Laʻau Peony Faʻatoʻa

Faamaumauga o le laau peony tuputupu ae, fesoasoani mo tagata amata

Laʻau peony, e le pei o lona aiga, e talia toleniga taumalulu. O le maualuga o lona vaomatua e oʻo atu i le tolu mita, ma le lautele o fugalaau e luasefululima senetimita. O le laau e le faʻafefeteina ma e mafai ona tausia lelei lou fale i le lima sefulu tausaga.

E faapefea ona toto se laau peony

Laʻau laau e totoina i le amataga o le tautotogo pe latalata i le autumn. O le vaitau aupito sili e taua o le autumn, talu ai o loʻo i ai pea i le tautotogo o le tautotogo, e le lava le vevela o le palapala ma le ea foi. I soo se tulaga, mo le totoina o le filifili lea o se aso vevela ma mafanafana.

A uma ona totoina le laau o le a manaʻomia se tele avanoa. O le saite e tatau ona filifilia tapunia mai le matagi ma sina siitia mai le la. E le manaomia le totoina o se fugalaau lata ane i laau tetele po o laau afu ma se aʻa maualuga. Pe a totoina se laau peony, e tatau ona amanaʻia le nofoaga o le eleele, talu ai e le mafai e le aʻa aʻa ona faʻafefe le susu.

O le mamafa o le eleele aʻo lei totoina e tatau ona faʻafefeteina i le oneone ma saturate i le fuga. O le loloto o le togafitiga e 70 cm. Faʻasalalau, faʻaleleia ma e le o le palapala eleʻele o loʻo faʻaalia i le peonies. I oneone oneone e faaopoopo ai le humus ma le peat, i totonu o le omea-oneone ma humus, falaoamata mimiti mai le falaoamata o le dolomite. O le tausisia o tulafono o le tekinolosi tau faatoaga mo laau peony o le ki lea i le atinaʻeina o se fale malosi ma maloloina.

O se vaʻa vaʻaia e eli lua vaiaso aʻo lumanaʻi le tulaʻi mai. O lona foliga e tatau ona tafe i lalo, loloto - e oo atu i le 70 sima senitimita. O le pito i lalo o le lua e tatau ona ufiufi i se alavai (faʻalautele le gaʻo, kalaupapa paʻu, piliki piliki) ma se laulau 20 cm. Tuu le faʻafefiloi i luga o le alavai: o se palapala o le palapala, peat, humus, potassium sulphi 200 g, superphosphate 400 g, Faʻafefiloi lelei le faʻafefiloi, faʻafefiloi se apa o le eleele mama ma laulelei.

Ia tatou mafaufau i le auala e filifilia ai peeni pe a faʻatau. O se fatuga talafeagai i luga o le uʻu e lua pe tolu le malosi o pulupulu, faʻapea foʻi ma aʻafiaga faʻalauiloa, pe a ma le lima senitimita le umi. O le aʻa o se laau lelei i le voluma e le itiiti ifo i le pale.

A o le i taunuu, i totonu o le potu ua uma ona saunia, ua malepe le ato, ma ua fausia i luga se mauga. E tatau ona lafo ifo le fatu i luga o le maupuepue, faʻamalo aʻa ma sasaa vai. A faʻamū le susu, sasaa aʻa i le palapala, tuʻu ai o latou ua i le laina ma luga.

O nisi o nuances o le tausiga o le laau peony

E le gata i le tausisia o tulafono o le totoina, e manaʻomia foi le tausiga lelei o le laau peony. O mea uma lava e tutusa lelei lava ma ituaiga vao - o le mea autu o le taimi faʻatino.

Faʻasalaina ma faʻamalo le eleele

Faalua i le masina e tatau ai ona sasaa pe tusa ma le fitu lita o le vai i lalo o se togavao. I le leai o se vaʻaia ma le vevela vevela, faʻapipiʻi le tele o le laau pe a faʻapala le palapala. A maeʻa le faʻamamaina o le eleele e tatau ona maeʻa maeʻaeʻa, faʻapipiʻi i le okesene. Taumafai e savali i luga o le fogaeleele atoa i luga aʻe o aʻa, e aunoa ma le silia ma le lima senitimita. I le taimi lava lea ia aveese vao.

Fafaga ma faʻamala

Laʻau talo e manaʻomia le faʻaleleia o meaai paleni ma le potassium ma le gaʻo. I le vaitau o le alualu i luma faia le eleele nitrogen, i le taimi o le fatuina o le pulupulu - paluka ma fulukalama. Pe a fulafula le peony i le potassium ma le phosphorus, faʻaopoopo le eletise. E tatau ona faʻaopopo le Nitrogen, ae aua le faʻafefeina le laau, aua e ono mafua ai le pala.

E taua!Mataumafai e taofi le taimifafaga mo le faʻavaivai, ina ia le mu ai aʻa.
I le faaiuga o le fugalaau, e tatau ona vaʻaia ponaivi, ma ao leʻi oʻo i le taimi o totoe, ia fafaga le peony i le paluga laupapa fafie (300 g) ma ponaivi aano (200 g) i lalo o le togavao.

Peony e teu

O le laau ua faʻamatalaina e le fiafia i taimi uma e aveeseina ai lala. O le teuteuina o se laau peony i le tautoulu e le fautuaina, e pei o le tele o fuālaau e maua mai ai fatu i le tausaga ua mavae. O le faʻapipiʻiina o kulimi e faia i le tautotogo aʻo leʻi amataina le taamilosaga. E tatau ona faia lenei mea i nai tausaga uma lava. O isi taualumaga uma e na o le teuteuina o lala laau leaga ma le vaivai, lala o loʻo ola i totonu o le togavao. O lala vaivai e tatau ona vaeluaina i le sefululima senitimita, o pine e seleseleina nisi taimi ina ia aua neʻi faʻavaivaia lo latou atinaʻe.

E taua! Afai na i ai se tausaga ma le vevela o le vevela ma ua matua vevela lava le laau, o le teuteuina e mafai ona fesoasoani i lona toe faaleleia, toetoe lava i le tulaga o le eleele.

Nofoaga mo le taumalulu

Laʻau laau o le kiona e le matautia ma iinei vave thaws e mafai ona faaleagaina. A o vevela, e ala mai le laau ma tupu, ma a oʻo mai le malulu, e mate.

O le mea lea, o le fesili: "Pe tatau ona ufitia se laau peony mo le taumalulu?" - matua talafeagai. Mo le puipuia o le soifua maloloina ma foliga matagofie o le laau e sili atu ona lelei le tausia lelei. I le faaiuga o Oketopa, aoina lala i totonu o se faaputuga ma nonoa i latou, pe a uma ufiufi le liʻo uiga ese i le peat mulch. I tafatafa o le tau malulu, ia ufiufi le vao i mea e lata ane: fasi paʻu, lala vavao po o taga feʻai.

E te iloa? I Saina, o loʻo i ai ni fale tausimai e peony e puipuia e le tulafono. O iina, i lalo o le vaavaaiga a tagata atamamai, afa afa senituri o le tuputupu ae o tupulaga.

Laʻau Peony Suʻega

O se faʻasologa o le peony o le tele o le atuatuvale. Atonu o le a maʻi le fale mo le tele o tausaga ma faigata ona toe faʻaleleia, o lea pe a fai le faʻatinoga, faʻaeteete i le aʻa: e te manaʻomia ona eliina ma le faʻaeteete, faatasi ai ma se uʻu palapala. A maeʻa lena, fufulu mama le aʻa, asiasia ma aveese mai mago ma maʻi, ma tipi umi. Tuu le fasi pepa e tatau ona togafitia i se vaivaiga vaivai o le manganese ma sasaa i le pefu.

E faʻapefea ona faʻapipiʻi le tagata peony

O le tele lava o pine peony faʻatalalaina vao i auala eseese. Manatunatu ia i latou taʻitasi i nisi auiliiliga.

Tului Fai mai se tala anamua o le peony e faaigoa i le Pealer. O lenei fomaʻi na tuʻuina i luga ona vae e le gata i tagata, ae faʻapea foʻi atua. Mo se taimi umi, na fafagaina peonies ona oa latou mea e faʻamalolo ai, ma i Eleni anamua o le laau na taʻua o le "fugalaau e luasefulu maʻi".

Vaevaega o le rhizome

Mo le vaevaega o rhizomes, e tolu ma le lima tausaga le matutua o laau totō e iai lala malolosi (a itiiti ifo ma le fitu) e talafeagai. O le taimi sili ona lelei mo lenei faiga o Aukuso-Setema. O le laau na filifilia ua kiliina ma le totoa, faʻamamaina mai le palapala ma fufulu. Ua vaeluaina lala i le sefulu senitimita, o aʻa ua mamago mo le tusa o le tolu itula i le paolo.

Ua vaevaeina le laau toto ma se naifi malosi i ni fualaau se lua ma le tolu. O nofoaga na tipi e puʻu i le peʻa malala ma togafitia i se pese. Mo le leai o se manua e mafai ona e faʻaosoina le rhizome, e aunoa ma le tipiina i se naifi, ae a maeʻa, e tatau ona aʻafia i le mash mash.

Laʻau

O fualaau aina e fuga mai ia Iuni ia Aokuso. Laʻau faʻatasi ma pulupulu faʻapitoa ma fatuga amata e filifilia. Ua tipiina totoa i lalo o le fatugaʻo, ua faapuupuuina pusa laulauina e le lua vae tolu. Tuu le tipi i totonu o le aʻafiaga o le tuputupu ae o le aʻa ma totō i atigi pusa i le eleele ua saunia, faʻalauteleina pupu i le eleele.

O le eleele ua saunia mai le oneone ma le peʻa tasi i le tasi, sausau i le oneone i luga. O pusa e ufiufi i afifi ma tausia le palapala susu seia oʻo i le autumn. Ia Oketopa, o aʻafiaga malolosi ua totoina i totonu o se fale kati ma tuʻu ai iina seia oʻo i le tautotogo. O le tipiina e le o se auala e sili ona faigofie, e pei ona faʻalauteleina, o le mea lea, e ola lau laau i le lima tausaga.

Tuʻu

O le toe gaosia o le peony laau e ala i faataatiaga o loʻo faia ia Me, ao lei oʻo i lona vaitau. O le malosi pito sili ona malosi o le vaomatua o loʻo tuleia i le eleele ma ua faia se mimiti i le tulaga o fesoʻotaʻiga ma le eleele. Mo le lelei sili atu, o le faʻavae e togafitia ma aʻafiaga o le tuputupu ae o aʻa ma ua faʻapipiʻiina se avanoa. Tuu le tipi ua faʻafefeteina i se palapala eleele - 15 cm.

O le filifiliga lona lua (manatu e leai se aoga): e aunoa ma le punou i le eleele, o le inisiua o loʻo afifiina i le polyethylene ma ufiufi i le pitch. I tulaga uma e lua, e tatau ona e mataʻituina le eleele palapala. O aʻa fou e aliali i le amataga o Setema.

Inoculation

Faʻapenaina e ala i tui puipui o le tele lea o le taimi e faʻaaogaina ai. O le rootstock o peina pe tusa o le sefululima senitimita le umi e talafeagai e pei o se faʻatau. E tatau ona avea le tagata aloaʻia ma se meaʻai, tipi ese mai le sola ese o le tausaga o loʻo iai nei ma maua ni tamavae se toʻalua. O aʻa rootstock o loʻo teuina i totonu o se potu malulu mo le tolu vaiaso, ona faia lea o se tipi i le aʻa, ma vavae foi le vaega pito i lalo.

E tatau ona fetaui lelei uma ia seleselega. E fesoʻotaʻi vaega, afifiina i le polyethylene ma faʻafefiloi ma le paʻu. A o faagasolo le masina, ao tuputupu ae le fatu, e tatau ona i ai i totonu o le atigipusa o loʻo tumu i le paʻu manogi. O le atigipusa o loʻo tuʻuina i se nofoaga malulu.

Afai i le taimi o le taamilosaga na e filifili e toto le laau i totonu o le kiona, ona e tatau ona eliina i le eleele, ma tuʻu ai se sulu i luga o le eleele.

Auala e taulimaina ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi matautia

O le laʻau peony, e le pei o se aiga vavalalata, e le aʻafia i faʻamaʻi ma faʻalavelave osofaʻi. Faʻailoga faʻapitoa e pei o lanu enaena ma lanu enaena foliga mai i luga ole laʻau faʻavaveina. O ona faailoga e lanu enaena i lau ma lala. E tatau ona aveʻesea ma susunuina vaega e aafia ai, e tatau ona togafitia le laau i le 6% fofo o le copper sulphate. O le foliga mai o le lanu enaena na lapataia e ala i le sasaina Bordeaux fluid.

Pions o mea faʻamaʻi. caterpillars ma aganuʻu meli, ua matua ola latalata i aʻa o le laau. Ma mai le muamua, ma mai le lona lua e tatau ona faatea ese. 'Oloʻo faʻataʻaloʻamea faʻasalalau faatasi ma spores, ma e laveaʻiina i latou mai le susuga e ala ile suʻeina o ni fofo faʻapitoa. Tuu le manulele e fafaga i le togalaau i le taumalulu, ma i le tautotogo, ma i le tau mafanafana, o le a faʻaumatia uma nei fugalaau afaina. Afai e te vaʻavaʻai i au i luga o mata, e le tatau ona e faia fua e faʻaumatia ai. Peony pepe e le leaga - latou te manaʻomia naʻo nectar.

O le peʻa ma le faʻamalosi o peonies e ese. e le faʻapitoa ma e le o le faʻamalosi i le tausiga. Faatasi ai ma le sao i le taimi o le totoina ma le faʻaeteete tausiga, o nei fugalaau o le a fiafia ia te oe mo se taimi umi.