Fua o le gaosiga

E tatau ona e iloa muamua! O auala lelei e faʻaola ai cyclamen lolovaia

Cyclamen o se faʻatoʻaga o le aiga Primrose. E lua ituaiga e talafeagai mo le galueaina o fale: Persian ma Europa cyclamen (poo le Alpine violet). O ituaiga uma o le cyclamen e iloga e ala i matagofie matagofie ma o se vaitau umi e ola ai.

I le tausiga o le laau e le lelei, ae atonu e iai ni faafitauli i le togavao.
E faʻapefea ona malamalama ua lolovaia le laau? O le a le mea e fai i lenei tulaga?

Faʻaaoga tatau: faʻafefea ona fai?

Muamua e tatau ona e gauai i le vevela o le vai. - e tatau ona i ai le avanoa. E tatau ona puipuia le vai mo le itiiti ifo ma le 6 itula i totonu o se fagu avanoa (aua le tapunia le tapuni). O le tele o itu e aafia ai le taimi o le faʻavaivai:

  • vevela ma le susu i le potu;
  • tausaga o le cyclamen;
  • tele o le fagu;
  • maualuga o le malamalama;
  • taimi o le atinaeina o laau.

Ae o le faailo aupito sili ona taua o le pito i luga ole palapala i totonu o le ulo. E taua le suavaiina o se laau pe a maeʻa le palapala.

Faʻalogo! Cyclamen e fiafia i taimi uma ae faʻafefe faʻafeinu. Afai e faʻapipiʻi le lua pata o Fitosporin i le vai mo le faʻavaivai, o le a fesoasoani lea e puipuia le aʻa mai le pala.

Aua le fafagaina le cyclamen masani pe a malolo. Faʻamata mai foliga - faʻagasolo malie le faʻaleleia o le faʻavaivai. Ia mautinoa ia aloese mai le faaputuputuina o le vai i luga o laulaau, soʻo, faʻaogaina.

E tele auala e maua ai le vai cyclamen.

  1. Suavai i luga. O le faʻamaʻaina o loʻo faʻataunuʻuina i le pito i lalo o le fagu e mafai ai ona faʻafeinu i se mea umi. E mafai foi ona e faʻaaogaina se tuila, e mafai ona aveeseina lona pito. A maeʻa pe a ma le itula, e tatau ona e faʻafefe le tele o vai mai le paleta.
  2. Faatofuina i le vai. O se fagu o loʻo i ai se laau e tatau ona faʻavaivai toetoe lava atoa. A maeʻa le 30-40 minute, ave le uila ma faʻaleleia le tele o vai i totonu o le faʻavaivai.
  3. E ala atu i le palatusi. O lenei metotia e faʻaaogaina e fugalaau fugalaau faʻapitoa, ona e iai se tulaga lamatia o le fufuluina o le fugalaau. Sasaa vai i totonu o le pusa ma faʻafefe i totonu o le itula.

Faailoga o le susu e sili atu

A aʻafia se laau ona o le tele o le susu, e amata ona mamae ona lau ma fugalaau. O faailoga o le overmoistening e toetoe lava a tutusa ma faailoga o le le lava o le suāvai, o lea e faigofie tele ai le fenumiai o le faafitauli ma taumafai e faʻasao le fugalaau, faʻamaʻaina tele, lea e faʻaleagaina ai le tulaga.

Faailoga o se laau e amata ona paʻu ona o le tele o le susu:

  • Yellowness of mass green (e mafai ona e aʻoaʻo e uiga i isi mafuaʻaga o le samasamaina o lālā ma metotia o le teuina o se laau iinei);
  • laulaau atonu e faafuasei pe solomuli malie solo;
  • pulupulu foliga i luga o le eleele, o le eleele lava ia e manava ma suamalie;
  • faamaluluina o le aʻa;
  • leai o laulaau elasticity;
  • fuʻa lauulu uliuli.

O le a le mea e tupu pe a uma ona gaosia se laau?

O le susulu tele o le susu i totonu o le eleele e matautia tele mo le aʻa o le cyclamen. I le taimi lava lea e amata ai ona pala le fatu, ma o le taimi e alu atu ai le pala o le pala i le aʻa, fugalaau ma laulaau. O se taunuuga, o lenei mea e mafua ai le oti atoatoa o le laau.

E faʻafefea ona toe faʻafouina le fugalaau lolovaia?

Aʻo aʻafia le aʻa o le laau i le pala, ua le mafai ona lavea. Ae afai o le toilalo e vaeluaina, e maua e le tagata fugalaau fai fua se avanoa e toe fua ai le fugalaau. O le a le mea e manaʻomia mo lenei mea? E mafai ona e foia le faafitauli e ala i le suʻiina o le cyclamen i se eleele fou fou.

Faʻasologa o nofoagaFaʻaliliuina o le faagasologaSuʻe pe a aʻafia le aʻa
  • Manaomia se fagu fou, e mafai foi ona e faʻamaʻi le mea tuai.
  • Mo le saunia o le faʻafefiloi o le palapala, e tatau ona faʻafefiloi paʻu, oneone, laʻau laʻau ma humus i tutusa tutusa.
  • E mafai foʻi ona faʻatau i le faleoloa faleoloa meaʻai faʻapipiʻi.
  • I le leai o se eleele fou e mafai ona faʻaaogaina le mea tuai, ia mautinoa ua faʻamamago, e le o le manogi o le pala ma le fulufulu.
  1. Faʻamamaina ma le faʻaeteete aʻa o le laau mai toega o le palapala, faia se asiasiga vaaia.
  2. Laʻau malolosi ma aʻafia e fautua mai ai o aʻafiaga e le mafai ona suia o le masuasua e leʻi amataina ma e mafai ona faʻaola le laau.
  3. O le aʻa o le Cyclamen e fufulu mama le solo i se solo, faʻamago, tuu i luga o nusipepa malogo.
  4. I totonu o le ipu ua saunia e fai ai se alavai faʻavaivai (talafeagai mo le faʻalauteleina o le omea, fusi maʻa, vermiculite poʻo le koale).
  5. Liligi le palapala sauniuni, sina susu ile luga.
  6. Toto i le ogatotonu o le ulo. O le tasi vae tolu o le aʻa aʻa e tatau ona i luga ae o le fogaeleele.
  1. Laʻau vaivai ma le lanu enaena e iloa ai ua amata ona aʻafia le laau i le vevela ma le pala.
  2. I lenei tulaga, e tatau ona fufuluina lelei le aʻa ma faʻapipiʻu vaega na aʻafia i se manoa malosi.
  3. O le isi, faʻamago le aʻa, sasaa le fasi pepa i fasi kesi ua gaosia.
  4. Ona totōina lea o le laau i le eleele fou pe malogo e tusa ai ma le polokalama na tuʻuina atu.
E taua! Afai o le aʻa atoa o le enaena enaena ma vaivai, sei vagana ai le cyclamen o le a le galue. Mai se laau ola po o ni vaovao, e mafai ona e tipiina le tipi, faʻatumu i se biostimulator (Kornevin) ma taumafai e aʻa i totonu o se fagu fou.

Faʻafefea ona tausi pe afai e mafai ona e faʻasaoina?

O se fugalaau cyclolamen e liua i totonu o se eleele fou e tatau ona tuu i se nofoaga e le paʻu ai le la. Ia mautinoa ia tausisia le vevela ile potu: mai +10 i +20 tikeri.

Taua taua o le tausiga:

  1. A maeʻa le 2-4 aso pe a uma ona faʻavasegaina, e mafai ona fafaga sina fugalaau. E mafai ona faia lenei mea pe afai ua maeʻa le loloto o le eleele ile 2 inisi le loloto.
  2. Ina ia mafai ona maua atoatoa le malosi o le cyclamen, e tatau ona lalagaina i le Epin-faaopoopo (1 taimi i le vaiaso).
  3. 1 le taimi i le 2 vaiaso e tatau ai ona tuʻu le phosphoric-potassium top dressing i totonu o le palapala (o le dose e 2 taimi le itiiti ifo nai lo le faʻaaligaina i faatonuga). Ole numera ole toe fai ole 2-3.
O a ni faʻafitauli e mafai ona feagai aʻo tuputupu aʻe le uila? O a faʻamaʻi ma meaola faalafua e mafai ona faʻaleagaina lau laau? I a tatou tusiga o le a tatou auiliiliina pe faapefea ona lavea se fugalaau mai le oti ma pe o le a le mea e fai pe afai e laʻau lau, e mou atu ma i le taimi e tasi o fugalaau ma faʻamago pe faʻagogo le fugalaau.

O le siʻosiʻomaga i le tausaga atoa o le a fiafia i lanu felanulanuaʻi, ae na o pe a lava le tausiga faʻapitoa. O le faʻatinoina o le fausiaina o togalaau, e mafai ona e aloese mai taunuuga le mafaagaloina. O le maualuga o le susū o le susu i totonu o le eleele e oʻo atu ai i le pala o aʻa ma le laau atoa. Na o le pau lava le vaifofo e faasaoina ai le cyclamen i le fagaloa o le fesiitaiga.