʻapipiʻi mo le 10 minute, vevela, mālū. A uma ona fufuluina le lauulu latou te fufulu lauulu. Fuʻuina e le talafeagai.

    O togafitiga faʻamaʻi ma laumele e aofia ai le taele vaʻa mo le paʻu o foliga. Thyme (thyme) sasaa vai inu mo le 20 minute. Ave se sipuni tele o le mutia mo le afa o le lita. I luga aʻe o le susu vevela e punou i lalo, ufiufi lona ulu i se solo. Taofi foliga i luga ae o le vai paluga mo le 10 minute.

    E taua! E tatau ona e tausisia tulafono faatonutonu saogalemu. E tatau ona faia le faʻatinoga e aunoa ma le faʻailoga - afai e vevela tele, e le tatau ona e faʻatagaina. E tatau ona maua se mafanafana mafanafana ma le mamao o loʻo manaʻomia ile mata i luga o le susu.

    Aʻo paʻu le paʻu, poresia lautele, o faʻapalapala e faʻaaoga ai faʻamau o laume. O se ipu vai inu e tuʻufaʻatasia ma se sipuni sipuni o laume, faʻatagaina e faʻaliliu. A maeʻa lena mea e mafai ona e faʻamamaina le gau poʻo le fasi ie i totonu o le susu ma faʻaoga i foliga. O le faʻatonuga e umi 15-20 minute.

    Le faʻaogaina o lau meaʻai i le kuka

    O lau lau e faʻaaoga i le kuka. O lenei siva ua faʻaaogaina fou ma mago. O le manogi manogi, manogi, ma le vevela le tofo o se thyme i ipu.

    Thyme tuu faaopoopo i ipu e faaleleia ai le tofo ma le manogi, avatu le tiga. I totonu o lau pisinisi pisinisi taofi o le meaʻai sili lea. Meaʻai fualaʻau - kapisi ma pateta - ua liua foi i le thyme.

    O le faʻaaogaina o laumeu e avea o se taimi faʻavasega mo meaʻai gaʻo e fesoasoani i le faʻaleleia o meaʻai. Ona o le matagofie o mea aoga o le thyme e faʻaaogaina i ni vaega laiti mo le kukaina.

    E te iloa? Afai e faʻapipiʻi lou suāuʻu i le isu o aano o manu, e mafai ona taofia le tuputupu aʻe o siama mo aso e tolu.

    Sauniuniga o vailaau faafomai

    O se matafaioi taua o loʻo faia e le nofoaga na tupu ai lau tama. O le aoina o mutia e tatau ona faia i na o vaega e lelei ai le siʻosiʻomaga, mamao mai auala ma fale gaosi oloa.

    Mo togafitiga, ia aoina mai le vaega eleni o le laau. O le aoina o loʻo faʻatino i le vaitau o le vavao - o le faaiuga o Iuni - o le amataga o Aukuso. O pupu ma pine e tipi i seleulu, tuʻu i totonu o ato poʻo se ato ina ia latou le faʻatuai ma e le oomiina.

    E taua! Mo le seleseleina e le talafeagai le tosoina o le thyme mai le aʻa. O aʻa e le faʻaaogaina mo togafitiga, ae e manaʻomia ina ia mafai ai e le laau ona tupu tele le vegetatively.

    E tatau ona aoina lou Thyme i le tau vevela, pe a maeʻa le timu. E tatau ona fufulu meaʻai mai laʻau, faʻamaʻi maʻi ma mimiti, faʻapea foʻi ma ni iniseti iniseti.

    Taʻu lau laulau i lalo o le taualuga, i lalo o le paolo ma i se nofoaga lelei. O le mutia o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le pepa poʻo luga o se tapoleni faʻapitoa, e mafai ona faʻamago i se pepa faʻagata.

    E taua! E le fautuaina tagata inu vavalalata e faʻaaoga, aua o le laau e aofia ai suauu taua e tatau ona faʻaaogaina i le taimi o le faʻavaveina o le vevela.

    A maeʻa le mago, o le lau o le lau e fai ma pala, o lau ma fugalaau e pauu ese. O le aoina o le lelei e aofia ai lau lanumeamata lanumeamata, fugalaau enaena mago ma lala mago.

    Thyme e mafai ona teuina i totonu o se fagu vailaau, taga pepa, pepa poʻo le pepa pepa. I totonu o le polyethylene, o mea faʻasaʻo e nonofo faatasi ma e le toe faʻaleagaina meatotino. Teu mo le lua tausaga.

    O ai lau (thyme) e le mafai ona faʻaaogaina

    Ole aoga ole aoga ole Thyme ma le faʻailoga. E le tatau ona faʻaaoga Loume i tulaga nei:

    • tasi le le faapalepale;
    • faʻaleagaina o le myocardial;
    • faʻamaʻi fatu;
    • maʻi o le ate;
    • uluga o le manava;
    • faʻaitiitia galuega faʻafefe.

    Faʻaeteete i totonu o le talosaga e tatau ona maitauina le maitaga. O nisi suʻesuʻega e fai mai e mafai e lou tino ona faʻalauteleina le leo o le tagata matua, ma e faʻaalia ai se faʻalavelave tupu. I lenei itu, o le lauti mai lau mea e le mafai ona faʻaaogaina.

    E tatau foi ona e manatuaina o au oloa-e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o le hypothyroidism ma le toto maualuga. Faʻasalaga e mafua ai le gaioiga. Ae i se tulaga lautele, o le faʻaaogaina o lau thyme ei ai sona faʻamalologa i le tino. O le mea autu o le tausisia lea o le fua, ma o le mutia o le a na o le manuia lava.