Greenhouse

Mea faʻapitoa mo le vevela mo greenhouses

E ui lava i le mea moni, o greenhouses ua faia ina ia mafai ai ona totoina fua o laau i le gasologa o le tausaga, e masani lava ona malosi malosi le latou gaioiga i taimi o le taumalulu. E mafua lenei mea, aemaise lava, i le le lava o le tuufaatasiga o le vevela o le vevela i taimi o le malulu ona o le faaitiitia o le aso vevela o le ea ma le faaitiitia i itula o le ao. O lenei faafitauli e mafai ona foia e ala i le faʻapipiʻiina o lau fale lauʻeleʻele ma se mea e vevela ai le vevela, o nisi ituaiga o mea o le a talanoaina i lenei tusiga.

Faʻafefea ona galue

O faʻavae autu o le faʻaogaina o soʻo se fale kesi e faʻavae i luga o le mea moni o le malosi o le malosi e ulufale atu i totonu o le greenhouse e faʻaputuina iina, ma ona o le vevela o meatotino o loʻo ufiufi ai puipui ma le taualuga o le fale lauʻeleʻele, e sili atu nai lo le amataga. Ae ui i lea, o le faasiliga o le malosi, lea e le o faʻaaoga tuusaʻo e le laau lava ia, e faʻataʻapeʻapeina i le vanimonimo ma e le aumaia ai se faʻamanuiaga.

E te iloa? O le uluai gaioiga galue o se pu faʻaonapo nei na faʻatulagaina i le 1802 e le Italian Alessandro Volta. E aofia ai le paʻu paʻu ma le sima, lea na tuʻufaʻatasia i sikuea ma tuʻu i totonu o se pusa laupapa ua tumu i le suka.
Afai tatou te faatulagaina le aoina o le sili atu o le malosi o le sola i totonu o le kiona ma mautinoa ai le lava lelei o le teu ma le faaaogaina, o le a aofia ai le faateleina o le gaosiga o ana galuega. O le tele o le vevela e mafai ona faʻaaoga e faatumauina ai le faʻaauau pea o le mafanafana o le vevela i totonu i soo se taimi o le aso, lea o le a faʻaleleia atili ai le tupu ma le fua o au fua.
Aoao pe faʻapefea ona taulimaina lelei se fale lauʻeleʻele polycarbonate i le tautotogo.
O se mea aoga taua i le fausiaina o maa o lenei ituaiga o le mea moni foi e te le tau faʻaaluina tupe i luga o le tele o mea tau eletise taugata, se tele o mea eletise ma isi vaega e manaʻomia mo le fausiaina o faiga faʻalaulela masani.

Ituaiga o mea e vevela ai le vevela mo le kiona

O ituaiga uma o faʻavevela vevela mo greenhouses o loʻo faia ai le galuega tutusa - latou te faʻaputuina ma faʻafefesoʻotaʻi le malosi o le la i le taimi e te faʻamaonia ai. O la latou eseesega autu o le mea lea e mafua mai ai le elemene e faavae ia i latou - o le mea e vevela ai le vevela. Lalo o faʻamatalaga e uiga i le auala e mafai ai.

Faitau foi pe faʻapefea ona fausia se falesafa laupapa, o se lauʻeleʻele faʻatasi ma se taualuga amata, "Tomato Signor", e tusa ai ma Mitlayder, faapea foi polypropylene ma paipa paipa.
Vitio: mea vevela vevela

Vailaʻau vai e vevela

O le taʻiala o le faʻaaogaina o maʻa o lenei ituaiga e faʻavae i luga o le gafatia o le vai e faʻafefiloi ai le malosi o le sola seia oʻo i le vevela o le 100 ° C ma le amataga o le faagasologa o le kuka ma le faʻamalosi malosi, lea e foliga mai e le talafeagai i tulaga o le solar activity o tatou latitudes. O lenei ituaiga o pati e lelei mo le maualalo o le tau ma le faigofie o le fausiaina. O mea e manaomia e manaʻomia ai le faʻafouina mai lea taimi i lea taimi, e taugofie foi - o le vai masani lea. Greenhouse heating scheme: 1 - afi vevela; 2 - masini - thermos; 3 - faʻavaʻa faʻafefe; 4 - taʻavale - pule faʻatonutonu; 5 - resitala; 6 - thermocouple. Faatasi ai ma itu le lelei o nei maa, e taua tele le taʻua o latou tulaga lelei tele, ona o le vevela o le malosi o le vai, faapea foi ma le manaomia o le mataʻituina pea o le vai i totonu o le vaitaele, tane po o lima lima i le vai, lea o le a faaitiitia ai ona o le faamalolo pea.

E taua! O le fua faatatau o le suavai e mafai ona faʻaitiitia faʻapitoa e ala i le ufiufi o le tane poʻo le vaitaele ile vai ma se palasitika poo le faamaufaailogaina i se isi auala.

Faʻafouina o le vevela

O le eleele, o se vaega taua o soʻo se fale kesi, e mafai foi ona faʻaalia le galuega a le malosiaga o le solar energy. I le ao, e malosi le vevela i lalo o le susulu o le la, ma i le amataga o le po, o le malosi e mafai ona faʻaaogaina e mafai ona faʻaaoga lelei e faatumauina ai le vevela tumau i totonu o le kiona. Ua faia lenei mea i tekinolosi nei:

  1. I totonu o le palapala ole palapala e fetaui lelei ma faaputuga o vavao gaogao o le vavalalata ma le umi ole taimi.
  2. I le amataga o le paʻu o le vevela i totonu o le potu, mafanafana mai le paipa, vevela i luga o le eleele, e tafe i lalo o le gaioiga o le tulei i fafo ma faʻalo i luga, faʻamafanafana le potu.
  3. O le malulu o le ea e alu i lalo, toe ulufale atu i paipa ma le taamilosaga toe fai seia toe mama le eleele.
E te iloa? O le mea sili ona lauiloa faʻaonaponei mo le greenhouse o le polycarbonate. O lona faʻaaogā faʻaaogaina ua faʻaitiitia ai le mamafa o le aisa i le 16 taimi, ma le tau o le fausiaina - 5-6 taimi.
O lenei metotia o le vevela vevela e manaʻomia ai le faʻaogaina o mea sili atu taugata nai lo le muamua, ae i le taimi lava e tasi na faʻatuina ai sea ituaiga, e te le o toe siakiina pea le tulaga lelei o ana galuega. E le manaʻomia ai soʻo se mea e faʻaaogaina ma mea faaopoopo ma e mafai ona tuʻuina atu le vevela i totonu o le lauʻeleʻele mo se taimi umi lava.
Aoao e uiga i mea faigata uma o le tuputupu ae o kukama, tamato, eggplantal, pepa suamalie i totonu o le kiona.
Vitio: auala e faia ai se mea vevela vevela

Maʻa vevela maa

O lenei ituaiga o pati e sili ona lelei, talu ai ona o le maa e sili ona maualuga le malosi o le vevela i totonu o mea uma o loʻo iloiloina i le tusiga. O le mataupu faavae o maa maa, o le vaega o le lanu o loo i totonu o le fale kosi, o loʻo tafe i le ao, ma o le amata o le po ua amata ona tuʻuina atu le vevela i totonu o le potu. 1 - faʻavelaina o le vevela maʻa i lalo o le kolivaʻai faʻatasi ai ma le taamilosaga i fafo; 2 - mea faʻapitoa faʻavevela e faia i maa; 3 - faʻavaveina o le vevela maʻa maʻa; 4 - faʻaopoopoina o le malosi o le vevela e maʻa na tuʻuina fua. O le le lelei o le faʻaaogaina o lenei metotia o le faʻamafanafanaina o le tau maualuga lea o le meafaitino, aemaise lava pe afai e te manaʻo e faʻaogaina se falemalama e sili ona talafeagai ma se foliga matagofie. I le isi itu, o se maa ua fausia e tusa ai ma lenei mataupu faavae e toetoe lava a le gata le ola auaunaga ma o le a leai sona aoga i le taimi.

Vili vai i luga o latou lava lima

O le sili ona taʻutaʻua ma sili ona faigofie i le fausiaina o se faʻavevela vevela mo se fale lauʻeleʻele o se mea e faʻaaoga ai le vai. O le isi, o le a tatou tilotilo i nisi o auala pito sili ona faigofie e fausia ai se pusa ituaiga kesi.

Afai ua uma ona e filifili e maua se fale lauʻeleʻele polycarbonate, o le a aoga mo oe le suʻesuʻeina uma o mamanu o nei greenhouses; saili pe o le a le ituaiga faavae e fetaui mo lenei fale kuka, pe faapefea ona filifili le polycarbonate mo lau kolivao, ma le auala e faia ai se fale gaosi polycarbonate i ou lava lima.

Pulu lima

O lenei iunite o se mea lelei faigofie o ona nofoaga, aua o mea uma e te manaʻomia mo lea mea o se manoa faʻamaufaʻailogaina e vaivai. Fuafaatatau algorithm mo le gaosiga o lenei pati:

  1. Aumai se manoa faʻamaufaʻailoga (sili atu ona paʻu) o le uumi ma le lautele e manaʻomia, e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i le umi o moega ma le ituaiga o laau totō ua tupu, tuʻu i luga o le moega i se auala, pe a faʻatumu, e le afaina ai laau.
  2. Ona tuʻuina lea o le tasi pito o le lima ma faʻafefea ai le vai ina ia faatumuina i le vave e mafai ai.
  3. I le isi itu, o le manoa e toe faʻamaufaʻailogaina e ala i le fusiina o lona pito i se manoa, uaea, lipine poʻo le amo.
E le gata ina puipuia le totoina o laau toto i totonu o le kiona i le taumalulu, ae i ai foi se aafiaga lelei i le tuputupu ae ma le atinaeina o laau toto i le vaitau o le tautotogo o le tautotogo-taumafanafana, lea e faamaonia e le tele o fai togalaau ma togalaau.

Tulaga gafatia

O lenei ituaiga o mea vevela o le vevela e maualalo le maualalo ona o le mea moni o le la e le mafai ona ulu loloto i totonu o le mafiafia o le paʻu, o lona uiga o lona vaega autū. E ui i lea, i le taimi lava e tasi, e sili atu le faigofie ona toe faʻatumu i le vai (pe a tulaʻi mai se manaʻoga) nai lo le pepa muamua.

Faitau atili e uiga i le auala e togafitia ai fale ma le eleele o le lauʻeleʻele pe a uma le taumalulu mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O loʻo fausiaina e tusa ai ma lenei algorithm:

  1. I lalo o moega o loʻo tuʻuina ai paʻu o le faʻataʻitaʻiga ina ia latou maua ai le la, ma e maua le avanoa e sasaa ai le vai i totonu pe a manaʻomia.
  2. Lisi o paʻu e tatala, e pei ona sasaa atu i ai le vai. Ma le mea lelei, e le tatau ona i ai se ea i totonu o le paʻu.
  3. I le isi itu, ua tapuni le tapuni ma ua i lalo o se faamaufaailoga faaopoopo, o lona foliga mai e faalagolago lea i le mamanu o le paʻu ma le fuafuaina o taimi e faafou ai mea o loo aofia ai.
E taua! Ina ia faʻaleleia le lelei o se iunite, e fautuaina e valiina totonu o le paʻu ma le vali uliuli.
I le faʻaaogaina o faamatalaga na maua mai i lenei tusiga, e mafai ona e maua se seleselega tele i au greenhouses i le gasologa o le tausaga. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le mea autu i le tulaga lelei o le fale koli e le o le i ai o le tasi po o le isi ituaiga o mea e vevela ai le vevela, ae o foliga o lana mamanu ma se auala talafeagai i le mamanu.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

O le filifiliga e sili ona lelei: faʻamafanafanaina o le mafanafana ma se faʻavevela vevela.
meli
//forum.tepli4ka.com/viewtopic.php?p=2847&sid=206ba8f20c2687d7647c8f9bd4b373a1#p2847

O le mea e sili ona lauiloa i le vevela mo greenhouses o le vai ma le eleele. E ui lava o le muamua mo aʻu e itiiti se aoga
Vitali
//forum.tepli4ka.com/viewtopic.php?p=2858&sid=206ba8f20c2687d7647c8f9bd4b373a1#p2858

Ufiufi le laufanua faataamilo i luga o laau ma vaovao. Ma o loʻo i ai le mafanafana ma vao leaga e le tupu.
Konstantin Vasilyevich
//dacha.wcb.ru/index.php?act=findpost&pid=874333

1. O se fagu uʻamea ua tumu i pusa vai i vaipuna, ma i le taimi lava e tasi e faʻaleleia ai le susu seia oʻo ina tupu laau. 2. I le tulaga o le lamatiaga o le kiona i lalo ifo o le5, o faologa mai le aso 20 o le vaiaso, o loʻo ufiufiina i se fale e leai se mea e ufiufi i totonu o le fale koli. E fesoasoani foi i le paolo o fualaau aina pe a uma ona totō ma aua le fefe neʻi mu i totonu o se fale kati puipui.
Pop
//dacha.wcb.ru/index.php?act=findpost&pid=960585