Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona malamalama pe aisea e le fuga ai phalaenops, ma pe faapefea ona faasaʻo le tulaga?

O laumei e lauiloa mo ituaiga eseese. Phalaenopsis o le taʻitaʻi e le mafaamatalaina i latou. O lenei ituaiga na alofagia e fugalaau fugalaau mo se fetuunaiga talafeagai lelei i tulaga o potu, tele lanu, fuʻa umi.

O le orchid Phalaenopsis o se tasi o laau sili ona umi-fugalaau. O le mafuaaga lena o le toatele o tagata, o le faatauina mai o lenei fugalaau, e faamoemoe o le a teuteu o latou fale i fugalaau e toetoe lava a faafiafiaina ai o latou tagata. Ae e tupu i le mavae ai o sina taimi, o le toatele oi latou o loʻo i ai lenei laau e ono feagai ma se faʻafitauli pe a le fuga o latou phalaenopsis orchid.

Fuga i le fale

O le faataamilosaga o le olaga o phalaenopsis e mafai ona fuga e tusa lava po o le a le taimi o le tausaga. O le tele o lona tupu aʻe e faʻatatau i tuutuuga e aofia ai le orchid.

O le tele o lanu eleʻele e aafia i le moli, vevela, le lelei o le meaʻai ma le faʻamalolo, ma le lelei ma le faʻafia ona faʻavaivai. Fugalaau o loʻo i luga o phalaenopsis fiafia i mata ma lanu eseese. E mafai ona faʻasalalau ma faʻalogo.

Phalaenopsis o laina eletise mai le 2 i le 15 cm. E masani lava ma le tausiga lelei, e fuga faʻalua faalua le laau ma o nisi taimi faʻolu i le tausaga. O le taimi vavalalata e umi: mai le 2 i le 6 masina. O le fugaina o mea e foliga mai e pei o se lafu o le lotomalie o loʻo tautau mai le aʻa.

O afea e amata ai ona popole?

I le averesi, o le periota tumau o phalaenopsis e oʻo atu i le tolu masina. I le taimi lea, na te maua le malosi ao lei tupu fou. Afai a maeʻa le taimi atofaina, e le amata ona faʻamavaeina e le laau ia pere, ona fai ai lea o ni mea e le talafeagai, e tatau ona e gauai totoʻa i ai.

O mafuaʻaga mo le leai o ni faʻamalosi

Aisea e le fuga ai phalatenopsis? Se fugalaau e mafai ona taofi le gaosia o aʻa mo mafuaaga eseese. Muamua e tatau ona e gauai atu i le umi o taimi e malolo ai.

  1. Lotu le toesea.

    Afai e le fauina e le orchidisi fugalaau mo le 2 tausaga talu ona totoina, ona i ai lea o se faafitauli:

    • Pests. Phalaenopsis e ono afaina i le osofaia o ia ituaiga parasite o se mealybug, thrips, scythe, apogaleveleve mite. Ina ia faʻafetaia i latou, ia faʻaaoga meafaigaluega faʻapitoa poʻo se fofo solution e faʻaaoga e togafitia ai lau o le laau.
    • Maʻi. O le i ai o soʻo se faʻamaʻi e faʻaalia i ni laulaau i laulaʻau, e foliga mai o se aʻa o le pala.
      Afai e maua i luga o phalaenopsis, o lona uiga o le maualuga o le laʻau e sili atu pe o le laau e ola i le maualalo o le vevela. O le tulaga e mafai ona fofo e ala i le suiina o le mea e fai ma le gaosia o le fungicide.
    • Le tausia lelei. Le leai o fugalaau i luga o phalaenopsis atonu e mafua ona o le le lava o le malamalama poo le tele o le faʻamalolo. E tatau ona toe aumaia nei fuainumera i mea masani ma o le a le umi se taimi o le fugalaau.

    Agavale O nisi taimi e le fuga le kulimi mo se taimi umi i le fale ona o le vaivai. E tatau ona e tuʻuina atu le taimi o le laau, ona faʻaleleia lea o le atinaʻe o fugalaau.

  2. Le lava le taimi o le fugalaau.

    E tatau ona manatuaina pe a maeʻa le fale, e paʻu atu i se nofoaga malolo, lea e mafai ona toe tusa ma le tolu masina. O le tele o taimi, o lenei vaitau e amata i le taumalulu, ao faʻapuupuuina le aso, o le faʻaititia o le vevela. O nei mea e faʻalavelaveina ai le togi. Ae o le taimi lava e toe faʻaleleia ai le siosiomaga, lea e masani i le malo faʻavaomalo, e toe faʻailoaina e ia i latou o loʻo i ai ni lanu susulu ma lanu.

Faailoa le puna o le faafitauli

Ina ia iloa le mafuaaga o le le lava o fugalaau, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoʻa le laau. Afai o le foliga mai o le orchid ua faamalieina, ona tatau ai lea ona toe iloilo le tulaga tuputupu aʻe: moli, vevela, faʻafefeteina, faʻavaveina o le fafaga.

O nisi taimi e fesoasoani e ave le pusa i le laau i se isi nofoaga.. Afai o loʻo i ai ni avanoa i luga o laulaau, 'olo o le pouliuli,' 'olo,' poo le fugalaau e mou, ona iai lea o le soliga o le aʻa. Ina ia fesoasoani ile toe faʻaleleia o le laau, e tatau ona sui le meaʻai, togafitia i se auala talafeagai, faʻaitiitia le faʻamautu.

E tatau ona ou faʻamalosi?

Ae e te leʻi faʻapupulaina phalaenopsis, e tatau ona e mautinoa ua oʻo mai le taimi mo fugalaau. A uma mea uma, o nisi taimi o le fugalaau e alu se taimi e maua ai le malosi mo le fausiaina o mea leaga.

Afai o faʻamaoniga uma e masani, o le orchid ua oʻo i le tausaga e tatau ai mo le totoina, ae na o lau e ola, E mafai ona faaosofia le inisi i le ausia o le lanu e manaʻomia.

Aʻo leʻi amataina le faʻagasologa o le "fafagu" o se orchid, e tatau ona e mautinoa o loʻo maloloina lelei, a leai e mafai ona e faʻaleagaina le fale.

E faʻafefea ona faʻaleleia le totoina i le fale?

E lua auala e mafai ai ona vave faʻateleina le faʻagasolo o le faʻalauga:

  • Paʻu le taumalulu. O lenei metotia e naʻo le tautotogo, pe a vevela le ea i le po i le 16 tikeri.

    O le laau i le pogisa o loʻo faia i luga o le auala pe leai foi le mata.

    I le aoauli, ua toe foi le fale i le fale pe tuua i fafo, ae i le paolo. E masani lava ona tupu le fugalaau pe a uma le 2 vaiaso o ia taualumaga.

  • Lamala. O le metotia e faʻaaogaina na o le vaitaimi o le tuputupu ae malosi o le togi. E le sili atu i le 30 tikeri le maualuga o le ea o le ea. Faʻaitiitia le faʻamaina o le fugalaau - faʻatali 3-4 aso i le maeʻa ai o le palapala.

E taua le manatuaina o le togika o se fugalaau mataʻalia ma le fugalaau, o lona lauʻeleʻele o le vailaʻau. O le mea lea, mo se soifuaga atoa, e manaʻomia tulaga latalata i mea e tupu ai le vao. Afai o tulafono uma o le tausiga o fugalaau fufulu e matua mulimulitaʻia, o phalaenopsis o le a faʻafiafiaina ai lē e ana ma se puaʻa umi ma tele.